Salvator Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 skoro to działa, to czemu nie :D ale i tak myślę, że jest prostsze rozwiązanie
Gotham Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Szok ludzie... ale lubicie sobie utrudniać ;). Przy export naciśnij na kwadracik obok formatu do którego chcesz eksportować, zamiast skali równej 1, wpisz 10 lub 100 (zależnie od potrzeb) i będzie dobrze ;).
Salvator Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 znalazłem fajny tutorial, krótki o modelowaniu samochodu (podstawy) który doskonale pasuje do wings3d. Idealny na speed modelowanie samochodu w subv. i jeszcze jeden o modelowaniu postaci, bardzo ładna siateczka pokazana. Modelowanie postaci subv.
Conrad Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Ten tut o tym saabie już daaawno widziałem. Jednak jest on spoko.
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 na cgtalk jest genialny tutorial o boxmodelingu samochodu , poczatkowo byl on pisany na forum w postach na koniec zostal spisany w pdf'a jak jest ktos chetny to moze go poszukac na cgtalku bo linka zadzialem gdzies :X
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 zrobilem sobie kolejnego speeda. Ktos by mi zrobil wielka przyjemnosc gdyby zgadl kogo to karykaturka :)
Badyl Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 no raczej, ze to sylvester :) - ten krowi wzrok hehe jest jakas nagroda? :D
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 normalnie zrobiles mi bardzo naprawde bardzo duza przyjemnosc :) nagorda jasne ze jest : :* :* :*
Pionier Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 ile czasu ten ostatni speed? A co do tego wczesniej wspomnianego tutka na temat boxmodelingu samochodu to chyba o ten chodzi: http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=156460&page=1&pp=15 polecam :)
KLICEK Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 tak to o ten tutek chodzi jest bardzo dobry i w dodatku szczegolowy :) wiec poprostu nie mozna zle czegos zrobic. Co do modelingu to 2h, ale mialem dosc spore przerwy
Badyl Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 normalnie zrobiles mi bardzo naprawde bardzo duza przyjemnosc :) nagorda jasne ze jest : :* :* :* to ja sie ciesze :) ale ...ehem... nagrody to sie moze zrzekne :D
Salvator Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Napisano 19 Wrzesień 2004 phi... to ja wezmę ;P żart, fajna karykaturka Klicek,ja już po pracy nad minibitwą nie mam sił robić speeda. heeh... może jutro będzie lepiej. pozdro
KLICEK Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 postanowilem sobie low poly dziabnac oto efekt 1;30 h pracy
Salvator Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 No to czas na mój dzisiejszy speed - 15 min, WAZON MIESZKALNY z dedykacją dla architektów z minibitwy :P
Pionier Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 byloby fajnie gdybys to wyrenderowal jak 1 Twoj obrazek w tym temacie:)
KLICEK Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 jeszcze tylko polecam sm0o0ting grups bo sa miejsca gdzie naprawde by sie przydalo ;)
Salvator Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 smoothing groups w wingsach to byłby dobry wynalazek ;] ps. pracuję nad lepszym renderem, tym razem z dedykacją dla pioniera :)
KLICEK Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 przeciez jest tylko dzialajacy na innej zasadzie wybierasz edge ktore maja byc "ostre" czyli nowy region smoo0o0o0towania i dajesz "hard" i raczej dziala ;)
Salvator Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Napisano 25 Wrzesień 2004 no ba ;] już gdzieś w tym wątku pisałem komuś helpa dotyczącego edge hardness :) heh, walnęło mi UV gdy wcisnąłem degmentację przez pojection, ble! Myślałem, że mi podzieli charty zamknięte, a uzyskałem UV jak z Unwrapa maxowskiego, czyli kupa. ten wazonik zrobiłem by pokazać, że wazony są jednak podstawą architektury i powinny jako pierwsze pojawiać się w vizkach ;] dzisiaj biorę się za moją minibitwę, więc raczej speeda nie wrzucę niestety, ale może coś wyskrobię w przerwie.
Salvator Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Napisano 25 Wrzesień 2004 heh, dobra wezmę się za to, chociaż zastanawiam sie czy nie przenieść tego do wipa jako nowa scenka, dodać jakieś płotki z garnkami na nich, poprawić bugi i dodać teksturki i na koniec wyrenderować, ale to zależy od ilości czasu i od waszego zdania na ten temat. pozdro
Salvator Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 dobra szkoda coś takiego zamieszczać, ale to speed modelling w około 2 minuty. Macie, pastwcie się nad tym :)
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 ehhh... moja teoria właśnie się obaliła :( sądziłem, że jak wrzucę bubel, to wątek nabierze wreszcie oglądalności :D
KLICEK Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Salvator powiem Ci tak : jest masa ludzi ktorzy narzekaja na poziom na forum a nic nie robia w kierunku zeby to zmienic , mysle ze ta seria speedow dala mi wiecej niz 2 letnie meczenie w zaciszu domowego pokoju , no ale jak kto woli. Uwazam ze jezeli ktos zejdzie ponizej 3 h w modelowaniu postaci srednio detalowanej to juz jest naprawde dobrze , no ale bez pracy nic z tego nie bedzie ... ps. Moze bys zmienil topic na ogolno dostepny speed ? i wrzucil bys zasady tego tupy ze podczasz wrzucania prac kazdy by musial podac : 1) program w ktorym wykonal obiekt 2) czas 3) technika itp mysle ze ludzi wingsujacych jest mniej niz malo na forum wiec lepiej bedzie pomeczyc speedy nie zaleznie od softu
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 a jednak zwiększył ;] dobra, czas na reformę speed-modellingu, idę za radą Klicka. ps. Klicek - ładny avatar ;]
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Oto co zostało postanowione: -na każdym programie teraz robić speedy będziesz mógł. -do każdego modelu siatkę dołączyć trzeba - i czas na wykonanie jego....
blood_brother Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Salvator: Ladniej by brzmialo "i czas wykonania jego", bo teraz to brzmi jakby sie mialo dopiero zamiar robienia modelu:P:) A skoro jest juz "nie" wingsowo to pewnie jutro cos wrzuce:) Ps. Te postanowienia wygladaja jakby sam mistrz Yoda je dyktowal:) Edit: Przydaloby sie tez zmienic nazwe watku co by sie wieksze grono zainteresowalo.
KLICEK Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 modeling : wings3d czas : 40 min ps. Salv ciesze sie ze Ci sie moj avaterek podoba :)
bartonfink Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Klicek -> dales PUPY ;) , ta pracka stanowczo odstaje od pozostalych. Odnosnie tego kolesia(karykatury) - to 1 skojazenie mialem z "Fallen Art - Sergent" (Ten co jest u gory - na forum) Salvator -> ten watek przegladam w miare systematycznie :) (co nie przeklada sie na ilosc postow w tym miejscu - ale kto powiedzial ze musi ?? ) Co do pomyslu rozwiniecia speeda - to wtrace swoje 3 grosze (raczej 2). 1.Podzielic pracki na: Hyperspeed - do 20 min. Superspeed - do 40 min. SpeeD - do 1h 30 min. (oczywiscie czasy mozna by bylo innaczej ustalic - to taka szybka propozycja tylko) 2.Utworzyc ranking najlepszych prac z kazdego z tych dzialow.(sonda itp) Taka konkurencja mogla by przyciagnac dodadkowych ludzi :)
KLICEK Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 dalem pupy robiac statuetke ? :) popatrz na to pod tym katem ;)
_LoGaN_ Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 chwila wolnego czasu, noto ja tez sie dolacze, glowka z glowki (fajnie to brzmi :D ) okolo 1 h 40 min - nie liczac renderingu (troche ciemny ten render i niewiele widac ale niechcialo mi sie poprawiac :D ).
darkelf Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 o i fajna buzka :>... czepnalbym sie, ale po co - charakterek ma :).
KLICEK Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 glowka kozacka :) ale zapomniales dodac jaki soft ... ok to moj speed teraz : soft : wings3d time : 45 min
Knysha Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Heh. Widze, ze sie ludzie powoli rozkrecaja. Szkoda, ze mam tak malo czasu, bo musze sie uczyc :/. Jak znajde cos czasu, to moze cos podlubie. Speedy fajne ^^
Salvator Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 deszcz postów zalał wątek ;] narazie w rankingu zdecydowanie prowadzi logan swą twarzą - jak widzę siatkę to nie wierzę, taką twarz to tylko animować, aż powstrzymać się nie da ;]
_LoGaN_ Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Aha no tak, moj blad, juz to naprawiam - buzke zrobilem w maxie 6, z boxa. Za animacje sie nie chwytam (niestety brak czasu :(, a szkoda bo pomyslow na animacje mnustwo, dobrze ze sa speedy - to taka odskocznia od pracy :), oby watek sie trzymal jak najdluzej ). oczywiscie namawiam wszystkich do zamieszczania swoich prac :D.
darkelf Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 ha, a macie ;). troche kila, ale musialem... zmusila mnie do tego bardzo fajna buzka pana logana. czas: gdzies pomiedzy 60 a 61 sekunda. :P
KLICEK Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 darkelf widze ze juz sobie wyrobiles swoj styl bo wczesniejsza glowa jest bardzo podobna przypadek ? soft: wings3d modeling : 1:40
bartonfink Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 Tak jak pisalem ci na gg -> bardzo ale to bardzo duzo dal ci ten watek :).Brak juz takich zgrzytow anatomicznych jak kiedys miales :) bardzo sie to chwali Ostatnia pracka bardzo fajna :) taki fajny dzieciaczek z pelnymi ustami :). ciuszki jak zawsze bardzo fajnie zrobione(no prawie zawsze). Jedyne do czego sie doczepie to oczy - obroc oba oczka w przeciwne strony odrobine - bo narazie wyglada jak by patrzyl sobie na czubek nosa. Jeszcze jeden burak(moim zdaniem) troszke za bardzo wcielo mu szyje. Wczesniejsza pracka (robocik) bez rewelki :) ot kolejny modelik
Predator Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 Kmoj ziom :) Klicek postepy ogromne zrobiles :) mi to bardziej nie dzieciaka przypomina a karla tego co swoje zlote monety pilnowal czy jak on tam sie zwie , pracka bardzo fajna no i czas wykonania rewelecyjny :) .
KLICEK Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 Dzieki serdeczne , nawet nie wiecie jak to moze motywowac do dalszej pracy :) , a wasze zdanie bardzo sobie cenie.
Badyl Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 nie wiem czy ktos to zauwazyl ale ten pyzaty gagatek ma zeza :D tylko pozazdrościć :/ :)
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 ok kolejny speed , miala byc cala mysz ale moj komp tego nie wytrzymal i postanowilem wrzucic na luzak i dowalic wiecej detali nie za duzo ? ps. nie wrzucilem oczu zeby nie bylo ze ma zeza :> soft : wings3d :> modeling : 1:40
Knysha Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Hoho fajne. Tylko nie podoba mi sie srodkowa czesc nosa - jest za waska w porownaniu do reszty nosa. Ale ogolnie luzik :D. Ja nie mam nawet czasu zeby cos podlubac, bo ciagle nauka, a sprawdzian sprawdzianem pogania :(. Kiedy te wakacje beda ;(? O hehe - setny post mi wybil ;).
Predator Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 mysza czy szczurak jest naprawde zafajnisty kruca fix niezle niezle calkiem sobie poczynasz w tym wingsie :) heh jak sie niema tego co sie chce czyli maxa to sie w wingsie cuda tworzy !!! :) tak trzymaj pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi