Napisano 26 Marzec 201311 l Nick Cross, twórca charakterystycznych animacji Yellow Cake i The Pig Farmer stworzył kolejny film krótkometrażowy. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2839 Edytowane 26 Marzec 201311 l przez CzAk1
Napisano 26 Marzec 201311 l Naprawdę można oglądać w koło wciąż na nowo. Świetne plastycznie, bez jakiegoś depresyjnego napuszenia. I strasznie i śmiesznie. Jak widać nawet makabrę można przedstawić inteligentnie i bez masochistycznych, oklepanych efektów w postprodukcji montażu.
Napisano 26 Marzec 201311 l Co to jest postprodukcja montażu? Nie wiem co w tym inteligentnego. Są inspiracje, można zgadywac malarzy (Grosz?, Dali?, Bacon?) ale nie widzę żadnej opowieści w tym niestety. Oglądam to jak balet mechaniczmy.
Napisano 26 Marzec 201311 l Autor kto zadecydował, żeby taki szajs był na froncie...???...!!!! Jakiś szaleniec! ;) btw. Autora bronić nie będę, ale animacja powstała w przerwie pomiędzy wykonywanym przez Crossa innym filmem: Edytowane 26 Marzec 201311 l przez CzAk1
Napisano 26 Marzec 201311 l No szajs i to faktycznie! Mocno naciągane przekonaniami populistycznymi o końcu swiata. Ni to fabuly, ni to przekazu. Taka animacyjka dla samej animacji.
Napisano 26 Marzec 201311 l Coś tam pokazane, minuta animacji puszczona 3 razy pod rząd, a w tle koleś bełkocze coś pod nosem, a nawet nie da się podgłośnić, bo świdrująca uszy "muzyka?" zagłusza wszystko... Mi się nie podobało, jakieś nijakie...
Napisano 26 Marzec 201311 l Dla mnie znakomicie oddaje nonsens tego co dzieje sie na swiecie - jest rownie chaotyczne, powtarzalne, przepelnione szumem. W telewizji wszystko pieknie a jakos zycie ludzi wyglada szarzej i zwyczajniej, masy straszone codziennie zmianami klimatu, manipulowane do wojen przeciwko sobie - wyjatkowo mocna scena z podtapianiem woda swiecona. Nie uwazam tego za arcydzielo - wizualnie widze podobienstwo raczej do kreskowki Ren and Stimpy niz do tych wymienianych starych mistrzow. Moze nie ma to bezposredniego przekazu czy historii - ot pokazuje co sie dzieje na swiecie. Ale czy na prawde jest az takie zle? Mnie spasowalo.
Napisano 27 Marzec 201311 l bezsens powtarzalność i szajs - doskonałe opisanie naszego świata w bardzo brzydkiej oprawie graficznej. trafił w sedno.