greg_jg Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 ja nigdy z niego zdjęć nie robiłem :/ gdy byłem mały jadłem zupki tylko kiedy trzymałem go swych małych wtedy łapkach :) teraz nawet nie wiem czy byłby wstanie robić zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 2 Wrzesień 2004 Share Napisano 2 Wrzesień 2004 Fajnie to wygląda. A co do materiałów to tez jestem za "zabrudzonymi". Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 kolejny update: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - kolejne, nie wiem kiedy będą, może jeszcze w tym tygodniu, na więcej szkoła nie pozwala i dołująca matura, która zbliża się nieubłaganie :( ------------------ Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności rocznik Czarnobyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 A'propo Zenita, to ja mam ów radziecką broń :) - Ciężki (walor obronny - mozna nim bić po głowie) - Obiektyw Helios 44 (58 mm), - Ustawianie migawki od 1/30s do 1/500s (no i manualny czas naświetlania - tyle ile trzymamy spust), - Przesłona od f/2 do f/16, - Światłomierz TTL - Zakres czułości filmów które można do niego wkładać to od 16 ISO do 500 ISO (ale z tego co wiem to najmniej czuły film jaki produkują to 24 ISO, a 500 ISO nie produkują dlatego największa czułość jaka do niego wchodzi to 400 ISO, ale tyle starczy), - Miejsce na lampe błyskową - Miejsce na wężyk spustowy - Otwór na śrubę od statywu (jak w każdym aparacie, nawet w zwykłych kompaktowych aparatach się zdaża) - Timer pozwalający zrobić zdjęcie z opuxnieniem czasowym (np. samemu sobie) Świetny aparat :) Pozwala zrobić naprawde dobre zdjęcia i daje duże możliwości artystyczne. Zero automatyki (oprucz światłomierza i timera :P) zmusza do ustawiania ostrości i naświetlania przez nas, co daje nam możliwości "bawienia" sie głębią ostrości. Bardzo przydatna maszynka, szczegulnie polecam dla początkujących. Cena w komisie wynosi około 150 zł, zależnie od modelu i sprawności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 greg - super, materiał wychodzi rewelacyjnie, czekam na wersje "brudną" i szkiełka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Jak zrobiłeś metal?? Bardzo ciekawie wyszedł:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 >>Creator >>Vorek >>Bacry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Koniecznie zanimuj to... Rendering możesz wykonać na jakimś sensownym serwerze, jest multum takich wolnych maszyn zajmujących się seti. Wystarczy poszukać. Jakis czas temu nawet słyszałem takie ogłoszenie dla grafików 3d, o potężnym i bezrobotnym kompie... Ale chyba już dziś to będzie niektualne. W każdym razie popytaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Na moim kompie nawet nie opłaca się myśleć o animacji tego aparatu :( Co do serwerów, to dobra myśl tylko która firma (czy coś innego) udostępni mi serwerek za free, a w dodatku render Mental`em (sieciowo) wymaga licencji na każde stanowisko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Hihi, a po co komu licencja :> (uśmiech szatana). Tak serio, myślę, że powinieneś zainicjować akcję komputerek, "wspomóżcie grafika", czy coś w tym stylu... Sam o tym myślę ;) Zupełnie serio - kwestia popytania znajomych. Rzuć takie hasło gdzieś na forum, powinien być jakiś odzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 To gdybyś coś wymyślił to daj znać :) może też się podepnę :D, ale najpierw muszę cały model skończyć :/ mam w domu 2 kompy oba: Athlon 2500+, dual 512MB 400Hz i dyski 7200 r/pm, 8MB, ale to i tak za mało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Wrzesień 2004 Share Napisano 15 Wrzesień 2004 Po prostu super projekt. Ciekawe jak to będzie wygladalo ze szkiełkami i w calosci. Cholera kiedy ja zaczne robic tak dobre pracki?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2004 thx. oj nie wiem kiedy będzie całość :/ (szkoła + matura=nauka) trening czyni mistrza :) na wakacjach dużo pracowałem nad Max`em nawet po kilkanaście godzin dziennie przez 60 dni :) ps. szkoda, że wakacje są już za nami :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 a jaka technika to robisz? poly czy nurbsy? narazie nie mam zadnych zastrzezen, mam taki aparacik w domu i Twoj wydaje mi sie idealnym odwzorowaniem tegoz pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 jaką techniką? : poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Nie wiem czy padlo wczesniej pytanie ale ile teraz to ma poly ? Bo az jestem ciekaw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Chodzi o cały model, czy tylko o jego część, którą widać na najnowszym update`cie (elementy obiektywu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2004 dobra, część obiektywu, którą widać na ostatnim render`ze ( Vert. :9784, Face`ów: 9028 ) a cały model ( Vert. : 55931, face`ów : 59093 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2004 update`cik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 18 Wrzesień 2004 Share Napisano 18 Wrzesień 2004 ten materiał to bogactwo...ale jestem przeciwny robienia go w wersji starej...jak wygląda stary aparat każdy wie...ale nowiutki..hmmm=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Wrzesień 2004 Share Napisano 18 Wrzesień 2004 Greg_jg - podasz parametry shaderka? :) aparat jest bardzo , bardzo ładny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Wrzesień 2004 Share Napisano 18 Wrzesień 2004 tak, tak, popieram Chvetie'go. Daj parametry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2004 >>rad >>chveti>Vorek Edit: http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=327142&postcount=69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 19 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2004 Witam, kolejny update: Panowie! mam do was pytanie: Czy coś jeszcze zmieniać w obiektywie (głównie chodzi o materiały), bo mam zamiar zabrać się za kolejne elementy aparatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Wrzesień 2004 Share Napisano 19 Wrzesień 2004 >>chveti>Vorek najlepiej tutaj to wrzucic http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=7321 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Czy coś jeszcze zmieniać w obiektywie (głównie chodzi o materiały), bo mam zamiar zabrać się za kolejne elementy aparatu? Ja bym napylił mu jeszcze warstwy przeciwodblaskowe, no chyba że mają być wytarte ;) A tak wogóle to piękna robota, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Dzięki za dobre słowa- motywują. ------------------------------------------ Ja bym napylił mu jeszcze warstwy przeciwodblaskowe Możesz to sprecyzować i dokładnie objaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 heh.. obiektyw wyglada jak z aluminium... a pozatym.. rewelacja.. wielki brat jest pod wrazeniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 najbardziej aluminium przypomina dekielek (osłonka obiektywu) i chyba z niego zrezygnuje :/ co do reszty to myślę, że jest inna ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Rendering możesz wykonać na jakimś sensownym serwerze Znalazłem ciekawe info: sprzęt Sun`a >> link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Takiego update`a jeszcze nie wrzucałem szkoda tylko, że powstały pewne zniekształcenia. ----------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 rozumiem, że to render ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2004 ............... tak oczywiście ( :P )..... tylko cosik ekran mi źle wyszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 wypas;) myslalem ze to zdjecie:) w czym to renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 świetnie idzie ci ten aparacik, shadery świetne...ja swego czasu chciałem zrobić praktice mtl5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Dzięki. Render wykonany w Mental Ray`u, materiały też MR-owskie, tylko z jednym mam problem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 A juz zacząłem się zastanawiać, po co wrzucać takie zdjęcie ;) Bardzo dobre, ale przedewszystkim Rewelacyjny model i materiały. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Najgorsza praca związana jest z materiałami :/ -zabiera b.dużo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 Trochę testów z nocy. Poniżej 2 rendery z nałożonym materiałem na nowy obiekcik: Wkrótce poprawię materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 widze ze masz ladnie opanowany mentalray ladne materialy ci wychodza, cienie:) ja bawilem sie nim troche i narazie cinko wrocilem do brazila:) ladny aparacik tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 Dzięki. Co do samego Mental`a to nie jest on trudny, przynajmniej nie bardziej niż Vray czy Brazil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 moze masz racje moze za krotko sie nim bawilem:) a masz jakies linki z tutkami do niego czy jakimis plikami pokazujacymi jego mozliwosci? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 Ja miałem taką metodę: gdy tworzyłem Nokię i chciałem wykonać jakiś render-testowy zawsze budowałem oświetlenie od nowa- to naprawdę dużo daje. Co do stron: strona producenta polski opis Mental`a http://jeffpatton.net/Mental-ray.htm http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=104578&page=1&pp=15 ps. sorry, że tak późno, ale jakaś awaria na forum była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 o dzieki:) wiem jaaks awaria byla mi tez nie wchodzilo forum:) jeszce raz dzieki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 z tym oświetleniem to nie przesłodźcie, bo aż takie idealne nie jest :P ale za to materiały są, chociaż mógłbyś je lekko zrushować, widziałeś kiedyś idealnie lustrzaną powierzchnię metalową? mnie to troszkę razi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 3 Październik 2004 Share Napisano 3 Październik 2004 czemu dziwi, aparat pewnie nówka sztuka :D, ale co do czego to jak na razie prezentuje się bardzo ładnie, nie mogę doczekać się teksturowania z niecierpliwoscią czekam na update'y pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Październik 2004 Autor Share Napisano 3 Październik 2004 >>sCeleTon >>Salvator >>Ipshinoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi