adek Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Breakdown to krótki film animowany autorstwa kanadyjskiego artysty Gwenaëla Bélangera. Animacja jest swojego rodzaju eksperymentem, przedstawia spadający z nieba dom. Pełna treść: Breakdown (2008-2013) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Troszkę przydługawe, mimo to robi wrażenie. Niezły detal jest pokazany, wanna jest moim faworytem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wezyr512 Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Rzeczywiście trochę długie. Poza tym wszystko leci do góry bo obiekt na początku dużo waży, ale pod koniec te elementy powinny się jakoś pojawić bo 3 deski nie leciałyby tak samo szybko jak cały dom. Fajne jako eksperyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 wezyr, a co ma waga do predkosci spadania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 uncle, opór ośrodka :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 (edytowane) No właśnie, to mnie najbardziej drażniło, większość z tych elementów, które odpadły powinno spadać wręcz szybciej niż ten dom, z powodu mniejszych oporów powietrza (to jedyny parametr zmieniający prędkość spadania). To wyglądało raczej tak, jakby ktoś uwiązał ten dom na niewidzialnej żyłce i próbował go od góry wessać ogromnym odkurzaczem ;). EDIT@uncle: Wiadomo :) Edytowane 28 Maj 2013 przez veri_jr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 waga a opor powietrza to 2 rozne rzeczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Co do fizyki się nie wypowiadam bo się nie znam i z resztą każdy wie że na prędkość spadania składa sie masa, współczynnik opory, gęstość płynu (w tym przypadku powietrza) w którym znajduje się obiekt, przyspieszenie ziemskie oraz powierzchnia przekroju prostopadła do kierunku spadania:) Animacja fajna ale wygląda jakby ten dom wsysał odkurzacz(to co powiedział veri_jr). Szkoda że nie było ujęcia za środka domu gdzie wszystko by kołowało, latało i rozbijało się. Ale mam chyba za duże wymagania ;). Spodziewałem się jakiegoś kopa na końcu np. roztrzaskanie się resztek domu o ziemie a tu tylko jedna deska była. Ale animacja jak najbardziej na plus:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Mnie najbardziej w tym filmie brakuje puenty. FX, fxami, ale prostym sposobem mozna by wywolac jakies emocje na samym koncu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Z tym mi się skojarzyło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 Ja bym tam na koncu dal szczesliwego czlowieczka napawajacego sie pieknem otaczajacego go swiata. Rozklada rece z zachwytu i...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 ew. na koncu moglby zostac koles na siedzacy z gazeta na tronie.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 2 Czerwiec 2013 Share Napisano 2 Czerwiec 2013 i gazetę powinno mu wyrwać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Czerwiec 2013 Share Napisano 2 Czerwiec 2013 ogladać od 10-30s i pozniej od 3:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi