Napisano 28 Maj 201311 l Breakdown to krótki film animowany autorstwa kanadyjskiego artysty Gwenaëla Bélangera. Animacja jest swojego rodzaju eksperymentem, przedstawia spadający z nieba dom. Pełna treść: Breakdown (2008-2013)
Napisano 28 Maj 201311 l Troszkę przydługawe, mimo to robi wrażenie. Niezły detal jest pokazany, wanna jest moim faworytem :)
Napisano 28 Maj 201311 l Rzeczywiście trochę długie. Poza tym wszystko leci do góry bo obiekt na początku dużo waży, ale pod koniec te elementy powinny się jakoś pojawić bo 3 deski nie leciałyby tak samo szybko jak cały dom. Fajne jako eksperyment
Napisano 28 Maj 201311 l No właśnie, to mnie najbardziej drażniło, większość z tych elementów, które odpadły powinno spadać wręcz szybciej niż ten dom, z powodu mniejszych oporów powietrza (to jedyny parametr zmieniający prędkość spadania). To wyglądało raczej tak, jakby ktoś uwiązał ten dom na niewidzialnej żyłce i próbował go od góry wessać ogromnym odkurzaczem ;). EDIT@uncle: Wiadomo :) Edytowane 28 Maj 201311 l przez veri_jr
Napisano 29 Maj 201311 l Co do fizyki się nie wypowiadam bo się nie znam i z resztą każdy wie że na prędkość spadania składa sie masa, współczynnik opory, gęstość płynu (w tym przypadku powietrza) w którym znajduje się obiekt, przyspieszenie ziemskie oraz powierzchnia przekroju prostopadła do kierunku spadania:) Animacja fajna ale wygląda jakby ten dom wsysał odkurzacz(to co powiedział veri_jr). Szkoda że nie było ujęcia za środka domu gdzie wszystko by kołowało, latało i rozbijało się. Ale mam chyba za duże wymagania ;). Spodziewałem się jakiegoś kopa na końcu np. roztrzaskanie się resztek domu o ziemie a tu tylko jedna deska była. Ale animacja jak najbardziej na plus:)
Napisano 29 Maj 201311 l Mnie najbardziej w tym filmie brakuje puenty. FX, fxami, ale prostym sposobem mozna by wywolac jakies emocje na samym koncu.
Napisano 29 Maj 201311 l Ja bym tam na koncu dal szczesliwego czlowieczka napawajacego sie pieknem otaczajacego go swiata. Rozklada rece z zachwytu i...:)