Napisano 29 Sierpień 200420 l witam postanowilem cos dla relaxu pyknac nowego taki lekki i bezbolesny robocik,,, na stres zapomnialem o zdieciu: ]
Napisano 29 Sierpień 200420 l Autor ok dorobilem mu to i owo, jeszcze troche detalu i mozna texturowzac : ], niestety nie mam pomyslu na scene i narazie zostaja w planie biale tlo: ] ostatnio cos mnei przesladuje ta rozbudowana sceneria: ] a kolorki robota to pewnie taki piaskowy zolty i taki czerwono-brazowy wszytko w matowej fakturce
Napisano 29 Sierpień 200420 l hmmm... fajne to, tylko niezbyt stabilne, dotknąć, to się przewróci :) żartuję, mimo że niebzyt skomplikowane to podoba mi się, po prostu ma słój charakter, jedno pytanie czemu on ma tylko cztery palce ;]
Napisano 29 Sierpień 200420 l Spoko robocik, taki...inny :) jestem ciekaw jakby wyglądała animacja :) a może dorób mu pare odstających kabelków, przewodów i takich tak detali ?:) pozdro
Napisano 29 Sierpień 200420 l Autor nielot007--> ma ale dlatego ze niski jest meschsmooth a najlepsze jest to ze wiekszosc powstalo z geosphere i to dosc kanciastego, po wygladzeniu lepiej sie prezentuje: ] Salvator--> hmmm 4 bo wiecej sie nie miescilo,,, serio: ], co do niestabilnosci to pewnie dlatego ze planakra jest nizej od stop: ] Vorek-->dorobie dorobie, narazie spedzilem nad tym z 3-4h wiec jeszcze troche dorobie: ], co do animy to hmmmm zobaczym ale nei mam pomyslu na nia: ]
Napisano 29 Sierpień 200420 l Yyy... nie oszukujmy sie - model skaszaniony, ale jakbyś napisał, że to speed moeling to możnaby uznać, że jest ok... wszystko zależy od przyjetych założeń i kryteriów oceny :p
Napisano 29 Sierpień 200420 l teraz widze ze reka przy laczeniu z tulowiem jest skopana nie siatka tylko modelowo jakby mu ktos kawalek reki urwal (odgryzl??)
Napisano 29 Sierpień 200420 l Autor ten kawalek?,,, to tak wygl tylko przez ujecie,,, tu jest takie zawiniecie do strony wewnetrznej. odrazu zeby nie bylo to jest bez meshsmootha
Napisano 29 Sierpień 200420 l Autor jak textury,,,, takei albo jednolite typu shellac, decydujcie bo dla mnie nei ma wiekszego znaczenia, tylko ze wtedy byl by innej koorystyki bialy i np czarny lub szary, darkelf-->myrami? sory ale chyba nie kumam: ] nielot007-->n.p : ] SansSerif--> thx: ]
Napisano 30 Sierpień 200420 l moim zdaniem ta wstepna tekstura jest bardzo dobra.... mam tylko pytanie jak robisz tak ladnie zaokroglone powierzchnie bez meshsmootha ??? mozesz pokazac siateczke...? ;)
Napisano 30 Sierpień 200420 l DrOcK edytuj sfere i tez bedziesz mial ladnie zaokraglone :) Co do robocika to moze byc ale textura mi sie nie podoba przynajmniej narazie
Napisano 30 Sierpień 200420 l ja bym go,zrobił w połyskującym plastiku(biało-czerwony) aby wyglądał jak robot domowy(oczywiście w takim domu jaki będzie za 30 lat :)Ogólnie model mi się podoba ale ta texturka która teraz jest mi nie podchodzi.
Napisano 30 Sierpień 200420 l No własnie on wygląda jakby był nadmuchany jak ponton :D więc może nie blachy tylko plastik i guma ?? ;)
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor Dr0cK--> troche zle sie wyrazilem, bo ta reka to zwykly box, tylko ze ja robie boxa pozniej edit pozniej mooth edit smooth i tak w kolko, a to jest box z 1 smoothem, ktory pozniej byl edytowany i z niego zostal wyciety ten kawalek aby wygl na oddzielny,,, i dopiero na to nachodzi smooth na 2. siatka ok spoko ale jak bede przy swoim kompie: } dla teszty--> spoko macie racje, tez sie nad tym wachalem, ale spoko zrobi ego w plastiku tak bedzie ladniej i bardzije domowo a taki ma miec wlasnie charakter: ] pozdro
Napisano 30 Sierpień 200420 l myr : http://www.wizards.com/magic/autocard.asp?name=Myr[Enforcer# czemu on znowu takji podniszczony?
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor darkelf--> thx,,, a takie juz moje zboczenie, ale pewnie bedzie blyszczal jak psu jajca wiec nei ma co dygac :]
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Autor witam postanowilem kopnac lekko pracke i dorobilem grubasowi kumpla, tak bedzie wygl scena finalna oto siatka tylko mocno nieczytelna,,, limity wagowe zmusily i odrazu liczba poly ale tylko w renderze, w w viweportach jest pewnie 4x mniej
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Ten drugi robocik bardziej mi się podoba :) Obaj zaś w tych pozach kojarzą mi się z okładką z jakejś polskiej HH płyty :) Ogólne wrażenie BARDZO DOBRE :) Ale machnij tym razem tym "gansgta" jakies otoczonko.
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Mi również bardziej podoba się ten drugi. Skojarzenia z teledyskami hh lub rap`owymi są również trafne. Fajnie jakbyś powiększył towarzystwo o kilkanaście cycatych robotów. Najlepiej jakby wszystkie były takie same ;). J Wtedy masz scenkę z teledysku jak żywą.
Napisano 2 Wrzesień 200420 l hyhy - fajne a batou dobrze prawi a ten cienki to jak w kapciach wyglada - takich emeryckich