Avari Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 To będzie doskonalenie sie w szybkim acz dobry mdelowaniu, oraz texturowaniu z czym beda wielki problemy bo kompletnie nie umien tego robic i w zasadzie to wiekszosc ladnych modeli jakie zrobilem schrzanilem texturami. Jest to moj pokój, moja mala ojczyzna...hyhyhy.... Wszelkie rady co do modelow no i nieszczesnych textur mile widziane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 koc, czy co to tam jest jakies brzydkie jest, ogolnie pusto tu ale skoro to wip to pracuj pracuj, na pewno pomozemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 moja gitarrra...moze nie idealne odwzorownie ale mnie sie podoba....jest jeszcze kilka innych elementow, postaram sei dzisiaj wrzucic chociaz nie wiem czy mnie mama do kompa dopusci (mam z mama 1 a ona na nim pracuje i wlasnienocke zarywa...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Share Napisano 2 Wrzesień 2004 kanty na skrzyni rezonansowej (czy jak jej tam) sa troche za bardzo okragle chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 nie no mistrzu, gitara do totalnego remontu, poszukaj w google referek i zrób ją solidnie, pudło jest za długie i strasznie pofalowane. popraw tą gitarkę bo aż żal serce ściska ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 też mam gitare w pokoju chociarz grać nie umiem :P ale kurcze tragicznie ci wyszła :/ załanczam fotke mojej gitarrry :] mam nadzieje że ci się przyda przy poprawianiu (prawie blueprint :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 ehh gitara to calkiem do bani oczywiscie nie Twoja javor :) co do pokoju to ciekawie sie zapowiada choc moglbys sie zaopatrzyc w jakiegos solidniejszego rendera bo te scanelineowe troche oczy mencza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 jak przyjdą kolory czy tekstury to wszystko sie zmieni :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Co sie zmieni oswietlenie sceny bez GI czy krzywa gitara ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2004 nop...racje macie..gitara do remontu. troche sie sfrajerowalem bo moglem se ja wziasc przed oczy i wtedy modelowac to by bylo inaczej, a tak to mi sie nie chcialo do pokoju co chwila biegac i wyszlo takie niewiadomo co...Ale - Vorek - proporcje sa dobre, przynajmniej gryfu i pudla rezonansowego (mierzylem), do poprawki co do proporcji ida wiec tylko progi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzak Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 GItara jest FE jak Powiedział vorek żal serce ściska...Popraw ją w pierwszej kolejnści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 Archangel : Zmieni się GI - klimat. Moim zdaniem wszystko wyda sie płaskie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2004 ok - poprawiona gitara... troche sie wkurzam bo mi forum nie chce chulac i jest nie fajnie bo od 30 min probowalem tgo posta wrzucic i zawsze cos zle bylo... grrrrrr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 dalej krzywy jest bedben(??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 Nadal jeszcze troche pokrzywiona, ale juz jest lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 jak juz zauwazyli poprzednicy pudlo nadal jest krzywe...moze prosciej bedzie narysowac to splinami i ekstrudowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 5 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2004 ok...poprawilem pudlo gitary, chyba jest dobrze...oprócz tego jeszcze swiecznik i stolik koło łóżka.... Aha...jak zrobic jakis napis na "kartce". Bo ja mam na scianie kilka takich cytatów na kartkach napisanych...please help... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 blat w stoliku jest fuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 6 Wrzesień 2004 Share Napisano 6 Wrzesień 2004 Ta gitara to jak z plasteliny wyglada. Kanty na pudle sa za bardzo zaokraglone. To samo z tym plastikiem pod otworem rezonansowym. Za duzo meshsmootha dales. Moze potraktuj krawedzie chamferem i dopiero wtedy wygladz? Mi ta gitara jakos tu jeszcze nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Sory za tak mizerny postep ale ni mam czasu, mam mature i przy kompie siedze naprawde w wolnych chwilach...prosze o wyrozumialosc... wrzucam parę renderkow tego co zroblilem....gitary nie obilem - zapomnialem :p lampka przy łóżku zapełnienie regału przy łózku i biórku (tego buga w postaci nieprzylegajacych do siebie ksiazek juz poprawilem :p), na tych pólkach jeszcze cos bedzie, to narazie tylko książki...zrobilem jeszcze ramki na obrazy ale zapomnialem wyrenderowac...nastepnym razem bo juz jest późno... Aha...i poprawilem juz koc i stolik przy łóżku...ale tez zapomnialem wyrenderowac...lol....:p Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 wez te ksiazki jakos rozloz zeby nie byly tak rowno. niektorym dodaj pare cutow i lekko zdeformuj bedzie bardziej realistyczne nawet z daleka da efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Qw******... ***, **** No i kicha, nie wiem co sie stalo, ale mi programik nei chce otworzyc mojego pliku, wku***** sie niezmiernie, no ale co ja na to poradze, a od początku pracki robic mi sie nie chce, choc moze zaczne...ale z oporami... Kurde, a wlasnie wziolem od kumpla cyfrowke i zdiecia obrazow zrobilem i LOL... No coz, pracka nie bedzie skonczona a administratora prosze o usuniecie watku... hlip ;(... Pozdrawiam... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 dupa nie chrzan tylko sluchaj ....... jesli bedzie dobrze to moze pomoze : wejdz do katalogu backup czy autobak w katalogu maxa i otwórz pliki co tam sie znajduja z maxa .... i pamietaj ..... NIGDY NIE WYLACZAJ KOMPA BEZ ZAMYKANIA SYSTEMU (RESSET I POWEREM) Bo maxik tego nie lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 hmmm........no chyba to bylo jakies archiwum czy cos, tak?...no ael juz lipa bo coby sie nie nudzic odpalilem inna pracke i "mojego pokoju" juz w autoback"u nie było...hmm...a gdyby tak pzeinstalowac Max'a? jak myslicie...help me please!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 a merge też niedziała ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Spróbuj jak Javor mówi, a na przyszłość zapisuj na kilku plikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 eee... a co to jst "merge"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Merge to taka opcja, pozwalająca wstawić do sceny obiekty z innego pliku. Jako że twój problem może tkwić w uszkodzeniu pliku, możesz spróbować otworzyć nową scenę i opcją merge wstawić wszystkie obiekty z tamtego pliku. W taki sposób będziesz miał nowy pliczek:). Niestety, trzeba się liczyć z tym, że uszkodzony plik, może odmówić posłuszeństwa również przy pocji merge, ale zawsze warto spróbować:) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2004 no i kicha.... z marge tez nie idze... eeech...ja moze jutro spróbuje maxa przeinstalowac...ale nie wiem czy to cos da, bo przeciez poblem tkwi w pliku a nie w programie... ale wiecie...nawet sie nie zalamalem...koncze teraz inna pracke...pierwsze updaty zamieszzam w nowym temacie... pozdrowienia i dzieki za wszelkie rady udzielone mi podczas modelowania pokoju (szkoda ze do textur nie doszedlem). Avari... :-| Ps. Do administratora...usun ten watek, bo juz chyba nic z tego nie bedzie...a jak cos wyjdzie to zaloze nowy o tej samej nazwie i tyle...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 sam mozesz usunac ten watek ... ale po co ? posty stracic ? z reszta niech ludzie widza cos zrobil kiedys .... ;) bedzie pozniej cos powspominac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 No wiesz... jeżeli pomalujesz swój cały pokój razem z meblami na kolor biały... to chyba będzie przypominać ten z obrazka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi