Napisano 1 Wrzesień 200420 l To będzie doskonalenie sie w szybkim acz dobry mdelowaniu, oraz texturowaniu z czym beda wielki problemy bo kompletnie nie umien tego robic i w zasadzie to wiekszosc ladnych modeli jakie zrobilem schrzanilem texturami. Jest to moj pokój, moja mala ojczyzna...hyhyhy.... Wszelkie rady co do modelow no i nieszczesnych textur mile widziane Pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200420 l koc, czy co to tam jest jakies brzydkie jest, ogolnie pusto tu ale skoro to wip to pracuj pracuj, na pewno pomozemy
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor moja gitarrra...moze nie idealne odwzorownie ale mnie sie podoba....jest jeszcze kilka innych elementow, postaram sei dzisiaj wrzucic chociaz nie wiem czy mnie mama do kompa dopusci (mam z mama 1 a ona na nim pracuje i wlasnienocke zarywa...)
Napisano 2 Wrzesień 200420 l kanty na skrzyni rezonansowej (czy jak jej tam) sa troche za bardzo okragle chyba
Napisano 3 Wrzesień 200420 l nie no mistrzu, gitara do totalnego remontu, poszukaj w google referek i zrób ją solidnie, pudło jest za długie i strasznie pofalowane. popraw tą gitarkę bo aż żal serce ściska ;-)
Napisano 3 Wrzesień 200420 l też mam gitare w pokoju chociarz grać nie umiem :P ale kurcze tragicznie ci wyszła :/ załanczam fotke mojej gitarrry :] mam nadzieje że ci się przyda przy poprawianiu (prawie blueprint :P )
Napisano 3 Wrzesień 200420 l ehh gitara to calkiem do bani oczywiscie nie Twoja javor :) co do pokoju to ciekawie sie zapowiada choc moglbys sie zaopatrzyc w jakiegos solidniejszego rendera bo te scanelineowe troche oczy mencza...
Napisano 3 Wrzesień 200420 l Autor nop...racje macie..gitara do remontu. troche sie sfrajerowalem bo moglem se ja wziasc przed oczy i wtedy modelowac to by bylo inaczej, a tak to mi sie nie chcialo do pokoju co chwila biegac i wyszlo takie niewiadomo co...Ale - Vorek - proporcje sa dobre, przynajmniej gryfu i pudla rezonansowego (mierzylem), do poprawki co do proporcji ida wiec tylko progi
Napisano 3 Wrzesień 200420 l GItara jest FE jak Powiedział vorek żal serce ściska...Popraw ją w pierwszej kolejnści
Napisano 3 Wrzesień 200420 l Archangel : Zmieni się GI - klimat. Moim zdaniem wszystko wyda sie płaskie :P
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Autor ok - poprawiona gitara... troche sie wkurzam bo mi forum nie chce chulac i jest nie fajnie bo od 30 min probowalem tgo posta wrzucic i zawsze cos zle bylo... grrrrrr...
Napisano 4 Wrzesień 200420 l jak juz zauwazyli poprzednicy pudlo nadal jest krzywe...moze prosciej bedzie narysowac to splinami i ekstrudowac ??
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor ok...poprawilem pudlo gitary, chyba jest dobrze...oprócz tego jeszcze swiecznik i stolik koło łóżka.... Aha...jak zrobic jakis napis na "kartce". Bo ja mam na scianie kilka takich cytatów na kartkach napisanych...please help... Pozdrawiam
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Ta gitara to jak z plasteliny wyglada. Kanty na pudle sa za bardzo zaokraglone. To samo z tym plastikiem pod otworem rezonansowym. Za duzo meshsmootha dales. Moze potraktuj krawedzie chamferem i dopiero wtedy wygladz? Mi ta gitara jakos tu jeszcze nie gra.
Napisano 8 Wrzesień 200420 l Autor Sory za tak mizerny postep ale ni mam czasu, mam mature i przy kompie siedze naprawde w wolnych chwilach...prosze o wyrozumialosc... wrzucam parę renderkow tego co zroblilem....gitary nie obilem - zapomnialem :p lampka przy łóżku zapełnienie regału przy łózku i biórku (tego buga w postaci nieprzylegajacych do siebie ksiazek juz poprawilem :p), na tych pólkach jeszcze cos bedzie, to narazie tylko książki...zrobilem jeszcze ramki na obrazy ale zapomnialem wyrenderowac...nastepnym razem bo juz jest późno... Aha...i poprawilem juz koc i stolik przy łóżku...ale tez zapomnialem wyrenderowac...lol....:p Pozdrawiam.
Napisano 9 Wrzesień 200420 l wez te ksiazki jakos rozloz zeby nie byly tak rowno. niektorym dodaj pare cutow i lekko zdeformuj bedzie bardziej realistyczne nawet z daleka da efekt.
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Autor Qw******... ***, **** No i kicha, nie wiem co sie stalo, ale mi programik nei chce otworzyc mojego pliku, wku***** sie niezmiernie, no ale co ja na to poradze, a od początku pracki robic mi sie nie chce, choc moze zaczne...ale z oporami... Kurde, a wlasnie wziolem od kumpla cyfrowke i zdiecia obrazow zrobilem i LOL... No coz, pracka nie bedzie skonczona a administratora prosze o usuniecie watku... hlip ;(... Pozdrawiam... :(
Napisano 9 Wrzesień 200420 l dupa nie chrzan tylko sluchaj ....... jesli bedzie dobrze to moze pomoze : wejdz do katalogu backup czy autobak w katalogu maxa i otwórz pliki co tam sie znajduja z maxa .... i pamietaj ..... NIGDY NIE WYLACZAJ KOMPA BEZ ZAMYKANIA SYSTEMU (RESSET I POWEREM) Bo maxik tego nie lubi
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Autor hmmm........no chyba to bylo jakies archiwum czy cos, tak?...no ael juz lipa bo coby sie nie nudzic odpalilem inna pracke i "mojego pokoju" juz w autoback"u nie było...hmm...a gdyby tak pzeinstalowac Max'a? jak myslicie...help me please!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Merge to taka opcja, pozwalająca wstawić do sceny obiekty z innego pliku. Jako że twój problem może tkwić w uszkodzeniu pliku, możesz spróbować otworzyć nową scenę i opcją merge wstawić wszystkie obiekty z tamtego pliku. W taki sposób będziesz miał nowy pliczek:). Niestety, trzeba się liczyć z tym, że uszkodzony plik, może odmówić posłuszeństwa również przy pocji merge, ale zawsze warto spróbować:) Powodzenia
Napisano 9 Wrzesień 200420 l Autor no i kicha.... z marge tez nie idze... eeech...ja moze jutro spróbuje maxa przeinstalowac...ale nie wiem czy to cos da, bo przeciez poblem tkwi w pliku a nie w programie... ale wiecie...nawet sie nie zalamalem...koncze teraz inna pracke...pierwsze updaty zamieszzam w nowym temacie... pozdrowienia i dzieki za wszelkie rady udzielone mi podczas modelowania pokoju (szkoda ze do textur nie doszedlem). Avari... :-| Ps. Do administratora...usun ten watek, bo juz chyba nic z tego nie bedzie...a jak cos wyjdzie to zaloze nowy o tej samej nazwie i tyle...pozdro
Napisano 9 Wrzesień 200420 l sam mozesz usunac ten watek ... ale po co ? posty stracic ? z reszta niech ludzie widza cos zrobil kiedys .... ;) bedzie pozniej cos powspominac
Napisano 31 Październik 200420 l No wiesz... jeżeli pomalujesz swój cały pokój razem z meblami na kolor biały... to chyba będzie przypominać ten z obrazka :P