Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witamy serdecznie.

Z przyjemno艣ci膮 informuje o zmianie wizerunku studia Orangegraphics.

Zmianie uleg艂y wszystkie podstawowe elementy sk艂adowe, tworz膮c sp贸jny wizerunek naszej marki. Nowy logotyp, paleta kolorystyczna, strona internetowa, wizyt贸wki oraz materia艂y promocyjne tworz膮 razem nowe Orangegraphics.

Przy okazji rebrandingu ca艂a tre艣膰 na stronie zosta艂a stworzona od nowa. Prezentuje wiele wcze艣niej nie pokazywanych projekt贸w, kt贸re postaram si臋 przy okazji r贸wnie偶 zaprezentowa膰 na forum w przysz艂o艣ci.

Zapraszam

www.orangegraphics.pl

Ciekaw jestem opini na temat samej strony jak i projektu oraz dzia艂ania.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 23
  • Wy艣wietle艅 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jest ok, spojy wizerunek to podstawa. powodzenia.

p.s. Panele Kerrafront - to taka polska odpowiedz na rosyjskie dywany na scianie? :D

Napisano

1.

2. pattern do wymiany (brak sp贸jno艣ci z logo jest tutaj ra偶膮cy)

3. fixed stopka, kt贸ra zas艂ania projekty - NIE!

4. u艂o偶enie tekstu strona "o nas" i "oferta"... bardzo s艂abo

Napisano

Nie jest 藕le, ale ...

Popieram w wi臋kszo艣ci torma.

1. Pierwsze na co zwr贸ci艂em uwag臋 na pattern "miodowy". Wed艂ug mnie r贸wnie偶 nie pasuje za bardzo. Nie wiem czy czyste t艂o nie b臋dzie bardziej eleganckie. Lub pod艂贸偶 mo偶e jak膮艣 艂adn膮 tekstur臋 taka prawie widoczn膮. W ka偶dym b膮d藕 razie mam wra偶enie, 偶e patterny jednak przesta艂y by膰 modne.

2. Stopka - fixed. R贸wnie偶 tego nie rozumiem. Czemu to ma s艂u偶y膰. To, 偶e zas艂aniaj膮 prace to jedno. Ale dlaczego akurat stopka jest "fixed". Stosuje si臋 co艣 takiego, ale np. w stosunku do menu. Menu zawsze widoczne. Stopke zostawi艂bym na dole i tyle.

3. Napisy przy g贸rnym logo. Ten font wygl膮da jakby mu kto艣 krzywde zrobi艂. Troch臋 jakby kto艣 pope艂ni艂 jeden z grzech贸w g艂贸wnych je艣li chodzi o typogragi臋 - czyli rozci膮ga艂 literki font贸w :)

4. U艂o偶enie tekstu - to co napisa艂 torm - te偶 na to zwr贸ci艂em uwag臋. Niezbyt schludnie. Co ciekawe w wersji PL obrazek jest wycentrowany, w wersji angielskiego - do lewej. Dopasuj ten obrazek do szeroko艣ci.

5. Kontakt - podkre艣lenia- nie pasuje ten niebieski kolor. Wygl膮da jak domy艣lny styl zostawiony. W dodatku wprowad藕 hover na linkach.

Napisano

W stopce ten jeden angielski wyraz - modelling - te偶 mo偶na by po polsku napisa膰. Albo wszystko po angielsku.

Napisano

ojojoj :(

Takie 艂adne portfolio, a w takiej oprawie.

Tekst sp艂aszczony w pionie - troch臋 koszmar, jak Adek zreszt膮 powiedzia艂. Do tego Corbel, kt贸ry pewnie na Windowsach XP bez nowszych Office'贸w zamienia si臋 w Ariala. Nie藕le to musi wygl膮da膰. Lepiej chyba wrzuci膰 jako SVG/PNG.

Przyciski do zmiany j臋zyk贸w i Fb troch臋 wielga艣ne.

Ma艂o 艣wiat艂a nad logo/pod menu.

Strona kontakt te偶 do przer贸bki. Dane kontaktowe mo偶e warto wyr贸wna膰, jak w tabeli? Kolor link贸w do zmiany.

W

i logo "ORANGESTUDIO" piszecie w CAPSACH, w tek艣cie ju偶 tylko rozpoczynacie wielk膮 liter膮.<p> Teksty do przer贸bki. Tu jakie艣 "b臋d膮c 艣wiadomym", tam "wychodz膮c na przeciw". Brzmi jak zlepek losowych marketingowych hase艂, ja wymi臋kam po akapicie.</p> <p> Lataj膮ca stopka przeszkadza, a zawarty w niej rok 2013, mo偶naby chyba zast膮pi膰 linijk膮 echo(date("Y")); ?>.</p> <p> Pattern w tle rozprasza.</p> <p>聽</p> <p> No.</p> <p>聽</p> <p> Portfolio macie cholera dobre, trzeba je tylko troch臋 lepiej ubra膰. Pomo偶emy! :)</p>
Napisano

Hey,

zgadzam si臋 z sugestiami, kt贸re ju偶 zosta艂y napisane. Dodam od siebie co艣 nowego...

Je艣li to portfolio ma mie膰 warto艣膰 marketingow膮 to mo偶e warto by zrobi膰 jak膮艣 stron臋 g艂贸wn膮.. napisa膰 w headerze czym si臋 firma zajmuje i dlaczego t膮 wybra膰, co oferuje unikalnego - stworzy膰 slogan. Poni偶ej mo偶e ma艂y box o firmie, nast臋pnie oferta no i portfolio.

A w samym portfolio bym doda艂 nawigacj臋 "nast臋pna realizacja" , "poprzednia realizacja". Z takich aspekt贸w funkcjonalnych to mo偶e jeszcze warto by dopracowa膰 title, description no i inne aspekty optymalizacji pod k膮tem wyszukiwarek.

A wizualnie... mo偶e chocia偶 logo na 艣rodek i nieco mniejsze... i 艂atwiej by si臋 czyta艂o (zapami臋tywa艂o)

ORANGE GRAPHICS ni偶 obecnie

ORANGEGRAPHICS.

Dodatkowo pod logo u偶ywacie takiego opisu .. dos艂ownego. A mo偶e doda膰 do niego co艣, co sprawi, 偶e ju偶 b臋dziecie inni np Juicy digital media & design.

Je艣li chodzi o list臋 portfolio... sam projektowa艂em swego czasu stron臋 opart膮 na schemacie masonry... odbi贸r prac jest lepszy je艣li obrazki s膮 wi臋ksze. Je艣li macie mo偶liwo艣膰 zmieni膰 to jeszcze, to chocia偶 zr贸bcie sobie projekt jakby to wygl膮da艂o. Polecam proporcje sprawdzi膰 na google+.

Mam nadziej臋, 偶e chocia偶 co艣 si臋 przyda :)

Napisano

polon ale艣 si臋 rozwin膮艂 ;) by艂e艣 na jakim艣 kursie? ;)

Napisano

ej ale przecie偶 zlecenia i tak si臋 艂apie z polecenia poprzednich klient贸w lub przez znajomych. Te przez stron臋 to w 90% zawracanie dupy. Wa偶ne ze jest strona dokumentuj膮ca prac臋 lub chocia偶by istnienie firmy. Jasne mog艂aby by膰 lepsza ale korzystniej b臋dzie skupi膰 si臋 na swojej robocie. Takie moje zdanie z w艂asnego do艣wiadczenia.

Osobi艣cie wole nie by膰 widoczny w google nigdy, bo przychodz膮 zapytania ofertowe do 'przetargow', a to dopiero jest zawracanie dupy. Dlatego nie skrytykuje nikogo za s艂abe pozycjonowanie ;)

Napisano

ale strona jest wizyt贸wk膮 firmy... powinna wygl膮da膰 profesjonalnie, zwi臋ksza to zar贸wno zaufanie klient贸w jak i ceny mo偶na windowa膰 ;)

Napisano

ceny mo偶na windowa膰 jak ludzie widzieli to co robisz u kogo艣. Mia艂em kiedy艣 akcj臋, 偶e zrobi艂em klientowi mark臋 i stron臋 za jakie艣 3tys. jego konkurencja rok p贸藕niej zap艂aci艂a 12tys za samo logo nie licz膮c strony www i ca艂ej identyfikacji, bym tylko ja to robi艂.

Druga przygoda - robi艂em jak膮艣 stron臋 - wzi膮艂em 2tys, szcz臋艣ciem pokona艂a domow膮 stron臋 k2 w jakim艣 polskim konkursie na strony www. Z bananem na twarzy postanowi艂em, 偶e mniej ni偶 5tys to za stron臋 nie b臋d臋 ju偶 bra艂. Dwa mies p贸藕niej dzwoni znajomy tych ludzi i pyta czy mog臋 zrobi膰 jaki艣 fajny projekt dla ich klienta - ma do wydania 40k. Te dwa eventy rozni艂y jakie艣 3miesi膮ce. Nagle z firmy robi膮cej strony za 1-2tys zacz膮艂em tylko dopisywa膰 zera na starych wycenach, a nawet nie mia艂em wtedy strony www wartej uwagi. Moi znajomi sami przyznali ze mowili o moich projektach a nie o mojej www, bo jest za s艂aba, bo cos ni膮 sprzeda膰. A przecie偶 sprzedawa艂em strony www, wiec by艂em w gorszej sytuacji ni偶 Orangegraphics.

Nie ma bata, ze najlepsze na 艣wiecie strona czy pozycja w googlu da艂a Ci takie zaufanie klienta na start. Oczywi艣cie dobrze mie膰 wszystko Naj, ale jak masz wyb贸r robi膰 swoje, albo poprawia膰 co艣 co dzia艂a i nie okalecza przy u偶ytkowaniu to lepiej robi膰 swoje.

Napisano

hej,

pierwsze wra偶enie by艂o ok, ale:

1. po chwili zacz膮艂 mnie denerwowa膰 wzorek w tle

2. macie 藕le przeskalowane logo w rogu, wida膰 aliasing i jest za szerokie (co wida膰 po 'O')

3. ikonki w g贸rnym rogu bardzo siermi臋偶ne i du偶e

4. litery 藕le si臋 czytaj膮 przez t艂o

5. menu oferta mo偶na by troch臋 inaczej z艂o偶y膰, mo偶e wyjustowa膰 tekst tak jak w 'o nas'

pozdrawiam, gratuluje...

Napisano
...Nie ma bata, ze najlepsze na 艣wiecie strona czy pozycja w googlu da艂a Ci takie zaufanie klienta na start...

Olaf - masz racj臋 ze wszystkim. Prace robi膮 najwi臋cej a strona... mo偶e nawet nie istnie膰. Ale je艣li ju偶 jest, to po to, aby kto艣 j膮 znalaz艂 i co艣 to da艂o. Kiedy艣 AUTENTIKA (ca艂kiem pr臋偶na agencja interaktywna) napisa艂a na swojej stronie g艂贸wnej, 偶e 74% klient贸w pochodzi z polecenia. Wg mnie to jest prawdopodobna liczba. Oczywi艣cie, je艣li kto艣 ma spuchni臋ty harmonogram, to nie op艂aca si臋 nawet robi膰 jakiejkolwiek strony www. Ale to ju偶 ka偶dy sam musi sobie oszacowa膰 czego potrzebuje. Tutaj natomiast jak kto艣 ju偶 co艣 zrobi艂 to pyta jak ulepszy膰 i tylko podpowiadamy i oceniamy :)

Nie by艂em na 偶adnym kursie ale lubi czyta膰 ksi膮偶ki :)

Napisano

No ja si臋 z tym do ko艅ca nie zgodz臋... bo to sprowadza艂oby si臋 do tego, 偶e nasza praca nie ma sensu ;)

Jakby na to nie patrze膰 wchodz膮c na na prawd臋 profesjonaln膮 stron臋, od razu rzuca si臋 cz艂owiekowi na my艣l.. "ooo.. Ci to musz膮 wymiata膰..."

... nawet je艣li ten kto艣 nie robi stron, tylko zajmuje si臋 spawaniem, ale ma stron臋 na poziomie to od razu jego wizerunek w oczach klient贸w skacze... :)

polon, a mo偶esz co艣 dobrego poleci膰? Ja od siebie mog臋 rzuci膰 Jana Tschescholda "Nowa Typografia" - bardzo dobra ksi膮偶ka... i jeszcze ostatnio dorwa艂em "Design dla Haker贸w" - co prawda nie mia艂em czasu jeszcze przeczyta膰, ale wiem, 偶e omawia bardzo ciekawe kwestie na przyk艂adach.

Napisano
No ja si臋 z tym do ko艅ca nie zgodz臋... bo to sprowadza艂oby si臋 do tego, 偶e nasza praca nie ma sensu ;)

Ma sens. Reklama jako taka jest jak makija偶 u kobiety. Nie kazda chcialbys pozna膰 bez makija偶u. Pudrujemy stare, bogate raszple.

Napisano

Jakby na to nie patrze膰 wchodz膮c na na prawd臋 profesjonaln膮 stron臋, od razu rzuca si臋 cz艂owiekowi na my艣l.. "ooo.. Ci to musz膮 wymiata膰..."

... nawet je艣li ten kto艣 nie robi stron, tylko zajmuje si臋 spawaniem, ale ma stron臋 na poziomie to od razu jego wizerunek w oczach klient贸w skacze... :)

"Design jest cichym ambasadorem Twojej marki" ale je艣li Olaf nie ma strony a 艂apie zlecenia za 40k to ja z tym faktem nie mam co dyskutowa膰 :P

polon, a mo偶esz co艣 dobrego poleci膰? Ja od siebie mog臋 rzuci膰 Jana Tschescholda "Nowa Typografia" - bardzo dobra ksi膮偶ka... i jeszcze ostatnio dorwa艂em "Design dla Haker贸w" - co prawda nie mia艂em czasu jeszcze przeczyta膰, ale wiem, 偶e omawia bardzo ciekawe kwestie na przyk艂adach.

"Kliknij Tu! Wykorzystaj neuromarketing w projektowaniu stron www" - bardzo interesuj膮ca ksi膮偶ka, jest w niej sporo ciekawej wiedzy o tym jak dzia艂a m贸zg i jak ewentualnie mo偶na dzi臋ki tej wiedzy budowa膰 strony bardziej dostosowane do ludzkiego my艣lenia.

"Podaj dalej" Grzegorz Kosson - to o brandingu

A teraz zaczytyuj臋 si臋 w "Sztuka rynkologii" - co艣 polskiego o tym jak dzia艂a rynek (nasz rynek) i jak si臋 w tym odnale藕膰.

Opr贸cz tego polecam "Lean Startup" - 艣wietna baza innowacyjnej wiedzy o zarz膮dzaniu.

Jak wida膰 wi臋cej o zarz膮dzaniu ni偶 o projektowaniu bo (prawda jest taka, 偶e strony mo偶na nie mie膰 ;) a jak biznes jest pomy艣lany z g艂贸wn膮 to i tak bardziej prawdopodobne, 偶e si臋 uda :P )

Napisano

Widzisz, gdyby艣my wcze艣niej co艣 razem robili i wysz艂oby to dobrze, to pewnie bym podes艂a艂.

Napisano
艁apa艂, nie pracuje juz w reklamie. Niegodne zaj臋cie ;)

to brzmi jak pocz膮tek interesuj膮cej historii - napisz w co poszed艂e艣 (je艣li mo偶na zapyta膰)

Napisano

Reklama to rzeczywi艣cie g贸wniane zaj臋cie...

... wi臋kszo艣膰 pracodawc贸w (jak i klient贸w indywidualnych)... traktuje Ci臋 jak ma艂p臋, kt贸ra zna Photoshopa...

..... ale na projektowaniu to oni znaj膮 si臋 najlepiej ;)

Napisano
  • Autor

Dzi臋kuje wszystkim za uwagi i podpowiedzi.

Wiele rzeczy zmienimy w stronie jak znajdziemy chwil臋, poza istniej膮cym patternem poniewa偶 jest ju偶 w ca艂ej identyfikacji wizualnej zawarty, nie tylko w stronie.

aktualnie zacytuje s艂owa olaf-a

Jasne mog艂aby by膰 lepsza ale korzystniej b臋dzie skupi膰 si臋 na swojej robocie

Mamy nadziej臋 je jednak bardzo z艂a nie jest i wracamy do pracy :)

Napisano

Robi wielkie wra偶enie.

Czytelno艣膰 po艂膮czona z pi臋kn膮 grafik膮.

Swoj膮 drog膮 polecam nieco zoptymalizowa膰 stron臋 pod SEO (np. znaczniki alt dla obrazk贸w)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci