rentrax Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 (edytowane) Witam Serdecznie! Chcę wam zaprezentować obecny postęp pracy. Praca będzie przedstawiać detektywa z przyszłości jadącego na motocyklu, który przewidział, napad terrorystyczny robota i postanowił go przyłapać gdy będzie uciekał. Detektyw będzie ubrany w zwykłe ubranie, ponieważ nie chce być wykrywalny, detektyw jedzie w kierunku robota i strzela do niego z nowoczesnego pistoletu. Robot podłożył bombę pod blok mieszkalny, która spowodowała zawalenie się budynku, robot i detektyw uciekają przed walącym się budynkiem. Mam 11 lat i interesuje się grafiką 3d od mniej więcej pół roku. Jestem w stanie poświecić na nią po szkole 2-3h, kocham to. Oto detektyw: A oto robot: Edytowane 28 Luty 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 (edytowane) Za chwile umieszczę zdjęcia z tworzenia. Edytowane 28 Styczeń 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Napisano 10 Styczeń 2014 (edytowane) Oto zdjęciez tworzenia: Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
mateusz_s Napisano 11 Styczeń 2014 Napisano 11 Styczeń 2014 Niezła historia ;) ale brzmi jak dużo pracy, a czasu już niedużo - więc musisz przysiąść - powodzenia w Bitwie :)
rentrax Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 Nie wiem o co chodzi z tym edytowaniem.
STRZYG Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Podoba mi się bezkompromisowosć tej pracy. Przypominają mi się czasy gdy za małolata rysowałem komiksy i właśnie były tam roboty z dwiema "obrotówami", ukryte rakiety, kolce zamiast palców itd. Jesli chodzi o sam obrazek : pierwsze co się rzuca w oczy to nieszczęsne nakrycie głowy gościa na motorze. Pierwsze co pomyślałem - ale dziwne blond włosy. Przeglądnąłem watek i się okazało, że to kask. Postaraj się wymodelowac coś, co do czego nie będzie watpliwości, że jest kaskiem (szarpnij się po jakieś referencje) Broń trzymana przez detektywa jest niezauważalna w tym ujęciu kamery. Może gdyby dać detektywowi broń w drugą rękę byłoby lepiej ? Poza robota jest mało oczywista. Nie wiadomo czy to atak, czy właśnie zgarnął kulkę na klatę.
rentrax Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Napisano 29 Styczeń 2014 (edytowane) Wiem też mam takie odczucia i mam zamiar poprawiać to w piątek. Ale pistolet miał tak wyglądać. Zapomniałem też napisać, że mam zamiar zrobić parę efektów specjalnych ale na razie nie powiem jakie rodzaju mają być. Bardzo dziękuje za twoją opinię. Edytowane 29 Styczeń 2014 przez rentrax
mateusz_s Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Czy po prawej stronie coś będzie? Bo teraz akcja przeniosła się na lewą stronę. Moim zdaniem akcja powinna być nieco wyśrodkowana, jako ciekawostkę podaje ten obrazek, masz na nim zaznaczone tzw. 'mocne punkty' czyli miejsca gdzie wzrok widza skupia się najbardziej: Może niech ten detektyw będzie bardziej widoczny, bo napracowałeś się nad nim, a widać go tylko ułamek, prawie nie widać broni. Możę wymyśl coś innego niż szprychy. Materiał tego motoru daj może jakiś chrom niż drewno. Popraw textury na podłodze i na ścianach, tak żeby nie było widać cięć. Pracuj dalej, nie przejmuj się że nikt nie komentuje, postaraj się wycisnąć z tej pracy ile tylko możesz...
rentrax Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Napisano 29 Styczeń 2014 Czy po prawej stronie coś będzie? Bo teraz akcja przeniosła się na lewą stronę. Moim zdaniem akcja powinna być nieco wyśrodkowana, jako ciekawostkę podaje ten obrazek, masz na nim zaznaczone tzw. 'mocne punkty' czyli miejsca gdzie wzrok widza skupia się najbardziej: Może niech ten detektyw będzie bardziej widoczny, bo napracowałeś się nad nim, a widać go tylko ułamek, prawie nie widać broni. Możę wymyśl coś innego niż szprychy. Materiał tego motoru daj może jakiś chrom niż drewno. Popraw textury na podłodze i na ścianach, tak żeby nie było widać cięć. Pracuj dalej, nie przejmuj się że nikt nie komentuje, postaraj się wycisnąć z tej pracy ile tylko możesz... Dzięki za ten obrazek. textury poprawie. Ściany nie są zrobione z textury tylko z materiału ale mogę spróbować zrobić to bez przerw i zobaczyć ja będzie wyglądać.
rentrax Napisano 30 Styczeń 2014 Autor Napisano 30 Styczeń 2014 Efekt o ,którym nie mówiłem to będzie walący się budynek z wybuchami. Narazie jest tyle
STRZYG Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 Bezkompromisowe! Tak jak mòwiłem. Czuję, że gdyby czasu było jeszcze trochę to by się tu pojawił jakiś turbo doposażony helikopter, najeżony rakietami ;) A model walącego się budynku bardzo fajny
rentrax Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Cześć! Mam mały problem ze zrenderowaniem tego budynku wraz ze wszystkim więc update będzie jutro rano. Teraz jeszcze dam nowy kask i poprawiony motocykl.
rentrax Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) Update motora. Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) Nowy kask i poprawka twarzy. Według mnie w przyszłości może nie być tlenu więc kask będzie szczelny a detektyw będzie miał butle z tlenem na plecach. Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 (edytowane) W końcu to wyrenderowałem. O 23 kolejny update. Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
mirass Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Nie czaje po co ta ściana z tyłu? Skąd jedzie niby ten detektyw na motorze skoro za nim jest ściana?
rentrax Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 (edytowane) Małe aktu tła i zrobiłem małą dziurę żeby było jasne skąd wyjeżdża detektyw. Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 (edytowane) Początki postrzału robota. Edytowane 9 Luty 2014 przez rentrax
rentrax Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 Nie czaje po co ta ściana z tyłu? Skąd jedzie niby ten detektyw na motorze skoro za nim jest ściana? Detektyw przejeżdża przez tą małą szparę w rogu.
mateusz_s Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 Może obróć trochę ten motocykl tak, żeby go było widać bardziej z boku, bo z tym momencie większość pracy którą włożyłeś w wykonanie motoru idzie na marne, bo nic nie widać, może go trochę obróć, tak jak w tym ostatnim poście z motorem 'Update motora.'
rentrax Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 OK. Poprawiłem pozę robota i wybuch obrócę trochę motor i zobaczymy. Już puszczam render.
rentrax Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 Chciałem poinformować, że dzisiaj dość późno będzie aktualizacja.
plasti Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 rob jak najwiecej, dzisiaj wazny dzien!! powodzenia!!!
rentrax Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 Komputer mi się już trochę przegrzał i rendery są trochę nie wyraźne ale może być.
rentrax Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 I jeszcze siatka to chyba ostatni up na dziś. Chyba:D
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
rentrax Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Mam zamiar zrobić nowy model robota zrobiłem też pojazd dla pomocników robota Tak mniej więcej będzie wyglądał nowy robot A tak wygląda ten pojazd, który już zrobiłem.
STRZYG Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 POJAZD. Ten nowy pojazd, który zaprezentowałes całkiem fajnie wygląda jak się dłużej na niego popatrzy. Za pierwszym podejściem niestety myślałełm, że to broń, jakiś kałasznikow przyszłości. Ten kolor brązowy jest nieszczęscliwy, gdyż kojarzy się z kolbą od karabinu (przynjamniej ja mam takie odczucia). BUDYNEK. Teraz się dopiero przyglądnałem lewej części Twojego renderu. Tam jakieś dziwne rzcezy się dzieją. Ten "budynek" ma nierealną budowę, w ogóle się nie klei. Szklana fasada, drzwi z Ikei, okna z Lego i schody przeciwpożarowe. Nie tędy droga. Moim zdaniem okna, dzwi i szklana fasada powinny wylecieć (schody zostają) i zamiast tego wstawić po prostu teksture ceglaną, podniszczoną, upacianą graffity. Jakies śmietniki jeszcze dołożyć, trochę śmieci na betonie. Wiesz, taki zaułek z Nowego Jorku, w którym zawsze dochodzi do przestępstw. Pasowało by to też do tej sceny, moim zdaniem. No i przydałoby się zmienić teksturę asfaltu. Ta jest jakaś wyjątkowo czysta, jasna i jednolita. Nieciekawa jednym słowem. Sprawdź na CG Textures ;) http://www.cgtextures.com/textures.php?t=browse&q=12429
rentrax Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 w poniedziałek dużo się zmieni, bo jak sie dostałem do finału to mam większą motywację.
rentrax Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Mam duży problem mianowicie usuneło mi to co dzisiaj zrobiłem więc dzisiaj aktualizacji nie będzie:(
rentrax Napisano 16 Luty 2014 Autor Napisano 16 Luty 2014 Po interwencji paru programów do odzyskiwania danych udało mi się to odzyskać. Zacząłem robić też nowego robota i poprawiać tło oto skutki.
mateusz_s Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 No wygląda lepiej niż wcześniej, ma więcej detalu, działaj dalej...
Rekomendowane odpowiedzi