Mr Kostek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 (edytowane) Dawno mnie tu nie było. Zaczynam z nową teczką, nie chce mi się szukać starej. Na pierwszy ogień zaległości. Dziś kilka prac z zajęć na nowolipkach. Wszystkie z sezonu 2012/2013, format 100x70, głównie rysunek węglem. Edytowane 12 Wrzesień 2017 przez Mr Kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 10 Luty 2014 Share Napisano 10 Luty 2014 hej, co tak mało? :P jak pamiętam Twoją starą teczkę to miałeś mnóstwo cienkopisów/tuszu nie masz jakiś pochomikowanych nowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 10 Luty 2014 Autor Share Napisano 10 Luty 2014 mam ;) muszę tylko to wszystko ogranąć, bo się tego nazbierało. O na przykład cos takiego: rysunek z natury ok. 15 min. zasadniczo ołówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 13 Luty 2014 Autor Share Napisano 13 Luty 2014 Druga paczka z nowolipek. I to wszystko z tych zajęć jak na razie. W następnych postach będą szkice z warsztatów AlterPose, czyli np. cuś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 25 Luty 2014 Autor Share Napisano 25 Luty 2014 Dla odmiany od ołowka ilustracja w tuszu do opowiadania "Reset mózgu": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 3 Marzec 2014 Autor Share Napisano 3 Marzec 2014 Format A3, pastel, czas rysowania to max. 2 godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Hihi na tym ostatnim troche mi zajęło zanim ogarnęłam że to jest krzesło, zastanawiałam się co jest nie tak z jej pośladkiem, może ma guza? Zostawiłabym krzesło bez cieniowania, tak samo tego koto-gitaro-pianino ? Jak rysujesz włosy, rysuj jakby to była plastelina, kształt w który układa się fyzura, nie rysuj pojedynczych włosów :) Ćwicz ręce, proporcjonalnie wydaje mi się że są troche za małe w większości rysunków. Zwłaszcza da się to zauważyć w komiksie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 12 Marzec 2014 Autor Share Napisano 12 Marzec 2014 @PodwojneD: taak krzesło jest nieco niejednoznaczne ;) Co do biodra to chyba tam był jakiś cień, włosy jak się zapomnę to tak niestety dziergam. Ogólnie po prostu za mało ćwiczeń. I to niestety widać. Kolejna ilustracja dla Qfantu, opowiadanie: "Kraina zimy", zasadniczo ołowek, papier format A3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 18 Marzec 2014 Autor Share Napisano 18 Marzec 2014 Kolejne ilustacje, tym razem piórko+tusz+markery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 24 Marzec 2014 Autor Share Napisano 24 Marzec 2014 Uff w końcu nieco udało mi się ogarnąć materiały z warsztatów AlterPose. Jest tego kilkaset rysunków/szkiców. Będę wrzucał to w paczkach, także trochę to zajmie ;) Dziś rysunki z jednych z pierwszych zajęć na których byłem. Papier: szkicownik simply rowneya 356x279 mm, zasadniczo ołówek, czas to ok. 15-25 na pozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 28 Marzec 2014 Autor Share Napisano 28 Marzec 2014 Kolejna paczka rysunków z warsztatów AlterPose. Tym razem rozpiętość czasowa duża, od 1-2 minutowych do 20 min. Papier ten sam ale oprócz ołowka dodatkowo artpen (czarny atrament i sepia) i pastel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Najfajniejsze te dwa pierwsze. Luźna kreska wyszła. Mógłbyś też popróbować trochę analizować bryłę i porysować bardziej przestrzennie - zaznaczając jak się poszczególne kształty układają. Łapiąc proste figury - walce itd. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 31 Marzec 2014 Autor Share Napisano 31 Marzec 2014 @ Mruk: dzięki, może coś takiego będzie dziebko lepsze. Kolejna paczka rysunków z warsztatów AlterPose. Pierwsze 3 to szkice 1-3 minutowe, następne to już rysunki 15 – 20 minutowe. Papier to blok Gamma schizzi A5: szkice i dwa pierwsze rysunki, a pozostałe jak wcześniej szkicownik simply rowneya, zasadniczo ołówki i artpen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 Dobre rzeczy. Najbardziej mi się podoba pierwszy i ten siedzący - 3 i 4. Wrzucaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 31 Marzec 2014 Autor Share Napisano 31 Marzec 2014 Spoko, mam tego ponad dwie setki rysunków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Kolejna paczka rysunków z warsztatów AlterPose. Pierwszych sześć to 1-3 minutowe szkice /jeden chyba 30 sekundowy bo i takie mamy ćwiczenia/, następne to już rysunki ok. 15 minutowe. Papier jak poprzednio, zasadniczo ołówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2014 AlterPose cd. Dziś głównie rysunki jedno – trzy minutowe, a tylko trzy to studia 15-20 minutowe. Media ołówek i cienkopis, papier jak ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Co raz lepsze są te szkice! Trochę zazdroszczę Ci możliwości rysowania modela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 10 Kwiecień 2014 Share Napisano 10 Kwiecień 2014 ten: http://www.kostekart.pl/AlterPose/alter_42.jpg póki co najlepszy! :D fajnie sobie radzisz z upraszczaniem formy. :) Wolę te linearne szybkie, od tych cieniowanych (jak te dwa ostatnie) - - - Połączono posty - - - W sumie jak tak patrzę to ten: http://www.kostekart.pl/AlterPose/alter_08.jpg też jest super. Mają w sobie taką ciekawą energię, którą ciężko uchwycić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Ostro walczysz, aż miło popatrzeć! W tych cienkopisowych podoba mi się określanie formy jedną pewną krechą. Przy ołówku jednak człowieka korci żeby poprawiać i poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2014 (edytowane) Dzięki za komenty. @Bombadil: Wiesz takie warsztaty dużo dają, zobacz może u Ciebie może uda się zorganizować te 5 osób i modela/modelkę. Naprawdę warto. @ telthona: też te rysowane na szybko często bardziej mi się podobają od tych cyzelowanych po pół godziny. Jak człowiek ma za dużo czasu to często zaczyna niepotrzebnie kombinować i zapomina, że to mają być tylko szkice. Staram się pilnować ale niestety nie zawsze mi się to udaje ;) @ Mruk: walczę, cały czas walczę. Wiesz i tak za mało rysuję, ale się staram. Podobały mi się Twoje rysunki z muzeum WP, muszę się kiedyś z Wami wybrać na to miejskie rysowanie. Pewnie jak sklecę sobie jakieś małe sztalugi przenośne to się zgłoszę. Przy rysowaniu tuszem/cienkopisem też można poprawiać i poprawiać, zobacz ten ostatni rysunek. Bez wstępnego szkicu ołówkiem, zero korektora. A teraz AlterPose cd. Początek to jak zawsze trochę szkiców 1-5 minutowych , a cztery ostatnie pozy to rysunki 15-25 min. Ostatni praca to właśnie 25 minutowy rysunek artpenem, tu papier to blok gamma schitzzi A4. Reszta jak poprzednio. Edytowane 14 Kwiecień 2014 przez Mr Kostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Coraz lepsze te szkice! Kolejny plener w tą niedzielę, więc zapraszam : https://www.facebook.com/events/1397141267233637 Sztalugi niepotrzebne, wystarczają szkicowniki z twardą okładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 24 Kwiecień 2014 Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Bardzo fajnie i lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 5 Maj 2014 Autor Share Napisano 5 Maj 2014 @ WWWoj: Dzięki. @Mruk: kiedyś się wybiorę. Na pewno. Koniec laby, kolejna paczka rysunków z warsztatów AlterPose. Pierwszych osiem skanów to szybkie szkice, format A5, ołówek, cienkopis i węgiel. Ostatnie cztery to pozy 15-20 minut zasadniczo ołówek, szkicownik rowney'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeSz Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Bardzo miła dla oka kreska, od razu widać, że wiesz co trzeba robić z ołówkiem w ręku, aż sam muszę odkopać teczkę ze szkicami z różnych sesji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verdi Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 wybaczcie moja ignorancje ale co w tych rysunkach jest takiego dobrego? nawet jesli sie wezmie pod uwage ich szkicowy charakter, to i tak technicznie nie powalaja, sa monotonne itd. ot takie randomowe, 'artystyczne' mazianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 To zależy czego szukasz w takich szkicach. Mi się ostatnio podobają właśnie takie randomy :) uchwycenie formy, jakiejś ekspresji, pozy kilkoma ruchami, szybkimi kreskami. Nie mówie, że to jakaś nieosiągalna umiejętność i pewnie dla wielu jest to banał, ale mimo wszystko mnie to jara ostatnio. Nie oczekuję tu szybkich zwrotów akcji ;) tylko takiego właśnie lekkigo luźnego gryzmolenia. Swoją drogą, moim zdaniem Mr Kostek jeszcze się momentami za bardzo przykłada do mnej istotnych elementów ;p, chętnie bym zobaczył bardziej sprecyzowany focuspoint w takim szkicowaniu :), ale wiadomo ze to ćwiczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeSz Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Tak jak wcześniej napisał WWWoj tak samo mnie bardzo kręcą tego typu szkice - sam lubię w wolnej chwili powrzucać na kartkę takie "maziaje" i szczerzę mówiąc przynosi mi to ogromną radość. Nie ma co ukrywać, że jeśli opanuje się tworzenie takich szybkich szkiców z utrzymaniem proporcji, zgodności w anatomii itd. to droga do tworzenia ilustracji na najwyższym poziomie stoi otworem. A tutaj od razu widać, że Kostek robi z kartką i ołówkiem to co chcę i przybiera to fajną formę. No i bądź, co bądź takie szkice mają genialny klimat - przynajmniej dla mnie - esencja rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 6 Maj 2014 Autor Share Napisano 6 Maj 2014 @Verdi: celem tych szkiców/rysunków jest tylko nauka, nic więcej. Przypisywanie im wartości artystycznych jest bez sensu. Wiem, że mogą wydawać się monotonne ale tak to bywa, jeżeli się czegoś uczymy. Te wszystkie ćwiczenia mają na celu nauczyć podstaw anatomii/rysunku człowieka. To wszystko. Fajnie jeżeli komuś podobają się te rysunki, ale ja je pokazuję po to by ktoś wytykał mi błędy, dzielił się swoimi spostrzeżeniami ot tyle i aż tyle. Ja się cały czas uczę i do poziomu, który chcę osiągnąć jeszcze mi brakuje kilku wagonów papieru. Jak to mawiali starożytni: „repetitio est mater studiorum”. A i jeszcze jedno, następnym dam przy ilustracji,okładce lub czymś podobnym ostrzeżenie: uwaga rysunki mogą zawierać treści artystyczne ;) @WWWoj: dokładnie o to mi chodzi, jak kilkoma kreskami umieć pokazać ruch, ekspresję, emocje. Bez wpierdzielenia się w szczegóły. Często nie ma wiele czasu na rysunek i podobne szlifowanie pozornie nudnych rzeczy mocno pomaga. Jak masz 30 min na rysunek kadru storybordu to już wiesz co masz robić, nie myślisz. Widzisz co masz narysować i rysujesz. A poza tym ja też lubię takie spotkania rysunkowe przy piwku. Miła sprawa ;) zapraszam @TeSz: Dzięki, jeszcze raz dzięki. Nie sądziłem że komuś tak się mogą spodobać te rysunki. Osobiście nie uważam je za szczególnie udane, jak pisałem wcześniej jeszcze dużo pracy przede mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 http://www.kostekart.pl/AlterPose/alter_24.jpg i http://www.kostekart.pl/AlterPose/alter_57.jpg mym zdaniem najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verdi Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Tak jak wcześniej napisał WWWoj tak samo mnie bardzo kręcą tego typu szkice - sam lubię w wolnej chwili powrzucać na kartkę takie "maziaje" i szczerzę mówiąc przynosi mi to ogromną radość. Niespotykany komentarz od kogos kto robi kopie fotografii w olowku :D Nie ma co ukrywać, że jeśli opanuje się tworzenie takich szybkich szkiców z utrzymaniem proporcji, zgodności w anatomii itd. to droga do tworzenia ilustracji na najwyższym poziomie stoi otworem. Chyba na odwrot jest. To warsztat (wyrobiona oko, reka) na najwyzszym poziomie pozwala na tworzenie dobrych, szybkich szkicow. Nie jest jednak powiedziane, ze warsztat rozwija sie przez szkice. No i bądź, co bądź takie szkice mają genialny klimat - przynajmniej dla mnie - esencja rysunku. Dla mnie esencja to mniej wiecej to, co robili mistrzowie renesansowi i barokowi. Ale kazdy ma swoje preferencje. Niemniej potrafie docenic dobry szkic. Ale te szkice sa po prostu slabe nawet jesli maja "klimat". Mowienie, ze jest inaczej jest nieuczciwe wobec autora. Te wszystkie ćwiczenia mają na celu nauczyć podstaw anatomii/rysunku człowieka. Jezeli chcesz sie nauczyc anatomii, rob wielogodzinne studium. Rzetelna analiza natury. To najlepsza rada jaka moge ci udzielic. To wszystko. Fajnie jeżeli komuś podobają się te rysunki, ale ja je pokazuję po to by ktoś wytykał mi błędy, dzielił się swoimi spostrzeżeniami ot tyle i aż tyle. Sa problemy z anatomia, walorem i roznicowaniem kreski. Najlepiej takie rzeczy przecwiczyc na rzetelnym studium - bo jesli czegos nie potrafisz zrobic w kilka godzin, nie zrobisz w kilka minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeSz Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Niespotykany komentarz od kogos kto robi kopie fotografii w olowku :D Czuję się teraz trochę zaszufladkowany , tylko nie wiem do końca dlaczego -gdyż duża część moich rysunków to jednak nie ta oparta na zdjęciach ;) Reszta to kwestie gustu, więc nie będę się sprzeczał ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 7 Maj 2014 Share Napisano 7 Maj 2014 Dla mnie esencja to mniej wiecej to, co robili mistrzowie renesansowi i barokowi. Ale kazdy ma swoje preferencje. Niemniej potrafie docenic dobry szkic. Ale te szkice sa po prostu slabe nawet jesli maja "klimat". Mowienie, ze jest inaczej jest nieuczciwe wobec autora. hłe hłe hłe :) ma się wymagania estetyczne, no nie dziwie sie ze sie szybkie ćwiczenia forumowych rysowników nie podobają. Niemniej to chyba całkiem nieźle jest jeżeli porównujesz do mistrzów ;) A tak serio to zasłanianie się renesansowymi mistrzami brzmi bardzo fajnie i górnolotnie, zapewne świadczy o Twojej dorównującej im wiedzy, ale TeSz zdaje się użył słowa esencja do ogólnego określenia tego typu szkiców. Ty zaś wykorzystałeś to w celu postawienia się ponad nim jako autorytetu w dyskusji, przy okazji krytykując jego jako rysownika, a samemu nie pokazując nic. Następnie udzielasz najlepszych rad i ogólnikowo punktujesz trzy zagadnienia związane z rysunkiem jako te w których "są problemy", kończąc mądrym morałem... a wcześniej jeszcze zarzucasz innym komentującym nieuczciwość wobec autora... Pozwolę sobie elokwentnie zwrócić uwagę: Przemyśl sobie chłopie poziom swojej dyskusji, bo to są tak zwane zagrywki z dupy. tyle Z niecierpliwością czekam, by zweryfikować swoje zdanie na ten temat, kiedy opadnie mi szczena na widok Twoich osiągnięć w rysunku ;) i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 7 Maj 2014 Autor Share Napisano 7 Maj 2014 @Verdi: Te szkice to tylko jedno z ćwiczeń które ma rozwinąć/poprawiać mój warsztat rysunkowy. Co do długodystansowych rysunków to jeżeli byś raczył zobaczyć kilka pierwszych postów z teczki to tam są rysunki z sesji 2-3 godzinnych. Niestety nie mam możliwości rysowania tego samego modela w tej samej pozie przez miesiąc tak by rysunki były bardziej przemyślane i dopracowane jak tu: http://ggeraldoart.blogspot.ru/. Pewnie zrobię kilka dłuższych studiów anatomii z fotografii, tylko wiesz nie chcę się narazić na opinię o robienie ołówkowego xero z fotek ;) Polecam Ci przeczytanie książki Wiedza tajemna Hockney'a tam autor pięknie opisał jak to renesansowi czy inni mistrzowie kombinowali przy rysunkach/obrazach tak by ułatwić sobie pracę. Projektor czy podświetlarka nie są złe pod warunkiem, że wiemy dlaczego je stosujemy. To tylko narzędzie i jak umiesz narysować portret z natury to tylko pozwala Ci zaoszczędzić czas. Co innego gdy takie narzędzie jest nadużywane, ale to inna historia. WWWoj poruszył temat Twoich prac, chętnie bym zobaczył co potrafisz i jak sam wykorzystujesz swoje rady. Pokaż jakieś ciekawe ćwiczenia które robisz by rozwijać swój warsztat. Chętnie się czegoś dowiem, nauczę od Ciebie. Bo niestety opinia z gatunku „masz kłopoty z anatomią i walorem” dość oszczędnie gospodaruje informacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 23 Maj 2014 Autor Share Napisano 23 Maj 2014 Koniec gadki czas na rysunki. Kolejna paczka z AlterPose'a. Tak jak wcześniej pisałem to tylko trening nic więcej. Pierwsze pięć to szybkie szkice, pozostałe to pozy 15-20 min. Materiały jak poprzednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 5 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Jakoś ostatnio mam braki na odcinku czasu i przez to trochę zaniedbałem alter. Motyla noga ! Kolejna paczka, pierwsze cztery to szkice (A5) a reszta to pozy nieco dłuższe 10-15 min max (A4/A3). Materiały jak poprzednio + węgiel w kredce (ostatnie dwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 16 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2014 AlterPose cd. pierwsze pięć to szkice (A5) 30-60 sekund, dalsze pięć (A4) pozy dłuższe 10 minut i ostatni to chyba 15-20 (A3). Materiały to zasadniczo ołówek, cienkopis i marker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 13 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2014 Dziś rysunek z ostatnich warsztatów alterpose ale trochę inaczej ;) Brystol , ekolina czarna i warm grey, jakieś pióro i cienkopis. Format zasadniczo a4. A i jeszcze jakiś biały korektor. 15 min na warsztatach a później z 1 h w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 6 Październik 2014 Autor Share Napisano 6 Październik 2014 Po krótkiej przerwie znowu trochę szkiców z altera. Formaty różne i raczej rysowane ołówkiem, a czas rysowania różny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 17 Październik 2016 Autor Share Napisano 17 Październik 2016 Dawno mnie tutaj nie było. Inktober to dobry pretekst by odświeżyć teczkę, zatem do dzieła... Kilka szybkich szkiców wykonanych artpenem i parallel pen'em. Test piórek i atramentu sepii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajktor Napisano 18 Październik 2016 Share Napisano 18 Październik 2016 Chętnie bym zobaczył któryś z tych szkiców w bardziej dopracowanej formie, ten lewy-górny ma naturalnie niepewną pozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 18 Październik 2016 Autor Share Napisano 18 Październik 2016 Byłem ostatnio na dniu otwartym PromisedLand i miałem okazję porozmawiać z Tomkiem Radziewiczem. I zachęciło mnie to do kupna pół kilograma plasteliny ;) i oto efekt: @ wajktor: Zamierzam zrobić taki set od szkicu przez koncept do figurki. Może z wezmę do opracowania jeden z tych szkiców. Zobaczę jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowda Napisano 17 Listopad 2016 Share Napisano 17 Listopad 2016 Z plasteliny mogą powstać naprawdę ciekawe rzeźby. Ta nad moim komentarzem jest całkiem ok. Wiadomo, że nie od razu człowiek zostaje mistrzem w fachu ale trzeba przyznać, że autor postarał się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 12 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Ostatnio wróciłem do digitalu po dość długiej przerwie i co tu dużo gadać zardzewiałem... Wrzucam kilka rzeczy, które niedawno namalowałem. Na razie koncepty postaci. Będę wdzięczny za uwagi i krytykę. Mam sporo do nadrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 14 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2017 Poprawki starych prac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Wrzesień 2017 Share Napisano 14 Wrzesień 2017 koncepty postaci z kilkoma fajnymi pomysłami - miło się oglada koncepcje. Stare prace raczej nie do uratowania - bardzo odstają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 14 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2017 Wiesz mam słabość do tych starych prac i tak je poprawiłem. A tu przy okazji przypominam sobie warsztat. Co wg Ciebie najbardziej w nich razi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Wrzesień 2017 Share Napisano 15 Wrzesień 2017 brakuje im bryly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 15 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Wiesz teraz im dłużej się na te ilustracje patrzę tym bardziej wiedzę jak są płaskie. Dzięki za uwagi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 19 Wrzesień 2017 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Od jakiegoś czasu robię takie ćwiczenie, tak na rozgrzewkę, na szybko. Rysunki twarzy z fot czy trailerów z yt. Format 8,5x8,5 cm. Zbiorczy zestaw. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi