HummFred Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Witam ponownie, tym razem po krótszej przerwie. Kiedyś dawno temu (i nie prawda) odbył się challenge samochodowy, do którego dumnie przystąpiłem. Jednak praca zawodowa nie bardzo pozwoliła mi na dokończenie modelu na czas. Projekt długo leżał na dysku... Model Poloneza przechodził zmiany, różne wariacje nadwoziowe itd. Aż stanęło na poszerzającymi dodatkami inspirowanymi Lancią Deltą HF Integrale. Tak też powstał FSO Polonez MR 89 Wide Body. Długo zastanawiałem się, czy w ogóle to pokazywać, ale co tam. Pojechałem po bandzie i postanowiłem zrobić scenę burzowo deszczową - Full CG. Zapewne posypią się komenty odnośnie przepaleń, nierealności itd. Ja jestem zadowolony do tego stopnia, że wydrukowałem to sobie w formie plakatu i wisi w biurze. Soft: 3D Studio, Vray, After Effects, Photoshop Kilka closeupów: Viewport: I dla ciekawskich model:
jaras Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 łezka w oku się zarkęciła, to se ne wrati ! ;) model i render bardzo ładne ale chmury do mnie nie przemawiają ;)
Orcher Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Śliczne, chociaż przy wlewie paliwa to się musi sporo wody zbierać, i poldon zgnije :P
soshka.cg Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Racje Jaras ma zaiste - lezka sie kreci - coraz mniej polskiej mysli technicznej, czasow minionych po naszych drogach juz sie kreci. Dlatego coraz bardziej w oko wpada jak taka furka gdzies sie pojawia. :) Fajnie ze taki wehikul na na warsztat cg zabrales Piotrku :) gratulejszyn :)
mandragora Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Ja tam dobrze nie pamiętam, czy był model z przodem borewicza a tyłem atu ? Edit: tak patrzę i widocznie były takie wersje, fajnie się ganiało poldolotem ale wylądował na złomie
Orcher Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Jak nie było to Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla. Cytryn i Gumiak potrafią zrobić coś z niczego
pecet Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Całość wygląda jakby była namalowana w 2D, ale to żadna wada. Jak dla mnie ta praca robi świetne wrażenie. Szkoda że przejściówka, jednak tył ze starszych wersji lepiej pasuje ;)
peerbe111 Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 Model jest kozak :) Mogłeś dać jakieś ciekawe malowanie. Chociażby coś takiego jak w rajdowych deltach. Chętnie bym coś takiego wrzucił do gry.
Kr3tz Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Chociażby coś takiego jak w rajdowych deltach. "Chociażby". :)) You can't beat rally car with Martini livery! HummFred, świetna robota, na renderach się szczególnie nie znam, ale model i pomysł fantastyczny. Tego, że wybrałeś MR'89 zamiast Borewicza jednak nie wybaczę :)
HummFred Napisano 5 Marzec 2014 Autor Napisano 5 Marzec 2014 Dziękuję za komentarze:) Odnośnie zarzutów co do wyboru tego właśnie rocznika - takie było ograniczenie bitwy 3d:)
Predator Napisano 7 Marzec 2014 Napisano 7 Marzec 2014 Świetna pracka trzyma fason i klimat, przyjemny mod borka :)
Rekomendowane odpowiedzi