Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, to trzeci miesiąc jak trenuję rzeźbienie i malowanie w zbrushu. Postanowiłem pokazać swoje cztery ostatnie prace, może ktoś zostawi komentarz, który pomoże mi w dalszej nauce. Prace stworzone w zbrushu i również w nim wyrenderowane. Potem wszystkie passy połączone w photoshopie. Pozdrawiam forumowiczów :)

22mv.jpg

xihb.jpg

9iqm.jpg

eqvgm.jpg

Edytowane przez mistrzjang

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 6,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam, wrzucam kolejną pracę. Tym razem poszedłem o krok dalej i model zaanimowałem w 3ds maxie oraz wkomponowałem w krótkie ujęcie. Żeby trochę lepiej zintegrować ujęcie z grafiką stworzyłem własną mapkę HDRI. Post wykonałem w after effectsie. Może uda się zdobyć jakieś komentarze, pozdrawiam :)

t___rex_by_mistrzjang-d7rcy6z.jpg

t_rex_by_mistrzjang-d7r9jmv.jpg

Edytowane przez mistrzjang

Napisano

Nie wiem czy ten dinozaur musi koniecznie tyranozaurem... chodzi mi o to, że anatomia chyba się nie zgadza w pełni, ktoś kto się zna - dojrzy to.

Jednak wiem, że to szczegół, ale ktoś musiał o tym wspomnieć ;) Pomińmy zgodność z nauką, bo przymykając na to oko, model prezentuję się przyzwoicie :)

Do napisania postu skłoniło mnie głównie to, że w animacji nie widać ciężaru tego zwierzęcia. Chodzi jakby na paluszkach, a powinien przy każdym stawianiu stopy lekko uginać nogi pod własnym ciężarem. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

Mimo to, jestem pod wrażeniem połączenia animacji z filmem nakręconym kamerą, to chyba najmocniejsza strona tej pracy.

Napisano

Model dinozaira fajny, ale animacja I kompozycja z filme, jeszcze lepsza.

Napisano
  • Autor

Witam :)

Wrzucam swoje kolejne testy integracji grafiki z ujęciem. Modele zbrush, animacja 3ds max, post after effects.

[video=youtube;-EYAiDBMNX4]

W tym ujęciu wykorzystałem dane mocap przechwycone przy użyciu kinecta:

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

Kolejna postać którą będę animował i komponował z ujęciem:

final_po_afterze_by_mistrzjang-d82yxj6.jpg

Zbrush + 3ds max.

Napisano

Naprawdę świetna pracą.

Pierwsze 3 mi nie leżały, ale rex i ostatnia praca super.

Testy na moje oko udane :)

Napisano

Mam wrażenie,że smok nie posiada kości w skrzydłach... tak poza tym to robisz niesamowite rzeczy... nie wiem od jak dawna zajmujesz się grafiką, ale łączenie 3D z nagraniami wypada imponująco... chciałbym, tak umieć...

Napisano
  • Autor

oświetlanie scen za pomocą robionych przez siebie mapek hdri dużo dało ;] chyba to dlatego tak w miarę wyglądają te ujęcia :)

Napisano

To samo co przy dinozaurze - znowu nie czuć ciężaru tego zwierzęcia. Smok unosi się jak puch w powietrzu.

Łączenie animacji 3D z nagraniami video wychodzi Ci jednak świetnie, tak jak ktoś napisał wyżej - też chciałbym umieć takie rzeczy robić ;)

Efekty muszą dawać sporo frajdy i satysfakcji.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.