Pabllos Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Hej Witam Wszystkich po rocznej przerwie :) Właśnie skończyłem swój najnowszy projekt Lamborghini Resonare który możecie zobaczyć poniżej. Zdjęcia są w dużej rozdzielczości ponieważ muszę być gotowy na publikacje w czasopismach. Poniżej również jest tekst który w angielskiej wersji umieściłem na Behance więc tam jest krótki opis pracy ( dla was Polska wer. ). Jak macie pytania do piszcie śmiało :) Dzięki za wsparcie i do zobaczenia niebawem !!!!!! :) AHA TO JEST TYLKO JEDNA WERSJA KOLORYSTYCZNA ( ZDJĘCIA SĄ ZA DUŻE DLA DARMOWYCH HOSTINGÓW ) WIĘCEJ WERSJI ZNAJDZIECIE POD TYM LINKIEM!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! https://www.behance.net/gallery/18178113/LAMBORGHINI-CONCEPT-CAR-RESONARE-by-Paul-Czyzewski !!!!!! PRZEPRASZAM ZA PROBLEM "Witam wszystkich bardzo serdecznie! Przedstawiam wam mój najnowszy koncept Lamborghini o nazwie RESONARE. Praca nad tym konceptem trwała rok czasu i jest to aktualnie projekt nad którym najdłużej pracowałem. Proces tworzenia był trudny i skomplikowany za sprawą bardzo złożonej sylwetki auta oraz jakości detali. Podczas tworzenia miałem dwa momenty zwątpienia i nie wiedziałem, czy podołam tak skomplikowanemu zadaniu, ale bardzo się zawziąłem i skończyłem projekt. Przy projektowaniu linii Resonare głównym założeniem było stworzenie auta bardzo futurystycznego o agresywnym wyglądzie, ilość załamań i kątów była celowym zabiegiem. Uznałem że koncept nie ma być ładny, a ma być wyzywający. Więc jeśli ktoś z was szuka w nim czegoś typowego to tutaj tego nie znajdziecie. Ważne również dla mnie było to aby zachować stylistykę Lamborghini oraz charakter linii karoserii dla tej marki. Koncept jest autem sportowym zdolnym do bardzo agresywnej i szybkiej jazdy, posiadający jeden potężny silnik. Auto jest dwumiejscowe z kokpitem zaprojektowanym w stylistyce pomiędzy elegancją a sportem. W renderach przedstawiłem różne rozwiązania kolorystyczne które podkreślą styl auta. Ponadto otwierane do góry drzwi nawiązują do stylistyki Lamborghini. Auto na moich zdjęciach występuje w trzech wersjach (Klasyczny, Extreme oraz Individual), które różnią się od siebie kolorystyką zewnętrza i wnętrza, a także parametrami technicznymi. Wersja Extreme oraz Idywidual są to wersje z poprawionymi podzespołami dającymi np. moc, zwiększony moment obrotowy, lżejszą ramę ( podzespoły ), obniżone zawieszenie, wyostrzona czułość układu kierowniczego, ospojlerowanie itp. Cieszę się że moja przygoda z tym autem dobiegła już końca ponieważ było to trudne zadanie, ale zarazem bardzo pouczające i dające dużo satysfakcji która napędza mnie pozytywnie do pracy przy kolejnym koncepcie który już jest w połowie prac. Dziękuję wszystkim i życzę miłego oglądania. Pozdrawiam i do następnego projektu ! Paweł " https://www.behance.net/gallery/18178113/LAMBORGHINI-CONCEPT-CAR-RESONARE-by-Paul-Czyzewski DZIĘKI I DO USŁYSZENIA :)
Szwadron Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Front Front Front. Naprawdę moc! Chociaż nie jestem przekonany do materiału na górnej belce kierownicy i miedzy siedzeniami.
YetoKnight Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Kosmos. Mi osobiście nie za bardzo podoba się ta mocno opadająca linia maski i znaczek z boku w dziwnym jak dla mnie miejscu (może lepiej by wyglądał zaraz za przednim kołem?). Ale ogólnie to bardzo mocna pracka. Znów będzie szał jak przy Bugatti ;P
Nathanielxd Napisano 8 Lipiec 2014 Napisano 8 Lipiec 2014 Wow! Widać ogrom pracy w to włożony, mega efekt. Jedyna rzecz, która też mi średnio podchodzi to ten materiał o którym wspomniał @Szwadron i który gdzieś się tam przewija.
remanent Napisano 8 Lipiec 2014 Napisano 8 Lipiec 2014 Rewelacja, nie mam pytań. Odbicia w podłodze trochę słabej jakości ale auto boskie.
illusion Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Miazga. Piękna linia. Detale wspaniałe. Model wysoka półka. Gratuluję, wszystko Twoja robota? Czy jest jakiś podział ról? Pzdr
max_1989 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Swietny projekt Pablos! syty niesamowicie, czuc ogrom wlozonej pracy, gratuluje. Nasuwa sie pytanie, kiedy zaczynasz prace w dziale designu jednej z firm automotive? :) Pozdrawiam, Artur
peter_f Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 O Kurczesz!!! Ależ to piękne! Niesamowity design! Wygląda jak decepticon (czy jakoś tak), agresja i moc. Przepiękne! *****
NEBULA-Grafika Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 Wspaniała robota. Gratulacja i cieszę się, że idziesz tą drogą :) Gratuluję również wytrwałości. Cały set obejrzałem na Behance i chylę czoła przed Twoją konsekwencją i zaangażowaniem.
rice Napisano 10 Lipiec 2014 Napisano 10 Lipiec 2014 lubelaki górą ;) ja jedynie żałuję że taki skarb nie pracuje w polskiej firmie motoryzacyjnej ;/ Pytanie do autora. Czy w swoim portfolio warto mieć tylko "supersamochody"? Czy warto zawracać sobię głowę małymi samochodami powiedzmy klasy c jak golf.
PLS Napisano 12 Lipiec 2014 Napisano 12 Lipiec 2014 Przepiękna robota. Świetna bryła i świetne rendery. Nikt od Lambo jeszcze się do Ciebie nie zgłosił?;) Chętnie oglądnąłbym taki concept car na jakimś Auto Show:)
MaxymilianMax Napisano 14 Lipiec 2014 Napisano 14 Lipiec 2014 pojezdzilbym sobie takim :D ale i tak wole nowe Audi S8 :D
Pabllos Napisano 19 Lipiec 2014 Autor Napisano 19 Lipiec 2014 Dzięki Chłopaki za pozytywne opinie :) !!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę że podoba się Wam mój najnowszy projekt , Wasze opinie dodają mi dobrej energii i nakręcają pozytywnie do pracy . Szwadron : -Dzięki za wskazówkę materiał się przyda ;) nie wszystko ogarnąłem he illusion : - Dzięki , auto jest tylko i wyłącznie moim projektem od pomysłu ,szkicu do pracy w Maxie ale przydał by mi się ktoś od designu aut ponieważ przy tworzeniu projektów przychodzi moment przyzwyczajenia oka do danej formy i wtedy nie dostrzegam pewnych błędów więc robię sobie tydzień przerwy i działam dalej. Gdybym miał wspólnika to zawsze on mógłby dostrzec pewne wady i wspólnie byśmy je skorygowali a tak proces trwa dłużej po przez te przerwy. max_1989 : - Dzięki ! Może kiedyś coś takiego nastąpi że trafię do studia projektującego ( chociaż wątpię bo jestem samoukiem i to jest gwóźdź do trumny) auta ale na razie mam zaproszenie do Chin w sprawie desuignu :) Peter_f : - Dzięki !!!! Tak masz rację trochę podobny do Decepticona , moja małą inspiracją były Transformers he :) NEBULA-Grafika: - dziękuję Panowie za pozytywny komentarz i cieszę się bardzo , że doceniacie moją pracę ! Rice: - Dzięki :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi