Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Spontaniczna pracka, modeling dluuuugi, okolo 3 dni nocami. Nie mialem juz sily ladnie teksturowac oraz wsadzac w jakies tlo wiec zamiescilem juz w takiej formie.

lampka.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

co ty środek modelowałeś czy co, ze zajeło to 3 noce? generalnie sam taką zaczełem robić maxowymi nurbasmi żeby nauczyć się tej techniki, bo mam taką lampke tylko białą ale się zniechęciłem bo to zbyt banalne :)

Napisano

Tak modelowalem srodek dla wlasnej przyjemnosci, zarowke, srobki itp. Ogolnie nie wyszlo mi to do konca tak jak chcialem ale jest zadowolony :)

Napisano

no coz Salvator nie wszyscy sa takimi wymiataczami jak ty ja tam kolege rozumiem i ty tez powinnienes bo jak zaczynales to pewnie taka lampke tez bys robil troche dluzej niz 15 minut??

Napisano

Pytanie z ciekawości: Nie o czas mi chodzi, lecz o precyzję - mianowicie czy wszystkie elementy tego modelu trzymają oryginalną skalę? (czy np. 1cm oryginału = 1jednostka modelu?)

To ciekawość i tylko ciekawość - chciałbym zdawać sobię sprawę jaki cel sprawia, że modelujemy takie rzeczy w odpowiednio-odpowiednim czasie.

A co do renderu: w takiej sytuacji pionowy przedmiot pokazujemy w orientacji pionowej - Portretowej, weź to pod uwagę na przyszłość.

Jakość renderingu i treść przekazu = 100% neutralna - to w sumie dobrze i źle - jedni zarzucą nudę inni pustkę, a jeszcze inni pochwalą za niczym nie zakłócony pokaz przedmiotu -> opcje do wyboru.

Dla mnie praca zupełnie obojetna - jak muzyka która jest wyłącznie tłem podczas intensywnej pracy (porównanie własne).

Pozdro

Marek

Napisano

ładne, tylko nie pasuje mi górny element lampki (tam gdzie "siedzi" żarówka) hmm... może dolne krawędzie powinny być zaokrąglone?

Co do materiału, to zrób ją na czarno.

Napisano

hmmm... może przesadziłem, ale to było raczej pytanie, bo 3 noce troszkę.... no dobra, nie będę dochodził co on w tym czasie robił ;]

i jeszcze jedno - nie jestem "wymiataczem", ciąglę się uczę, jeszcze minie troszkę czasu zanim ujrzycie moje portfolio....

Napisano

salvator, nie kajaj się, bij równo! i od razu powiedz, żeś smród i gówno i nie pojmujesz prawdziwej sztuki oświetleń. bedą klaskać!

nie każdy musi byc wymiataczem. nie każdy musi wrzucać tu pracek. nie każdy musi odpowiadać i komentować.

którą droga podążysz? wróżka zofia ci podpowie, zadzwoń.

salvator! robimy akcję! modelujemy (w wings, oczywiście) lampki rozmaite i wrzucamy! masowo! założymy nowy topic! speed lampka modelling ! bedziemy awangardą! będziemy świecić!

przesadziłem.

znowu.

prawda jest taka - należy trzymać równowagę. pracka ta to nie jest gówno. pan ma jakieś-tam umiejętności do modelowania. ale jedno, czego zabrakło to - pomysł. po co wrzucać jakieś ćwiczenia? przecież tu nie ma co komentować. lampka, ćwiczenie - ok. ale to każdy pierwszy lepszy zenek potrafi zrobić z tutoriala lampkę, ryj lub inną pierdułke. słabość tej pracy tkwi w braku inwencji. na to cierpi max3d.pl. super modelerów tutaj nie brakuje. ale ludzi z pomysłem, nie kopiujących w kółko fantasy-gollumów, czy sci-fi-robotów jest malutko.

i to jest problem.

Napisano

sluchaj mCh to ze ktos wybiera inna droge to nie znaczy ze gorsza ! mi na przyklad najbardziej podchodza prace designerow i w tym kierunku chcialbym podazac. Oczywiscie modelowanie ciagle tej samej lampki zaczyna byc troche nudne (czytaj cholernie nudne) ale rozumiem ze jest to swietne cwiczenie - jesli nie potrafisz wymodelowc istniejacej lampki to jak chcesz zaprojektowac wlasna ?!?!?! Podobna zasada tyczy sie samochodow, lazienek itp.

Napisano

no fajnie - ale po co te wszystkie twory postować?

dobra, skończmy z tym, bo znowu się zrobi jałowa smętna dyskusja o życiu i śmierci.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności