Napisano 30 Maj 20159 l Hej! Wreszcie jest, po długim czasie praca skończona :) Oczywiście najdłużej zeszło tam gdzie myślałem, że zejdzie najkrócej, czyli w postprodukcji :) Jako że etap ten był dla mnie kompletną nowością, zdecydowałem wypróbować kilka programów i rozwiązań nad którymi trochę się namęczyłem. Ostatecznie doszedłem do wniosku że łatwo można przedobrzyć i ograniczyłem kręcenie suwakami do minimum :) Z efektu jestem zadowolony, choć wiadomo że jeszcze sporo przede mna. Chciałbym podziękować wszystkim za pomoc, opinie i rady które zostały udzielone mi w wątku WIP http://max3d.pl/forum/threads/96415-Pojazd-3d-Ferrari-F40 dzięki nim miałem siłę i chęci by nad tym dalej pracować :) Dzięki raz jeszcze i liczę na Wasze opinie co o tym myślicie :) Soft: 3ds max, vray, Nuke
Napisano 31 Maj 20159 l Autor Dzięki! Reynevan, fakt że wnętrze długo robiłem ale wiedziałem co trzeba zrobić i jakoś szło do przodu, a po wyrenderowaniu próbach obróbki bywało że po miesiącu wywalałem wszystko do kosza i tak w kółko :) Dlatego sie to strasznie dłużyło, ale nauka w las nie pójdzie :) bolitic, myślę nad sceną na torze wyścigowym i w jakiś włoskich kamienicach ale najpierw je muszę zrobić więc trochę zejdzie :)
Napisano 31 Maj 20159 l Gałka od zmiany biegów jakaś ogromna się wydaje być :O Z zewnątrz jest super !
Napisano 1 Czerwiec 20159 l Naprawdę pięknie wyszło :) Mi się podobają rendery z zewnątrz jak i wewnątrz. Widać ogrom pracy we wnętrzu, każdy piktogram i wskaznik dopieszczone, Bardzo podoba mi się materiał deski rozdzielczej, czuć miękkość. Oczywiście jest kilka rzeczy które bym poprawił :P ale to zawsze tak jest, np. materiał opon wydaje mi się że sąciut za jasne. I ten znaczek F40 widać że zrobiłeś go jednak bumpem a nie modelem, ledwo go widać i tu chyba widzę najwiekszy minus. Ale ogółem mega, na fronta z tym ! :)
Napisano 2 Czerwiec 20159 l Autor Dzięki! theSZ, gałka rzeczywiście za duża, już ja zmieniłem w pliku, ale tutaj już musi zostac :) maciek.m, przede wszystkim dzięki za pomoc, no i fajnie usłyszeć że końcowy efekt Ci się podoba :) Byłoby jeszcze pare rzeczy do poprawy ale trwało by to w nieskończoność, a tak będe brał to wszystko pod uwagę przy nowych pracach :) Grunt że coś z tego wyszło :)
Napisano 3 Czerwiec 20159 l Swietny model, bardzo dobre studio i soczyste rendery. :) A wnetrze po prostu jak prawidziwe :) Gratulacje :)
Napisano 3 Czerwiec 20159 l osobiście posiedziałbym nad post pro i może trochę detalu do tła. i trochę bardziej post pro vintage
Napisano 23 Czerwiec 20159 l Masz bardzo duży talent w ogarnianiu modeli 3D. Jestem absolutnie pod wrażeniem, bo to jedno z moich ulubionych Ferrari - baaaaardzo odległe marzenie. Mam kilka uwag. Kadry wyglądają bardzo dobrze, materiały również są poprawnie dobrane, ale martwią mnie felgi. Niestety ich wielkość nie odpowiada wielkości tych z rzeczywistego samochodu. Dodatkowo z renderów mógłbyś wyciągnąć jeszcze sporo. Na szybko:
Napisano 25 Czerwiec 20159 l Autor Z tym autem to jest tak, że niektórzy je kochają inni nienawidzą. Ja zdecydowanie jestem w pierwszej grupie :) Takie połączenie agresywnych kształtów i "surowości" nadaje charakter jakiego ze świecą można szukać :) Co do modelu, felgi faktycznie mogłyby być ciut wieksze. Studio starałem się upodobnić do jednej sesji zdjęciowej i ogólnie zrobić je raczej spokojne. Na eksperymenty przyjdzie czas :) Dziękuję za opinie i fronta!
Napisano 25 Czerwiec 20159 l Zdecydowanie podoba mi się :) co prawda można by dopracować niektóre materiały żeby był 100% fotoreal, ale i tak jest super.