Napisano 14 Październik 200420 l heloł, jest to background do scenki , ciekaw jestem Waszych opinii użyłem kilku volume light +fog. pozdrawiam Jaras
Napisano 14 Październik 200420 l klimat po prawej stronie wiele ciekawszy w kolorze ... ten z lewej za bardzo w ultramarynę wpada ...
Napisano 14 Październik 200420 l swietny klimacik ale jak by to troszke bylo ciemniejsze to by byl jeszcze lepszy :) pozdrawiam
Napisano 16 Październik 200420 l Autor witam, przyciemniłem troszkę i zmieniłem kolorystykę pozdrawiam
Napisano 16 Październik 200420 l Bardzo mi się podoba :) ale chyba pierwsza wersja była jednak ładniejsza.
Napisano 17 Październik 200420 l Autor no ja sam też nie mogę się zdecydować która mi się bardziej podoba :) m.in. dlatego wrzucam to na forum ale widzę ,że zdania są również podzielone :) a tak na marginesie to nie wiem ile tego tła będzie widoczne bo na pierwszym planie będą albo ruiny starego zamku albo potężne drzewo o bardzo dziwnym kształcie ( lub cokolwiek innego - może zapodacie jakiś pomysł ? będę dźwięczny :) pozdrawiam i dziękuję za opinie jaras
Napisano 20 Październik 200420 l a dla mnie za jasne jeszcze, ten kościół czy co to tam jest może troszke słabiej oświetlony i to niebo bardziej czarne?? wteyd bedzie groooza :D ale tak to super
Napisano 22 Październik 200420 l aa i tych świateł może troche mniej albo troche ciemniejsze?;) bo tak to to no jest straszne ale takie fajne by było żebu naprawde był lęk podczas oglądania tego:)
Napisano 23 Październik 200420 l Autor kolega gutek natchnął mnie pomysłem umiejscowienia tam czegoś na kształt kościoła.Teraz będzie chyba to zmierzać w tym kierunku. Dzięki za rady. pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200420 l Hmm fajne. Dodaj jeszcze jakiegos lightning strike ;), to juz bedzie gites ( ... lightning strike, my body in flames... - Manowar ;)).
Napisano 23 Październik 200420 l Autor no właśnie zamierzam coś dodać na 1 planie - to jest tylko background - nie mam tylko jeszcze pomysłu co to ma być ? :) - propozycje są na razie takie - jakiś bogato rzeźbiony grobowiec ( np. otwarty ) albo zakapturzona postać z lekko żarzącymi się oczami (banał :) albo .... może macie jakieś sugestie - wszystkie mile widzane pozdrawiam p.s. Lt. Knysha - zrobiłbym chętnie jakieś "body in flames" ale te "flames" nie wyjdą mi tak jak bym chciał :) ... chociaż może spóbuję ?
Napisano 23 Październik 200420 l A może być tam dać jakiś magików odprawiających rytuał ipoświęcają w ofierze dziewice, tak jak na filmach :).
Napisano 23 Październik 200420 l Autor dobre ! - tylko skąd w dzisiejszych czasach wziąć dziewicę ! ;) - max_1989 - taka byłaby fajna jak w Twoim avatarku
Napisano 23 Październik 200420 l ...może jakis znużony wędrowiec oparty o swój kostur, przyglądający się wzrokiem utrudzonego człowieka kościołowi, i niezważający na cienie potępionych dusz unoszące się wokół niego niczym poranna mgła..... ech... świetny klimat, życzę powodzenia i pozdrawiam...
Napisano 23 Październik 200420 l Autor ... a na słupach wewnątrz kościoła, obrośniętych wyschniętymi badylami wplecione ludzkie postacie ... :)
Napisano 23 Październik 200420 l nie, troche w innym stylu myślałem, coś raczej w klimacie "Lord of the rings"...
Napisano 23 Październik 200420 l a ja bym ten kościół oddalił troche i tak jak pisałeś dał gdzieś postać zakapturzoną niekoniecznie z żarzącymi oczami i może żeby ona była skierowana prosto na oglądacza? (żeby sie wydawało że idzie na ciebie i chce cie zabić albo coś ci zrobic) a w tym kościele to albo jakieś cienie postaci albo i cienie i postacie w niektórych miejscach że niby to miejsce nawiedzone. a te śwoatła... no fajne ale po prawej za jasno, a po lewej też troszeczke ciemniej by mogło być (tak żeby było widać przez te gałęzie tylko na jakąś krótką odległość a potem żeby sie gubiły w mroku) pozdro gutek EDIT a i ta górka też uważam że mało przekonywująca, albo ją usń całkowicie albo może jakoś realistyczniej żeby wyglądała zrób (żeby nie było to takie równiutkie pólkole i jakaś tekstura realistyczniejsza) no to taka moja opinia, super to wymyśliłeś:) rób dalej
Napisano 25 Październik 200420 l a ja mam lepszy pomysł :). Może jestem troszkę szalony ale może zrobić tam taką niewinną dziewczynę piękność, i wogóle naj naj, w takiej niewinnej postawie i z takimi oczkami, a tuż z nią takie duszki z tasakami :). Z wzgórz się leje krew itd. itp. Wtedy byłoby fajnie :). A kobieta z mojego avatara jest nietykalna także uważaj jaras bo się do ciebie przejde :). .
Napisano 25 Październik 200420 l ee ale to tak masakrycznie by wyszło wtedy. lepiej żebvy przestrasyło ale nie że od razu tam zabijają
Napisano 28 Październik 200420 l coś już 2 dni żadnych upadtów:/ tylko jaras nie mów że Ci sie nie chce skończyć tej praxcki bo... no nie ma takiej opcji:D
Napisano 29 Październik 200420 l Autor heloł, zamieszczam mały updacik, troszkę wróciłem do pierwszej koncepcji tła bo lepiej mi się komponuje z modelem na 1 planie. Dodam jeszcze może jakiś mieczyk (ociekający krwią ?) tzymany w prawej dłoni i wbity prawie w oczy obserwatora :) pozdrawiam p.s. Gutek - dziękuję Ci za zwiększanie mojej motywacji do pracy ;) p.s.2 jest to mały remake mojej dawnej (poprawionej tu i ówdzie panieneczki - dziewicy ??? :)
Napisano 29 Październik 200420 l hehe e tak szczerze mówiąc to ona wszystko zasłania i niszczy klimat:/ jestem na nie:P
Napisano 29 Październik 200420 l Autor buuu , wbijasz mi miecz w serce ;) Kościól wywaliłem bo mi się nie komponował z panienką na 1 planie a poza tym nie byłem do końca z niego zadowolony
Napisano 29 Październik 200420 l no dobra to kościoła może nie być, ale przecież nic nie widać teraz:/
Napisano 29 Październik 200420 l robiles to poly modelingiem ? w takim razie gratulacje siatki , wyszla cie kwadratowo
Napisano 29 Październik 200420 l Autor dzięki Klicek, tu i ówdzie są tójkąty ale ogólnie kwardat rządzi :)
Napisano 30 Październik 200420 l hehe no włąśnie tylko panienka, nie żeby była brzydka;) ale na początku w tej scence była grozaa, a teraz jest jakaś panienka co ten nastrój zdelikatnia, kto by sie jej bał;) w ogóle kto sie kobiet boi?;)
Napisano 30 Październik 200420 l hehe modelowane paint deformem ze taka gesta siatka?:) ogolnie ladne ale tak jak mowili panienka strasznie wstawiona :/ moze sprobuj planu pionowego nie poziomego? aby cala postac byla w kadrze powinno pomoc :)
Napisano 30 Październik 200420 l gutek ... poczekaj poczekaj ... jeszcze bedziesz przed kobieta nie raz uciekal ;) heh ladnie sie zapowiada ... i scenka i kobietka ... pozdrawiam
Napisano 30 Październik 200420 l Zwieksz FOV kamery a efekt przestrzeni sie znaczaco poprawi. Podoba mi sie pomysl. Oryginalny i inny niz wiekszosc tutaj!!
Napisano 2 Listopad 200420 l a ta jej druga ręka to wygląda jakby miała ją tam wyżej urwaną bo nie widsac gdzie sie kończy:) a co taki zastój? nie dam Ci spokoju dopóki nie skończysz tej pracki:) juz ten wątek spadł na 2 strone:/
Napisano 2 Listopad 200420 l Autor na razie mały zastój :( bo w pracy dużo pracy a w domu dzieciątko rozbrykane :) i dopiero późnymi wieczorami można coś działać ale ciągle mało czasu - kruca bomba :) Pracuję teraz nad efektem cieknącej krwi po ręku ( i po mieczu którego nie ma jeszcze ) a co do ręki to w normalnym ustawieniu czyli wzdłuż tułowia, postać wyglądała sztucznie i bez wyrazu , dlatego zrobiłem tak że niby coś se tam poprawia we włosach (jak to babki mają we zwyczaju :) Ogólnie chcę ją teraz całą ochlapać krwią aczkolwiek nie chcę żeby wyglądała zbyt drastycznie i nad tym właśnie pracuję. Dziękuję za wszystkie komentarze (Gutkowi szczególnie :) jak zdążę to coś wrzucę dzisiaj
Napisano 2 Listopad 200420 l Fajny renderek z 27 postu, tylko bym kolor tych konarów utrzymał w ciemnym granacie albo ciemniejszej zieleni, i dodał więcej szczegółów, listki, nietoperze, żmijkę, coś w tym stylu, wiem - głowe i kawał białego tygrysa z uniesiona łapą po jej prawej stronie ;-), może jakiś lekki, dziwny brokacik srebrny na skórze.
Napisano 3 Listopad 200420 l oooo LHT to jest super pomysł:) jaras zrób może tak jak on powiedział, to dopiero bedzie nastrojowo:) pozdro gutek
Napisano 14 Listopad 200420 l Autor pomysł może i dobry , ale z tygrysem ... chyba nie dałbym rady :) na razie wrzucam dalszy etap prac nad mieczem ( modelowałem 30 min. (tu wiadaomość dla Klicka który prawie w tyle samo czasu wymodelował całą twarz ! :( BTW zaje... tutek pozdr
Napisano 14 Listopad 200420 l no miecz fajny, w końcu coś ruszyło w tym temaci:) moim ulubionym... ale ta raczka taka troche nierealistyczna na moje oko a krew troche tak jakby jej za mało było;)
Napisano 14 Listopad 200420 l Autor Gucio , mój Ty najlepszy krytyku ( bez kitu... - rzeczywiście widzę że ta rączka jest za mała ) zaraz ją poprawię. KRWI będzie więcej -nie martw się :) dzięks i pozdr
Napisano 14 Listopad 200420 l Co do krwi to wyglada dobrze tylko minimalnie wiecej na ktorejs krawedzi by sie przydalo zeby bylo wiadomo skad sie tam wziela:)
Napisano 14 Listopad 200420 l hm... jeśli można... klimat zajefajny... ale troche irytuje mnie ta pannica... nie zebym coś do niej miał... tylko takie wypełnienie kadru mnie nie przekonuje... Moja koncepcja na tą prackę... (sorki w ogóle zę cos mówie na ten temat, ale może znajdziesz dodatkowa inspiracje :) Las i fogi .. piekne.... :) KOściół też bym zostawił.... ale usuną krzyż... zrobił jakiś inny ("satanistyczny"?) ale.... podpalołbym go... pełna pożoga... na wzrórku ciała w kałużach krwi... a dziewczyna???? dziewczyna siedzi gdzieć z boku kadru... odwrócona tyłem do kościoła... przed niąmiecz wbity w ziemię.. ociekajacy krwią... a ona sama pograżona w płaczu.... you know.... "crying freeman" zabija... bo musi... w imię wyzszych celów.... będac skłuconym ze swoim sumieniem :) Taka tylko koncepcja :) Pozdrawiam
Napisano 14 Listopad 200420 l Nom mieczyk wyglada superowo , troche raczka jest za mala ale moze to byc rowniez wina kadru. Latwiej by bylo ocenic gdybys zapodal widok z gory na bron lezaca. To co wystaje na boki na koncu jest fajne ale te ornamety wczensiej moze jakos zmienic ? no chyba ze bedzie to malo widoczny detal. Wow asablaze zawsze mnie wyprzedzasz :) co do twojej koncepcji jest fajna ale ciezko by to bylo wylapac wszystko w kadrze , ale moge sie mylic ;)