SansSerif Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 katalog - druk - komercha koncept + sklad + rendering 3d + montaz z kiepskimi fotami mebli + marketing + przyspieszony kurs estetyki dla klienta :> fck me :D reszta: http://members.lycos.co.uk/akdsn/upload/s2.jpg http://members.lycos.co.uk/akdsn/upload/s3.jpg http://members.lycos.co.uk/akdsn/upload/s4.jpg http://members.lycos.co.uk/akdsn/upload/s5.jpg ...
buczer Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 fck, przegioles tez chce taki kurs :)
leander Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 Niezly wypas. Chcialbym miec taki katalog jako klient. I razem z tą podłogą bym wysylal ludziom :)
buczer Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 jestes tendencyjny. wszedzie ten sam beton ;P a serio to napisz cos wiecej o katalogu...kto miał byc odbiorca i czy taki cieplutki betonik w efekcie chwyta. na to ze dostaniesz fck`a nie licz. chyba nikt tu nie podskoczy ;) jedynie te mebelki odbiegaja standardem od wnetrz i poziomu prezentacji ;) troche bym sie bał ze strasznie drogie a chyba to jakis standard. ale to juz na wyrost uwaga ;P to Eljot ?
biglebowsky Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 foty kiepskie, komercha, komercha panie:) Wlasnie, jak sie robi taki kurs klientowi? bo to tez samo w sobie jest sztuka. a katalog, no co tu gadac, nie bede duzo chwalil bo sie rozbestwisz, a i tak widac ze perfekt robota.
chveti Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 bardzo ładnie ;) widzę że lubisz takie "surowe" ściany (były takie chyba też w dezajnie prysznica )
smart Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 mam mieszane odczucia.layout wygląda jak książka do nauki rysunku technicznego,ale nie konkuruje z produktem który przedstawia ,nie ma tu niepotrzebnych elementów,w pełni funkcjonalne i z łatwą nawigacją,kojarzy mi się z instrukcją obsługi lub mapą ale to pewnie dobrze,bardzo dobre wnętrza na zdjęciach.Ogółem profeska ,się rozumie:)
kengi Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 naaaajjjsss. ladne, proste, przejrzyste, miod cukiereczki. mniam. a ten beton... ah ten beton :) najsmutniejsze jest to ze to powinien byc standard, a nie wyjatek :(
DarCon Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 nie wiem dlaczego ludzie często opisują swoje prace jako złe,fuj,ochyda? zlecenie jest zleceniem, myślę że chodzi o podbudowanie się tekstami innych forumowiczów ,a jeżeli chodzi o ocenę niech oceni to odbiorca
Salvator Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 DarCon - przewiduję ban ;] zrobiło na mnie duże wrażenie, jedno słwo - ESTETYCZNE czyli takie jakie powinno być. apropos estytyki -znacie dobre źródło wiedzy o estetyce nowożytnej? bo mam opasłe tomiska o starożytnej, ale o nowożytnej nic... :/
Gotham Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 Git- Lubię ten twój tendencyjny styl. :)
buczer Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 najsmutniejsze jest to ze to powinien byc standard, a nie wyjatek :( 100%tak z biegiem czasu nie ma wtym nic wyjatkowego, jest jaknajbardziej poprawne i dopracowane. jak tysiace innych. mnie osobiscie przypomina jedna z okladek "exklusiv" :P obiektywnie to dobry wzór i tyle. a suiektywnie oczywiscie sikam po nogach ;) Q-a autor powiedz cos i nie udawaj twardziela ktory nie czyta postów w swoim watku ;)
fotoas Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 nie kumam czemu u mnie tego nie widac w Mozilli :( mozna to jakos wkleic w wątek ? FotoAs
SansSerif Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 ... nie ma w tym nic wyjatkowego, jest jaknajbardziej poprawne i dopracowane. jak tysiace innych.no bo nie ma w tym nic wyjatkowego. prosty skromny katalog techniczny dla firmy produkujacej tanie meble na eksport. poprawne jak tysiace innych... ale w niemczech nie u nas. to jest opracowanie standardu prezentacji dla poszczegolnych produktow. akurat ta seria to mini folder 10 stron, reszta to pojedyncze kartki wpinane do segregatora z fotografiami maskowanymi na blalym tle. beton standardowy z odzysku, z litosci bo klient chcial miec tak jak dawniej roznokolorowe gradienty jako tlo calej strony, kazda strona inny kolor :). duzo gimnastyki wymagalo przekonanie klienta ze puste "swiatlo" w ukladzie graficznym rysunkow i tekstow moze pozytywnie wplywac na czytelnosc dokumentu tak jak uporzadkowanie rysunkow techniczncyh nie jest tylko zabiegiem estetycznym. ale aby nie bylo tak rozowo wczoraj dostalem maila z trzydziesta szosta zmiana zawartosci tresci. moze przed bozym narodzeniem uda sie pusici te 10 stron do druku :D
dr Ug Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Staaare ;) ... ale nadal swietne. Fajnie, ze pokazales na forum.
Tr3sor Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 bardziej estetycznego katalogu nie widzialem :D brawo
Pionier Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 jest dla mnie rzeczą nie pojęta że to się może nie podobać :/
fotoas Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Sans_ .. a bierzesz kase za kazda poprawke wprowadzana w katalog ?
Tomasz Kucharz Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 czysto, schludnie, przejrzyscie - ladne - nawet cacy. jesli chodzi o beton to pasuje jak nabardziej - w tej konwencji ma to sens - (choc widzialbym tu betonik mniej blyszczacy - bardziej cieply) mam wrazenie ze zdjecia na prawych kartach mogly by kierunkowac sie w lewo (na lewych w prawo) - do srodka - mozna wtedy uzyskac wrazenie pomieszczenia zamknietego (jestesmy wewnatrz jakiegos salonu) PS - ta osobna zawieszka ma miec dwa czy cztery oczka ? PS2 - jesli chodzi o korekty to i tak zleceniodawcy po zakonczeniu prac powiedza Ci ze Twoja pierwsza wersja jednak byla najlepsza pozdro
fotoas Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 co za masochistyczny post. zastanowiles sie przez chwile nad sensem tego co napisales? Mi jak cos sie nie podoba tak bardzo jak ten katalog Tobie, to po prostu nic nie pisze. Czy nie byloby tak lepiej ? hehe.. imho bardzo klarowny katalog,.. z betonem przegiecie.blyszczy sie jak psu jajca, ..rozumiem ze to na zasadzie kontrastu mialo byc, .. mimo to gryzie po oczach, odwraca uwage. Moze lepiej by po prostu wygladal ciemny kolor podlogi,.. pozdr FotoAs
SansSerif Napisano 17 Październik 2004 Autor Napisano 17 Październik 2004 dunde ale to nie mial byc ladny katalog. nie mial byc rewelacyjnyczy artystyczny. mial byc prosty i przede wszystkim czytelny. zero artyzmu sama architektura komunikacji wizualnej. czysty przekaz, sama funkcja :)
Yano Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Fajna robota. Nie cierpie klientów, którzy ciągle sie czegoś czepiają i sami nie wiedzą czego tak naprawdę chcą. Robota potem się ciągnie miesiącami i chęci do pracy odchodzą, a kasy wcale nie więcej... Praca grafika bywa niewdzięczna.
Tr3sor Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Będę czekał na to żeby ten katalok znalazł sie umniena stole :D
buczer Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 puscił pan juz ten katalog w swiat? i gdzie go mozna dostac bo antyramy juz czekaja ; )
Rekomendowane odpowiedzi