adrian2608 Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 No powoli nie daje rady, da się taką etykietke jakoś sensownie zawinąć na butelke? Bo kompletnie nie wychodzi, chyba, że to etykietka jest zła. Albo mam kompletną zaćmę... Model butelki i tekstura w linku. https://drive.google.com/file/d/0BxDlpIQ_JtW2ZlFvTTRXbFR6S28/view?usp=sharing Pozdrawiam, Kamil.
Maciek Jutrzenka Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 thahahaha whata hell kto robił tą etykiete xD ale może pasuje do UV'ki jak się zrobi tylko jednego seama z góry na dół i wtedy uv map bez rocaigania.
adrian2608 Napisano 29 Styczeń 2016 Autor Napisano 29 Styczeń 2016 (edytowane) Od klienta, i ja już sie mocno natestowałem. Nic mi nie pasuje. I zaczalem myśleć, ze ta etykietka jest zła... Nadal nie wiem jak to zrobić. Wlasnie nic nie pasuje, bo ona ma te informacje na bokach i to nie pasuje. Przód spasi, tył spasi, granice itd spasują, a boki już nie, boki są potem pod kątem :P Musze grzebać dalej. P.S Dopytałem, wszystko dobrze z etykietką Edytowane 29 Styczeń 2016 przez adrian2608
Maciek Jutrzenka Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 to je obróć przecież blender ma live uv.
alex3d Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 (edytowane) @adrian2608, etykieta do UV-ki nie jest dobra, za to jest dobra do naklejenia na butelkę :) Skoro nie masz lepszej tekstury to ja zrobiłbym odbicie lustrzane w PS-ie i przyciął etykietę, tak żeby była symetryczna (wcześniej wycinając wzdłuż tej różowej obwódki). Drugie rozwiązanie - wymodelował etykietę z jej topologią i owinął shinkwrapem wokół butelki. Edytowane 29 Styczeń 2016 przez alex3d
Nezumi Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 Takiej wymyslnej etykietki nie mialem ale osobiscie tez bym shrink wrapem wrzucal.
adrian2608 Napisano 30 Styczeń 2016 Autor Napisano 30 Styczeń 2016 Dzieki, juz dzisiaj nie mam na to siły, ale prześlę info co i jak. Ja niby zacząłem shrinkiem, ale chyba byłem zbyt zdemotywowany, żeby kontynuować, eh poszukiwania magic buttona, zawsze poszukiwania magic buttona... :)
Orangegraphics Napisano 30 Styczeń 2016 Napisano 30 Styczeń 2016 Wydaje mi się że trochę nie tędy droga. Ja proponuje obrać inną strategię: Zduplikuj sobie butelkę drugi raz, daj na tą kopię lekkiego push-a aby była minimalnie większa, po czym zagęść i usuń całą geometrię poza tym kawałkiem na którym ma być etykieta, z dużym zapasem bym to zrobił. I to jest twoja geometria etykiety. Tylko materiał z mapą opacity narzucić, i walczyć z Unwrapem, ale ta walka powinna być dużo prostsza niż z shrink wrapem. Plus taki że masz idealnie taką samą dystrybucję topologii na krzywiźnie butelki jak na etykiecie, więc pasować do siebie powierzchniami będą idealnie,
Maciek Jutrzenka Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 lol? ale poco to robić w ten sposób? nie prościej po prostu obrócić uv'kę? udostęnił byś blend? bo to jest serio 5 minut roboty xD
Maciek Jutrzenka Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 ej ale jak ma to wogole wyglądac imho mamsz fotke realnej butelki? - - - Połączono posty - - - generalnie mi chodzi oto ze na te 3 bloki textow elementow robisz 3 oddzielne uv;ki
zagloowka Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 A nie jest przypadkiem tak że ta napisy mają iść ukośnie? po szybkim wyszukaniu napojów tego producenta, wszystkie mają napisy z tyłu pod kątem. Chyba że ta etykieta jest w innym wykroju.
zagloowka Napisano 31 Styczeń 2016 Napisano 31 Styczeń 2016 dl=0https://www.dropbox.com/s/nct933fh6951gl7/Bottle_zagloowka.blend?dl=0 zobacz czy tak jest ok?
Rekomendowane odpowiedzi