Napisano 29 Styczeń 20169 l No powoli nie daje rady, da się taką etykietke jakoś sensownie zawinąć na butelke? Bo kompletnie nie wychodzi, chyba, że to etykietka jest zła. Albo mam kompletną zaćmę... Model butelki i tekstura w linku. https://drive.google.com/file/d/0BxDlpIQ_JtW2ZlFvTTRXbFR6S28/view?usp=sharing Pozdrawiam, Kamil.
Napisano 29 Styczeń 20169 l thahahaha whata hell kto robił tą etykiete xD ale może pasuje do UV'ki jak się zrobi tylko jednego seama z góry na dół i wtedy uv map bez rocaigania.
Napisano 29 Styczeń 20169 l Autor Od klienta, i ja już sie mocno natestowałem. Nic mi nie pasuje. I zaczalem myśleć, ze ta etykietka jest zła... Nadal nie wiem jak to zrobić. Wlasnie nic nie pasuje, bo ona ma te informacje na bokach i to nie pasuje. Przód spasi, tył spasi, granice itd spasują, a boki już nie, boki są potem pod kątem :P Musze grzebać dalej. P.S Dopytałem, wszystko dobrze z etykietką Edytowane 29 Styczeń 20169 l przez adrian2608
Napisano 29 Styczeń 20169 l @adrian2608, etykieta do UV-ki nie jest dobra, za to jest dobra do naklejenia na butelkę :) Skoro nie masz lepszej tekstury to ja zrobiłbym odbicie lustrzane w PS-ie i przyciął etykietę, tak żeby była symetryczna (wcześniej wycinając wzdłuż tej różowej obwódki). Drugie rozwiązanie - wymodelował etykietę z jej topologią i owinął shinkwrapem wokół butelki. Edytowane 29 Styczeń 20169 l przez alex3d
Napisano 29 Styczeń 20169 l Takiej wymyslnej etykietki nie mialem ale osobiscie tez bym shrink wrapem wrzucal.
Napisano 30 Styczeń 20169 l Autor Dzieki, juz dzisiaj nie mam na to siły, ale prześlę info co i jak. Ja niby zacząłem shrinkiem, ale chyba byłem zbyt zdemotywowany, żeby kontynuować, eh poszukiwania magic buttona, zawsze poszukiwania magic buttona... :)
Napisano 30 Styczeń 20169 l Wydaje mi się że trochę nie tędy droga. Ja proponuje obrać inną strategię: Zduplikuj sobie butelkę drugi raz, daj na tą kopię lekkiego push-a aby była minimalnie większa, po czym zagęść i usuń całą geometrię poza tym kawałkiem na którym ma być etykieta, z dużym zapasem bym to zrobił. I to jest twoja geometria etykiety. Tylko materiał z mapą opacity narzucić, i walczyć z Unwrapem, ale ta walka powinna być dużo prostsza niż z shrink wrapem. Plus taki że masz idealnie taką samą dystrybucję topologii na krzywiźnie butelki jak na etykiecie, więc pasować do siebie powierzchniami będą idealnie,
Napisano 31 Styczeń 20169 l lol? ale poco to robić w ten sposób? nie prościej po prostu obrócić uv'kę? udostęnił byś blend? bo to jest serio 5 minut roboty xD
Napisano 31 Styczeń 20169 l ej ale jak ma to wogole wyglądac imho mamsz fotke realnej butelki? - - - Połączono posty - - - generalnie mi chodzi oto ze na te 3 bloki textow elementow robisz 3 oddzielne uv;ki
Napisano 31 Styczeń 20169 l A nie jest przypadkiem tak że ta napisy mają iść ukośnie? po szybkim wyszukaniu napojów tego producenta, wszystkie mają napisy z tyłu pod kątem. Chyba że ta etykieta jest w innym wykroju.
Napisano 31 Styczeń 20169 l dl=0https://www.dropbox.com/s/nct933fh6951gl7/Bottle_zagloowka.blend?dl=0 zobacz czy tak jest ok?