Napisano 17 Luty 20169 l Witam, Od kilku lat chodzi mi po glowie stworzenie krotkiej postapokaliptycznej animacji inspirowanej obrazami Beksinskiego i filmem Koyaanisqatsi. Dlugo myslalem i czekalem na rozwoj techniki ktora sprawi ze moj plan stanie sie realny az w koncu po kilku latach prob udalo mi sie osiagnac w miare szybki do modelowania i zdolny do wyrenderowania aniamcji sposob. Na razie skupiam sie na stilach aby podszlifowac technike, kompozycje i postprodukcje. Wszytko co warte uwagi bede wrzcal do tego watku. Czekam na opinie i komentarza bo wartosciowe moge tylko tutaj otrzymac. Pozdrawiam
Napisano 17 Luty 20169 l Autor 3ds max + modyfikacja pewnego skryptu + corona + forest pack Na budynek 5M poly wychodzi gdzies 1h pracy
Napisano 17 Luty 20169 l Całkiem nieźle. Też mi kiedyś chodziło po głowie coś podobnego. A tak z ciekawości - ivy generatorem z wyłączeniem liści nie udałoby się osiągnąć jakiś podobnych rezultatów? Dawno z tego nie korzystałem, ale tak patrząc na to przypomniało mi się :)
Napisano 17 Luty 20169 l Autor tez probowalem ivy generatora, ale to trudniejsza, wolniejsza metoda ze slabasza mozliwoscia kontroli struktury.
Napisano 17 Luty 20169 l wygląda nieźle! :) powiesz co to za zmodyfikowany skrypt którego używasz? :)
Napisano 17 Luty 20169 l Autor w sumie to zle to nazwalem bo nic w nim nie modyfikowalem, lecz wykorzystalem go w inny sposob niz 99% uzytkownikow . Jak skoncze zrobie making offa
Napisano 18 Luty 20169 l Pierwsze skojarzenia to oczywiście Katedra. Wygląda ekstra. Jestem ciekaw jak będą wyglądać postacie (o ile będą). Na pierwszym screenie masz jakiegoś orła ale on wygląda normalnie. Fajnie jakbyś wszystko pociągnął w tym stylu. Wytrwałości.
Napisano 21 Luty 20169 l Obejrzałem i widzę tu udział skryptu który korzysta z fragmentowania Voronoi 3D. Tylko ze Ty nie potrzebujesz tych bryl a krawędzi które wyciągasz z modelu juz po "pocięciu" przez algorytm Voronoi 3d. Zgadlem?
Napisano 22 Luty 20169 l tak :) tak :) tak :) Więc gratuluję kreatywności, bardzo lubię właśnie takie wątki gdzie ludzkość używa czegoś w jakiś sposób, a potem pojawia się jedna osoba i zaczyna używać tego inaczej :) Krótko - jestem z Ciebie dumny. powodzenia!
Napisano 25 Luty 20169 l Autor Dzieki za komentarze. Chcialbym zrobic w koncu cos nowego - wlasnego. Znudzilo mi sie juz tworzenie CG tylko po to aby wymodelowac cos na poddstawie obrazka i pozniej z 99.9% dokladnoscia wyrenderowac, a i tak nie zostanie to docenione.Poprzeczka w swiecie CG jest postawiona bardzo wysoko Historia toczy sie w ruinach miasta w ktorym zycie zostalo zatrzymane w ulamku sekundy przez niespotykana dotad na Ziemi sile. Cos w rodzaju Pompeji XXI wieku. Gdzie cale miasto wraz z ludzmi zamienilo sie w kamien i tak przetrwalo przez wieki. W planie byl "spacer kamera" po takim miescie, ale byc moze wproawdze bohatera - karlowata postac ludzka (rok 2572) ktora odkrywa to miesce. Jak na razie caly czas testuje, sprawdzam, szukam szybkich i efektownych rozwiazan. Gdyby jakis Character Artist mial juz dosyc modelowania kolejnego Hulka, albo Deadpoola moze chcialby wymyslic w/w postac? WIP - "Zarosniety" czlowiek
Napisano 29 Luty 20169 l Autor test klimatu, kompozycji i czasu renderingu. Poki co jest dobrze. Renderowane w coronie 7min/klatke na i7-4790 @ 3.60 GHz 32gb ram. OK czas na storyboard i animatic. pozdrawiam
Napisano 21 Marzec 20169 l Bardzo fajne. Przypomina mi się książka "Niewidzialne miasta" Italo Calvino.