biglebowsky Napisano 30 Czerwiec 2016 Napisano 30 Czerwiec 2016 http://i.imgur.com/URF2yyE.jpg Notka do powyższego. Oczywiście są różne kanony, jeden z popularniejszych to 8 głów, chociaż w praktyce średnia dla człowieka to 7,5 głów. Krocze znajduje się zwykle trochę poniżej środka, nie na środku.
Graft Napisano 4 Lipiec 2016 Autor Napisano 4 Lipiec 2016 Kilka projektów postaci do mojego fanowskiego projektu. Mam zamiar pobawić się trochę w animację i postanowiłem że najlepiej uczyć się realizując jakiś większy projekt. Jako że jestem fanem książek o Wiedźminie. Animacja będzie w tym właśnie uniwersum. Całość będzie utrzymana w stylistyce cellshading/komiks. Na koniec testowy render jednej z postaci
Rembik Napisano 4 Lipiec 2016 Napisano 4 Lipiec 2016 Imponujesz ogromem pracy! Szacunek! Czy Ty w ogóle śpisz?
Graft Napisano 4 Lipiec 2016 Autor Napisano 4 Lipiec 2016 śpię, nie ma obaw ;) jak wcześniej pisałem tu co wrzucam codziennie, to częściowo aktualnie, a częściowo starsze prace ;) Max 5h dziennie cisnę kiedy mam wolne i 1/2h kiedy pracuję. Wcale tytanem pracy nie jestem.
Graft Napisano 6 Lipiec 2016 Autor Napisano 6 Lipiec 2016 bazgroły+ciąg dalszy analizowania kompozycji
Graft Napisano 9 Lipiec 2016 Autor Napisano 9 Lipiec 2016 Dalej bazgroły. Nie chce mi się rysować nic konkretnego.
Graft Napisano 13 Lipiec 2016 Autor Napisano 13 Lipiec 2016 Dzisiaj wstałem przed 12.00 Jestem z siebie dumny.
JonJoan Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 (edytowane) Ten z grzywką to przypadkiem nie jest Giger? :) A tak po za tym to wrzucaj dalej. Wszystkie ćwiczenia są bardzo inspirujące i zapewne niejednemu łosiowi pomogą. No i oczywiście żadem z ciebie hobbysta jak to powiedział Purin. Raz że za dużo techniki i warsztatu jest w Twoich pracach. Dwa że gdzie się nie zajrzy na strony zewnętrzne z Twoim udziałem, to widać że jadnak tej pracy poszukujesz. Oczywiście Imo to bardzo dobrze że szukasz. Ale nie rozumiem tego całego zwodzenia forumowiczów. To chyba jakaś chęć zagrania na nosie jest. Acha. Przydałyby się też jakieś dłuższe opisy tych ćwiczeń. Żeby świerzacy wiedzieli o co chodzi. Jeżeli rzecz jasna masz czas by coś takiego zrobić. Dzięki. Edytowane 15 Lipiec 2016 przez JonJoan
Kazikowy Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 Podpisuje się pod postem JonJoana :D Chętnie poczytałbym o tych ćwiczeniach z kompozycji bo widzę milion kresek, których nie ogarniam i by było super jakbyś napisał na czym to polega :D Będziemy wdzięczni. #świeżak
Paweł Kaczmarczyk Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 Czapki z głów za konsekwencję w ćwiczeniu. Projekt fanowski bardzo przypadł mi do gustu, masz dobre wyczucie komiksowej kreski. :) Będę obserwował
JonJoan Napisano 15 Lipiec 2016 Napisano 15 Lipiec 2016 Te kreski to chyba taki rodzaj szybkiej "kratownicy" jest. Służy do uchwycenia prawidłowych proporcji kiedy kopiujemy obraz. Ja uzywam do tego specjalnego siatkowego brusha. Zwłaszcza jak portrety kopiuję. Duzo szybcie j idzie. I cała twarz się tak nie rozłazi na wszystkie strony. Tu mozliwe że ma to jeszcze jakieś inne zastosowanie. Widzę też od pyty jakiś innych technik udoskonalania kompozycji.
Graft Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Napisano 15 Lipiec 2016 Jeśli kogoś interesuje cą znaczą te miliony kresek na analizach kompozycji to polecam zaznajomić się z systemem dynamic symmetry ;) na początek przeczytajcie sobie ten krótki artykuł. http://www.leicacameramonkey.com/blog/rule-of-thirds-vs-dynamic-symmetry
Graft Napisano 15 Lipiec 2016 Autor Napisano 15 Lipiec 2016 dla większego zainteresowania tą metodą kompozycji dodam, że Frank Frazetta prawie wszystkie swoje obrazy komponował tym systemem ;)
Graft Napisano 17 Lipiec 2016 Autor Napisano 17 Lipiec 2016 Tym razem dla odmiany coś z wyobraźni(której mi brak)
Ice Rider Napisano 21 Lipiec 2016 Napisano 21 Lipiec 2016 Te które wrzucasz teraz robisz na bieżąco czy starsze? Ile spędzasz czasu dziennie na malowanie ;p ?
Graft Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Napisano 21 Lipiec 2016 Teraz kiedy nie pracuję to tak 5/6h dziennie. Od następnego miesiąca będę miał mniej czasu więc będę rzucał pewnie rzadziej te moje bazgroły. Te ostatnie są mniej więcej aktualne. Obecnie atakuję moje najsłabsze punkty między innymi perspektywę. Na dniach pewnie zacznę wrzucać coś z tej nierównej walki ;/ Strasznie ciężko mi idzie ogarnianie czegokolwiek.
Graft Napisano 24 Lipiec 2016 Autor Napisano 24 Lipiec 2016 W niedzielę nie chce mi się myśleć za bardzo więc bazgram byle co
Graft Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Napisano 25 Lipiec 2016 Uzupełnienie zapasów o parę starych śmieci I na koniec "gwiazda śmierci" Wszystkie z 2015 z czasów kiedy jarałem się komiksem xD
Graft Napisano 26 Lipiec 2016 Autor Napisano 26 Lipiec 2016 Z cyklu "bohaterowie marvela w polskich realiach" i jeszcze takie cuś
Graft Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Napisano 27 Lipiec 2016 Mój pierwszy i pewnie ostatni projekt pojazdu który wykonałem na CAB na Digarcie. Wszystkiego trzeba w życiu spróbować xD
Paweł Kaczmarczyk Napisano 27 Lipiec 2016 Napisano 27 Lipiec 2016 Koncept rewelacja! Mam nadzieję, że nie ostatni a jednen z pierwszych właśnie. :) Mam tylko uwagę do skali pojazdów obok - nie leży mi ich rozmiar w perspektywie - tamte dalej wydają się okej ale ten bliżej jest dużo większy od nich pomimo że wygląda identycznie.
Graft Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Napisano 27 Lipiec 2016 Faktycznie z tą perspektywą to namieszałem trochę. Własne błędy ciężko dostrzec ;) Dzięki za zwrócenie uwagi
Graft Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Napisano 29 Lipiec 2016 Moje ostatnie eksperymenty z techniką malowania. Trochę niedopracowane, ale to tylko test ;)
ICE Napisano 29 Lipiec 2016 Napisano 29 Lipiec 2016 (edytowane) Hej, kilka lat juz na to forum nie zagladalem, ale skoro jestem to przy okazji sie poudzielam. Fajny ten ostatni Viking, sam ostatnio mocno interesuje sie stylizowanymi rzeczami, dlatego chcialem Ci troche pomoc przy tym obrazku. Ogolnie rzecz biorac najwiekszym grzechem na jaki Cie tu uczle to wybor dosc nudnego kadru,wystarczylo troche to przyciac i juz mamy historie o gosciu, a nie o gosciu i pustce po bokach ;) Osobiscie nie przepadam za wklejanymi i podmalowywanymi fotami ale to juz kwestia gustu, chodz moim zdaniem fajnie by bylo przy takiej stylizacji powedrowac w "rękodzielo", podpatrz sobie Nathana Fowkesa i zwroc uwage, w jaki sposob uzyskuje "filmowy" efekt bez wklejania fotografii. Polece takze swojego dobrego kolege Sławka, ktory swietnieoperuje w takich stylizowanych klimatach. http://hungrychameleon.blogspot.com/ Dodalem mlot, aby dodatkowo wypelnic miejsce, pozmienialem troche jego glowe, oczywiscie tot ylko propozycja i wcale nie musisz isc w tym kierunku, warto przy okazji glowy zwrocic uwage na rogi helmu, ktore sa dosc mocno rozjechane w stosunku do siebie. Nie boj sie takze uzywac bardziej " tlustej " plamy, czyli solidnych blokow koloru/waloru. Kiedys sam mialem z tym ogromne problemy, ale odkad zaczalem malowac tradycyjnie gwaszem zaczalem bardziej inteligentnie podchodzic do tej sprawy. Czasami taka solidna plama niesamowicie skutecznie uwydatnia niektore elementy. Jako dobra zasada staraj sie trzymac swoje detale w jednej z 3 stref, w cieniach, swietle lub pol tonach. Reszte warto upraszczac/grupowac. Tutaj moj over, niestety nie mialem wiecej czasu zeby z tym powalczyc i samych dlonis pecjalnie nie ruszalem. Edytowane 29 Lipiec 2016 przez ICE
Graft Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Napisano 29 Lipiec 2016 Tutaj moj over, niestety nie mialem wiecej czasu zeby z tym powalczyc i samych dlonis pecjalnie nie ruszalem. Dzięki wielkie za ten overpaint ! i za wszystkie wskazówki również. Jestem samoukiem i to naprawdę wiele dla mnie znaczy.
ICE Napisano 29 Lipiec 2016 Napisano 29 Lipiec 2016 Dzięki wielkie za ten overpaint ! i za wszystkie wskazówki również. Jestem samoukiem i to naprawdę wiele dla mnie znaczy. Nie ma sprawy, i witam w klubie samoukow ;)
Graft Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Napisano 4 Wrzesień 2016 Trzeba i tutaj coś wrzucić bo dawno nic nie bazgrałem. Jakoś ciągle w głowie mi się te dziwne pokemony pałętają
michalo Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 Hehe, kuśkaczu ;) Baardzo fajna teczka,świetny ten Wiking.
Graft Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Napisano 4 Wrzesień 2016 Hehe, kuśkaczu ;) Baardzo fajna teczka,świetny ten Wiking. he he, dzięki ;)
Rekomendowane odpowiedzi