Graft Napisano 19 Lipiec 2016 Share Napisano 19 Lipiec 2016 (edytowane) Witam posiadam już tutaj na forum swoją teczkę 2d( głównie to mnie interesuje) więc postanowiłem podzielić się również moimi modelami 3d. Wszelka krytyka mile widziana. Edytowane 15 Wrzesień 2016 przez Graft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 20 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 21 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2016 all those moments will be lost in time... like tears in rain sketchfab>>>>>>>>>> https://skfb.ly/LwBy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2016 Wrzucam powoli stare śmieci sketchfab>> https://skfb.ly/L69n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 24 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2016 Leon zawodowiec to taki trochę pedobear. Kolejny stary model wykonany dla zabawy ;) sketchfab>> https://skfb.ly/KRWw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2016 sketchfab > https://skfb.ly/LDtP sketchfab > https://skfb.ly/KZHp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 25 Lipiec 2016 Share Napisano 25 Lipiec 2016 Takie fajne rzeczy a nie ma komentarzy. Dla mnie wizualnie super, szczególnie malowane tekstury! Do Leona Zawodowca i żołnierza robiłeś sculpt czy od razu handpaint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Lipiec 2016 Share Napisano 25 Lipiec 2016 Ale bajeczne. Scene z Lśneinia widziałę już na sketchfab, miodzio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2016 Do Leona Zawodowca i żołnierza robiłeś sculpt czy od razu handpaint? Szybki sculpt żeby ująć główne formy,potem retopo i reszta to czysty handpaint. Bez żadnych AO map. Moim zadaniem jak się wszystko maluje od zera to efekt jest bardziej "artystyczny" dlatego, że nie wszystko jest doskonałe jak w przypadku kiedy komputer generuje ci mapę AO. Z drugiej strony lubię eksperymentować na modelu i to pewnie dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2016 sketchfab> https://skfb.ly/PBDu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 Khal Drogo super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 Nice. fajnie sie kreci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2016 My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the Armies of the North, General of the Felix Legions, loyal servant to the true emperor, Marcus Aurelius. Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next. sketchfab> https://skfb.ly/QoMz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 28 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 29 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2016 Odświeżam anatomię "dogłębnie" ;) Na początek szkielet. Główne formy Teraz każdy z elementów będę dopieszczał. Zaczynam od czaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 4 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2016 Moje podejście do low poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 4 Sierpień 2016 Share Napisano 4 Sierpień 2016 Wydaje mi się, że głowa ma za mało poly w stosunku do reszty :) Można by zrezygnować z loopów na szyi i brzuchu i trochę dodać do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 4 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2016 Dzięki. Właśnie staram się ogarnąć które loopy są niezbędne a z których można zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2016 Czas trochę nadgonić zaległości Tyle rzeczy do zrobienia a tak mało czasu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 30 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2016 Janusz który od 14 lat naprawia atomowe pralki na marsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2016 mały test renderowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Studentka stosunków międzyplanetarnych, miłośniczka marsjańskich kotów bagiennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 5 Wrzesień 2016 Share Napisano 5 Wrzesień 2016 nikt nic nie mowi znaczy, ze ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 5 Wrzesień 2016 Share Napisano 5 Wrzesień 2016 No bo jest! Świetny styl i kolorystyka. Trudno skonstruować jakieś konstruktywne pochwały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 5 Wrzesień 2016 Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Dobry jestes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 5 Wrzesień 2016 Share Napisano 5 Wrzesień 2016 b. fajne kolorki i reszta tez, nad tą śliną jedynie bym popracował i rzesami może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2016 b. fajne kolorki i reszta tez, nad tą śliną jedynie bym popracował i rzesami może Właśnie czekałem aż ktoś rzęsy skrytykuje :P brawo za czujność. Prawdę mówiąc na tą pracę poświęciłem bardzo mało czasu dlatego jest niedopracowana. Rzesy to tak naprawdę 2 kluski rozciągnięte ze sfer i nie chciało mi się ich poprawiać w ps. Ogólnie miałem wiele zabawy przy tym i trochę się "odmóżdżyłem" Jeszcze dziwne że nikt tekstury na swetrze nie skrytykował, bo też woła o pomstę do nieba xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 14 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Zaczynam ubierać mojego kościotrupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 14 Wrzesień 2016 Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Wygląda super, ale na pewno bym poprawil miesnie brzucha na Twoim miejscu. Ta głowa, która jest najwyżej powinna być najkrótsza http://www.scott-eaton.com/wp/wp-content/Eaton-Houdon_Ecorche_tn.jpg Tutaj spoko to widac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 14 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Wygląda super, ale na pewno bym poprawil miesnie brzucha na Twoim miejscu. Ta głowa, która jest najwyżej powinna być najkrótsza http://www.scott-eaton.com/wp/wp-content/Eaton-Houdon_Ecorche_tn.jpg Tutaj spoko to widac :) Dzięki, prawdopodobnie całą część poniżej obojczyków będę musiał poprawić ;x Tak to jest jak się bez kawy pracuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 14 Wrzesień 2016 Share Napisano 14 Wrzesień 2016 FAjnie! Kościotrupka też rzeźbiłeś? Robisz to na podstawie kursu, czy innych refek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 14 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2016 FAjnie! Kościotrupka też rzeźbiłeś? Robisz to na podstawie kursu, czy innych refek? Tak, szkielet też rzeźbiłem. Co do referencji to korzystam z własnego zbioru na pinterest https://pl.pinterest.com/braingraft/anatomia/ oraz z filmów znalezionych na youtube takich jak ten https://youtu.be/enD7jQHN57w Wcześniej przerobiłem też dużo książek do anatomii, ale to w 2d Mimo tak wielu godzin poświęconych na to, ciągle nie jestem w stanie utrwalić sobie tej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 2 Październik 2016 Autor Share Napisano 2 Październik 2016 wip modelu do sceny 3d z filmu "The Thing" jeszcze trochę rzeczy do poprawy, ale ogólnie jestem zadowolony z efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 5 Październik 2016 Autor Share Napisano 5 Październik 2016 Mały "updejt" teksturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 6 Październik 2016 Autor Share Napisano 6 Październik 2016 Jedziemy dalej z tą anatomią. Poprawiłem te mięśnie brzucha i kilka drobniejszych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 Kolejny "updejt" Jeszcze sporo do poprawy. Może jakieś uwagi/wskazówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 to raczej na AM powinienes wrzucic z prosba o poprawki. Na pewno specular utrudnia ogladanie, ale poza tym robi wrazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 super cwiczonko, wrzucaj w wiekszej rozdzialce nie ma sie czego wstydzic. Od dawna nosze sie z zamairem sprobowania sie w tym temacie. Doskonale cwiczenie do nauki anatomii. Bardzo ladnie to wyglada. Moze jakis turntable zrobisz juz po wszystkim? Ciezko sie do czegos przyczepic. Moze wypuscisz jakeis render passy i poskladasz to do kupy w postkompozycji co Ty na to, szkdoa zebys na samym cwiczeniu mial skonczyc skoro masz taki produkt na tacy do podania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 19 Październik 2016 Autor Share Napisano 19 Październik 2016 Na razie to jest wszystko takie "surowe" i bez detali, dlatego w niskiej rozdziałce ;) Jak skończę ten model to postaram się o jakieś lepsze rendery. Na razie jeszcze nie nie jestem w pełni zadowolony ze wszystkich form więc do tego jeszcze daleka droga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 19 Październik 2016 Share Napisano 19 Październik 2016 Bomba! A co do uwag, może to przez niską rozdzielczość i źle widać, ale m. brzuchaty łydki u ciebie ma chyba zły kształt. Bez zbędnego gadania udało mi się znaleźć dobrą ilustrację Dobrze to widać np. u kolarzy. A tu trochęhardcorowy przykład (link, bo jest duża rozdziałka) https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/b2/1b/43/b21b43f1db73094155625205885f5d43.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 24 Październik 2016 Autor Share Napisano 24 Październik 2016 Ciąg dalszy zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Ramie za chude i za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Od bicepsa odchodzi sciegna oplatajace przedrawmie. Fibros lacertus . http://www.bibliomed.com.br/bibliomed/bmbooks/cirurgia/livro13/fig09-53.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Dzięki za uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Nie wiem czy trochę za bardzo ci się proporcje nie rozjechały. Zobacz załącznik. Refka z książki Richer'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Jeśli chodzi o proporcje to może faktycznie trochę odbiegają od kanonu, ale głównie skupiałem się na anatomii. Postaram się trochę poprawić ten aspekt, choć przyznam że "książkowe" proporcje to bardzo duże uogólnienie i nijak się mają do prawdziwego świata. W rzeczywistości nie wszyscy są tacy piękni i "proporcjonalni" jak w książkach od anatomii dla artystów :P Poza tym mam zamiar podążyć w stronę stylizacji a nie realizmu więc tak bardzo proporcjami sobie nie zawracam głowy. Tak czy siak dzięki za słowa krytyki bo te zawsze są u mnie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Dlatego powiedziałem "czy nie za bardzo" ;) Wiem, zę aknon to jedno a świat to drugie. Jednak przyrównałem do rysunku, bo jakoś dolna część nóg mi wygląda na trochę za krótką i chciałem to sobie pomierzyć jakoś ;) Masz tam jakąś perspektywę włączoną? Proporcje z głowy czy "z kogoś"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 proporcje to przyznam z bardzo wielu źródeł a nogi wyszły trochę za krótkie pewnie dlatego że równocześnie pracuje nad stylizowaną wersją ;) i pewnie podświadomie chciałem zrekompensować długość nóg które w tej właśnie wersji są dużo dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 30 Październik 2016 Autor Share Napisano 30 Październik 2016 Niedzielny szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi