darkelf Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 aa mi sie podoba, srednio, ale podoba :). mi sie ten rydwan kojarzy z diablo 2 :)). Tyle ode mnie, bo ja na teksturach sie nie znam w ogole. Chyba rzeczywiscie za bardzo wyrazne... dac dirt, duuuzo dirta :). Pozzdr! i pracuj dalej :D
Tomek Kosiorek Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 :)troszke teczowy wyszedl....moze bardziej monochromatycznie go potraktuj?:)
SiD Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 MeG jestes Boska , no panowei teraz waz pozatykała co hehehe, chowac sie przed prawdą bo ciekno stojicie hehehe MeG jestes niesamowita , textury mnie oszałamiają , teraz to mi pokazałas co to praca i wysiłem jestem pod wrazeniem , ale.... ( zawsze jest jakies ale ) jakos nie wyraznie widac to wszytko a jak bys pokzała z bliska troszku ??
Phantom Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 ja mam taką wizje co do rydwanu(rywany ognia :D) może jakieś kolce po bokach albo na kołach...a może nawet skrzydła mu dorób tesh po bokach...taki Warhammer style...co do kolorów fakt tęcza nie za mocno pasuje...ale i tak jest :o:o:o
pazzi Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Dla mnie jest jak najbardziej w porządku tylko wciąż za \"kolorowy\" ale to kwestia gustu.... więc nie bież tego pod uwagę, Meg. Poza tym kiedy stała tm kiedyś postać(na rydwanie) i miała skrzydła to było super; rydwan nie był taki \"poziomy\", czuło się niezachwianą równowagę! POWODZENIA...[yes]
MeG Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 tu za waszymi poradami wyszarzylam go troche a w tej chwili to modeluje kosteczki ktore pomiedzy kola i pod wozek wsadze oczywiscie potrzaskane !!!
Pabloos_ Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 wszystko pieknie, ale zeby takie dwa male stworki taki rydwan... wogole uniosly tą dysze... :) troche by miały cięzko.
MeG Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 pbloos o to chodzi zeby mialy ciezko poczytaj wczesniejsze posty to bedziesz wiedzial czemu tak jest ...
boowa Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 MeG teraz ta teksturka jest lepsza.... powiedz mi czy wprowadzisz jakieś mapy odbić czy w założeniu jest to zmuszałe, pordzewiałe, wyniszczone itp?... powiem, że grybys postawiła ten rydwan na podeście i dała jasne tło + jakiś GI to nie odróżniłbym tego rydwanu od ręcznie malowanych figurek do Warhammera.... i za to gromkie brawa [rotfl] pozdrawiam[piwo]
SiD Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 wow , teraz jest super , ale powied zmi czmu tqak to wszystko nie wyraznie wyglada ?? , znacyz sie ja tak to widze tak jak y pixeli brakowało hehe, ale super podoba mi sie , jedno ale , te koła sa z drewna ?? tak , jako nie wygladają staro .... ale co do reszty to az smierci smiercią i staroscią hehe
Conq Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 dla mnie to rydwan jest po prostu vonderbar ! Gratuluję pomysłu i wykonania Meg :) Teksturki również są świetne, szczególnie podobają mi się te czachy. Jak to jeszcze klimatycznie oświetlisz i dasz fajne ujęcie kamery to normalnie walę to sobie na pulpit :) pozdrawiam
MeG Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 malusi kiciusi updacik tyciusie malusie popraweczki ;)
SiD Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 No teraz kołą dopadła korozje , full wypasik , jestes the best , dawaj teraz tego woznice hehe ładnie zrobiony kurz gratuluje :D [piwo][piwo] [piwo]
Tomek Kosiorek Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 :)fajniusie-ten pylek i wogole ale cos z tymi kolami jest nie tak-gondola czy jak to sie tam zwie powinna byc chyba zinnego materialu niz kola? a tak to hiperfajnie Ci to idzie:)
MeG Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 no na dzis juz koncze [ziewa][ziewa] jutro dam renderek z poprawionym kolami tzn textura kole specjalnie dla tomka :) oraz zabiore sie za postacie tznten z wozu koles jest juz otexturowany musze obejrzec jescze jak to sie razem ze wszystkim ma i czy sie kolory mi gdzies nie gryza
Sharp Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 a czemu dajesz obrazki w takiej kiepskiej jakości, ten powyzej zajmuje tylko ok 21 kb, mogłabys zwiekszyc jakosc jeszcze spokojnie 3,5-krotnie....niech moje oczy jeszcze lepiej się nacieszą tym świetnym modelem:D:D:D
MeG Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 po co server zapychac to po pierwsze i szybciej renderuje bez aa ... a po drugie to po co test rendery w takiej dobrej jakosci dawac ... a jutro secjanie dla ciebie dam lepszy :)
Sharp Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 skoro tak to dobra....:) CZekam w takim razie z niecierpliwością na jutrzejszy rednder w pełnej okazałości:D
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 juuz o wiele lepiej :)))...tylko jescze w pewnych miejscach ta texturka gubi sie w otoczeniu...pewnie przez to ze nie renderujesz z AA :P ale tak to super :))) pozdr[spox]
Moann Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 MeG! Brawo. Jest postęp i to niezly. Calosc nabralo zycia i wymowy. Textury na rydwanie naprawde pasuja do calosci kompozyci zarowno kolorystycznie jak i nastrojowo. Nalezy Ci sie pochwala na calej lini. AHA! I swietnie to teraz wyglada z ta dynamika! :)
MeG Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 no jutro wam ostateczan versje pokaze moze jeszcze armie z tylu dam jak mi czasu starczy / w co niewierze / i wyrenderuje i specjalnie dla boowy dam to w gi i na podescie :) no pa na razie ide se pograc w UT 2003 juz mi sie zle od tej scenki robi jutro murowany updacik =ostateczna scena [urwanie glowy]
Phantom Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 MeG...jutro to znaczy kiedy...19 czy jeszcze 18 :D bo patrząc na to kiedy wysłałaś posta...można się było pomylić :P pozdro...i czekam :D
Tomek Kosiorek Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 :)wg. mnie to troszke zamalo swiatla choc A wiecej pokazuje ale i tak za malo widac szczegolow nad ktorymi siedzialas przecierz, wiem, ze nie chodzi o to aby wszystko co wymagalo pracy bylo widoczne ale u Ciebie stanowczo za malo widac:)
Max Schreck Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Meg, zwiększ trochę rozdzielczość, bo naprawdę niewiele widać.
MeG Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 troche wieksza rozdzialka bez anti aliasu bo niechce mi sie czekac zara dam render z poprawionym kurzem
SiD Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Ja pierdziele , hehehe wypass , kurde takiego realizmu sie nie spodziwałem , NO moja droga MeG musze ci przyznac ze wiele widze w przyszłosci przed tobą , konkretna praca , podoba mi sie i to bardzo mocno :D nie widze wiele za dokłądnie bo mas zmały obrazek ale , mozesz wieksza rozdziałke rzucic ??
woldi Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Witka MeG. :D Tak jak pisałem wczesniej pracka robi wrazenie, jak zresztą inne też, ale tak jak poprzednicy, mało widoczny ten render. A tło jakie robisz , czarne? Może jak zmienisz tło bedzie git ;) Albo mam moniak uwalony w pracy, bo naprawdę słabo widzę. Może w domku będzie lepiej. Aaaa i przypominam Ci że według mnie jesteś jedną z głównych faworytów, faworytek. Pozdr Woldi [piwo]
Yano Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 :o No tak patrze i patrze.... FULL WYPAS !! Ładnie uchwycony ruch, dobre detale i wogole... Tylko te rendery takie nie bardzo. Rzuć jakiś z GL bo to oświetlenie takie nie bardzo i przez to nie za dobrze widać, ale pewnie dlatego ze to tylko probne rendery. W każdym razie mam nadzieje ze w końcowym rezultacie oświetlenie będzie lepsze. Pozdrawiam [piwo]
Phantom Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 supa...supa...ale chyba musisz postawić na detale modelu...a nie na klimat...albo znajdziesz pośrednik między nimi... probonuje ułożyć bat innaczej...albo za plecami...i zrobić tak jakby ten gostek wykonywał ruch...albo jak uderza w tego...hmm...no tego z rogami :P pozdro...
saygon Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 ciemnośc widzę,widze ciemnośc.a tak serio tozupełnie nie widac detali, jest bardzociemny, przez co nie widac wkładu jaki w niego włożyłaś.
MeG Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 dzieki poprawie przy nastepnym renderze ta ciemnosc troche jasniejszy piasek zrobilam ale musze jescze troche oswietlic ten rydwan ... szczerze mowiac juz na ta cene patrzec nie moge ....
Phantom Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 no i niech tak zostanie...popraw myśle ten bat...jak jush wspomniałęm...:D pozdro...
MeG Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 wlasnie dodalam swiatelka do tych erchelonow zeby je i ten rydwan oswietlic ... niewiwm co ma z telm robic czarne zstawic czy dac jescze jakies inne jek teraz a moze poprostu na postawek dac i proste gi .. jasne / biale tlo do tego .. hmm newiem poradzcie ...[urwanie glowy][hmmm]
MeG Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 tu maly update poki co mam dosyc ide troche pograc w ut 2003 [soczek] potem to wyrenderuje na podescie
woldi Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Zdecydowanie lepiej. Tylko ja bym jeszcze poprawił tego gostka na rydwanie, inna poza by się przydała. np. trochy przychylony, no ichyba musi sie czegoś trzymać, bo ten rydwan jedzie...., może przygrabiony A w UT2003 grasz w Interku, w lokalnej , czy single player.? Jak w interku, to bym z chęcią postrzelał z Tobą. [spox] [piwo]
adamkos Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 extra, wiekszy render na pewno jeszcze bardziej wydobedzie miod tej pracy. POKAZ WIECEJ !!! POKAZ Z BLIZKA !!!
MeG Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 no update .. bo trzeba dzisiaj konczyc ... zmienilam perspektywe bo mi moj piekny miauczal ze ta poprzednia jest do bani poprawiam tlao i podloze moze z przodu czache i pare kosci wsadze :D
Phantom Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 no ale te laczenie textur albo zalamanie textury nie wyglada za ciekawie...ale reszta :D ale te wczesniejsze rendery wygladaly mysle lepiej...no i bat :D pozdro...
MeG Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 phantom myslisz o tym tle z tylu ??? to wiem tyle ze juz tego nie ma .... widzialm dopiero przy koncu renderu hey co ty masz z tym batem ugryzl cie czy co ?;)
Phantom Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 no tak troszke brak akcji...jakies zgiecie tego faceta...no i ten bat dalby by cos akcji :D... pozdro...
MeG Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 w moim zalozeniu ma stac dumnie niewzruszenie jak statua .... troche sztywnie ... jedyne co ma dynamicznie wygladac to te erchelony i woz ... a goran na stac i rozkazywac ...
Phantom Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 heh...na dumnego to on nie wyglada...:D...ale mogla bys go zgiac w fajna pozycje razem z batem...mowie na 100% doda uroku...:D o qrcze to dzisiaj jest Deadline... powodzenia :D
MeG Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 nie zegne karku codzby niewiem co ... baz przekrece ale kolesia nie bede zginac a pozatym juz nie umiem na nia patrzec ....
SiD Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 Oooo ja pierdziele , Aniołku wiesz ze jestes najlpsza , jaaa , no mnie to zatkało teraz to wypas , sęk w tym czmeu to takie nie wyrazne jest ?? , powarznie , wez zrenderuj tak zeby plik miescił sie w normie , ale tez i był wyrazniejszy , wez render best quaity ( czy jakis tak ) zwieksz to troszku , Praca jest odlotowa , twoje szanse wzrosy i to bardzo bardzooo .... podium czek na ciebie ,ale doradzma poproawic jakoss :D [piwo][piwo]
MeG Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 dzieki sid to co widzisz to test renderek wiec w byle jakiej jakosci zeby obejrzec jak to z kolorami sie ma i swiatlem ... ok wyrenderuje zaraz troche sobie jescze pogram prosze a z podium to nie przesadzaj sek w tym ze chce sie w koncu wyrobic a z drugiej strony ta scena mi obrzydla .. w sumie nie wiem czy ne dodac jakiejs flagi w tle .....??
Rekomendowane odpowiedzi