Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczów, mam taki problem, że od wersji 2015 i testowanej w tej chwili 2017 co jakiś czas kręci się kółko wskaźnika i nic nie można zrobić, zawiecha....... mam bardzo mocny sprzęt i nie sądzę żeby to była jego wina, ale jest to bardzo denerwujące gdy co jakiś czas przez chwilę nic nie można zrobić i trzeba czekac...... aż jakby się coś zapisało i można te 15 minut znow plynnie dzialac... czy to kwestia ustawien? od czego to zalezy?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dyski SSD podejrzewam? więc to nie raczej problem zapisu danych myślę że to po prostu typowe bugi związane z maxem :P a tak serio to. Skontaktowałbym się z Traitorem, bo on serio lubi ten program i serio coś o nim wie.

Napisano

Czy Twoja scena zajmuje dużo miejsca?

Możesz wyłączyć autozapis kopii zapasowej w customize/preferences/files/auto backup ale jeśli max się zawiesi mozesz stracić niezapoisane postępy.

Lepszym wyjściem będzie przeniesienie projektu na dysk SSD, albo linkowanie do obiektów z innej sceny XREF

Napisano

na 100 % masz ustawiony autozapis co 5 min. Zmień ten czas powiedzmy co 30 min lub wyzej, a w miedzyczasie zapisuj scenę "ręcznie" Oczywiście, takie rozwiązanie wiąże się z wiadomymi problemami / konsekwencjami

Napisano

Szczerze powiedziawszy, to ja mam SSD Samsung 950 PRO, który ma prędkość zapisu 1gb/sec i przy większych projektach też mi te kółeczko potrafi na te 3-5sec wyskoczyć(gdy oczywiście projekt jest mniejszy niż 3-5gb, powiedzmy 1gb), czyli 3ds musi mieć jakiś problem z wydajnością po swojej stronie :)

Edytowane przez Dziuba