Idaho Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 W końcu zadebiutował. Po tym co widziałem jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony i nastawiony. Czyżby mój pierwszy AMD (czekam na testy trochę słabszych/tańszych wersji Ryzena)? sensownie zaczyna się od ok 3min. btw podobają mi się te budy od AMD :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 ładnie sie przygotowali. Jest szansa, bo intel nie czul oddechu jakis czas na sobie. Wciaz chcialbym uslyszec o wynikach single-core Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 Teraz tylko czekać na testy 1800x i jakiejś płyty do tego. edit. oficjalne ceny podane na profilu fejsbukowym amd AMD Ryzen 7 1800X - 2499 PLN AMD Ryzen 7 1700X - 1939 PLN AMD Ryzen 7 1700 - 1589 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 2-3 miesiące jak już ludzie potestują, będzie wydajnie, stabilnie i nikomu się dom nie spali to będzie można już myśleć o takim procku. Fajnie, że w końcu coś tam się dzieje bo od dawna procesory praktycznie stały wydajnościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 Przyznam, że jestem ciekaw bardziej AMD Ryzen 5 jak sobie będzie radził. W końcu zmienił bym swoje E3-1230v3. Choć gdzieś czytałem, że intel ma w przyszłym roku pokazać 6 rdzeniowca dla ludu, więc w końcu zaczyna się dziać w tej dziedzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 I teraz intel obniża ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 I teraz intel obniża ceny... Czytałem trochę na ten temat i podobno nie mają w zwyczaju tak robić. Nowe proce od intela mają być ponoć dopiero w 2018. Miejmy nadzieję, że się coś ruszy i to żywo! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 (edytowane) ja czekam tez na jakies wiesci o Amd Vega Edytowane 22 Luty 2017 przez e=mc^2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1pudel Napisano 22 Luty 2017 Share Napisano 22 Luty 2017 @olaf Jest troche wolniej oba po 162 w Cinebench single Core. Ryzen 1800X 3.6 GHz/4.0 GHz i7 6900K 3.2 GHz/3.7 GHz Zastanawia mnie Vray i wykorzystanie Embree, którego chyba Rizeny nie wspierają. Cóż pozostaje czekać na testy prędkości renderingu w poszczególnych silnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdf Napisano 23 Luty 2017 Share Napisano 23 Luty 2017 (edytowane) Embree działa w procesorach AMD (Embree is optimized for Intel CPUs supporting SSE, AVX, AVX2, and AVX-512 instructions, and requires at least a CPU with support for SSE2). Nie spodziewałem się, że aż tyle w Cinebenchu wyciągną. Edytowane 23 Luty 2017 przez asdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 23 Luty 2017 Share Napisano 23 Luty 2017 Nowe proce od intela mają być ponoć dopiero w 2018. Miejmy nadzieję, że się coś ruszy i to żywo! :) Intel nowe procki ma wypuszczać jeszcze w tym roku podobno. W tym Xeony również dla laptoów. http://www.pcworld.com/article/3142046/hardware/intels-latest-xeon-chips-based-on-skylake-due-next-year.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 23 Luty 2017 Share Napisano 23 Luty 2017 I teraz intel obniża ceny... Obniżka ceny to jedno, ale fajnie jakby moc ich jakoś zauważalnie wzrosła, bo na razie w tej materii niewiele się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 23 Luty 2017 Share Napisano 23 Luty 2017 https://forums.anandtech.com/threads/post-your-ryzen-blender-demo-scores-amd-clarifies-blender-benchmark-confusion-run-150-samples.2494600/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 23 Luty 2017 Share Napisano 23 Luty 2017 Obniżka ceny to jedno, ale fajnie jakby moc ich jakoś zauważalnie wzrosła, bo na razie w tej materii niewiele się działo. Zakładam, obijając rafy teorii spiskowych, że w tym temacie robią, co mogą. Wydaje się to jakoś uzasadnione, skoro jedyny konkurent, dopiero co, po latach starań, dogania ich wydajnościowo... anyway, jeśli nie można szybciej, można przynajmniej taniej - dla mnie na to samo wychodzi. Ceny procesorów są z sufitu i podejrzewam, że jedynym powodem jest brak konkurencji. 500$ za nowoczesny procesor brzmi rozsądnie :) 4K$ nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi