al3r Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 Mnie to interesuje jedna rzecz. Jak schlodzic czesc wewnatrz czaski? Powinna byc dwuwarstwowa: chodzenie i czesc wlasciwa. Bo jak ta rura bedzie sie tak nagrzewac to ta czaszka sie usmarzy (wkoncu to tkanka) i bedziemy mieli smarzonego nosorozca. MA ktos ochote? :D
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Napisano 6 Kwiecień 2003 nooo mozę na tez inaczej: lufa o podwójnej ściance z obiegiam ciekłego azotu:D hehehe a wnętrze gęby to raczej goła kość, dolna szczęka to sama kość, mięśniie zostały tylko przy zawiasach. Ogólnie zamysł jest taki, ze ta głowa to tylko makabryczna ozdoba, jest oderwana od reszty i jej tkanki nie sa odrzuwiane, (szczęgólnie dolnej szczęki). [Edited on 6-4-2003 by Blooddragon]
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Napisano 6 Kwiecień 2003 no nie mówicie co z tym diałem nie tak to sie za plery wziąłem, niestety na ten weekend to chyba koniec:(...jutro tez słabo bedzie:(
saygon Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 bardzo ładnie, ale zajmij sie tylki krawędziami 90 stopni, detal, ale jak go popraiwsz to bedzie od razu lepiej. tak trzymaj.
SiD Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 podoba mi sie dobre a to dobre jest , hmm byle tak dalej , powodzenia next time ... hehe czekam na reszte
Pablo Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 witam, no coraz lepiej tylko raza mnie troche te bledy...tzn ta rura powina mief jakies przejscie a nie takie szlaczki...oraz cialo powinno sie konczyc za tym ringiem...
Pablo Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 witam, no coraz lepiej tylko raza mnie troche te bledy...tzn ta rura powina mief jakies przejscie a nie takie szlaczki...oraz cialo powinno sie konczyc za tym ringiem...
ftorek Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 hej mi sie te szlaczki tez podobajo :) a co do ciala to pablo ma racje - na tym ringu moglbys zrobic jakies takie haki (albo cus innego) ktore by trzymaly ta czaszka ale nie powinno ony wychodzic za ringa
Blooddragon Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 no racja:) wogóle na tym dziale coś takiego makabrycznego by sie chyba przydało... bo troche za estetyczne jest w porównianiu do głowy:) sama lufa jest narazie tylko tak zeby była, bo jeszcze nie wiem jak ją zrobić. może dzisiaj jakis update uda mi sie zrobić
Blooddragon Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 no troche poprawiłem ale to jeszcze nie to. dziurki w skórze chyba texturami załatwie, kabli bedzie więcej:)
ftorek Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 no wypasik tylko ze moim zdaniem te kolka sa zbyt cienkie - powinny byc grubsze a co do robienia otworkow za pomoco texturki - polecam pierw zrobic jedna iteracja meszsmufem, i w tej zageszczonej siatce latwiej jest zrobic male otworki i potem jeszcze raz meszsmufa z 1 iteracja - ja sam bede tak robil dziurki w moim \'trupku\' :)))))))
Blooddragon Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 ale jak to sie robi? tego pierwszego meshsmufa trzeba swcollapsować nie? w takim razie to pod sam koniec można zrobić, czy jest inne wyjście?
ftorek Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 no tak trzeba go skolapsowac i faktycznie otworki robi sie na koncu :))
Sharp Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Nooo...zagalopowałeś się z tymi szczegółami...hehee albo wytnij kólko w siatce i wytlocz kilka razy tak zeby zrobic zaglebienie, tylko potem trzeba dac drugiegi meschsmootha zaby sie ładnie zaokrągloło...ja tak robie i przy okazji gesta sitake wykorzystuje do innych celow... PS:Model pięknie rośnie-aby tak dalej:D
Blooddragon Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 cholera dzisiaj musze pier****** wypracowanie z polskiego napisać, ale jutro biore sie do pracy! wywalam wszystko oprócz głowy i od nowa zaczynam:) mam lepszy pomysł na \"mniej estetyczne\" działo, a cielsko bede robił wytłaczając polygony w paski a następnie łacząc je w niektórych częściech, więc skóra będie wyglądała jak w stanie późnego rozkładu:) mam nadzieje:D aha tak mi sie jeszcze przypomniało: jeśli ktoś chciałby zaczerpnąć inspiracji albo zobaczyc jak połączyć maszyne z ciałem to zachęcam do obejżenia filmu \"VIRUS\" :D serio warto ;P film kaszaniasty ale ciekawe rozwiązania ma [Edited on 7-4-2003 by Blooddragon]
Archangel Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Pracka jest zaje*****!! szczegolnie fajna jest ta turbinka z tylu. Caly czas mam tylko watpliwosci w miejscach kontaktu czesci organicznych z mechanicznymi. Powodzenia !! Moja Bitwa: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3279
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Blood tylko zebys nie popsul tej pracy robiac inne dzialko :)..bo to jakos przebolelismy ( joke):D
Blooddragon Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 hiehiehie, a więc to tak!!![lol2] no dobra to turbinke zestawie:D:D
uncle Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 no no no , jzu zaczynam rozumiec o co w twojej pracce chodzi ;) fajne, ale rob moze w jednym kolorzen arazie wszystko :D - ladniej by wyglodalo ;d
SiD Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Podoba mis ie tu dokłądnośc elementów dobre to bedzie trudna bitwa
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 No...ciekawe co się zrodziło w twojej główce Bloody:) -z niecierpliwością czekam......
Blooddragon Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 no kurcze... ostatnio mam mało czasu i chwilowy brak natchnienia..., a wiadomo że na siłe nie mozna grafy robić:D ale cos sie powoli rodzi, spokojnie:)
Gość etam Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Pomysł raczej oryginalniejszy :)... Podoba mi się.
sinclar Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 potwora jest niesamowita ..troszeczke zdebialem jak zobaczylem koncept :) POWODZENIA !
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 hehe ale dlaczego? taki nieczytelny jest:D dzieki:) update chyba dopiero jutro:(
sinclar Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 wystarczy mi bydle z wystajacym dzialem z ryja... :). Koniecznie dorob potoki jakiejs obrzydliwej sliny ..hmm, a moze jakis oblesny jezyk bys gdzies tam wcisnal, acha - no i niech muchy nad nim lataja :)
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 no a jak, bedzie:D ale jeszcze nie wiem jak to zrobie:P
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 A jednak dzisiaj mały udpdate. początek modelowania nowego działą, tak żeby orientacyjnie było wiadomo o osochozi:) aha i jeszcze głupie pytanie: ta fałda za nosem moze być?!?
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 aha i bym zapomniał, teraz BRAZIL!!!! :D:cool::P[yes]
Sharp Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 WOW!!! Extra, teraz już coś widać konkretnego...hehee teraz to dopiero musze się wziąść porządnie do pracy :D
YrC Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 super podobaja mi sie detale tego dziala , brakuje ich tylko z przodu , moze zrob gwintowana lufe ?
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 tak,tak, jasne jeszcze nad nią nie pracowałem, narazie to zwykły torus, nawet nie collapsnięty ;P problem jest taki zę nie wiem co to za działo.... jak wymyśle to dopasuje lufe:), może jakies pomysły??[killer][killer]
YrC Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 ja na potrzeby swojego czolgu zrobilem taka lufe , moze zrob cos podobnego: [Edited on 9-4-2003 by YrC]
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 spoko, podoba mi sie:) zerżne:D no narazie zostanie takie, żebny się mnie ktos czwarty raz nie pytał, czemu działo to torus,:D kiedyś nad nim jeszcze popracuje:)
Gość etam Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 Wydaje mi się, że głowa w stosunku do reszty jest stanowczo za mała...
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 dolaczam sie do wypowidzi Etama...troche za mala jest:]..a co do tych fald za nosem to [spox]..i jescze jedno czy ten tulow itp nie ma za duzo dziur?
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 tak ten odcinek ma za dużo dziur nie miałem go pokazaywac jeszcze ale tak wyszło, to dopiero początek Głowa za mała???????????? Zartujecie?!?!?! przed wczoraj ktoś m tu sypnął o ile sie nie myle że za duża :D z proporcjami poczekajcie az ogólny zarys postaci wymodeluje:) zobaczcie sobie głowe nosorożca, ta moja jest gigantyczna w zestawieniu z nosorożcem trzymam się ściśle projektu, looknijcie jeszcze raz na szkic, jeśli mozecie sie i powiedzcie czy tam tez wydaje sie za duża, serio zobaczcie, bo mnie to ciekawi:D dzięki!!!
Blooddragon Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 aaa ja chyba wiem o co chodzi:) bo wy sie patrzycie na te garby po pokach i myślicie że to łopatki, to jest taka duża barośl, z której kolce bedą wystawać, nogi będą się niżej zaczynać i będą mniejsze, zobaczycie:)
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 hhe no i dobrze ze napisales o tych barkach :]..bo walsnie o nie mi je chodzilo:)...czyli cofam tego posta z glowa...ale dziurek nie popuscze:P:D pozdrofki
Gość etam Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Originally posted by Blooddragon tak ten odcinek ma za dużo dziur nie miałem go pokazaywac jeszcze ale tak wyszło, to dopiero początek Głowa za mała???????????? Zartujecie?!?!?! przed wczoraj ktoś m tu sypnął o ile sie nie myle że za duża :D z proporcjami poczekajcie az ogólny zarys postaci wymodeluje:) zobaczcie sobie głowe nosorożca, ta moja jest gigantyczna w zestawieniu z nosorożcem trzymam się ściśle projektu, looknijcie jeszcze raz na szkic, jeśli mozecie sie i powiedzcie czy tam tez wydaje sie za duża, serio zobaczcie, bo mnie to ciekawi:D dzięki!!! Skoro tak mówisz to \'ramiona\' są za wielkie... Zrób rzut od przodu...
pieczarr Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 Faktycznie jak możesz to wrzuć rzuty z innych kierunków bo na tym ostatnim to naprawdę proporcji są lekko dziwne :( :)Praca mi się bardzo podoba więc czekam na dalszy ciąg.
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 ...z reszta wkoncu po co my sie tego czepiamy ze niby zle proporcje...wkoncu to fantasy !! i szystko moze wygaldac calkiem inczaej...jesli autorowi sie podba to spox :)) [piwo]
SiD Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 Jak na truposzastego to dla mnie nie ma co tu gadac o proporcjach , powarznie jak mozna zombiaka sie czepiac o rece krtórych nie ma hehe
Blooddragon Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 no troche ją poszerzyłem ale i tak prosze was, nie oceniajcie czegoś, co jeszcze nie zostało zrobione!!!! przecież tu jest dopiero głowa i pare wyextrudowanych krawędzi, które są początkiem pleców... to po bokach to garby z kolcami, pod mini będo sia zaczynały dopiero barki, zobaczymy, jak nie wyjdzie to zminie projekt. te czerwone linie to tak bardzo zgrubsza pokazują nie mam znowu czasu na update:( dzięki wielkie za komentarze!!
Blooddragon Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Napisano 11 Kwiecień 2003 aha i tak jeszcze zauwazyłem, na tym renderze z nową lufą w gembie serio mała ta głowa wygląda, ale to był rzut aksonometryczny, zapomniałem perspektywe właczyc :P
sinclar Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 NO ! jest coraz lepiej - bydle podoba mi coraz bardziej :) popracuj jeszcze nad ta lufa ..niech wszyscy czuja power\'a ! zrob potezna, ciezka lufe ..porysowana, troszeczke zardzewiala, oslizgla od sliny ..hmm, moze z jakims przyssanym, oblesnym robalem ..bedzie supa !
Phantom Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Ja mam jedno pytko...czym to \"bydle\" będzie strzelać konwencjonalną bronią czy jakąś laserówką...bo i w 1 i jak i w 2 przypadku musisz pomyśleć nad składzikiem na konwencjinalne ammo albo nad jakimś generatorem (małą elektrownią, która robiła by ten promień...coś ala działo jonowe z C&C)...pracka full wypas :D
uncle Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 taka jedna mala sugestia;) skoro juz masz maxa 5.0 to skorzystaj z opcji symetry a potem naloz na to meshsmoth - ladnie to laczy polowki ze soba ;)
Tomek Kosiorek Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 generator bedzie w brzuchu i bedzie miotal plomieniami-czy to ma byc real?....
Phantom Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Taka mała może pomocna rzecz...phothoshop nie stety nie posiada takich zaawansowanych świetlnych bajerów jak max...ale i tak nie głupio to wygląda...mam nadzieje że nie kalecze...Twojej pracy :D a cholernie podobają mi się te dziurki w brzuszku !! świetny efekt generacji starzału myśle,że można uzyskać...i ta turbinka...cymes normalnie :D [Edited on 12-4-2003 by Phantom]
Rekomendowane odpowiedzi