adamkos Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Witam wszystkich. poniewaz necrony nie przeszly, a bardzo chce wziasc udzial w tej bitwie dorzucam nowy temat - kosiarza, nie mylic z moim nazwiskiem :) koles jest z pewnoscia martwy, bedzie mial duuuza kose i ogolnie lubi stan w jakim sie znajduje i pragnie nim uszczesliwic jak najwieksza liczbe ludkow... co do referencji to bede sie opieral na tym co w zalaczniku, ale nie znaczy to ze postac bedzie z nia identyczna - chce ja troche z wlasnej wyobrazni zbudowac. [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus]
adamkos Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 a tutaj pierwszy render - jeszcze bardzo duzo brakuje i bede dorabial detale, ale narazie jest to co widac.
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Fajnie to wygląda, szczególnie ta czacha. Mam nadzieję, że finalny efekt będzie utrzymany w podobnym kilmacie.
Esbi Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Klimat super. Jak robisz taki fajny ziarnisty render?
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 fajnie sie zapowaida....tylko ta klatak ajakby byla za wkleska....i pytanko...czy tak samo on nie bedzie mial nog tylo hm taki dymek czy jak to nazwac:D
adamkos Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 pablo - nad cialem jeszcze nie pracowalem, na ref. sa nogi, tylko ciezko je zobaczyc, nie mniej jak mi sie uda to dobrze zrobic, to zrobie bez nog. update: drobne korekcje czaszki, dorobiona slina, kaptur.
MJ Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 wow zafajniście ... idziemy chyba w podobne klimaty. Tylko ja mam zamiar zrobić bardziej tajemniczą postać a Ty widzę straszną. Ogólnie rewelacja ... bardzo mi się podoba... czekam na dalsze rezultaty.
adamkos Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 kolejny update. nie wiem czy nie przeginam, ale jak juz robimy takie rzeczy, to co sie bedziemy ograniczac :)
Laser Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Super zajebiście to wygląda, tylko bym troszę opuścił tą tkaninę, wygląda jakby miał pod tym niezłego koka :-)
Pablo Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 ekstra ! tylko ten krzyzk bym zrobil bardziej z kosci obwiazany jakims żemykiem...:)
ftorek Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 przylaczam sie do wypowiedzi lasera - chyba ma za duza glowa pod tym kapturem - moglbys zrobic ja bardziej spiczasta moze a tak pozatym to prawdziwny wypas :)
boms Napisano 6 Kwiecień 2003 Napisano 6 Kwiecień 2003 czy brzeg tej szmaty na glowie (kaptura?) pozostanie taki, jak jest (tzn nienaruszony)? czy moze zlikwidujesz go albo postrzepisz? pozdroofki :o
SiD Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Robi koles wrazenie i to wielkie heh wrazenie hehe , no proszee mozna hehe :)
Gotham Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Hi, Bardzo się cieszę że nie zrezygnowałeś po odrzuceniu poprzedniego tematu!!! Widzę że znowu muszę skoczyć po wygodniejszy fotel by w spokoju i w wygodzie oglądać efekty twojej pracy!
Archangel Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Tylko jedno slowo moze okreslic ta pracke. Dla mnie to co robisz jest genialne!! !! !! !! [piwo]
adamkos Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 dzieki chlopaki za komentsy. wasze poprawki zostana uwzglednione soon.
Barył Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 Witam :) jak mus sie ten kaptur na glowce trzyma? silniejszy wiatr i kapturka nie ma :) pozatym gicior :) mrocznie to wyglada...ale o to chba chodzi :D -pozdrawiam :)
adamkos Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 kapturek bedzie zamocowany korona cierniowa albo czyms w tym rodzaju. r prawej rece koles bedzie trzymal jakas ucieta glowe, a w lewej bedzie mial kose przelorzona przez ramie. zamiast brzucha bedzie cos blee, no i bedzie mial te dlugie powiewajaceszmaty-bandarze - jak na rysunku. narazie robie rece - te sa bardzo zamakietowane i do tego potraktowane wstepnie freeformem, ale beda mniej wiecej takie, tyle ze dlonie wieksze no i oczywiscie poprawnie ustawione.
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 normalnie koles wymiatasz:][spox][spox]..tylko z ta prawa reka jest cosnie tak...czy moze tak widac bo jest tam ciemno?[soczek]
SiD Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 oooooo my god zagieło mnie jejku a tak chciałem sie przyczepic do czegos hehe jeju perfect wow czekam na dalsze odsłony w panice heh
adamkos Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 przez pomylke wywalilem ostatni rend. z forum. tutaj jest znowu.
Nimrod Napisano 10 Kwiecień 2003 Napisano 10 Kwiecień 2003 Na razie bez zarzutów (oprócz kaptura). Wszystko po za nim to arcydzieło. Jeszcze to perfekcyjne oświetlenie. Po prostu brak mi słów.
sinclar Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 musze przyznac, ze bardzo mi sie to podoba ..wyglada naprawde groznie ! popraw mu tylko dlonie - sa jakies takie plaskie i nieproporcjonalne. Ale zapowiada sie extra - good luck !
Szupryt Napisano 11 Kwiecień 2003 Napisano 11 Kwiecień 2003 Dla mnie super. Czego się czepiacie dłoni. Na tym renderze prawie ich nie widać i nie można osądzać ich o to, że nie są proporcjonalne czy coś. Może na innych rederach widać dłonie, ja widziałem tylko ten ostatni render :) Mi sie podoba wszycho. Powodzenia dalej!!
Gość etam Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Naprawdę bardzo mi się podoba... Trzyma klimat :). Powodzenia przy dalszej pracy...
Conq Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Piękne wykonanie, żadnych dysonansów w anatomi. Ciekawe jest też oświetlenie i ta jakby chropowata skóra. Sprawiają wrażenie jakby to był kadr z filmu :D
Phantom Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 hmm...:D krzyż do góry nogami...hmmm...super...ale tak mógłbyś go jakoś mocniej przebajerować...dodać mu jakiejś głębi...jak narazie on jest jak gdyby centrum uwagi...całęgo twojego obrazka...pozdrawiam i czekam na updat...:D [piwo]
darkelf Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 definitywnie jedna z lepszych pracy na forum! nie mam zadnych zastrzezen, mysle ze wygrasz ty lub tyranid warrior. Tylko utrzymaj takie tepo, bedzie lux :).
Volorath Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 wow! [boje się] Dla mnie to jesteś w ścisłej czołówce! Nie ma w twojej pracy czegoś co by mi się nie podobało. Nie mogę sie teksturek doczekać !
fotoas Napisano 15 Maj 2003 Napisano 15 Maj 2003 nie ma co.. klimat jest wlasnie o to chodzilo bez przesadyzmu i jakis udziwnien pelna charmonia bomba oswietlenie tu duzo daje !! tak trzymaj fotoas
adamkos Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 co tu duzo gadac - jak widac w mojej bitwie wszystko stoi i nic sie nie rusza :( spowodowane to jest kompletnym brakiem czasu ostatnio. poziom pozostalych prac jest naprawde zajebisty - odwalacie doskonala robote tutaj. naprawde podziwiam. z drugiej strony zostaly 2 dni do bitwy, a konczonce sie terminy zawsze mnie mobilizowaly... no coz - bez walki mnie nie wezma, jak to mowil han solo. dzisiaj siedze i dlubie moja postac. spodziwajcie sie wielu updatow, chociaz i tak w 2 dni ziemi nie porusze, to trzeba dzialac...
Phantom Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 jak my uwielbiamy mobilizacje...nareszcie wróciłęś :D model piękny...ale nie jest źle...troche czasu jeszcze jest :P powodzenia życze :D pozdoro...
Tesaurus Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Podoba mi sie ta jego korona cierniowa i luki brwiowe, bardzo fajne... Czy uzywasz diffuse glow z szopa ?
adamkos Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 Tesaurus: jak mam czas, to daje transparentnr medium z materialem z glossy refraction i transculency. i wychodzi podobnie, natomiast jak nie mam czasu, torobie w shopie. te rendery sa pojechane w shopie.
Phantom Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 no fajne, fajne...nie wiem czy potrzebne są rogi wystające ze szczęki...wg mnie one uroku nie przynoszą wręcz odwrotnie :D pozdro...
adamkos Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 rogi mi sie podobaja, wiec narazie zostawiam.
boms Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 mi tez sie osobiscie rogi za bardzo nie podobaja, ale to przeciez Twoja koncepcja i Twoj wybor... :) poza tym chcialem jeszcze wyrazic opinie, iz bardzo mi sie podoba pomieszanie konwencji mistycznej (satanistycznej?) z biblijna... suma sumarum daje to barzdo ciekawy (aczkolwiek napewno troche kontrowersyjny) efekt... :) zycze powodzenia [piwo] pozdroofki
adamkos Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 teraz zabieram sie za cialo. do zrobienia zostaje jeszcze dolna partia, troche tkanin, kosa no i glowa trzymanaw jednej rece przez kosiarza. moze sie wyrobie ;)
Phantom Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 no comment...świetna anatomia :D pozdro...nie trać tempa :D aaa...gdzieś znikną ci sznurek na którym krzyżyk jest zawieszony :D
Bremen Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 JA cie sune pelen odjazd...a rogi hmm...kurde no mi sie podobaja :P...moze troche bym je zlal z cialem bo tak to jest ni wpiol ni wypiol :D...ale modeling i reszta bomba :)... boms --> jesli patrzec sie wstecz to praktycznie tylko kontrowersyjne prace maja powodzenie :P...Mona liza za dziwny usmiech niedokonczenie itp. :P... Obrazy Dalego czy sztuki Gaudiego :D
adamkos Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 no - na dzisiaj koniec. wiecej juz nie dam rady wydlubac, bo mi sie oczy kleja. niemniej postac praktycznie skonczona.
Bremen Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Yep jak dla mnie piekna praca...najlepsza :)...najbardziej to mi sie podoba gra swiatel..naprawde ladnie to wyglada...BOMBA [boje się][boje się]
adamkos Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 dzieki wszystkim za bardzo przychylne komentsy i rady :) pracka jest wlasciwie skonczona- przygotuje jeszcze na dzis wieczor jakis render podsumowujacy, no i napisze ten text dla jurry. pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w bitwie. \"...damy rade...\" ;)
Rekomendowane odpowiedzi