Napisano 30 Maj 20213 l Head and Neck W艂a艣nie ukaza艂a si臋 d艂ugo oczekiwana trzecia ksi膮偶ka autorstwa Uldis Zarins pt. "Head and Neck". Wielu z was doskonale zna autora z jego dw贸ch poprzednich pozycji tj "Anatomy for Scultptors" oraz "Anatomy of Facial Expressions". Ja na gor膮co tylko napisz臋 偶e ksi膮偶ka trzyma bardzo wysoki poziom tak jak poprzednie pozycje. Jest wydana w twardej oprawie na bardzo dobrym papierze, identycznym jak druga ksi膮偶ka autora. Jaka zawarto艣膰? Na 221 bogato ilustrowanych stronach przedstawiono spos贸b konstruowania g艂owy i szyi pocz膮wszy od prostych modeli matematycznych poprzez coraz bardziej szczeg贸艂owo rozrysowywane formy. Jest tu przedstawiony ka偶dy aspekt g艂owy. Od konstrukcji czaszki poprzez oko, usta, ucho, nos, oty艂o艣ci twarzy, starzenie si臋, proporcje g艂贸w w zale偶no艣ci od wieku i w ko艅cu szyja. Na uwag臋 zas艂uguj膮 szczeg贸艂owo om贸wione zmiany starzenia si臋 g艂owy, inne rasy i r贸偶nice w budowie np. oka. Ksi膮偶k臋 ko艅czy zbi贸r skan贸w r贸偶nych twarzy w r贸偶nym wieku i pochodzeniu etnicznym. M贸g艂bym pisa膰 i s艂odzi膰 dalej jak cenna jest to pozycja dla ka偶dego character artysty, zamiast tego polecam wam j膮 kupi膰.聽 聽
Napisano 30 Maj 20213 l 15 minutes ago, blood_brother said: A jest dost臋pne to to na polskim rynku? https://anatomy4sculptors.com/collections/books/products/form-of-the-head-and-neck"Shipping worldwide"
Napisano 30 Maj 20213 l O, to i tak lepiej, bo jak patrzy艂em na amazonie to 35$ za sam shipping. A pytam w艂a艣nie pod k膮tem wysy艂ki, bo co艣 mnie zawsze boli w 艣rodku jak musz臋 zap艂aci膰 st贸wk臋 za dostaw臋 馃槢
Napisano 30 Maj 20213 l 54 minuty temu, blood_brother napisa艂: O, to i tak lepiej, bo jak patrzy艂em na amazonie to 35$ za sam shipping. A pytam w艂a艣nie pod k膮tem wysy艂ki, bo co艣 mnie zawsze boli w 艣rodku jak musz臋 zap艂aci膰 st贸wk臋 za dostaw臋 馃槢 W艂膮艣nie tam wyjdzie ze st贸wka za wysy艂k臋. Mo偶na te偶 pdfa kupi膰, wtedy jest o t膮 w艂a艣nie dostaw臋 mniej. Bo cena chyba jednakowa lub prawie jednakowa. 聽 Ja po Stonehouse Anatomy nie 艣miem ju偶 nic wi臋cej kupi膰 i wal臋 si臋 z plaskacza w g臋b臋 jak tylko wpadnie mi to do g艂owy.聽
Napisano 30 Maj 20213 l Jakbym posiadl 10% wiedzy z ksiazek, ktore juz mam to bym mogl dawac lekcje takim kolesiom jak Hossein Diba, Kris Costa czy Grasetti 馃槃 Niestety posiadanie nowych ksiazek i posiadanie wiedzy w nich zawartych sa ze soba luzniej powiazane niz myslalem... Edytowane 30 Maj 20213 l przez Nezumi
Napisano 30 Maj 20213 l Fajne info, dzi臋ki.聽Szkoda, 偶e przerwa艂 te tutoriale na youtube - te偶 by艂y na wysokim poziomie. Chyba robi艂 je z okazji lockdownu bardziej.
Napisano 31 Maj 20213 l 4 hours ago, alex3d said: Szkoda, 偶e przerwa艂 te tutoriale na youtube - te偶 by艂y na wysokim poziomie. Chyba robi艂 je z okazji lockdownu bardziej. Wiesz, jakby wszystko zrobil na YT to by malo kto kupil jego ksiazki.
Napisano 31 Maj 20213 l Autor 7 godzin temu, alex3d napisa艂: Fajne info, dzi臋ki.聽Szkoda, 偶e przerwa艂 te tutoriale na youtube - te偶 by艂y na wysokim poziomie. Chyba robi艂 je z okazji lockdownu bardziej. Te偶 偶a艂uj臋. Wspania艂e te lekcje s膮. Mo偶e wr贸ci do tego.聽
Napisano 31 Maj 20213 l 8 godzin temu, Nezumi napisa艂: Wiesz, jakby wszystko zrobil na YT to by malo kto kupil jego ksiazki. e tam, jutubery sprzedaja szit kontent ksiazki non stop 馃槃
Napisano 31 Maj 20213 l 3 godziny temu, KLICEK napisa艂: e tam, jutubery sprzedaja szit kontent ksiazki non stop 馃槃 Tacy zawodowi to tak, ale jak czasem jaki艣 pros spr贸buje zosta膰 youtuberem to mo偶na ciekawe tipy wy艂owi膰. Tak czy siak lepiej ju偶 inwestowa膰 w tematy, kt贸re s膮 w polu naszego zainteresowania bo szukanie gem贸w na youtube to troch臋 strata czasu. Przynajmniej z mojego starczego punktu widzenia. Kiedy艣, par臋 latek temu, po偶era艂em ca艂y kontent jaki mog艂em znale藕膰 i w zasadzie nic mi to nie da艂o poza b艂臋dnym rozumieniem pewnych rzeczy. Konkretna wiedza pochodzi z ksi膮偶ek no i wspomnianych wy偶ej kurs贸w, co ju偶 nie jest za free. Tak jak w tym Stonehouse co wspomnia艂em, 偶e moja ost. ksi膮偶ka o anatomii- jeszcze ca艂ej nie przeczyta艂em ale niekt贸re teksty, rys. pogl膮dowe potrafi膮 zmieni膰 o par臋 stopni spos贸b rozumienia pewnych rzeczy. Co ju偶 jest warte par臋 tych z艂ociszy.
Napisano 31 Maj 20213 l 5 hours ago, KLICEK said: e tam, jutubery sprzedaja szit kontent ksiazki non stop 馃槃 a tu kolega na forum po 10 filmik贸w dziennie produkuje w pocie czo艂a a tu taka opinia, no 艂adnie, 艂adnie聽聽馃檪聽
Napisano 31 Maj 20213 l no raczej mowilem o zwyklych jutuberach wiesz ;D cos jak gonciarz, markiewicz i reszta 馃檪 kazdy "napisal" po 10 ksiazek i odcina kupony na nich聽
Napisano 1 Czerwiec 20213 l Ale zasadniczo odeszlismy od tematu glownego, ktorym jest ksiazka "Head and Neck". A jako ze mialem ostatnio okazje ja widziec, to pozwole sobie na krotka recenzje: Podobnie jak poprzednie ksiazki "Anatomy For Sculptors" i "Anatomy of Facial Expression" -聽 zajebista. Edytowane 1 Czerwiec 20213 l przez Nezumi
Napisano 1 Czerwiec 20213 l Autor 2 godziny temu, Nezumi napisa艂: Ale zasadniczo odeszlismy od tematu glownego, ktorym jest ksiazka "Head and Neck". A jako ze mialem ostatnio okazje ja widziec, to pozwole sobie na krotka recenzje: Podobnie jak poprzednie ksiazki "Anatomy For Sculptors" i "Anatomy of Facial Expression" -聽 zajebista. Kr贸tka ta recenzja ale lubi臋 j膮, bo tre艣ciwa 馃檪
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto