Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyznaje @Oldman, że to coś tak faktycznie nie zadziałalo jak trzeba (nie wiem czy to aktualizacja, na pewno błąd).

Zdaje się, że to pisałem. W bardzo wielu rzecach się zgadzałem z @Oldman więc szczerze, to nie wiem o co Wam tutaj chodzi raz z tymi fochami, dwa z tym pseudo AI.

Akurat pracuje z różnymi modelami sporo, pewnie - samo "AI" dzisiaj to taki buzzword, ale jest tyle użytecznych rzeczy i przyspieszających workflow rzeczy, że też nie wierzę, że to ignorujecie zupełnie.

I raczej logiczne jest, że nadal tym "AI" musi kierować człowiek, ale nie ukrywam, że np. programiści, cholera, dla mnie to taki x10 boost, ale też czuję, że samo programowanie schodzi z piedestału i trzeba się będzie z tym pogodzić - ten trend już się dzieje. 

Z grafiką czy będzie podobnie. Owszem, nadal są jakieś projekty robione pod $$$ z których można się śmiać, ale c'mon. Taki Flux - dla mnie game changer pod wieloma względami - automatyzacja generowania produktów do sklepu, automatyzacja grafik reklamowych - w sensie nadal musicie mieć pojęcie o kompozycji, ale zamiast robić 10 wersji grafiki - po prostu sobie to ułatwiacie. 

Do pewnego momentu śledziłem wątek, ale cholera, z tym dissem Oldmana zupełnie nie kumam o co chodzi. Dosyć dobrze się to czytało no i to też jest tak, że nie każdy z każdym się musi zgadzać. Nawet wtedy jest lepiej i coś czego mi dzisiaj brakuje - nie tylko przytakiwanie. 

Zresztą to już się dzieje. AI weszło na produkcje mocno w wielu firmach - ostatnio widziałem przykłady z arch-viz. 

Generujecie dobrze wyglądająca wizuazliacje i dodajecie szczegóły z AI. 

Bardzo fajny kurs (w ogóle to jest też odkrycie - to Polka):

https://youtu.be/UWbhkYl66Eo?si=OVfQB7_fsHBZgDJE

Napisano
Godzinę temu, Oldman napisał:

4. Proponuje zmienić tytuł wątku na: "Podpierdalanie się z AI, dołącz do nas" myślę że będzie odpowiedni

Widać, że nie czytałeś wątku tylko widzisz go przez pryzmat własnych doświadczeń jakich w nim nabrałeś. 2 Lata temu nie było aż tyle tej szydery o której piszesz, było zainteresowanie nowością. To zainteresowanie od tego czasu przygasło wśród inwestorów, entuzjastów, ambasadorów i wieszczów końca starego porządku, no to siłą rzeczy musiało też przygasnąc wśród nas starych zgredów. Fakt, że nie jesteś w stanie zaakceptować tego, że świat sie nie zmienia w taki sposób jakiego oczekiwałeś to nie nasza wina.

Ale super że wróciłeś wyjaśnić jak to było z tymi postami, może to pomoże żeby coś takiego nie zaszło po raz drugi.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, SebastianSz napisał(a):

Boże, @Oldman, najpierw strzelasz focha bo ktoś się z Tobą nie zgadza i usuwasz konto, teraz wracasz, by udzielić się w wątku, w którym się nie zmierzasz udzielać bo to strata czasu i nie będziesz w nim odpisywać, chyba, że odpiszesz.

Skoro masz te tutejsze szydercze wysrywy starych dziadków w dupie, to po co katujesz się lurkując na tym forum? A wątek wygląda jak wygląda bo temat się znudził od wałkowania tych samych kwestii po raz setny.

nie usunąłem konta "bo ktoś się ze mną nie zgadza" za stary jestem na takie akcje, a co do reszty twojej wypowiedzi - napisałem wyraznie ze zajrzałem do wątku zobaczyć w jakim stanie jest wątek (a jest w takim samym gównianym stanie jak ostatnio gdy coś pisałem czyli 90 procent to shitposty z memami wiec nic sie nie zmieniło ) a napisałem dlatego zeby wyjasnic posty typu "czemu oldman usunął posty / szkoda że je usunął" i nie lurkuje tego wątku nie podniecaj sie tak , po prostu go przeczytałem. EOT.

Edytowane przez Oldman
Napisano

Szybsze cięcia i pewnie by nie było widać że to ai a tak to jest ta dziwna miękkość. Inna sprawa, że jest mardzo ofensywnie patrialchalna a promuje toxic white supermacy 🙂 tak powinno być

DALL-E-2023-11-06-15-52-40-An-image-depicting-a-Black-man-dressed-as-Santa-Claus-and-a-Black-woman-a.png

Ale chyba i tak jedną z największych szans na na pełny film ai który "da się oglądać" albo raczej nie będzie odbiegał od tradycyjnych będzie świąteczny romans dla starych bab 🙂 

95cb5261-ab47-4ee0-8a6f-564a182bd030.jpg

Tutaj chłop mówi sesnowie o produkcjach które muszą być wystarczająco akceptowalne bo ludzie tego nie oglądają z zapartym tchem tylko puszczają sobie w tle żeby był jakis szum i tak coś "oglądają" i w pewnym stopniu bazują na tym co kiedyś już ludzi przyciągnęło, znany aktor, reżyser, seria, temat, platforma etc. I tak małym nakładem wysiłku robią hurtową produkcję i ludzie siedzą przy tym mimo, że już lewo to akceptują ale nie ma nic na tyle lepszego żeby wykonać jakiś wysiłek i przeskoczyć na coś innego.

Napisano
2 godziny temu, kengi napisał:

W temacie i klimacie wątku... paczcie ziąłmy jakie gufno: https://x.com/DiscussingFilm/status/1857502106074099717

przy ujęciach tych z ciężarówkami miałem flashbacki sprzed 20+ lat, identyczne kadrowanie, ustawienie kamery jak te które pamiętam. Chów wtórny?

24 minuty temu, Destroyer napisał:

nie ma nic na tyle lepszego żeby wykonać jakiś wysiłek i przeskoczyć na coś innego.

slop to doskonałe słowo na ten "content". Im większa ilość tym niższa jakość, ale ja już od dawna mam wrażenie, że tak jak ludzkie zachcianki nie znają granic, tak też ludzkie gusta nie mają dna.