Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Zawsze mnie to chyba zastanawia艂o - jak nazywacie sw贸j zaw贸d?

Je艣li kto艣 niezwi膮zany z grafik膮, albo z cg pyta si臋 was o to czym si臋 zajmujecie to jak odpowiadacie?

Ja zwykle okre艣lam siebie jako grafika komputerowego, a potem w razie zainteresowania rozwijam to bardziej.聽

Ale grafik to bardzo szerokie poj臋cie i imo kojarzy si臋 bardziej z jakimi艣 reklamowymi sprawami.聽

• Odpowiedzi 10
  • Wy艣wietle艅 756
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• General Generalist 馃槣 Ale to jest dyskusja na zasadzie jak z moj膮 szwagierk膮, kt贸ra jest przedszkolank膮, ale si臋 obrusza i poprawia na "nauczyciel nauczania pocz膮tkowego"... tja. czyli przedszkola

• e tak, to proste do wyt艂umaczenia聽 聽 Ale mog臋 sobie wyobrazi膰 trudniejsze sytuacje gdy babcia pyta co tam robisz w 偶yciu 馃檪 Albo wczoraj sobie szukam kfd czy maj膮 co艣 ciek

• zaw贸d 偶yciowy 馃檪 mam nadziej臋, 偶e pomog艂em, jak by艂o to sorry 馃檪聽 聽

Napisano
  • Autor

Kiedy艣 chyba by艂o 馃槈 ale pewnie czasem nie jeden tutaj ma podobne my艣li xd

Napisano

General Generalist 馃槣

Ale to jest dyskusja na zasadzie jak z moj膮 szwagierk膮, kt贸ra jest przedszkolank膮, ale si臋 obrusza i poprawia na "nauczyciel nauczania pocz膮tkowego"... tja. czyli przedszkolanka.

Jak rozmawiam z wujkiem to on m贸wi, 偶e komputerowiec. Wi臋c jestem komputerowiec.

A jak studentka zapyta艂a jak ma si臋 do mnie zwraca膰 to powiedzia艂em, 偶e mo偶e by膰 per "ty t臋py chu..u".

Podobne mam podej艣cie do zaimk贸w... mo偶esz m贸wi膰 jak chcesz. Per ty, ta, ci, oni, wy, zy, rzy, thezy... czy co tam jeszcze chcesz.

Napisano
1 hour ago, michalo said:

Najgorzej i tak maja streamerzy i influencerzy XS聽

e tak, to proste do wyt艂umaczenia聽

ftRDouH.jpg

Y3T1S4u.jpg

Ale mog臋 sobie wyobrazi膰 trudniejsze sytuacje gdy babcia pyta co tam robisz w 偶yciu 馃檪

kINzJMc.jpg

Albo wczoraj sobie szukam kfd czy maj膮 co艣 ciekawego do obejrzenia do kotleta i w 3 filmie w wyszukiwarce porada jak prowadzi膰 burdel 馃槃聽google musie wiedzie膰聽jak tak w tej firmie wygl膮da sytuacja wi臋c聽materia艂聽powi膮zany 馃槃

jXFvRKe.jpg

Swoj膮 drog膮聽120Funt贸w za godzin臋 to o 240 za du偶o a i tak bym si臋 zastanawia艂 czy warto 馃檪

W Polandii to jeszcze przed pandemi膮 pami臋tam dziewczyneczka 18lat na tinderze oferowa艂a swoje聽us艂ugi za zaledwie 80z艂 z dojazdem, super oferta i do tego jeszcze wygl膮da艂a jak cz艂owiek 馃槢聽Ale ju偶 po pandemii ale chyba jeszcze przed wojn膮 to ceny polecia艂y聽i 200z艂 za miesi臋czn膮 subskrypcj臋聽widzia艂em, wsz臋dzie聽ta subskrbcja wchodzi聽nawet do prostytucji聽馃檪聽Nie wiem jak nap艂yw setek tysi臋cy聽kobiet z Ukrainy聽wp艂yn臋艂y na rynek ale pami臋tam聽jak grube baby z poszly si臋 burzy艂y聽na facebookach i wmawia艂y sobie, 偶e maja wi臋cej聽do zaoferowania ale ja tam nie wiem czy zdecydowanie wi臋cej t艂uszczu i nieakceptowalne聽bmi to jest akurat to czego facet szuka w kobiecie 馃槃

Napisano

Je艣li kto艣 si臋 pyta, to gadam, 偶e jestem Grafikiem 3D - wiem jak to brzmi 馃槃聽ale chyba ludzie 艂api膮 o co kaman, CHYBA.聽
yB40VdyVitWRIjTc.jpg

Napisano

Ja m贸wi艂em ludziom ze starszego pokolenia, 偶e projektuj臋 i wykonuj臋 scenografi臋, tylko w komputerze 馃槃聽brzmi nienajgorzej.聽

Napisano

Mnie sie podoba "visual artist" ale zawsze zapomne tego jak ktos sie pyta kim jestem 馃槃 Z tym, ze ja tez z nikim w zasadzie nie gadam wiec nie mam problemu jak sie nazwac.

Troche disturbing ta wiedza @Destroyera na temat cen prostytutek ale... no ok 馃槃

Napisano

Ja tam m贸wi臋, 偶e jestem grafikiem komputerowym - cho膰 wtedy cz臋sto kto艣 si臋 potem odzywa, 偶ebym mu zrobi艂 logo, wizyt贸wki, stron臋 internetow膮 馃槢 Wtedy musz臋 t艂umaczy膰, 偶e zajmuj臋 si臋 3d. A jak kto艣 nie czai o co chodzi i nadal chce mi da膰 do roboty co艣 czym si臋 nie zajmuj臋, to t艂umacz臋, 偶e to tak samo jak u nauczycieli - jeden uczy matmy, drugi polskiego. Zaw贸d ten sam, ale tematyka ca艂kiem inna.

Napisano
16 hours ago, Nezumi said:

Troche disturbing ta wiedza @Destroyera na temat cen prostytutek ale... no ok 馃槃

Dobrze wiedzie膰 jak si臋 rynek kszta艂tuje na przestrzeni lat w czasie galopuj膮cej inflacji 馃槃Dowiedzia艂em si臋聽tego聽wbrew swojej woli ale ju偶 z grubsza mog臋 rozpozna膰聽konta prostytutek cho膰 zawsze si臋 jaka艣 wywinie bo jest mniej聽oczywista聽馃檪聽Gdy wyci膮gaj膮 na instagrama to jest z 50% szans, gdy na snapchata albo telegram to ju偶聽blisko 100% czasem to tam ju偶 ca艂y cennik rozpisany i aktualno艣ci jak w dobrze naoliwionym biznesie 馃檪 Zdziwi艂by艣 si臋 jak du偶o dziewcz膮t w szczeg贸lno艣ci聽studentek聽si臋 w to bawi i nie聽m贸wi臋聽o prostytucji z dodatkowymi聽krokami聽tj maj膮 ch艂opaka聽kt贸ry p艂aci聽za wszystko聽tylko tak ju偶 oficjalnie聽:) I to te偶 nie z konieczno艣ci聽tylko z ch臋ci lepszego 偶ycia na wy偶szym poziomie, wycieczki czy 偶ycie bli偶sze聽temu z instagrama a nie b臋d膮 przecie偶 przerzuca艂y burgera 偶eby sobie na to pozwoli膰 gdy mog膮 przerzuca膰 par贸wy 馃槢

A wracaj膮c聽do tematu聽to ja m贸wi臋聽grafik 3D i to jest ju偶 jasne, je艣li nie聽to m贸wi臋聽Shrek jest w 3d a Pocahontas 2D bo rysowana. Potem ewentualnie mo偶na to rozwija膰聽jak kogo艣聽to interesuje. Lata temu mia艂em ma艂膮 galerie聽prac w telefonie i przerzuci艂em kilak obrazk贸w 偶eby聽pokaza膰 co dok艂adnie聽robi臋 a teraz to jaki臋 internetowe portfolio jest lepsze bo internet w telefonie to ju偶 nie maj膮tek dla elit 馃檪

Ewentualnie mo偶na popatrze膰 na linkein jak tam ludzie ponawymy艣lali swoje聽tytu艂y i jak 艂echc膮 swoje聽ego 馃檪

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci