adek Napisano 1 Styczeń Napisano 1 Styczeń „Rojbers” to świeży powiew nostalgii dla dorosłych widzów, zabierający nas na Śląsk lat 90. Akcja serialu rozgrywa się w katowickim Nikiszowcu, gdzie trójka nastolatków – Knefel, Rafau i Toruń – przeżywa pełne humoru i absurdu podwórkowe przygody. Serial wyróżnia się autentycznym klimatem epoki, z detalami, które wywołają nostalgię u tych, którzy dorastali w tamtych czasach. Motorynka – marzenie każdego dzieciaka, kasety przewijane ołówkiem i osiedlowe trzepaki tworzą tło dla opowieści pełnej barwnego języka i realistycznych dialogów. Dorośli widzowie poczują klimat lat 90. „Rojbers” nie jest bajką dla dzieci – to komedia dla dorosłych, która nie stroni od odważnych tematów, takich jak papierosy, alkohol czy osiedlowe porachunki. Pierwszy odcinek, zatytułowany „Motorynka”, jest już dostępny na YouTube i zapowiada serial pełen emocji oraz nostalgicznych wspomnień. Kim są bohaterowie? Główni bohaterowie to: Knefel – lokalny cwaniak, Rafau – jego wierny towarzysz, Toruń – nowy w ekipie chłopak z Torunia. Ich perypetie to humorystyczny obraz dorastania w Polsce lat 90., gdzie każdy dzień niósł nowe wyzwania i przygody. Kulisy powstawania serialu Twórcą animacji jest Dariusz Nojman, który przez rok uczył się programu Blender, tworząc ten projekt od podstaw. Jego pasja i zaangażowanie zaowocowały produkcją, która już zdobywa uznanie widzów. Gdzie oglądać? Serial można obejrzeć na kanale YouTube „Rojbers”, gdzie będą pojawiać się kolejne odcinki. Jeśli tęsknisz za klimatem lat 90. lub chcesz go dopiero odkryć – koniecznie sprawdź tę produkcję! Zobacz film: https://www.youtube.com/watch?v=GbZ7z76Id6o Zobacz cały news
Nezumi Napisano Środa o 20:22 Napisano Środa o 20:22 (edytowane) Jaaaa synek, byda oglondou! Zaczalem ogladanie - ogromny respekt. Fajnie sie oglada zwlaszcza zech sie wychowol na Slundzku :D. Mam nadzieje ze bedzie odcinek o plywaniu na gliniance i podpalaniu trawy na nasypach kolejowych 😄 😄 😄 No i musowo zimowy o chodzeniu "na gorke". Edytowane Środa o 20:24 przez Nezumi 1
michalo Napisano Czwartek o 07:55 Napisano Czwartek o 07:55 Fajny klimacik. Mi też się przypomniały młode lata chociaż wtedy to byłem jeszcze gówniakiem 🙂 11 godzin temu, Nezumi napisał: No i musowo zimowy o chodzeniu "na gorke". U mnie też się chodziło "Na górkę" heh 🙂 3
Winoo1 Napisano Czwartek o 10:59 Napisano Czwartek o 10:59 Fantastyczne 🙂 Ale się jednak doczepię, bo brakuje mi, i to bardzo, jednej rzeczy - dźwięków ambientowych. Bez nich jest jakoś sterylnie, studyjnie. Gdyby były dźwięki otoczenia, jakiś szum liści, bzyczenie owadów, odgłosy typowe dla osiedla ( dzieciaki na placach zabaw, matki drące się z okien ) to byłoby cacycho. Od strony plastycznej - jak mawiał Teenagent - miodzio! 2 2
Kalberos Napisano Czwartek o 18:35 Napisano Czwartek o 18:35 Sztosik ziom! czekam na wiecej ! leci sub od razu 1
Patryk Gierada Napisano Piątek o 21:01 Napisano Piątek o 21:01 Wow w pierwszej chwili myślałem, że reaktywują serial "Nudle" po designie środkowej postaci. Napewno będę oglądał.
Rekomendowane odpowiedzi