Bubu Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Zaczołem nowy samochodzik "fiacik"już mnie męczy i brak mi pomysłów więc stwierdziłem że stworze coś nowiego. Po sprzeczkach o moim porzednim samochodziku nie pisze już że to Warszawa m21 "pobeda" żeby nie było niedomówień ;) Bedzie to Hot rod na bazie warszawy m21.Maska jeszcze do poprawy ma tam być przetłoczenie.No i wrzucam początek mojej pracy.Komentujcie, z góry dziękuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Hmm no jak narazie dobrze, bez bugow. Pracuj, pracuj :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 wkońcu jakiś samochodzik na który można popatrzeć :) powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 porozdzielales wysztko to maske tez mogles. chyba ze bedzie sie otwierac razem z nadkolami ;d ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 jak na low ridera to kiepski dach, wrecz tragiczny, tak samo jak cala maska, za wysoka, wytnij 5-10cm z dachu z dylu, i tak samo w poprzek obniz cala maske, tez mam w planach zrobienie lowridera;o i bedize tlusciutki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 Unkle dach jest już obcięty i karoseria też:) tylko skróciłem też troszeczkę cały samochód i dlatego wydaje się za wysoki jeszcze nad tym popracuje.Może dziś wieczorem coś dorzuce jak czas pozwoli:)I tak wogóle to dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 dach powinien byc spadzisty do tylu wiesz, tam gdzie przednie fotele wysoki a im dalej do tylu tym nizej schodzi no to go wydluz bo w tym momecie niczym sie nie rozni od zwyklego pojazdu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 hot rod... goraca wedka/tyczka? :D fajny samochodzik :) osobiscie za takimi starymi ksztaltami nie przepadam jednakze modelik fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 w czym modelujesz? w nurbsach czy mesh modiff? ja też zamiezam autko zrobić i nie wiem którom technikom... ogólnie modelik fajny... chciałbym zobaczyć druga połowę :P pozadro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 w czym modelujesz? w nurbsach czy mesh modiff? Jeżeli te twoje mesh modiff to poly to właśnie w tym sposobem modeluje :p No a maska ma się otwierać z nadkolami (jest już podzielona:)) -->Skilo Jeszcze dziś może dorzuce lusterko zrobione w Rhino :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 Dorzucam malutki update :) Zrobione mało ze względu na szkołe :( (w tym roku maturka heh) Troszeczke go wydłużyłem i obniżyłem, wyszło jak jakieś kombi :P ale chyba zostane już przy tym kształcie. No i mam pytanko odnośnie rhino jak zrobić żeby przy eksporcie z rhino do maxa zwelodwały mi się te punkciki :P (obrazek z lusterkiem) jeszcze lusterko chyba zmienie. Aha i czy ma ktoś może adresy stronek z takimi samochodzikami???? Jak możecie to podajcie.Prosze o szczery komentarz ;) ten zderzak z tylu to tylko na przymiarke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 Bardzo podoba mi się pomysł przerobienia warszawki na hot roda, ale do rzeczy: - co najbardziej mi rzuca się w oczy to wyjście tłumików, z założenia tego typu samochodach chodzi o duże osiągi więc często daję się wolne wydechy, ale są one krótkie i raczej nie ciągnie się ich daleko pomijając już zmieszczenie ich obok tylnych kół( w fiacie miałeś zrobione wydechy o niebo lepiej ). - popracowałbym nad bocznymi szybami trochę psują linie auta - grubość drzwi - teraz mają one ok 30-40 cm trochę za grube moim zdaniem To moje uwagi, a wiadomo twój projekt i zrobisz to co będziesz chciał. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 Dorzucam dzis malutki update. Jest taki mały ze względu na szkółkę jak już mówiłem :( Zmieniłem wydechy, ale czekam jeszcze na jakieś ciekawe pomysły od was dodałem też uszczelke w bocznej szybie no i klamke (ale nie wiem czy z niej nie zrezygnuje.I czy ma ktoś jakieś ciekawe pomysły?? Bo moje juz powoli się kończą :( Prosze o komentarze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Dorzucam dziś kółko.Oceńcie bo nie wiem co poprawić.Wygląda trochę jak dętka z naciętym bieżnikiem(wydaje mi się że ma troszeczkę za wysoki profil??) :)Felge jeszcze dopracuje jak czas pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 kola oczywiscie z bialym rantem, wydech mozesz wygiac do gory lekko, klamka ma zostac, robisz interior? bo chetnie obejrze caly samochod z otwartymi drzwiami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 No środek mam zamiar zrobić(jak dam rade), ale jeszcze nie mam koncepcji i wogóle nawet nie wiem jak zacząć.Skilo-->tylko że jak wygne wydechy do góry to maska nie będzie się otwierać mam zamiar je jeszcze troszeczke schować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 wnetrze oczywiscie z kanapa z przodu a nie fotelami, a z tymi rurami zeby maska sie otwierala to bardzo proste, o ile ci sie chce, po prosu wytnij pod rurami ten kawalek brachu o szerokosci troche wiekszej od srednicy jedej rury i wstaw tam blache ktora nie bedzie sie otwierac, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Myślałem bardziej o czymś takim, ale jeszcze pomyśle.No i napewno bedzie kanapa(jak wogole dam rade zrobić środek) a nie fotele.Wielkie dzia za rady :)Skilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 ale perfidnie zamazales moj obrazek heheheheh beka no nie wiem, jak chcesz, ja akurat wybralem taka opcje jak pokazalem bo wedlug mnie wygladala ciekawiej, ale twoj projekt :P rob co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Witam, wracając do kół to wyglądają jak żywcem wzięte z oryginalnej Warszawy. Zrobiłbym niższy profil i alu felgi. Proponuje tę stronkę o ile jeszcze nie oglądałeś :) http://www.hotrodders.com a w szczególności http://www.hotrodders.com/vehicles/187.html http://www.hotrodders.com/vehicles/154.html miłej lektury i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 P.s. zapomniałem napisac o bocznej szybie rozdziel ja :) z niecierpliwością czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 Moon73-->piękne dzięki za stronke(chociaż już tam kiedyś grzebałem, ale napewno się przyda :D szczególnie zdjęcia środka:D)Co do opon i felg też myślałem już nad alu, ale narazie jeszcze chyba poczekają (może zrobie dwie wersje kół-tylko krucho u mnie z czasem, ale się postaram).Szybe już przedzieliłem, ale nie dałem renderka bo stwierdziłem, że jeszcze nie warto.Dzięki za rady :) Skilo-->przepraszam za rysuneczek, nie chciałem być tak brutalny ;) Jeszcze nie wiem jak zrobie to narazie pomysł.Zobacze jak to bedzie wyglądać i pomyślimy co dalej. Aha no idzieki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Malutki update dla Skilo ;) tchnołem życie w twój pomysł (tylko czy o to właśnie chodiło z tymi wydechami???:P) Wieczorem jeszcze może coś dorzuce.Komentarze bardzo miło widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 mi sie podoba ten nowy wyglad wydechu :D no moze jeszcze je do tylu wygnij i bedzie pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Wydechy wygiołem też do tyłu (i jest chyba lepiej) :) Znalazłem chwilke i dorzucam rame jeszcze nie całą (nie będe robił jej dokładnie bo i tak nie będzie widoczna chyba że kawałek przodu)No i dorzucam kanape, ale ta jest jakaś monotonna i za bardzo obła, mam już część pomysłu na inną :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 Coraz bardziej mi się podoba, ale z rama to przesadziłeś, te zastrzały wzmaniające to pomyłka. http://www.danielbuck.net tu jest fajna rama, proponuje zrewidować poglądy i poprawić. Sorka ze tak krytykuje ale masz duży potencjał wiec szkoda go zmarnować :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 No też mi się wydaje, że troczhe tego za dużo, ale tu coś na usprawiedliwienie ;)A co do krytyki to czasem nawet bardzo motywuje :D Tak więc postaram się coś innego wyskrobać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 Dorzucam początek nowej ramy no i troszeczkę zmnienioną kanape(nowej nie zaczołem chyba z lenistwa :) ) Mam nadzieje, że rama(znaczy początek) jest już troche lepsza od pierwszej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 Uważam że na kanapie przydałyby sie wypukłe płomienie (tak jak to zrobili goście z West Coast Customs w programie Pimp my ride). Co do tych wycięć pod wydechem to według mnie są beznadziejne, mogło zostać bez żadnych wycięc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 Krychas-->wycięcia już zostaną bo wydaje mi się, że i tak nie będą zabardzo widoczne.Widze, że wątek niedługo upadnie :( Strasznie malutko wypowiedzi, podpowiedzi i wogóle, ale trudno postaram się jednak skończyc ten modelik :) Dzisiaj dorobiłem troszeczkę zawieszenia(tylny most jeszcze niedokończony i wogóle do poprawy). Oto rezultaty, jak możecie to komentujcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 to duze na wale powinno miec wyglad kulki a tu wyglada jak patelnia, chodzi mi o miejsce gdzie jest dyferencjal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Dzisiaj miałem wolną chwilke i zrobiłem kierownice. Mam nadzieje, że nie jest tak źle :) No i prosiłbym o komentarsze te dobre ;) i złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 nie lepiej kierownice splinami? beda chociaz ostre kanty ktore zapewne tutaj chciales uzyskac i moze klakson wywal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Nie zabardzo umiem sie obsłużyć splinami w Max'ie tak więc zrobiłem kierownice w Rhino no i wydaje mi się, że efekt jest trochę lepszy. Skilo to nie jest klakson tylko takie tam przetłoczenie (zamieszczam jeszcze wzór).Hmm no i nadal widze małą ilość krytyki i porad :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Wszystko ładnie, pięknie ale jest ona zagruba (chodzi i te płomienie lub co to tam jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 daj ciensza ta blache co ma byc wewnatrz kola i ten plomyczek na samym dole ma kant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Poprawiona kierownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2004 Dzisiaj zrobiłem sobie przerwe w modelowaniu i zrobiłem lakier. Zrobiłem też materiałki kierownicy (obręcz to miała być skóra ale coś nie pykło :P- a tak przy okazji wie ktoś może jak właśnie uzyskać efekt skórzanej tapicerki w brazilu??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2004 Dziś zrobiłem wnętrze bagażnika (inspiracja modelem Ill'ego :) Trzeba jeszcze poprawić ustawienie bo troszke wzmaki i głośnik wtapiają się miejscami w karoserie. Pomóżcie i powiedzcie co jest źle i co zmienić by było lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Grudzień 2004 Share Napisano 12 Grudzień 2004 a pokaz z daleka bo nawet nie moge sobie wyobrazic tego bagaznika, i zmniejsz troszke magnes, i dodaj lcd ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 (inspiracja modelem Ill'ego :) Eeeee kto to jest??;);)[joke] a tak na serio to bardzo fajnie to wyglada:) mi sie podoba i pokaz calosc(z daleka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 Eeeee kto to jest??;);)[joke] wy mi to wypominac bedziecie do konca zycia ...... eeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 No to zamieszczam inny widok (może nie całość ,ale większość :) Dorobiłem jeszcze 2 ekraniki lcd i lekko poprawiłem ustawienie wzmacniaczy i głośnika. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??? No i wogóle to jak to wygląda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 13 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2004 Hmm widze bardzo małe zainteresowanie, więc może skomentujecie to (chyba niedługo to skończe.Środek narazieto prowizorka no i z pośpiechu zapomniałem dać kierownicy :)Komentujcie jak możecie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Grudzień 2004 Share Napisano 13 Grudzień 2004 strasznie maly ten bagaznik sie wydaje jajk sie patrzy na caly samochod, ale modelik fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 Co do bagażnika to nie zabardzo mi się on podoba :/ Subufer jest zbyt wysoki, wzmacniacze jakieś małe i trochę porozrzucane a ogólnie to za mały bagażnik zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2004 Dziś próby lakieru, ale prace jeszcze trwają (mam nadzieje, że będzie lepiej) Co do bagażnika postaram się coś zmienić.No i powie mi ktoś jak ustawić Brazil Glass żeby nie było takiego efektu jak jest u mnie??tzn szyba wygląda jak jakaś zaparowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 moze Leo Di Caprio ze zceny titanica jest w srodku, zrob jeszcze odcisk reki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2004 Mówisz i masz ;> NO miałem nadzieje, że ktoś mi pomożem, ale widze, że nie :( Im dalej mojego projektu tym bardziej uświadamiam się w tym, że to hobby nie jest mi pisane :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 No fajne te łapki, to jeszcz umieść go w jakiejś przechowalni bagażów :) (tam chyba zostawił odcisk reki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi