Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zaczołem nowy samochodzik "fiacik"już mnie męczy i brak mi pomysłów więc stwierdziłem że stworze coś nowiego. Po sprzeczkach o moim porzednim samochodziku nie pisze już że to Warszawa m21 "pobeda" żeby nie było niedomówień ;) Bedzie to Hot rod na bazie warszawy m21.Maska jeszcze do poprawy ma tam być przetłoczenie.No i wrzucam początek mojej pracy.Komentujcie, z góry dziękuje:

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 17,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wkońcu jakiś samochodzik na który można popatrzeć :) powodzenia :)

Napisano

porozdzielales wysztko to maske tez mogles. chyba ze bedzie sie otwierac razem z nadkolami ;d ladnie

Napisano

jak na low ridera to kiepski dach, wrecz tragiczny, tak samo jak cala maska, za wysoka, wytnij 5-10cm z dachu z dylu, i tak samo w poprzek obniz cala maske, tez mam w planach zrobienie lowridera;o i bedize tlusciutki;)

Napisano
  • Autor

Unkle dach jest już obcięty i karoseria też:) tylko skróciłem też troszeczkę cały samochód i dlatego wydaje się za wysoki jeszcze nad tym popracuje.Może dziś wieczorem coś dorzuce jak czas pozwoli:)I tak wogóle to dzięki za komentarze

Napisano

dach powinien byc spadzisty do tylu wiesz, tam gdzie przednie fotele wysoki a im dalej do tylu tym nizej schodzi

no to go wydluz bo w tym momecie niczym sie nie rozni od zwyklego pojazdu;)

Napisano

hot rod... goraca wedka/tyczka? :D

fajny samochodzik :) osobiscie za takimi starymi ksztaltami nie przepadam jednakze modelik fajny :)

Napisano

w czym modelujesz? w nurbsach czy mesh modiff? ja też zamiezam autko zrobić i nie wiem którom technikom...

ogólnie modelik fajny... chciałbym zobaczyć druga połowę :P

pozadro i powodzenia

Napisano
  • Autor
  Ufol napisał:
w czym modelujesz? w nurbsach czy mesh modiff?

Jeżeli te twoje mesh modiff to poly to właśnie w tym sposobem modeluje :p

No a maska ma się otwierać z nadkolami (jest już podzielona:))

-->Skilo

Jeszcze dziś może dorzuce lusterko zrobione w Rhino :D

Napisano
  • Autor

Dorzucam malutki update :) Zrobione mało ze względu na szkołe :(

(w tym roku maturka heh) Troszeczke go wydłużyłem i obniżyłem, wyszło jak jakieś kombi :P ale chyba zostane już przy tym kształcie. No i mam pytanko odnośnie rhino jak zrobić żeby przy eksporcie z rhino do maxa zwelodwały mi się te punkciki :P (obrazek z lusterkiem) jeszcze lusterko chyba zmienie. Aha i czy ma ktoś może adresy stronek z takimi samochodzikami???? Jak możecie to podajcie.Prosze o szczery komentarz ;) ten zderzak z tylu to tylko na przymiarke :)

Napisano

Bardzo podoba mi się pomysł przerobienia warszawki na hot roda, ale do rzeczy:

- co najbardziej mi rzuca się w oczy to wyjście tłumików, z założenia tego typu samochodach chodzi o duże osiągi więc często daję się wolne wydechy, ale są one krótkie i raczej nie ciągnie się ich daleko pomijając już zmieszczenie ich obok tylnych kół( w fiacie miałeś zrobione wydechy o niebo lepiej ).

- popracowałbym nad bocznymi szybami trochę psują linie auta

- grubość drzwi - teraz mają one ok 30-40 cm trochę za grube moim zdaniem

To moje uwagi, a wiadomo twój projekt i zrobisz to co będziesz chciał. Czekam na więcej.

Napisano
  • Autor

Dorzucam dzis malutki update. Jest taki mały ze względu na szkółkę jak już mówiłem :( Zmieniłem wydechy, ale czekam jeszcze na jakieś ciekawe pomysły od was dodałem też uszczelke w bocznej szybie no i klamke (ale nie wiem czy z niej nie zrezygnuje.I czy ma ktoś jakieś ciekawe pomysły?? Bo moje juz powoli się kończą :( Prosze o komentarze:)

Napisano
  • Autor

Dorzucam dziś kółko.Oceńcie bo nie wiem co poprawić.Wygląda trochę jak dętka z naciętym bieżnikiem(wydaje mi się że ma troszeczkę za wysoki profil??) :)Felge jeszcze dopracuje jak czas pozwoli.

Napisano

kola oczywiscie z bialym rantem, wydech mozesz wygiac do gory lekko, klamka ma zostac, robisz interior? bo chetnie obejrze caly samochod z otwartymi drzwiami

Napisano
  • Autor

No środek mam zamiar zrobić(jak dam rade), ale jeszcze nie mam koncepcji i wogóle nawet nie wiem jak zacząć.Skilo-->tylko że jak wygne wydechy do góry to maska nie będzie się otwierać mam zamiar je jeszcze troszeczke schować.

Napisano

wnetrze oczywiscie z kanapa z przodu a nie fotelami, a z tymi rurami zeby maska sie otwierala to bardzo proste, o ile ci sie chce, po prosu wytnij pod rurami ten kawalek brachu o szerokosci troche wiekszej od srednicy jedej rury i wstaw tam blache ktora nie bedzie sie otwierac,

Napisano
  • Autor

Myślałem bardziej o czymś takim, ale jeszcze pomyśle.No i napewno bedzie kanapa(jak wogole dam rade zrobić środek) a nie fotele.Wielkie dzia za rady :)Skilo

Napisano

ale perfidnie zamazales moj obrazek heheheheh beka

no nie wiem, jak chcesz, ja akurat wybralem taka opcje jak pokazalem bo wedlug mnie wygladala ciekawiej, ale twoj projekt :P rob co chcesz

Napisano

P.s. zapomniałem napisac o bocznej szybie rozdziel ja :) z niecierpliwością czekam na wiecej.

Napisano
  • Autor

Moon73-->piękne dzięki za stronke(chociaż już tam kiedyś grzebałem, ale napewno się przyda :D szczególnie zdjęcia środka:D)Co do opon i felg też myślałem już nad alu, ale narazie jeszcze chyba poczekają (może zrobie dwie wersje kół-tylko krucho u mnie z czasem, ale się postaram).Szybe już przedzieliłem, ale nie dałem renderka bo stwierdziłem, że jeszcze nie warto.Dzięki za rady :)

Skilo-->przepraszam za rysuneczek, nie chciałem być tak brutalny ;) Jeszcze nie wiem jak zrobie to narazie pomysł.Zobacze jak to bedzie wyglądać i pomyślimy co dalej. Aha no idzieki za komentarze :)

Napisano
  • Autor

Malutki update dla Skilo ;) tchnołem życie w twój pomysł (tylko czy o to właśnie chodiło z tymi wydechami???:P) Wieczorem jeszcze może coś dorzuce.Komentarze bardzo miło widziane:)

Napisano

mi sie podoba ten nowy wyglad wydechu :D no moze jeszcze je do tylu wygnij i bedzie pieknie

Napisano
  • Autor

Wydechy wygiołem też do tyłu (i jest chyba lepiej) :) Znalazłem chwilke i dorzucam rame jeszcze nie całą (nie będe robił jej dokładnie bo i tak nie będzie widoczna chyba że kawałek przodu)No i dorzucam kanape, ale ta jest jakaś monotonna i za bardzo obła, mam już część pomysłu na inną :D

Napisano

Coraz bardziej mi się podoba, ale z rama to przesadziłeś, te zastrzały wzmaniające to pomyłka. http://www.danielbuck.net tu jest fajna rama, proponuje zrewidować poglądy i poprawić. Sorka ze tak krytykuje ale masz duży potencjał wiec szkoda go zmarnować :) pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

No też mi się wydaje, że troczhe tego za dużo, ale tu coś na usprawiedliwienie ;)A co do krytyki to czasem nawet bardzo motywuje :D Tak więc postaram się coś innego wyskrobać :)

Napisano
  • Autor

Dorzucam początek nowej ramy no i troszeczkę zmnienioną kanape(nowej nie zaczołem chyba z lenistwa :) ) Mam nadzieje, że rama(znaczy początek) jest już troche lepsza od pierwszej :)

Napisano

Uważam że na kanapie przydałyby sie wypukłe płomienie (tak jak to zrobili goście z West Coast Customs w programie Pimp my ride).

Co do tych wycięć pod wydechem to według mnie są beznadziejne, mogło zostać bez żadnych wycięc.

Napisano
  • Autor

Krychas-->wycięcia już zostaną bo wydaje mi się, że i tak nie będą zabardzo widoczne.Widze, że wątek niedługo upadnie :( Strasznie malutko wypowiedzi, podpowiedzi i wogóle, ale trudno postaram się jednak skończyc ten modelik :) Dzisiaj dorobiłem troszeczkę zawieszenia(tylny most jeszcze niedokończony i wogóle do poprawy). Oto rezultaty, jak możecie to komentujcie :P

Napisano

to duze na wale powinno miec wyglad kulki a tu wyglada jak patelnia, chodzi mi o miejsce gdzie jest dyferencjal

Napisano
  • Autor

Dzisiaj miałem wolną chwilke i zrobiłem kierownice. Mam nadzieje, że nie jest tak źle :) No i prosiłbym o komentarsze te dobre ;) i złe

Napisano

nie lepiej kierownice splinami? beda chociaz ostre kanty ktore zapewne tutaj chciales uzyskac i moze klakson wywal

Napisano
  • Autor

Nie zabardzo umiem sie obsłużyć splinami w Max'ie tak więc zrobiłem kierownice w Rhino no i wydaje mi się, że efekt jest trochę lepszy.

Skilo to nie jest klakson tylko takie tam przetłoczenie (zamieszczam jeszcze wzór).Hmm no i nadal widze małą ilość krytyki i porad :(

Napisano

Wszystko ładnie, pięknie ale jest ona zagruba (chodzi i te płomienie lub co to tam jest).

Napisano

daj ciensza ta blache co ma byc wewnatrz kola i ten plomyczek na samym dole ma kant

Napisano
  • Autor

Dzisiaj zrobiłem sobie przerwe w modelowaniu i zrobiłem lakier. Zrobiłem też materiałki kierownicy (obręcz to miała być skóra ale coś nie pykło :P- a tak przy okazji wie ktoś może jak właśnie uzyskać efekt skórzanej tapicerki w brazilu??)

Napisano
  • Autor

Dziś zrobiłem wnętrze bagażnika (inspiracja modelem Ill'ego :) Trzeba jeszcze poprawić ustawienie bo troszke wzmaki i głośnik wtapiają się miejscami w karoserie. Pomóżcie i powiedzcie co jest źle i co zmienić by było lepiej :)

Napisano

a pokaz z daleka bo nawet nie moge sobie wyobrazic tego bagaznika, i zmniejsz troszke magnes, i dodaj lcd ;p

Napisano
  Bubu napisał:
(inspiracja modelem Ill'ego :)

Eeeee kto to jest??;);)[joke]

a tak na serio to bardzo fajnie to wyglada:)

mi sie podoba i pokaz calosc(z daleka)

Napisano
  nielot007 napisał:
Eeeee kto to jest??;);)[joke]

wy mi to wypominac bedziecie do konca zycia ...... eeee

Napisano
  • Autor

No to zamieszczam inny widok (może nie całość ,ale większość :) Dorobiłem jeszcze 2 ekraniki lcd i lekko poprawiłem ustawienie wzmacniaczy i głośnika. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??? No i wogóle to jak to wygląda??

Napisano
  • Autor

Hmm widze bardzo małe zainteresowanie, więc może skomentujecie to (chyba niedługo to skończe.Środek narazieto prowizorka no i z pośpiechu zapomniałem dać kierownicy :)Komentujcie jak możecie:

Napisano

strasznie maly ten bagaznik sie wydaje jajk sie patrzy na caly samochod, ale modelik fajny

Napisano

Co do bagażnika to nie zabardzo mi się on podoba :/

Subufer jest zbyt wysoki, wzmacniacze jakieś małe i trochę porozrzucane a ogólnie to za mały bagażnik zrobiłeś.

Napisano
  • Autor

Dziś próby lakieru, ale prace jeszcze trwają (mam nadzieje, że będzie lepiej) Co do bagażnika postaram się coś zmienić.No i powie mi ktoś jak ustawić Brazil Glass żeby nie było takiego efektu jak jest u mnie??tzn szyba wygląda jak jakaś zaparowana.

Napisano

moze Leo Di Caprio ze zceny titanica jest w srodku, zrob jeszcze odcisk reki

Napisano
  • Autor

Mówisz i masz ;> NO miałem nadzieje, że ktoś mi pomożem, ale widze, że nie :( Im dalej mojego projektu tym bardziej uświadamiam się w tym, że to hobby nie jest mi pisane :(

Napisano

No fajne te łapki, to jeszcz umieść go w jakiejś przechowalni bagażów :) (tam chyba zostawił odcisk reki)