Napisano 1 Grudzień 200420 l no wlasnie, sciagnalem to sobie z netu i zajmuje mi jakies 200 mb, podczas gdy 3dsmax 5.1 sp1 ponad 600. pytanie: czy ten max7 to jest normalna pelna wersja, tyle ze 30 dniowa, czy jakas okrojona?
Napisano 1 Grudzień 200420 l Autor kurde, czyli w tej sytuacji uzywac maxa 5?;] serio 9 cd? slyszalem ze 3 cd w tym tylko 1 niezbedny.. wiec jak to jest?
Napisano 1 Grudzień 200420 l ile ? moze 30 odrazu ;) co na tych plytach jest niby? kartki swiateczne ?
Napisano 1 Grudzień 200420 l 3ds max 7 napewno nie zajmuje 9płyt- chyba że z jakimiś dodatkowymi modelami .materiałami, tutorialami i pluginami ale i tak wątpię żeby to było 9 płyt. Ja wiem że max 6 jest na 1 płycie( sam program), a po instalacji na dysku i wykluczeniu plików pomocy i map zajmuje niecałe 200mb, więc ta instala 30dniowa nie jest wcale taka okrojona o możliwości :}.
Napisano 1 Grudzień 200420 l ja do chelpa sie dopiero mprzymierzam :}a le musze skończyć najpierw ""po prostu 3ds max 5'' a potem wezmę popaterzę w pomocy co tam jest o nurbsach- zapene duzo :}
Napisano 1 Grudzień 200420 l hehe, teraz wiadomo czemu niektorzy nie korzystaja z f1... co do maxa7 - pierwsze slysze :/ pzdr
Napisano 1 Grudzień 200420 l po ... wykluczeniu plików pomocy... no pieknie. po co komu help :| Przecież jest forum :/ ....
Napisano 1 Grudzień 200420 l tak a potem 30 osob si epyta o podstawowe rzeczy ktore sa na co drugiej stronie w helpie, imho help to jeden z najlepszych tutoriali do maxa, tylko chyba prawie nikt z niego nie korzysta..
Napisano 2 Grudzień 200420 l wszystkie proste jak i bardziej skaplikowane kwestje sa rozwiazane w helpie ... ksiazka jest dobra w podruzy jak jest sie zdala od kompa lub gdy sobie rąbiemy render ... do bardziej zawansowanych problemow jest to forum ... angielski w tym byznesie to podstawa ... czytajac helpa nawet szlifujemy sobie jezyk w jakis tam bardziej lub mneij znaczny sposob ... proste ? ;)
Napisano 6 Grudzień 200420 l Ludzie 9 CD tyle ma Distro Debiana :/ 3ds max 5,6 i 7 jest na 3 CD, na pierwszej cd jest program ,a na 2cd i 3cd plugi i tutki.
Napisano 7 Grudzień 200420 l Autor hm ok to zeby podsumowac i zamknat temat: 30-dniowy trail maxa po zainstalowaniu helpa, i dodatkowych teksturek do sciagnieca z discreeta daje to samo co pelny max 7? chodzi mi o takiego z 1 cd:)ze bede mial CS itd?i bede mogl zrobic to wszystko co w maxie 7?:)szybka odp i zamknac temat mozna :)
Napisano 8 Czerwiec 200519 l Skąd można zassać tą 30 dniową wersje na dodatek Max6. Jak na złośc tylko full widze ;). 1) Czy 30 dniowa wersja ma w pełni działąjącego Mental Raya? 2) Czy rendering jest możliwy w każdej wielkości czy tylko np. do rozdziałki 800x600? 3) Może wstawia jakieś znaki wodne na całejj wielkości?
Napisano 9 Czerwiec 200519 l Wrrsja trzydzietodniowa nie jest w żadnym stopniu ograniczona. Są na nij wszystkie funkcje i bajery co w pełnej wersji. JEDYNYM ograniczeniem jest możliwość korzystania z programu przez 30 dni.
Napisano 9 Czerwiec 200519 l No to fajnie pozostaje problem skąd zassać taką wersje i to najlepiej max 6?
Napisano 9 Czerwiec 200519 l taka wersje zassac mozna ze strony producenta, czyli discreeta a.k.a. autodesk media and entertainment. tylko 7, 6 raczej nie uswiadczysz
Napisano 9 Czerwiec 200519 l nie koniecznie tylko ze strony producenta tutaj znajduje się tral max'a 7 http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=737&t=61
Napisano 9 Czerwiec 200519 l i tak jest to z ftp discreeta sciagane jezeli sobie obejrzysz linka :-) swoja droga ciekawe czy to legalne, bo na stronce producenta trzeba sie rejestrowac i jakies papierki wypelniac :D
Napisano 10 Czerwiec 200519 l No jak by to było takie łatwe to bym tu nie pisał ;), a może ktoś gdzieś znalazł. Na dsicreet nie ma właśnie 6.
Napisano 10 Czerwiec 200519 l nie ma? ;) http://www.filemirrors.com/search.src?type=begins&file=3dsmax6 ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/products/3dsmax6/demo_software/3dsmax6.exe
Napisano 13 Czerwiec 200519 l wracając do helpa- w 7-ce może być po polsku -tak jak by co komu pomogło;)
Napisano 13 Czerwiec 200519 l a jeszcze co do helpa do triala 3d studio max 7: jeśli dobrze pamiętam jak ściągałem tego triala to można też z tej samej strony było ściągnąć helpa i inne materiały (tutki i takie tam), jako osobny plik.