sCeleTon Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 takie gadanie ze ci komp nie wyrobi to wiesz...:) jest cos takiego jak ukrywanie obiektow i layery czy display as box i wtedy nie zacina sie w view. wydluza sie tylko czas rendeningu o kilka minut. a przeciez godzina to nie jest duzo czasu jak tu czekaja na tym forum na renderki nawet po pare godzin. jakos na starych kompach po 600Mhz robili takie fury:) 3m sie kome niech moc bedzie z Toba:) Ps. jedziecie na OpenGl czy na DirectX9.0 ? ja na dx bo na OpenGl mi sie tnie view po 300K poly a takto moge nawet miec ich ze dwa miliony:) moj sprzet to 3200+ radeon 9600xt i 512Mb ramu:) moze jakas rada?:P
polka dot Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 sceleton ja mam 600mhz i render trwal 7 godzin a nie jedna a pozatym nie chodzi o displaya wszystko mam jako boxy, wlanczam render i wyskakuje ze program zostanie zamkniety z powodu urzycia zbyt duzej ilosci pamieci wiec powtarzam ze zrobie wnetrze jak mi komp wyrobi ;) pozdro
illy Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 niektorzy renderowali przez tydzien :) ladny lakier
sCeleTon Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 hehee wow ale trafilem z tymi 600Mhz :D to sorki:) myslalem ze masz gdzies 1Ghz czy cuś. Ale dasz rade jak sie ma talenta to nawet na commodorce sie takie cos zrobi:PP pozdro:) ja lece bawic sie Rhino:) POLecam swietny program:D
polka dot Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 przesądzone ;( prace z alfa beda staly doputy, dopuki nie bede mial nowego sprzetu.. mimo pozyczonego ramu nic sie nie da zrobic ale nie myslcie ze ją zostawie - nie nie nie ;) pzodro
Loozack Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 niedługo gwiazdka więc poproś ładnie rodziców o jakąś stacje roboczą, bo szkoda by było tak dobrego projektu :) pozdrawiam
polka dot Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 powie mi ktos co to jest? pokazuje sie za kazdym razem jak probuje renderowac alfe, czasami wyskakuje ten sam blad ale pisze ze blad przy costam compiling geometry; jak chce zrobic render scanlinem poprostu wyskakuje komunikat o za duzej pamieci pobranej przez program po czym max sie wylancza. wiem ze te kwestia ramu ale i tak prosze o pomoc ale nie o komentarze w stylu "kup se ram" albo "twoj blad polega na tym ze jak Building accelerator to wtedy Unhandled exception", tylko o jakies propozycje pomocy przy rozwiazaniu problemu... dzieje sie to tylko przy alfie ale jeszcze nie robilem nic co by mialo tyle elementow i poly wiec chyba poprostu jak wspominalem komp nie wyrabia Athlon 600mHz 128 SDRAM (czasami 256 jak sobie pozycze) Ati Radeon 9200 / 128
nonejm Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 moze sciagnij sobie programik free ram optimizer , uruchom go przed renderowaniem , i potem dopiero renderuj...ale nie wiem czy to pomoze
sCeleTon Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 ja proponuje przejsc na system 98 chociaz gorszy ale zasobow bedziesz miec wiecej:) sproboj moze sie uda
Loozack Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 a nie ustawiłeś może niechcący w opcjach renderowania jakiegoś mega anti-aliasingu lub czegoś podobnego ? może ten lakier zabija kompa :)
polka dot Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 bez aa, shader standard szary, gi -3/-3 20/20
Gość Raffaello Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 kome pracuj dalej; model dobry przyczepił bym sie do progu samochodu blisko tylnego nadkola jest jakaś niepotrzebne wgłebienie (oczywiscie moze to być spowodowane oświetleniem i lakier tak sie odbija, sproboj dać światło z innego konta) i chyba zbyt skoszone tylne nadkole, opona przez to za bardzo wystaje. Ogólnie bardzo mi sie podoba lakier pierwsza klasa; apropos probowałeś z innymi np ciemnymi kolorkami może też by fajnie wyglądał. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!
polka dot Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 dlaczego ja wczesniej nie wiedzialem ze jest cos takiego jak mozliwosc zwiekszania pamieci wirtualnej... dopiero teraz widze jak tam krzywo z tylu :P
slim_sandman Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 musze powiedzieć że twoje felgi naprawdę mi się podobają, ale ramiona nie są za głębokie?
polka dot Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 te felgi sa pierwsze w kolejce do zrobienia ;) a wlasciwie do wymiany :P
javor Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 no nie :( niemoge ... z tymi niskoprofilowymi oponami i źle wymodelowanymi felgami (zbyt płaski profil obręczy - nie było by nawet gdzie opony zaczepić) to jakaś choroba :/ paranoja po pierwsze wcale to ładnie nie wygląda a po drugie jechał ktoś samochodem z takimi ???? źaden to interes bo prawie połowa wstrząsów jest amortyzowana przez opony (normalne a nie takie) no i po trzecie np. na polskich drogach felgi z takimi oponami by się połamały :] a tak pomijajc moje antytuningowe spostrzeżenia to całkiem nieźle ci to wychodzi :D
polka dot Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 ta alfa ma wygladac a nie spelniac zasady BHP jak juz mowilem to felgi beda inne dzieki ;)
slim_sandman Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Jawor, no nie nażekaj tak na stan naszych dróg, ja tam zauważyłem znaczną poprawe (ale tylko w moim mieście :P ), a wracając do felg to możesz je zrobić jeszcze raz, nie ma problemu, ale muszą być piecioramienne, o podobnym kształcie, i obowiązkowo z tym samym materiałem. Ja bym zostawił taki niski profil, przecież tobie tyłka nie wytrzęsie :-)
sikham Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 masz tam może zdjęcie orginalnej felgi (tej z okrągłymi otworami) takie co by mogło z printa robić ;)
chveti Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 ... obowiązkowo z tym samym materiałem... jakim materiałem :P?
polka dot Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 patrzcie co znalazłem!! :D mówiłem że jej nie zostawię haha! XD
chudy Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 aaaahaahhaahhahaha 2 LATA no nie moge ale spoko że wróciłeś do niego
mentaller Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 krzywe nadkola itd ;]. render spoko. możesz powiedzieć cos więcej na jego temat ;P ?
mrkrzysiek Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 bardzo sexowne felgi, model auta też ładny:) fajnie, że wracasz do nas z autem:P a co do rendera całkiem przyjemny i mugłbyś uchylić nam rąbka tajemnicy jak robisz takie fajne rendery studyjne:P P.S. jeszcze raz fajne felgi pokaż ich siatkę jakąś:P
RA Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Wnioskuję o wersję krwiście czerwoną. ;) Bardzo konkretny model, ale jak będziesz miał ochotę, to mogę się przyczepić do jednej małej rzeczy. :D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Jezdzilem ta Alfa - normalnie... "smierc w oczach"... ;P A modelik bardzo ladny tylko szkoda, ze sie juz na tym watku tak postarza ;P
mentaller Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 a cóż chciałbyś wiedzieć? :) konkretnie to shadery+lightning (rozmieszczenie swiateł także) ;], bo po prostu jesteś boski w renderingu ;***.
polka dot Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 RA kolor studyjny zostaje. jakiej rzeczy? :) studio to wielka sphera i jak zawsze klika vraylightów w odpowiednich miejscach. lakier to jak zawsze shellac. felga stara dlatego taka lamerska :P
JohnZi Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 jeszcze dorob przednie swiatla, zeby swiecily tak jak w tej waszej mazdzie:p, wtedy bedzie elegancko;]
ReflectVision Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 no i gratuluje znalezienia :) dla mnie bomba ;p
Gość Raffaello Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 nie, no zaskoczony jestem!!! co sie stalo? jak ja znalazles? anouk gratki za kontynuacje i progress w pracy! podoba mnie sie ona, tylko szkoda ze stoisz tak twardo przy tym jasnym lakierze ja bym jednak zmienil na ciemniejszy, ale to tylko takie moje widzimisie ;-) pozdrowionka
himek Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 AJAJAJAJAJA.... pieknie..... podobno kazdy maniak samochodowy powinien miec kiedys alfe -- mnie sie bardzo podoba to studio - fajnie, tajemniczo wyglada -- podkresla agresywny charakter tego autka - byle do konca pracy -- POWODZENIA :D
polka dot Napisano 22 Listopad 2006 Autor Napisano 22 Listopad 2006 dzięki :) wszystkie światła będą włączone. lakier zostaje! :) siatki. jeszcze dużo do poprawienia
JunioR Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 no bardzo fajnie wyglada :D a co z rowerem?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 No a na mnie mowia, ze prezentuje czasem w zboczonych kolorach ;P Nie no co tu duzo mowic... Porawisz gdzie trzeba i bedzie full wypasss :D
Gavreel Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Uwielbiam renderki utrzymane w takim stylu... jak dla mnie render, studio, oświetlenie i lakier wyszły przepieknie ;) Patrzę, patrzę i nie mogę się napatrzeć... Zrób wnętrze, podwozie, silnik i inne detale a będą gwiazdki ;)
Dawcio_m Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 siatki spoko ale żeby w różowym kolorze??
Rekomendowane odpowiedzi