Napisano 14 Grudzień 200420 l takie gadanie ze ci komp nie wyrobi to wiesz...:) jest cos takiego jak ukrywanie obiektow i layery czy display as box i wtedy nie zacina sie w view. wydluza sie tylko czas rendeningu o kilka minut. a przeciez godzina to nie jest duzo czasu jak tu czekaja na tym forum na renderki nawet po pare godzin. jakos na starych kompach po 600Mhz robili takie fury:) 3m sie kome niech moc bedzie z Toba:) Ps. jedziecie na OpenGl czy na DirectX9.0 ? ja na dx bo na OpenGl mi sie tnie view po 300K poly a takto moge nawet miec ich ze dwa miliony:) moj sprzet to 3200+ radeon 9600xt i 512Mb ramu:) moze jakas rada?:P
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor sceleton ja mam 600mhz i render trwal 7 godzin a nie jedna a pozatym nie chodzi o displaya wszystko mam jako boxy, wlanczam render i wyskakuje ze program zostanie zamkniety z powodu urzycia zbyt duzej ilosci pamieci wiec powtarzam ze zrobie wnetrze jak mi komp wyrobi ;) pozdro
Napisano 14 Grudzień 200420 l hehee wow ale trafilem z tymi 600Mhz :D to sorki:) myslalem ze masz gdzies 1Ghz czy cuś. Ale dasz rade jak sie ma talenta to nawet na commodorce sie takie cos zrobi:PP pozdro:) ja lece bawic sie Rhino:) POLecam swietny program:D
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor przesądzone ;( prace z alfa beda staly doputy, dopuki nie bede mial nowego sprzetu.. mimo pozyczonego ramu nic sie nie da zrobic ale nie myslcie ze ją zostawie - nie nie nie ;) pzodro
Napisano 14 Grudzień 200420 l niedługo gwiazdka więc poproś ładnie rodziców o jakąś stacje roboczą, bo szkoda by było tak dobrego projektu :) pozdrawiam
Napisano 14 Grudzień 200420 l Autor powie mi ktos co to jest? pokazuje sie za kazdym razem jak probuje renderowac alfe, czasami wyskakuje ten sam blad ale pisze ze blad przy costam compiling geometry; jak chce zrobic render scanlinem poprostu wyskakuje komunikat o za duzej pamieci pobranej przez program po czym max sie wylancza. wiem ze te kwestia ramu ale i tak prosze o pomoc ale nie o komentarze w stylu "kup se ram" albo "twoj blad polega na tym ze jak Building accelerator to wtedy Unhandled exception", tylko o jakies propozycje pomocy przy rozwiazaniu problemu... dzieje sie to tylko przy alfie ale jeszcze nie robilem nic co by mialo tyle elementow i poly wiec chyba poprostu jak wspominalem komp nie wyrabia Athlon 600mHz 128 SDRAM (czasami 256 jak sobie pozycze) Ati Radeon 9200 / 128
Napisano 14 Grudzień 200420 l moze sciagnij sobie programik free ram optimizer , uruchom go przed renderowaniem , i potem dopiero renderuj...ale nie wiem czy to pomoze
Napisano 14 Grudzień 200420 l ja proponuje przejsc na system 98 chociaz gorszy ale zasobow bedziesz miec wiecej:) sproboj moze sie uda
Napisano 15 Grudzień 200420 l a nie ustawiłeś może niechcący w opcjach renderowania jakiegoś mega anti-aliasingu lub czegoś podobnego ? może ten lakier zabija kompa :)
Napisano 15 Grudzień 200420 l kome pracuj dalej; model dobry przyczepił bym sie do progu samochodu blisko tylnego nadkola jest jakaś niepotrzebne wgłebienie (oczywiscie moze to być spowodowane oświetleniem i lakier tak sie odbija, sproboj dać światło z innego konta) i chyba zbyt skoszone tylne nadkole, opona przez to za bardzo wystaje. Ogólnie bardzo mi sie podoba lakier pierwsza klasa; apropos probowałeś z innymi np ciemnymi kolorkami może też by fajnie wyglądał. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor dlaczego ja wczesniej nie wiedzialem ze jest cos takiego jak mozliwosc zwiekszania pamieci wirtualnej... dopiero teraz widze jak tam krzywo z tylu :P
Napisano 17 Grudzień 200420 l musze powiedzieć że twoje felgi naprawdę mi się podobają, ale ramiona nie są za głębokie?
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor te felgi sa pierwsze w kolejce do zrobienia ;) a wlasciwie do wymiany :P
Napisano 17 Grudzień 200420 l no nie :( niemoge ... z tymi niskoprofilowymi oponami i źle wymodelowanymi felgami (zbyt płaski profil obręczy - nie było by nawet gdzie opony zaczepić) to jakaś choroba :/ paranoja po pierwsze wcale to ładnie nie wygląda a po drugie jechał ktoś samochodem z takimi ???? źaden to interes bo prawie połowa wstrząsów jest amortyzowana przez opony (normalne a nie takie) no i po trzecie np. na polskich drogach felgi z takimi oponami by się połamały :] a tak pomijajc moje antytuningowe spostrzeżenia to całkiem nieźle ci to wychodzi :D
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor ta alfa ma wygladac a nie spelniac zasady BHP jak juz mowilem to felgi beda inne dzieki ;)
Napisano 17 Grudzień 200420 l Jawor, no nie nażekaj tak na stan naszych dróg, ja tam zauważyłem znaczną poprawe (ale tylko w moim mieście :P ), a wracając do felg to możesz je zrobić jeszcze raz, nie ma problemu, ale muszą być piecioramienne, o podobnym kształcie, i obowiązkowo z tym samym materiałem. Ja bym zostawił taki niski profil, przecież tobie tyłka nie wytrzęsie :-)
Napisano 18 Grudzień 200420 l masz tam może zdjęcie orginalnej felgi (tej z okrągłymi otworami) takie co by mogło z printa robić ;)
Napisano 19 Listopad 200618 l krzywe nadkola itd ;]. render spoko. możesz powiedzieć cos więcej na jego temat ;P ?
Napisano 19 Listopad 200618 l bardzo sexowne felgi, model auta też ładny:) fajnie, że wracasz do nas z autem:P a co do rendera całkiem przyjemny i mugłbyś uchylić nam rąbka tajemnicy jak robisz takie fajne rendery studyjne:P P.S. jeszcze raz fajne felgi pokaż ich siatkę jakąś:P
Napisano 19 Listopad 200618 l Wnioskuję o wersję krwiście czerwoną. ;) Bardzo konkretny model, ale jak będziesz miał ochotę, to mogę się przyczepić do jednej małej rzeczy. :D
Napisano 19 Listopad 200618 l Jezdzilem ta Alfa - normalnie... "smierc w oczach"... ;P A modelik bardzo ladny tylko szkoda, ze sie juz na tym watku tak postarza ;P
Napisano 19 Listopad 200618 l a cóż chciałbyś wiedzieć? :) konkretnie to shadery+lightning (rozmieszczenie swiateł także) ;], bo po prostu jesteś boski w renderingu ;***.
Napisano 21 Listopad 200618 l Autor RA kolor studyjny zostaje. jakiej rzeczy? :) studio to wielka sphera i jak zawsze klika vraylightów w odpowiednich miejscach. lakier to jak zawsze shellac. felga stara dlatego taka lamerska :P
Napisano 21 Listopad 200618 l jeszcze dorob przednie swiatla, zeby swiecily tak jak w tej waszej mazdzie:p, wtedy bedzie elegancko;]
Napisano 22 Listopad 200618 l nie, no zaskoczony jestem!!! co sie stalo? jak ja znalazles? anouk gratki za kontynuacje i progress w pracy! podoba mnie sie ona, tylko szkoda ze stoisz tak twardo przy tym jasnym lakierze ja bym jednak zmienil na ciemniejszy, ale to tylko takie moje widzimisie ;-) pozdrowionka
Napisano 22 Listopad 200618 l AJAJAJAJAJA.... pieknie..... podobno kazdy maniak samochodowy powinien miec kiedys alfe -- mnie sie bardzo podoba to studio - fajnie, tajemniczo wyglada -- podkresla agresywny charakter tego autka - byle do konca pracy -- POWODZENIA :D
Napisano 22 Listopad 200618 l Autor dzięki :) wszystkie światła będą włączone. lakier zostaje! :) siatki. jeszcze dużo do poprawienia
Napisano 22 Listopad 200618 l No a na mnie mowia, ze prezentuje czasem w zboczonych kolorach ;P Nie no co tu duzo mowic... Porawisz gdzie trzeba i bedzie full wypasss :D
Napisano 22 Listopad 200618 l Uwielbiam renderki utrzymane w takim stylu... jak dla mnie render, studio, oświetlenie i lakier wyszły przepieknie ;) Patrzę, patrzę i nie mogę się napatrzeć... Zrób wnętrze, podwozie, silnik i inne detale a będą gwiazdki ;)