Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

takie gadanie ze ci komp nie wyrobi to wiesz...:) jest cos takiego jak ukrywanie obiektow i layery czy display as box i wtedy nie zacina sie w view. wydluza sie tylko czas rendeningu o kilka minut. a przeciez godzina to nie jest duzo czasu jak tu czekaja na tym forum na renderki nawet po pare godzin. jakos na starych kompach po 600Mhz robili takie fury:)

3m sie kome niech moc bedzie z Toba:)

Ps. jedziecie na OpenGl czy na DirectX9.0 ? ja na dx bo na OpenGl mi sie tnie view po 300K poly a takto moge nawet miec ich ze dwa miliony:) moj sprzet to 3200+ radeon 9600xt i 512Mb ramu:) moze jakas rada?:P

• Odpowiedzi 91
  • Wyświetleń 11,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

sceleton

ja mam 600mhz i render trwal 7 godzin a nie jedna a pozatym nie chodzi o displaya wszystko mam jako boxy, wlanczam render i wyskakuje ze program zostanie zamkniety z powodu urzycia zbyt duzej ilosci pamieci

wiec powtarzam ze zrobie wnetrze jak mi komp wyrobi

;)

pozdro

Napisano

niektorzy renderowali przez tydzien :) ladny lakier

Napisano

hehee wow ale trafilem z tymi 600Mhz :D to sorki:) myslalem ze masz gdzies 1Ghz czy cuś. Ale dasz rade jak sie ma talenta to nawet na commodorce sie takie cos zrobi:PP pozdro:) ja lece bawic sie Rhino:) POLecam swietny program:D

Napisano
  • Autor

przesądzone ;(

prace z alfa beda staly doputy, dopuki nie bede mial nowego sprzetu.. mimo pozyczonego ramu nic sie nie da zrobic

ale nie myslcie ze ją zostawie - nie nie nie ;)

pzodro

Napisano

niedługo gwiazdka więc poproś ładnie rodziców o jakąś stacje roboczą, bo szkoda by było tak dobrego projektu :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

powie mi ktos co to jest? pokazuje sie za kazdym razem jak probuje renderowac alfe, czasami wyskakuje ten sam blad ale pisze ze blad przy costam compiling geometry; jak chce zrobic render scanlinem poprostu wyskakuje komunikat o za duzej pamieci pobranej przez program po czym max sie wylancza. wiem ze te kwestia ramu ale i tak prosze o pomoc ale nie o komentarze w stylu "kup se ram" albo "twoj blad polega na tym ze jak Building accelerator to wtedy Unhandled exception", tylko o jakies propozycje pomocy przy rozwiazaniu problemu...

dzieje sie to tylko przy alfie ale jeszcze nie robilem nic co by mialo tyle elementow i poly wiec chyba poprostu jak wspominalem komp nie wyrabia

Athlon 600mHz

128 SDRAM (czasami 256 jak sobie pozycze)

Ati Radeon 9200 / 128

Napisano

moze sciagnij sobie programik free ram optimizer , uruchom go przed renderowaniem , i potem dopiero renderuj...ale nie wiem czy to pomoze

Napisano

ja proponuje przejsc na system 98 chociaz gorszy ale zasobow bedziesz miec wiecej:) sproboj moze sie uda

Napisano

a nie ustawiłeś może niechcący w opcjach renderowania jakiegoś mega anti-aliasingu lub czegoś podobnego ? może ten lakier zabija kompa :)

Napisano

kome pracuj dalej; model dobry przyczepił bym sie do progu samochodu blisko tylnego nadkola jest jakaś niepotrzebne wgłebienie (oczywiscie moze to być spowodowane oświetleniem i lakier tak sie odbija, sproboj dać światło z innego konta) i chyba zbyt skoszone tylne nadkole, opona przez to za bardzo wystaje.

Ogólnie bardzo mi sie podoba lakier pierwsza klasa; apropos probowałeś z innymi np ciemnymi kolorkami może też by fajnie wyglądał.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości!

Napisano
  • Autor

dlaczego ja wczesniej nie wiedzialem ze jest cos takiego jak mozliwosc zwiekszania pamieci wirtualnej...

dopiero teraz widze jak tam krzywo z tylu :P

Napisano

no nie :( niemoge ...

z tymi niskoprofilowymi oponami i źle wymodelowanymi felgami (zbyt płaski profil obręczy - nie było by nawet gdzie opony zaczepić) to jakaś choroba :/ paranoja

po pierwsze wcale to ładnie nie wygląda

a po drugie jechał ktoś samochodem z takimi ???? źaden to interes bo prawie połowa wstrząsów jest amortyzowana przez opony (normalne a nie takie)

no i po trzecie np. na polskich drogach felgi z takimi oponami by się połamały :]

a tak pomijajc moje antytuningowe spostrzeżenia to całkiem nieźle ci to wychodzi :D

Napisano
  • Autor

ta alfa ma wygladac a nie spelniac zasady BHP

jak juz mowilem to felgi beda inne

dzieki ;)

Napisano

Jawor, no nie nażekaj tak na stan naszych dróg, ja tam zauważyłem znaczną poprawe (ale tylko w moim mieście :P ), a wracając do felg to możesz je zrobić jeszcze raz, nie ma problemu, ale muszą być piecioramienne, o podobnym kształcie, i obowiązkowo z tym samym materiałem.

Ja bym zostawił taki niski profil, przecież tobie tyłka nie wytrzęsie :-)

Napisano

masz tam może zdjęcie orginalnej felgi (tej z okrągłymi otworami) takie co by mogło z printa robić ;)

Napisano

aaaahaahhaahhahaha 2 LATA no nie moge

ale spoko że wróciłeś do niego

Napisano

bardzo sexowne felgi, model auta też ładny:) fajnie, że wracasz do nas z autem:P a co do rendera całkiem przyjemny i mugłbyś uchylić nam rąbka tajemnicy jak robisz takie fajne rendery studyjne:P

P.S. jeszcze raz fajne felgi pokaż ich siatkę jakąś:P

Napisano

Wnioskuję o wersję krwiście czerwoną. ;)

Bardzo konkretny model, ale jak będziesz miał ochotę, to mogę się przyczepić do jednej małej rzeczy. :D

Napisano
a cóż chciałbyś wiedzieć? :)

konkretnie to shadery+lightning (rozmieszczenie swiateł także) ;], bo po prostu jesteś boski w renderingu ;***.

Napisano
  • Autor

RA kolor studyjny zostaje. jakiej rzeczy? :)

studio to wielka sphera i jak zawsze klika vraylightów w odpowiednich miejscach. lakier to jak zawsze shellac. felga stara dlatego taka lamerska :P

a2ym8.jpg

a1da5.jpg

Napisano

jeszcze dorob przednie swiatla, zeby swiecily tak jak w tej waszej mazdzie:p, wtedy bedzie elegancko;]

Napisano

nie, no zaskoczony jestem!!! co sie stalo? jak ja znalazles?

anouk gratki za kontynuacje i progress w pracy!

podoba mnie sie ona, tylko szkoda ze stoisz tak twardo przy tym jasnym lakierze ja bym jednak zmienil na ciemniejszy, ale to tylko takie moje widzimisie ;-)

pozdrowionka

Napisano

AJAJAJAJAJA.... pieknie..... podobno kazdy maniak samochodowy powinien miec kiedys alfe -- mnie sie bardzo podoba to studio - fajnie, tajemniczo wyglada -- podkresla agresywny charakter tego autka - byle do konca pracy -- POWODZENIA :D

Napisano
  • Autor

dzięki :)

wszystkie światła będą włączone. lakier zostaje! :)

siatki. jeszcze dużo do poprawienia

a1kg5.jpg

a2wp7.jpg

Napisano

Uwielbiam renderki utrzymane w takim stylu... jak dla mnie render, studio, oświetlenie i lakier wyszły przepieknie ;) Patrzę, patrzę i nie mogę się napatrzeć... Zrób wnętrze, podwozie, silnik i inne detale a będą gwiazdki ;)