Loozack Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 no pewnie, że fajne ;) czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Wprawdzie tutor,ale jestem z siebie dumny :) I mam pytanie: jak zniwelowac ten widoczny kant na ostatnim obrazku? Ten przy polaczeniu dwoch polowek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 kanta nie zniwelujesz, powierzchnie nie trzymaja ze soba continuity wiec nie ma jak tego teraz naprawic, jedyny ratunek zrobic od nowe te surfy na gorze ale juz na podstawie krzywych majacych continuity ;) w rhino lepiej jest robic odrazu cala powierzcnie bo przy mirrorze czasami tak jest ze nie pasi ;) p.s.. ale siw wymadrzam :D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 możesz zniwelować te kanty na 2- sposoby...: 1. Odetnij po każdej ze strony kawałek... a następnie pustą przestrzeń wypełnij... używając funkjci "Blend Surface" 2. Wyrzuć powerzchnie gdzie był kant - a na liniach po obu stronach stwórz nową powierchnie która wypełni tą luke (najlepszy sposób):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 kome--> elegancki kubeczek... powiedz jak polaczyles ucho z kubkiem? Czy project dales a potem rail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 dodam coś od siebie - mały speed modeling... około 15 min. CYBER-DOG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 dzieki za rady... zaraz testuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 enzo fajny psiak ;) mohseth > tak najpierw projekt potem blendcurvy i sweep2 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 kome, a czemu nie split - kubek od ucha i odwrotnie , potem join i fillet edge ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 bo nie wyszlaby mi taka powierzchnia jaka chcialem, a tak mialem pelna kontrole nad wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 fotel moroso spring. jakies 2h. poprawne nie jest ale nie mialem zielonego pojecia jak ladnie wyciac te wklesniecia wiec poszedlem na latwizne patchem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 hmm, ciekawe czy wygodne... i czy się w tą lukę nie wpadnie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 Taki telewizorek... na niczym sie nie wzorowalem... no tylko na swojej wyobrazni:P Bardzo fajne fotele SnsSerif... pewnie takie mieciutkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 hehe, dwie epoki, płaski ekran i duuuże klawisze na obudowie :D mogłeś chociaż troszkę więcej filletów porobić, bo model raczej nie jest zbyt trudny, a teraz dodatkowo wyszedł kanciasty ;P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 Buduje właśnie scenke - i modeluje troszke... oto popielniczka... ten model jest strasznie prosty.. - i jego zbudowanie zajeło mi jakieś 4 min..:) - wiec nadaje sie jako speed :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 nastepny speed - robilem to 10 min (troszke sie głowiłem, nad dnem tej szklanki) - to jest szklanka do "Łyski" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 ladne szybkie czego chciec wiecej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 timing 1.10h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 O, ladny pucharek na lody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 widze ze Pan enzo buduje scene z GFX'a ktoregos:) czy sie myle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 tak dokładnie - robię to z GFX'a z 96 roku - Jestem ciekaw jakie ja dzisiaj w 2005 roku jestem wstanie uzyskać efekty...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Irina chair extra hard :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 Musze Przyznac ze mimo prostoty to bardzo przyjemne krzeselko... tylko ze jak ktos jak ja ma 198cm wzrostu to nie ma sie gdzie oprzec:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Marzec 2005 Autor Share Napisano 16 Marzec 2005 a no proste i przyjemne, napisz tutka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 tak tak videotutka odrazu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Taki o to glosniczek...mialy byc jeszcze napisy producenta... jakies sony lub cos ale zapomnialem:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 kolejne krzesło zrobione w ok 12 min (w maxa bawię sie w sumie 5 dni więc model taki sobie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 co zrobić aby pozbyć się tej dziurki po środku (po zastosowaniu lathe)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 http://flashuj.webpark.pl/puzon.gif http://flashuj.webpark.pl/puzon.jpg pierwsze moje nurbsy - maya. jakos mnie ta technika nie powalila w tym programie. dlatego mam pytanko - jak wyglada export ze studio tools do mayi? (w sumie jedna firma.) jaki jest format plikow studio tools? (mayi to *.mb - jest taka opcja zapisu?) UPDATE do postu ponizej: dzieki za szybką i konkretna odpowiedz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 kru maya ma wbudowany juz alias2maya wiec importujesz lub otwierasz .wire zaden problem a i ST ma tez jak teraz nie sklamie :) zapi do mb i oprocz tego iges wiec pelna elastycznosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Takie obraczki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 witam oto felga do mojego Ferrari :D w sumie nie speed bo cos kolo 4 godzin ogolnie bardzo zadowolony jestem chociaz troche bugow jest :D pozdro napiszcie co myslicie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 MohSETH, dziób ? :> Kome, postępy widzę, już cie chciałem chwalić za fillety a jednak na łączeniu ramion one wchodzą w drugą powierzchnie, jakbyś przyciął surfy w tych miejscach to bym się nie miał do czego przyczepić... prawie ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 nie wchodza nie wchodza wszystko jest przyciete :P a moze nie wiem o jakie mejcse chodzi ;) ale moze to przez niewidoczne edgesy ktore wyswietla, one potrafia zmylic ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 kome cos mi tu nie pasuje udalo cie sie to z joinowac ?? bo albo popelniles jakis blad techniczny ale edgesy nie są do polaczenia bo sie nie pokrywaja czy mi sie tylko wydaje ?? sprawdz przez "naked edges". mi sie tez cos takiego zdazylo pierwszy raz jak probowalem zrobic felge przez wymodelowanie jednego ramienia a reszta to kopie hymmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 eee tez nie wiem jakim cudem zjoinowal napewno zle pocialem najpierw chcialem zrobic cala ale potem sie okazalo ze to nie ma senu wiec na 1/10 pracowalem jakos wyszlo w sumie niewazne bo po exporcie nie widac musze teraz robic od nowa bo to jest przednia a tylnia sie od niej rozni troche ale przynajmniej bede mial okazje zrobienia bez paru bledow ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Kome jak mocniej zawieje to Ci w w piz#$%& felge rozwali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Mozna :P? Przed chwila zmontowalem swoja pierwsza 'rzecz' w rhino - felge z tutoriala :P. Mysle, ze mi nawet wyszla ;). Modelowanie jakies 40min [poznawalem soft :P]. Pzdr :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 No coz... gratulacje za ukonczenie tutka... ale pokazal bys siatke a nie render bo na nim to ta felga jak z gumy wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 Lt.Knysha, gratuluję pierwszego modelu w Rhino ;) tylko te ramiona tak pięknie wchodzą w obręcz, że aż prosi się o fillety w tych miejscach :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Hehe prosze siateczki. Cos mi nie chce sie obrecz z ramionami zlaczyc za pomoca Boolean'a :/ i nie mam jak tych Filletow zrobic :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Wciagnelo mnie kurde ;). Dzisiejsza fela :D. EDIT: Modelowanie okolo 1h :P. Za male fillety wyszly mi przy laczeniu ramion z obrecza, no ale coz ;). Pzdr :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Powiem Wam ze bardzo przyjemnie modeluje sie w Rhino... to sa wypociny ostatniej nocy:P troszke problemow mi sprawil ten mp3 player....ale przynajmniej wiem albo tak mi sie wydaje ze jakiekolwiek fillety robi sie na koncu modelowania... niech ktos mnie poprawi jak sie myle:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 z filletami masz racje :D jak juz wiesz ze powierzchnia inie bedzie potrzebna to mozesz filetowac a playerek fajny ale te plaskie elementy np jak pod przyciskami mogles zrobic _planarsrf mniej isocurv by wyszlo ale moze sie madrze :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 wow, co raz więcej Rhinoludków :) trzeba siać, siać... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 fajnie :) zawsze jest na co popatrzec ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Foot Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 To coś ma przypominać telefon Telesa, który stoi u mnie na biórku i pewnie u prawie każdego kto ma linie isdn. Filety to katorga... a szczegulnie naprawianie zepsutych, ale już to opanowuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 heh nosorożec wciąga, bez tutków i bez pomocy można zacząć coś robić:) szkoda tylko ze zostały tylko 24 zapisy. No ale to mój pierwszy modelki: tradycyjnie felga: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Foot Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 Modelik z dedykacją dla ludzi którym słowo Terminator nie kojaży sie ze Szwarcenegerem z wielką spluwą i wyprutym okiem, ale z małym metalowym gówienkiem które kocha sie odczepiać i gubić akurat wtedy kiedy sieć MUUUSI działać... i nawet ten łańcuszek (nie wymodelowany) nie pomaga... Pozdrowiania ;] P.S. Sieci na BNC wciąż istnieją :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Uhhh, znam to. U mnie BNC'ka wisi miedzy blokami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi