Napisano 20 Wrzesień 200519 l W ramach kaleczenia Rhino: felga. Nie ma pewnych filletow, bo mialy czelnosc sprzeciwic sie mojej woli... to je olalem. Srub nie chcialo mi sie robic. pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Wyjasnien czas. :> Ten model powstal jako skutek uboczny ogolnych testow z Rhino. Nie mialem stycznosci z tym programem od paru miesiecy, a jako, ze mialem na dysku printy do Mitsubishi COLT, to sobie zrobilem felge. Powiedzmy, ze zrobilem. ;) Praktycznie to jest moj 2 model w rhino. pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200519 l hmmm na poczatku byly dlugopisy, linijki i inne pierdoly ktore na dobra sprawe przy odrobinie wprawy mozna zrobic w minute bez wiekszego zaangarzowania ... gdyby trzeba sie tu bylo szczegolnie wysilac i dbac o detal to watek nie nazywalby sie "speed modeling" :P jesli przypomniales sobie conieco z nosorozca za pomoca tej felgi ... to zalozenie zostalo spelnione ... a kolpak niczego sobie ... w wolnej chwili dorob zaczepy i bedzie gites ;) PS. jak na 2gi model (zakladam ze bez tutka) ... to i tak jest rewelacyjnie ... moim drugim "modelem" ktory zagoscil w przestrzeni rhino byl sphere'k tuz za cube'm ktory go wyprzedzil :P pozdrawiam i zycze zapalu
Napisano 25 Wrzesień 200519 l Na zaczepy raczej szans nie ma, bo teraz zabralem sie za telefon w rhino. ;) Narazie robie sobie kreski i stwierdzilem, ze w maxie mialbym juz skonczony model. Moim pierwszym modelem byl wlasnie tutek o modelowania kasku, wiec az ten jeden mam za soba. O tym co jest w samym rhino nie wspominam, ale i tak zadnego z nich nie zrobilem. Wlasne testowanie jednak jest najlepsze. Narazie w programie wkurza mnie jedna rzecz: gdy robie pipe'a ktory konczy sie na wartosci rownej 0 i chce nim pociac obiekt... to sie nie da. :/ I jeszcze jedno: czy jest w rhino jakis skuteczny substytut symmetry (rowniez przy tworzeniu lini)? pozdrawiam
Napisano 2 Październik 200519 l heh, nie, nie o to chodzi. :) To mialo by byc cos bardziej jak symmetry w maxie z utrzymanem cont. Slyszalem, ze cos w ten desen ma sie pojawic w 4, ale kiedy to wyjdzie...
Napisano 2 Październik 200519 l RA razcej nie znejdziesz w rhino nawet 4 pelnego symmetry :) chyba jedynie alias studiotools i ICEMstyle posiadaja symmetry i do tego history tree choc tu i tu dzialaja one tylki i wylacznie na surfach przy krzywych CV niema takiej mozliwosci samemu trzeba wszystko ustawiac matchowac itp.
Napisano 2 Październik 200519 l a ja nurbsy i RA nie porownuj czegso takiego jak poly do nurbsow bo to niema zadnego sensu nigdy raczej nurbsy nie beda tak elastyczne jak poly a poly nigdy nie bedzie tak dokladne jak nurbsy itd
Napisano 2 Październik 200519 l Pewnie, ze nie ma sensu. :) Wyrazilem tylko swoja opinie, ale to nie miejsce na to wiec EOT, bo Loozack bedzie bil. ;) pozdrawiam, PAX
Napisano 10 Październik 200519 l Witam Oto Free modeling w moim wykonaniu:) Nie rzuca na kolana to co wykonałem:) ale było najbliżej ręki:) Pozdrawiam wszystkich maniaków Rhino
Napisano 11 Październik 200519 l Oto Free modeling w moim wykonaniu:) Nie rzuca na kolana to co wykonałem:) ale było najbliżej ręki:) Nie pierwszy i nie ostatni dlugopis tutaj:) Tez robilem ;p S.T.O.R.M., teraz czekamy na śrubokręt i felge ;) A pozniej odtwarzacz mp3 usb
Napisano 23 Październik 200519 l takieo to dwa smiotki ... jakby ktos byl zainteresowany wymysleniem zastosowania to prosze sie nie krepowac ... bo ja nie mam pojecia co to ma byc ... taka sobie o ... zabawa pozdro
Napisano 23 Październik 200519 l pokazuj siatke + shaded. wiem ze krawedzie slicznie wygladaja ale kiepskie do oceny sa :)
Napisano 23 Październik 200519 l Autor a mi się bardziej podobają siateczki jak na pierwszym obrazku :]
Napisano 24 Październik 200519 l A ja jade po standardach. ;) 10/15minut Nie wiem czemu zrobilem takiego beznadziejnego filleta na raczce... mozecie bic.
Napisano 24 Październik 200519 l możesz zapodac model ? maxwellem bym sobie sprawdził ;) a nie chce mi się instalowac.
Napisano 24 Październik 200519 l kolejny speedzik ... okolo godzinki pracy ... bo szukalem teksturek naklejek z tylu ... haha wyszlo jak widac :) proporcje skopane itd ... ale przeciez to speed ;] surf o ktorego pytaliscie to zwykly blend :> doh pozdrawiam
Napisano 24 Październik 200519 l hindus http://www.megaupload.com/?d=N1RQTHT0 zipper Dzieki za siatki.
Napisano 24 Październik 200519 l Zipper-gratuluje!Masa pracy.Kamerka jest super.Wsadzil bym tu swojego speda,ale powiem szczeze ze nie wiem jak to zrobic. Bardzo prosze podpowiedzcie.Pliss...
Napisano 24 Październik 200519 l Robisz model, nastepnie print screen/render i obrazek dajesz na http://imageshack.us/
Napisano 26 Październik 200519 l Chinska podrobka Spaceballa 5000. ;) Jutro skoncze, bo teraz padam na nos. pozdrawiam
Napisano 26 Październik 200519 l http://www.axemble.com/upload/produits/48-logo2.jpg http://www.gamedev.net/features/reviews/productreview.asp?productid=509 :)
Napisano 26 Październik 200519 l Witam - zamieszczam swoj pierwszy zrobiony modelik - oczywiscie poza tymi ktore robilem z manuala podczas nauki rhino :) w sumie to juz staroc - bo to bylo 2 tyg temu. Jak widac to kolejna fela- akurat ta jest od F512 i szczerze mowiac chcialbym zrobic reszte :) ale jak na razie nie mam czasu (od zrobienia feli nie siadlem do Rhino :( ) aha i jeszcze mialbym prosbe do kome lub kogos kto moze mi pomoc :) - a mianowicie czy moglbys mi wytlumaczyc jaki wplyw ma skala na np. fillet edge itp ( nawiazuje do watku o filletach RA)- tak zebym w przyszlosci mial baczenie na tego typu kruczki i wiedzial jak sie zachowac -oczywiscie poszukam jakis materialow na ten temat ale skoro ktos moglby mi to teraz wytlumaczyc to byloby najs :) z gory dziekuje
Napisano 27 Październik 200519 l RA, fajne surfejsy eco bardzo ladna :) no skala jak skala, ale chodzi ci o jednostki czy o tolerance? jezeli o jednostki to im masz mniejsza skale tylko mniejsze beda te filety powiedzmy przy takiej samj wartosci, no to logiczne np jezeli skale masz mm to w filecie wpiszesz 10 i bedziesz mial to samo jak przy skali cm ale po wpisaniu 1 a co do tolerancji to taka jakby dokladnosc :) w unitach