Tymek Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 Może to jest felga nitowana ;) Ale za to pięknie zrobiona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 W ramach kaleczenia Rhino: felga. Nie ma pewnych filletow, bo mialy czelnosc sprzeciwic sie mojej woli... to je olalem. Srub nie chcialo mi sie robic. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 szczerze mówiąc to nie wysiliłeś się zbytnio... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 jakie mitsu ma takie kolpaki?? hmm ktory to twoj model w rhino :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 Wyjasnien czas. :> Ten model powstal jako skutek uboczny ogolnych testow z Rhino. Nie mialem stycznosci z tym programem od paru miesiecy, a jako, ze mialem na dysku printy do Mitsubishi COLT, to sobie zrobilem felge. Powiedzmy, ze zrobilem. ;) Praktycznie to jest moj 2 model w rhino. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 hmmm na poczatku byly dlugopisy, linijki i inne pierdoly ktore na dobra sprawe przy odrobinie wprawy mozna zrobic w minute bez wiekszego zaangarzowania ... gdyby trzeba sie tu bylo szczegolnie wysilac i dbac o detal to watek nie nazywalby sie "speed modeling" :P jesli przypomniales sobie conieco z nosorozca za pomoca tej felgi ... to zalozenie zostalo spelnione ... a kolpak niczego sobie ... w wolnej chwili dorob zaczepy i bedzie gites ;) PS. jak na 2gi model (zakladam ze bez tutka) ... to i tak jest rewelacyjnie ... moim drugim "modelem" ktory zagoscil w przestrzeni rhino byl sphere'k tuz za cube'm ktory go wyprzedzil :P pozdrawiam i zycze zapalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Na zaczepy raczej szans nie ma, bo teraz zabralem sie za telefon w rhino. ;) Narazie robie sobie kreski i stwierdzilem, ze w maxie mialbym juz skonczony model. Moim pierwszym modelem byl wlasnie tutek o modelowania kasku, wiec az ten jeden mam za soba. O tym co jest w samym rhino nie wspominam, ale i tak zadnego z nich nie zrobilem. Wlasne testowanie jednak jest najlepsze. Narazie w programie wkurza mnie jedna rzecz: gdy robie pipe'a ktory konczy sie na wartosci rownej 0 i chce nim pociac obiekt... to sie nie da. :/ I jeszcze jedno: czy jest w rhino jakis skuteczny substytut symmetry (rowniez przy tworzeniu lini)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 copy + snap + mirror ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 heh, nie, nie o to chodzi. :) To mialo by byc cos bardziej jak symmetry w maxie z utrzymanem cont. Slyszalem, ze cos w ten desen ma sie pojawic w 4, ale kiedy to wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 no niestety, nie ma tak dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 RA razcej nie znejdziesz w rhino nawet 4 pelnego symmetry :) chyba jedynie alias studiotools i ICEMstyle posiadaja symmetry i do tego history tree choc tu i tu dzialaja one tylki i wylacznie na surfach przy krzywych CV niema takiej mozliwosci samemu trzeba wszystko ustawiac matchowac itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 W takich momentach doceniam max'a. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 a ja nurbsy i RA nie porownuj czegso takiego jak poly do nurbsow bo to niema zadnego sensu nigdy raczej nurbsy nie beda tak elastyczne jak poly a poly nigdy nie bedzie tak dokladne jak nurbsy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Pewnie, ze nie ma sensu. :) Wyrazilem tylko swoja opinie, ale to nie miejsce na to wiec EOT, bo Loozack bedzie bil. ;) pozdrawiam, PAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Witam Oto Free modeling w moim wykonaniu:) Nie rzuca na kolana to co wykonałem:) ale było najbliżej ręki:) Pozdrawiam wszystkich maniaków Rhino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 S.T.O.R.M., teraz czekamy na śrubokręt i felge ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Oto Free modeling w moim wykonaniu:) Nie rzuca na kolana to co wykonałem:) ale było najbliżej ręki:) Nie pierwszy i nie ostatni dlugopis tutaj:) Tez robilem ;p S.T.O.R.M., teraz czekamy na śrubokręt i felge ;) A pozniej odtwarzacz mp3 usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Umywalka z szafka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 pokaz bez krawedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 W rendered display nic nie bylo widac, wiec daje tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 wiekszosc ladna i czysta, ale samo wnetrze zlewu mi nie pasuje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Mnie tez. ;) Ale nie chcialem juz kombinowac za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 ładna - troche za ostre krawędzie imo ale ładnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 takieo to dwa smiotki ... jakby ktos byl zainteresowany wymysleniem zastosowania to prosze sie nie krepowac ... bo ja nie mam pojecia co to ma byc ... taka sobie o ... zabawa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 hindus zipper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 zipper, czym zrobiles tego surfa na samym srodku na drugim obrazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Pewnie patch albo network. Taki speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 pokazuj siatke + shaded. wiem ze krawedzie slicznie wygladaja ale kiepskie do oceny sa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Wlasnie... takie sliczne sa. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 a mi się bardziej podobają siateczki jak na pierwszym obrazku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 A ja jade po standardach. ;) 10/15minut Nie wiem czemu zrobilem takiego beznadziejnego filleta na raczce... mozecie bic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 możesz zapodac model ? maxwellem bym sobie sprawdził ;) a nie chce mi się instalowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Jaki format? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 3ds nie żałuj poly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 kolejny speedzik ... okolo godzinki pracy ... bo szukalem teksturek naklejek z tylu ... haha wyszlo jak widac :) proporcje skopane itd ... ale przeciez to speed ;] surf o ktorego pytaliscie to zwykly blend :> doh pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 no i to o co prosiliscie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 hindus http://www.megaupload.com/?d=N1RQTHT0 zipper Dzieki za siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dekra Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Zipper-gratuluje!Masa pracy.Kamerka jest super.Wsadzil bym tu swojego speda,ale powiem szczeze ze nie wiem jak to zrobic. Bardzo prosze podpowiedzcie.Pliss... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Robisz model, nastepnie print screen/render i obrazek dajesz na http://imageshack.us/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 wszystko pikne :D fajnie ze ruszyliscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Zipper, jak zawsze wysoki poziom pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 RA - http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=20223&page=2 dzięki ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Chinska podrobka Spaceballa 5000. ;) Jutro skoncze, bo teraz padam na nos. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 a co to jest spaceball 5000 :> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 http://www.axemble.com/upload/produits/48-logo2.jpg http://www.gamedev.net/features/reviews/productreview.asp?productid=509 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 Witam - zamieszczam swoj pierwszy zrobiony modelik - oczywiscie poza tymi ktore robilem z manuala podczas nauki rhino :) w sumie to juz staroc - bo to bylo 2 tyg temu. Jak widac to kolejna fela- akurat ta jest od F512 i szczerze mowiac chcialbym zrobic reszte :) ale jak na razie nie mam czasu (od zrobienia feli nie siadlem do Rhino :( ) aha i jeszcze mialbym prosbe do kome lub kogos kto moze mi pomoc :) - a mianowicie czy moglbys mi wytlumaczyc jaki wplyw ma skala na np. fillet edge itp ( nawiazuje do watku o filletach RA)- tak zebym w przyszlosci mial baczenie na tego typu kruczki i wiedzial jak sie zachowac -oczywiscie poszukam jakis materialow na ten temat ale skoro ktos moglby mi to teraz wytlumaczyc to byloby najs :) z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 RA, fajne surfejsy eco bardzo ladna :) no skala jak skala, ale chodzi ci o jednostki czy o tolerance? jezeli o jednostki to im masz mniejsza skale tylko mniejsze beda te filety powiedzmy przy takiej samj wartosci, no to logiczne np jezeli skale masz mm to w filecie wpiszesz 10 i bedziesz mial to samo jak przy skali cm ale po wpisaniu 1 a co do tolerancji to taka jakby dokladnosc :) w unitach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 RA a jużmyslałem ze to rendery :o ufff.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 kome, hindus Wiecie moze czemu czasem booleen nie chce dzialac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 czasem jak nie widzi intersecta ale dlaczego to nikt nie wie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi