RK Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Modele do gry RTS, limit poligonów to 800. Robione od podstaw (czyli wliczając koncepty), aż do eksportu do enginu i ustawienia w nim kolizji. Pierwsza z postaci dla pierwszej z ras- wojownik- 640 trójkątów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 dziwne troszke sa az za bardzo proste ale limit to limit:( mi sie podoba:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 nie beda mu sie zginac nogi w kolanach? :P... czekam na tekstury, bo model to model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 MI się podoba ma klimacik można by było jeszcze ciachnąć kilka poly:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Model mniej ważny, grunt żeby grywalność była dobra i grało się przyjemnie, wtedy to nawet można "przymknąć oko" na taki model ;) Ale ogólnie to spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Fajny, ale jeden loop na wysokości kolan bym mu dodał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Kiecka będzie się odchylać- kolan wogóle nie będzie widać- tylko dlatego dałem mu taką długą tą kolczugę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 masz jeszcze duzo poly do wykozystania nie rozumiem czemu probujesz zaoszczedzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 w rtsach jest duzo malutkich ludzikow wiec nie ma sensu wiekszy detal;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 uncle nie przesadzaj ;) a 3d wiu luk ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 klicek: popatrz na chociazby rome total war, jednostki sa tam ejszcze prostrze niz ta tutaj a jakos gra powala graficznie wszystkich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 damn u uncle,zes wyskoczyl z tym rzymem a mialem sie uczyc ;p @RK : fajny modelik, teksturki tez beda ?? i co to za gra ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Dziękuję za komentarze. Po kolei- oszczędzam bo wiem jakie będą ustawienia kamery. Wiem też że im więcej oszczędzę tym bardziej klient będzie się cieszył bo więcej jednostek wejdzie mu na ekran i płynniej będą "chodziły". Pomijając to i patrząc bardziej egoistycznie- nie widzę sensu zginania tej kiecki. To ciężka kolczuga, postać nie będzie kucać ani klękać więc po co ? Żeby dodać kości ? I tak IMHO ich widać nie będzie. Tekstura będzie- 256 x 256, gra to podobno mieszanka RPG i RTS czyli nic nowatorskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheSimon Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 Jak dla rts-a modelik ekstra :) Tego rodzaju gry nie wymagają dokladniejszych. Sądze że gracz bardziej zwróci uwage na wygląd jednostki i na jej teksture. To da klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 taki drobny OT: musisz uzgadniac z klientem to, czy mozesz pokazywac nam te pracke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 @Darkelf- stary, używając dużych wyrazów moja reputacja zależy od tego żebym nie narobił syfu klientowi- niezależnie od tego jak miałem z różnymi ludźmi na pieńku jeszcze się nie zdarzyło żebym pokazał coś czego pokazać nie mogę... znaczy... w 3d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 na sietce cos juz widac, na texturze bedzie wiecej pewie :) czekam na updajt to moze sie czegos naucze pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 No mnie najwięcej nauczyły modele Sody- wielkie dzięki i wogóle - czapka z głowy na widok samego zdjęcia na ścianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 RK napisales ze nie bedzie tam kucania , ani klekania, to jak oni beda umierac ? odrazu padac na plecy ? :D sorki ze czepiam sie glupotek ale wiesz moze akurat o tym nie pomyslales ;) edit: skoro klientowi zalezy na "czym mniej tym lepiej" to modelik jest naprawde extra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2004 Nie ma sprawy- przeciez po to pokazuję żeby usłyszeć czego nie zrobiłem a nie że jest exstra (no dobra, po to żeby usłyszeć że jest extra też- jak każdy ;) ). Naprawdę i serio jestem wdzięczny- za darmo mam korektę do modelu za który biorę kasę- czego można chcieć więcej ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 wiekszej kasy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinoza Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 ha !, czekamy na texturki ...też kiedyś robiłem podobnego troche kolesia , podaje link może Ci sie przyda ... http://republika.pl/spinoza/char_knight_01.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Hej! Ja bym ten loop z jajek na kolana zapodał i powinno wszystko grać:] Dzięki za kplement RK:] Ciekawy jestem jak texturka wyjdzie. Jedna rada jak texturka ma być na 256x256 to zrób 512x512 i pomniejsz bo na 256 malując można szajby dostać:] Raz robiłem to wiem:] Pozdrawiam, SODA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2004 Wersja poteksturowana, przed rigiem. Tekstury produkcji najlepszej z żon w tym kraju (shameless flattering mode-on) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Podoba mi się (buty tylko jakieś takie narciarskie ;) ), nie uwierze że tekstura ma rozdziałke 256x256 jak wcześniej zakładałeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 pogratuluj zonie textur :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Textura na screenach ma 512- zawsze robimy w podwójnym formacie i później zmniejszamy- nigdy nie wiadomo co klient wymyśli a z powiększaniem już nie jest tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Kolejna jednostka- healer. Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Tekstura przód (dwa warianty, tak jak u swordsmana- przed i po upgradzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 I od tyłu... 534 trójkąty, dojdzie jeszcze "pastorał" i święta księga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 super. Lubię oglądać porządnie zrobione modele poniżej 1k, robią na mnie większe wrażenie niż Doomowe świecidełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 milo jest od czasu do czasu obejrzec dobra texture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert B. Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 Wszystko ok ale co do kolczugi to mam pare uwag. Jeśli chcesz go całego w kułeczkach zrób mu spodnie kolcze!! W tym to on kroczki na 20 cm będzie robił bo mu na większe kolczuga nie pozwoli. Żółtym kolorem zaznaczyłem nacięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Kusznik- geometria. Co do kolczugi- model rusza się całkiem ok- widocznie ma kieckę wystarczająco mocno rozkloszowaną na dole. Dzięki za pomoc w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 ile ma trójkątów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Uj, ten to dużo- 732 z kuszą (kusza oczywiście do wymiany). Chyba usunę mu podziały z brzucha bo niewiele pomagają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_gfx Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 A powiedz, Twoja zona robi teksturki kompletnie od zera? Czekam na oteksturowana wersje Kusznika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 @Krzysiek_gfx- nie do końca wiem co Ci powiedzieć- model nie ma żadnej tekstury po modelowaniu więc robi je od zera ;) Jeśli chodzi Ci o to czy korzysta ze zdjęć- tak, niektórych elementów nie ma sensu malować od podstaw- łatwiej /szybciej/ taniej nałożyć fragment fotki (choćby po to żeby kolory mieć ustawione) i potem na tej podstawie pomalować w 3d. Np. w uzdrowicielu część twarzy była fotką którą przemalowała, ornamenty na habicie przyszły z jakiegoś budynku po obróbce zmieniającej je w złoto a reszta to ręcznie malowane elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_gfx Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Tak oto mi chodzilo,dzieki. Jeszcze jak bys mogl powiedziec jakich programow uzywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 No secret here- Corel Photo Paint i Maya 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_gfx Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Zaskoczony jestem, myslalem ze padna tu jakies nazwy programow takich jak Deep Paint3d, czy BodyPaint, a tu taka ciekawa kombinacja Photo Paint i Maya. Ty uzywasz Maxa do modelowania? Hehe ale ja ciekawski jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Maxa używam jako przeglądarki do plików (i tylko dlatego że go dostałem w prezencie a nie musiałem płacić). Modeluję, texturuję i całą resztuję w Mayi -ma moduł malowania w 3d, może trochę uboższy niż DeepPaint ale wliczony w cenę i w zupełności wystarczający do "growych" tekstur (info dla tych którzy się nie zetknęli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_gfx Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 No ladnie jest tu wykozystana Maya. Ja modeluje w maxie, a tam juz sie nie da malowac :( Wiec mam problem z teksturami, ostatnio nie dostalem roboty przez to ze teksturki byly srednie... I wlasnie sie zastanawiam jakiego programu uzywac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_gfx Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Ahhhh zeby tak miec zonke ktora by to zrobila za mnie :) Marzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Wersja niedozbrojona ( tak jak i inne jednostki ma być w dwu wariantach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 I po upgradzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conraderro Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Jestem zafascynowany efektami Waszej pracy. Bardzo ostatnio podobają mi się postacie i obiekty low-poly. Nad teksturami musiał bym się tylko rozpływać, bardzo ładne, itd... Będę z niecierpliwością czekał na kolejne Wasze poczynania. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Hej! No super robota jedyne czego bym sie czepnął to tkaniny..... strasznie sztuczne te fałdy są:( Ale kolczuga wypasik:] POzdrawiam, SODA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Ta tkanina taka budyniowata, powinna więcej elementów informujących o tym, że jest tkaniną miec. A poza tym - bosko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2005 Dzięki za komentarze- żona mi puchnie z dumy. Co do tkaniny- pewnie racja (Kaśka już przerobiła) ale IMHO jak model ma mieć na ekranie 100 pixeli wysokości w maksymalnym najeździe kamery to nie ma co się za mocno szczypać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi