Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Postanowilem popracować sobie nad animacją. I w tym celu robie sobie takiego diabełka ktorego w przyszlosci bede chciał zaanimowac :). Oto co zrobilem do tej pory :)
blood_brother Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Calkiem fajny ale jak dla mnie jest zbyt ludzki jezeli chodzi o proporcje.
Piotr Dobosz Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 hehe bardzo fajne diabelek:) tylko popraw stopy:) pozdrawiam
Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 gd18: Wielkość skrzydełek jest w zupełności zamierzona. To jest po prostu ironia . blood_brother: myślałem jeszcze nad powiększeniem brzucha ;) Piotr Dobosz: chodzi ci zebym zrobił mu palce ? czy poprostu nie podoba ci sie modeling?
jaras Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 fajny i sympatyczny modelik :) zmieniłbym następujące rzeczy : zamiast stóp - kopytka, oprócz tego dodaj mu pazurki i ten brzuszek rzeczywiście można by powiększyć - będzie bardziej groteskowy pozdrawiam p.s. acha i na brodzie kilka sterczących kłaczków albo jakiś podkręcony wąsik a'la Zorro :)
Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 ok :) poprawie ten brzuszek :) ale co do stóp to myslalem raczej o takich paluchach z pazurami :) :P i chyba tak zrobie:) jutro postaram sie juz wrzucic cos :) dzisiaj zakuwam na sprawdzian
Ufol Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 fajny gostek tylko czy on przypadkiem nie ma tej samej głowy co masz na avatarze?? i jak powiększasz brzuch to dorób mu pępek... tak dla zasady ;P
Luchu Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Masz racje. Ten model ktory mam na avatarze zrobilem troche wczesniej. I nie dawno postanowilem zmienic ten model na takiego diabełka ;) bo tamten wydawał mi sie zbyt zwyaczajny :P . Tak wygladał przed zmiana :)
Luchu Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 a w jakim sensie rozciągnął? za długie nogi czy cały za długi ?? :) jesli nogi to tak chciałem :P
nielot007 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 wyglada jakby go ktos zlapal za nogi i rece i rozciagal:D:D ale jak tak mialo byc to dobrze:)
Luchu Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 nom może troszeczke :) tak wyglada:) ale moze to kwestia tego ze tak sztywno stoi :) moze przy animacji bedzie inaczej wygladał
Luchu Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 aha i jeszcze jedno mam problemy ze zrobieniem jakiejs takiej smiesznej stopy :) poprostu paluchy cos mi nie pasuja. dziaj postaram sie cos wrzucić.
Luchu Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 z wąsikiem :)zaraz zrobie renderke :) a co do kopytek to chyba nie bardzo :) bo wtedy bede musiał zrobić staw kolanowy w druga strone :) :P
Luchu Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 I oto prosze!! :) Diabelek z wąsikiem a'la Zorro :) plus jakies szczępki zarostu ;P i jak sie podoba ? :D
Chalek Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 fajny, przypomina mi troche z paszczy pewnego francuskiego kucharzyne, co tu na forum kiedys sie pojawil...
Van dArc Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Ja przyczepiłbym się jeszcze do dłoni. Troche płaskie.
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 mi tez sie przypomina z tymi wasami ten kucharz dlatego wasy OUT! a co do dloni to zaraz zmienie :)
jaras Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 pozwolisz ,że pobazgrzę trochę po Twoim obrazku :) ale myślałem mniej/więcej o takim wąsiku i o koziej bródce
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 Powiekszylem diablowi brzuch, dodałem dziurke na brzuchu :P (niby pępek) i zmieniłem troszke wyraz twarzy na lekko złośliwy oraz dłonie (mam nadzieje ze juz nie sa płaskie :) ). nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P A oto obrazek
Pionier Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P Kozioo bedzie wiedzial hehe ;) Mi sie diabelek podoba, wywalibym tylko ta jego obroze. Nie bardzo pasuje do calosci imo.. Powodzenia
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 :) chciałem na tej obrozy powiesić pentagram :P a kto to jest Kozioo :)
F/X Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Proponuje zrobić to splajnami. Jest jeszcze plugin o nazwie shag: hair ale tu raczej się nie przyda :)
jaras Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 tak jest ! splajnami ( z włączoną opcją renderable :) tak samo robiłem bródkę mojemu Butcherowi
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 JA probowalem zrobic ta brodke HairFX'em ale zaden efekt mi sie nie podobał zaraz wrzuce renderke brodki zrobionej na splajnach
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 Tak to wyszło :) troche śmiesznie :) myslalem troszke zeby mu może irokeza zrobic :D takiego małego :D
max_1989 Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 A może by tak mu zrobić taką doczepianą brodę która właśnie się otkleiła, i dać takie doczepiane rogi jak dają np: w cyrku :).
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 ttaak :) a moze odrazu zrobic mu sznurek na nogach i powiedziec ze to balon ;)
Luchu Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 Zrobilem diabelka czerwonego :P. nie jest to materiał jakis wyszukany :) :P ale nawet sobie wyglada:) musze mu jeszcze widły zrobic :P Moze jednak za czerwony hmmmm....
Maf Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 hehe fajny diabelek ale dla mnie za wysoki, ja bym go zrobil bardziej wszerz niz wzwyz;]
Luchu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Maf: mysle ze juz nie bede go obnizał :) On nie ma byc tłusty :) ma miec brzuszek :) wydaje mi sie ze juz ma wystarczajaco duzy :P jutro dorobie widły :)
blood_brother Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Na ostatnim renderku wyglada jakby mu ktos oko podbil. A co koloru czerwonego to pomysl jest ok ale powinien byc intensywnijszy.
KoMic Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Nei czyatlem zbyt wielu postow wiec nei wiem czy duzo osob czepialo sie juz tego lancuch tragicznie on na nim lewituje: ], pozdro
Luchu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 spokojnie :) ma lewitowac:) pozniej go przepuszcze przez reactora . :) ale nie wydaje mi sie zeby wygladało to az tak zle jak to określiłes :) PEACE
Luchu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Zrobilem wstępne widły :) mysle jeszcze nad kolorem juz poprawilem grubosc ogona :) ale raczej na tym renderku nie widac jak cos to pozniej wrzuce
chudy Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 cfaniak z tego diabelka, fajny wyraz twrzy :P bardzo mi sie podoba
Luchu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 nie wiem... nie potrafie mu zrobic fajnych stopek :) i mam problem :P jak widzicie te wygladaja co najmniej czerstwo. tak obie pomyslałem ze moze bym mu trampki zrobił :) diabeł w trampkach a co do pentagramu to wiele jest wersji zobacz sobie TUTAJ LINK jako ze nie znam sie na tych tematach :P nie potrafie stwierdzic ktory pentagram jest poprawny
peters Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 swieta postac do zanimowania :) proponuje zebys go zanimowal?! co do pentagramu powinien byc obrucony o te 180 stopni ;) lepiej bedzie wygladalo pokaz siatke
Luchu Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 :) dzieki :) robie ja specjalnie do animacji :) a oto siatka bez meshsmootha :)
PPK Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Alez ja wiem ze pentagramow jest wiele wersji ale tylko w jeden da sie wpisac koze ;)
KoMic Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 reszta diabla jest git tylko ten lancuch latajkacy mi niepasowal: ] hehe, pozdro
Luchu Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 No! po dniu ustawiania szkieletu, rigowania go i po 30 minutach łączenia go do modelu wyszło takie cos :) W łokci sie troszke dziwnie zgina :P popracuje jeszcze nad tym wszystkim ale juz chyba nie dzisiaj, troche zmeczony jestem. no dobra koniec gadania oto efekty :)
Rekomendowane odpowiedzi