Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowilem popracować sobie nad animacją. I w tym celu robie sobie takiego diabełka ktorego w przyszlosci bede chciał zaanimowac :).

Oto co zrobilem do tej pory :)

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

gd18: Wielkość skrzydełek jest w zupełności zamierzona. To jest po prostu ironia .

blood_brother: myślałem jeszcze nad powiększeniem brzucha ;)

Piotr Dobosz: chodzi ci zebym zrobił mu palce ? czy poprostu nie podoba ci sie modeling?

Napisano

fajny i sympatyczny modelik :) zmieniłbym następujące rzeczy : zamiast stóp - kopytka, oprócz tego dodaj mu pazurki i ten brzuszek rzeczywiście można by powiększyć - będzie bardziej groteskowy

pozdrawiam

p.s. acha i na brodzie kilka sterczących kłaczków albo jakiś podkręcony wąsik a'la Zorro :)

Napisano

ok :) poprawie ten brzuszek :) ale co do stóp to myslalem raczej o takich paluchach z pazurami :) :P i chyba tak zrobie:)

jutro postaram sie juz wrzucic cos :) dzisiaj zakuwam na sprawdzian

Napisano

fajny gostek tylko czy on przypadkiem nie ma tej samej głowy co masz na avatarze??

i jak powiększasz brzuch to dorób mu pępek... tak dla zasady ;P

Napisano

Masz racje. Ten model ktory mam na avatarze zrobilem troche wczesniej. I nie dawno postanowilem zmienic ten model na takiego diabełka ;) bo tamten wydawał mi sie zbyt zwyaczajny :P .

Tak wygladał przed zmiana :)

Napisano

aha i jeszcze jedno mam problemy ze zrobieniem jakiejs takiej smiesznej stopy :) poprostu paluchy cos mi nie pasuja. dziaj postaram sie cos wrzucić.

Napisano

z wąsikiem :)zaraz zrobie renderke :) a co do kopytek to chyba nie bardzo :) bo wtedy bede musiał zrobić staw kolanowy w druga strone :) :P

Napisano

Powiekszylem diablowi brzuch, dodałem dziurke na brzuchu :P (niby pępek)

i zmieniłem troszke wyraz twarzy na lekko złośliwy oraz dłonie (mam nadzieje ze juz nie sa płaskie :) ).

nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P

A oto obrazek

Napisano
nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P

Kozioo bedzie wiedzial hehe ;)

Mi sie diabelek podoba, wywalibym tylko ta jego obroze. Nie bardzo pasuje do calosci imo..

Powodzenia

Napisano

Zrobilem diabelka czerwonego :P. nie jest to materiał jakis wyszukany :) :P ale nawet sobie wyglada:) musze mu jeszcze widły zrobic :P

Moze jednak za czerwony hmmmm....

Napisano

Maf: mysle ze juz nie bede go obnizał :) On nie ma byc tłusty :) ma miec brzuszek :)

wydaje mi sie ze juz ma wystarczajaco duzy :P

jutro dorobie widły :)

Napisano

spokojnie :) ma lewitowac:) pozniej go przepuszcze przez reactora . :)

ale nie wydaje mi sie zeby wygladało to az tak zle jak to określiłes :) PEACE

Napisano

Zrobilem wstępne widły :)

mysle jeszcze nad kolorem

juz poprawilem grubosc ogona :) ale raczej na tym renderku nie widac

jak cos to pozniej wrzuce

Napisano

nie wiem... nie potrafie mu zrobic fajnych stopek :) i mam problem :P

jak widzicie te wygladaja co najmniej czerstwo.

tak obie pomyslałem ze moze bym mu trampki zrobił :)

diabeł w trampkach

a co do pentagramu to wiele jest wersji zobacz sobie

TUTAJ LINK

jako ze nie znam sie na tych tematach :P nie potrafie stwierdzic ktory pentagram jest poprawny

Napisano

swieta postac do zanimowania :) proponuje zebys go zanimowal?!

co do pentagramu powinien byc obrucony o te 180 stopni ;) lepiej bedzie wygladalo

pokaz siatke

Napisano

No! po dniu ustawiania szkieletu, rigowania go i po 30 minutach łączenia go do modelu wyszło takie cos :)

W łokci sie troszke dziwnie zgina :P popracuje jeszcze nad tym wszystkim ale juz chyba nie dzisiaj, troche zmeczony jestem.

no dobra koniec gadania oto efekty :)