Napisano 16 Grudzień 200420 l Postanowilem popracować sobie nad animacją. I w tym celu robie sobie takiego diabełka ktorego w przyszlosci bede chciał zaanimowac :). Oto co zrobilem do tej pory :)
Napisano 16 Grudzień 200420 l Calkiem fajny ale jak dla mnie jest zbyt ludzki jezeli chodzi o proporcje.
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor gd18: Wielkość skrzydełek jest w zupełności zamierzona. To jest po prostu ironia . blood_brother: myślałem jeszcze nad powiększeniem brzucha ;) Piotr Dobosz: chodzi ci zebym zrobił mu palce ? czy poprostu nie podoba ci sie modeling?
Napisano 16 Grudzień 200420 l fajny i sympatyczny modelik :) zmieniłbym następujące rzeczy : zamiast stóp - kopytka, oprócz tego dodaj mu pazurki i ten brzuszek rzeczywiście można by powiększyć - będzie bardziej groteskowy pozdrawiam p.s. acha i na brodzie kilka sterczących kłaczków albo jakiś podkręcony wąsik a'la Zorro :)
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor ok :) poprawie ten brzuszek :) ale co do stóp to myslalem raczej o takich paluchach z pazurami :) :P i chyba tak zrobie:) jutro postaram sie juz wrzucic cos :) dzisiaj zakuwam na sprawdzian
Napisano 16 Grudzień 200420 l fajny gostek tylko czy on przypadkiem nie ma tej samej głowy co masz na avatarze?? i jak powiększasz brzuch to dorób mu pępek... tak dla zasady ;P
Napisano 16 Grudzień 200420 l Autor Masz racje. Ten model ktory mam na avatarze zrobilem troche wczesniej. I nie dawno postanowilem zmienic ten model na takiego diabełka ;) bo tamten wydawał mi sie zbyt zwyaczajny :P . Tak wygladał przed zmiana :)
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor a w jakim sensie rozciągnął? za długie nogi czy cały za długi ?? :) jesli nogi to tak chciałem :P
Napisano 17 Grudzień 200420 l wyglada jakby go ktos zlapal za nogi i rece i rozciagal:D:D ale jak tak mialo byc to dobrze:)
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor nom może troszeczke :) tak wyglada:) ale moze to kwestia tego ze tak sztywno stoi :) moze przy animacji bedzie inaczej wygladał
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor aha i jeszcze jedno mam problemy ze zrobieniem jakiejs takiej smiesznej stopy :) poprostu paluchy cos mi nie pasuja. dziaj postaram sie cos wrzucić.
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor z wąsikiem :)zaraz zrobie renderke :) a co do kopytek to chyba nie bardzo :) bo wtedy bede musiał zrobić staw kolanowy w druga strone :) :P
Napisano 17 Grudzień 200420 l Autor I oto prosze!! :) Diabelek z wąsikiem a'la Zorro :) plus jakies szczępki zarostu ;P i jak sie podoba ? :D
Napisano 17 Grudzień 200420 l fajny, przypomina mi troche z paszczy pewnego francuskiego kucharzyne, co tu na forum kiedys sie pojawil...
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor mi tez sie przypomina z tymi wasami ten kucharz dlatego wasy OUT! a co do dloni to zaraz zmienie :)
Napisano 18 Grudzień 200420 l pozwolisz ,że pobazgrzę trochę po Twoim obrazku :) ale myślałem mniej/więcej o takim wąsiku i o koziej bródce
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor Powiekszylem diablowi brzuch, dodałem dziurke na brzuchu :P (niby pępek) i zmieniłem troszke wyraz twarzy na lekko złośliwy oraz dłonie (mam nadzieje ze juz nie sa płaskie :) ). nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P A oto obrazek
Napisano 18 Grudzień 200420 l nie wiem jakim sposobem zrobic ta kozią brodke. Czy na splajnach czy w jakims pluginie do robienia wlosow? moze ktos podpowie?:P Kozioo bedzie wiedzial hehe ;) Mi sie diabelek podoba, wywalibym tylko ta jego obroze. Nie bardzo pasuje do calosci imo.. Powodzenia
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor :) chciałem na tej obrozy powiesić pentagram :P a kto to jest Kozioo :)
Napisano 18 Grudzień 200420 l Proponuje zrobić to splajnami. Jest jeszcze plugin o nazwie shag: hair ale tu raczej się nie przyda :)
Napisano 18 Grudzień 200420 l tak jest ! splajnami ( z włączoną opcją renderable :) tak samo robiłem bródkę mojemu Butcherowi
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor JA probowalem zrobic ta brodke HairFX'em ale zaden efekt mi sie nie podobał zaraz wrzuce renderke brodki zrobionej na splajnach
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor Tak to wyszło :) troche śmiesznie :) myslalem troszke zeby mu może irokeza zrobic :D takiego małego :D
Napisano 18 Grudzień 200420 l A może by tak mu zrobić taką doczepianą brodę która właśnie się otkleiła, i dać takie doczepiane rogi jak dają np: w cyrku :).
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor ttaak :) a moze odrazu zrobic mu sznurek na nogach i powiedziec ze to balon ;)
Napisano 18 Grudzień 200420 l Autor Zrobilem diabelka czerwonego :P. nie jest to materiał jakis wyszukany :) :P ale nawet sobie wyglada:) musze mu jeszcze widły zrobic :P Moze jednak za czerwony hmmmm....
Napisano 19 Grudzień 200420 l hehe fajny diabelek ale dla mnie za wysoki, ja bym go zrobil bardziej wszerz niz wzwyz;]
Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor Maf: mysle ze juz nie bede go obnizał :) On nie ma byc tłusty :) ma miec brzuszek :) wydaje mi sie ze juz ma wystarczajaco duzy :P jutro dorobie widły :)
Napisano 19 Grudzień 200420 l Na ostatnim renderku wyglada jakby mu ktos oko podbil. A co koloru czerwonego to pomysl jest ok ale powinien byc intensywnijszy.
Napisano 19 Grudzień 200420 l Nei czyatlem zbyt wielu postow wiec nei wiem czy duzo osob czepialo sie juz tego lancuch tragicznie on na nim lewituje: ], pozdro
Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor spokojnie :) ma lewitowac:) pozniej go przepuszcze przez reactora . :) ale nie wydaje mi sie zeby wygladało to az tak zle jak to określiłes :) PEACE
Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor Zrobilem wstępne widły :) mysle jeszcze nad kolorem juz poprawilem grubosc ogona :) ale raczej na tym renderku nie widac jak cos to pozniej wrzuce
Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor nie wiem... nie potrafie mu zrobic fajnych stopek :) i mam problem :P jak widzicie te wygladaja co najmniej czerstwo. tak obie pomyslałem ze moze bym mu trampki zrobił :) diabeł w trampkach a co do pentagramu to wiele jest wersji zobacz sobie TUTAJ LINK jako ze nie znam sie na tych tematach :P nie potrafie stwierdzic ktory pentagram jest poprawny
Napisano 19 Grudzień 200420 l swieta postac do zanimowania :) proponuje zebys go zanimowal?! co do pentagramu powinien byc obrucony o te 180 stopni ;) lepiej bedzie wygladalo pokaz siatke
Napisano 19 Grudzień 200420 l Autor :) dzieki :) robie ja specjalnie do animacji :) a oto siatka bez meshsmootha :)
Napisano 19 Grudzień 200420 l Alez ja wiem ze pentagramow jest wiele wersji ale tylko w jeden da sie wpisac koze ;)
Napisano 19 Grudzień 200420 l reszta diabla jest git tylko ten lancuch latajkacy mi niepasowal: ] hehe, pozdro
Napisano 20 Grudzień 200420 l Autor No! po dniu ustawiania szkieletu, rigowania go i po 30 minutach łączenia go do modelu wyszło takie cos :) W łokci sie troszke dziwnie zgina :P popracuje jeszcze nad tym wszystkim ale juz chyba nie dzisiaj, troche zmeczony jestem. no dobra koniec gadania oto efekty :)