tomek Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 no,no niezly wypasik Ci wychodzi . Jeszcze kilka detali no i czekamy na texturki . Oby tak dalej Na razie miodzio.
Pionier Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 hmm przez przypadek znalazlem to - jak juz znasz to sorry:)
Badyl Napisano 25 Grudzień 2004 Autor Napisano 25 Grudzień 2004 dzięki Pionier - przyda sie przy texturowaniu :) tymczasem drodzy panstwo, chcialbym przedstawic podwozie. i tu od razu napisze ze nie ma calosci dla oszczednosci. jest to co bedzie widac. no i bez bicia sie przyznaje, ze miejscami poniosla mnie troche fantazja ;P teraz jeszcze wiatrochron, rura wydechowa i plandeka (?) i modelowanie finished. pozdrawiam.
Lukasz2244 Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 Super tez bym tak chcial modelowac :( No moze za 20 lat ciaglej pracy w maxie do takiej wprawy dojde :)
Badyl Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 Super tez bym tak chcial modelowac :( No moze za 20 lat ciaglej pracy w maxie do takiej wprawy dojde :) no co ty?:o ja polpoczątkujacy jestem :) serio
DonKichot Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 świetna robota ale dodałbym pare szczegółów tu i tam bo łyso wygląda... żartowałem :P
Bubu Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 Dla mnie to nie powstrzymój sie wogóle :) No poprostu świetna robota :D POczątkujący ?? Heh też chciałby mieć takie początki :) To lusterko jest na takim małym pręciku?? Niby samochodzik do poruszania się w ciężkim terenie a tu tak cienki drucik do lusterka?? Ech no ale jak oryginał to oryginał :). No i widze poprawione oponki :). Poiwiem jeszcze raz ŚWIETNA ROBOTA POWODZENIA
Bubu Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 Dopatrzyłem się wreszcie ;) Widze błąd ;) Gdzie jest śrubka?? Chyba, że tam nie ma ale wydaje mi się, że powinna być :) No i dziwny ten kant lekko ;) Hehe no powodzenia przca ssuuuuuuuper :D
Badyl Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 hehe srubka jest tylko bylem nadgorliwy w ukrywaniu obiektow :) a dzwiny kant... ... ...bo dziwny jest ten swiat i widac zem poczatkujacy jest ! :D
Badyl Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 heh wszyscy mi tak mowia l.ol :P wiatrochron, lub jak kto woli przednia szyba. jak zrozumiem na czym polega mechanizm uchylania szyby to go zrobie ;). i jeszcze klamry mocujace wiatrochron do dechy rozdzielczej w pozycji wertykalnej. pozdr.
Knysha Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 Kurde, bardzo fajne Draakul :). Podoba mi sie, ale mam jedno ale - cos wiatrochron odstaje od maski w niektorych miejscach, czyz nie :)?
Badyl Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 prawda to! jako zywo! azali krzywy bydlak byl to, a i gumowa uszczelke da sie zauwazyc na zdjeciach, jednakze pojecia nijakiego nie posiadam, jak oną zrobic. :) sprobuje jakos to podprostowac. EDIT: a tu widzimy, ze nawet bardziej niz nie przylega! :D
Badyl Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 no dobrze. etap modelowania chyba skonczony. jak bede mial czas to dam calosci w wyzszych rozdzielczosciach, a tymczasem musze isc krowy wydoic :P
Knysha Napisano 26 Grudzień 2004 Napisano 26 Grudzień 2004 No to mnie waszmosciu zazyles ta fota :O. Ale jest dobrze, ba! Nawet bardzo dobrze :). A co do krowy - smacznego, muuuuu ;).
Lookas Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 odpadłem!!!! Powalajaca dokładnośc!!! Powaga:)) jesteś niesamowity....ale nie byłbym soba, gdybym czegoś sie nie czepił:P Troche IHMO posypały ci sie proporcje. Mam tu na mysli zapinki maski silnika. Jakies takie cienkie są i długaśne....No i Twoje oponki sa jednak zbyt grzebieniaste. Za duzo tych żeberek. W praktyce zakleiły by sie błotkiem po pierwszych 100 metrach i później tylko slizgały......Zerknij na referki....w razie czego policz:)) Trzymam kciuki za dociagniece tego modelu do końca. Wart jest dobrego wykończenia:)) Lookas
polka dot Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 WYPAS :) podobaja mi sie detale kolego ;) a co do uszczelki gumowej to na http://www.3dtotal.com w tutorialu fiata500 znajdziej w ktoryms punkcie o uszczelkach wlasnie (prosty i latwy sposob) pozdrawiam i powodzenia
Badyl Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 dzięki dzieki prosze panstwa :D oponki i tak chyba od nowa mialem zrobic, bo przy redukowaniu poly zredukowaly sie przypadkowo takie dwa male garbiki z boku. a co do zapinek to oblukam fotosy :) tutoriala nie omieszkam obejrzec! :) a i sam wlasnie przed chwila znalazlem pomylke... tylna podporka palakow dachowych (?) powinna byc w pozycji pochylonej!!! jeszcze raz dzieki i pozdr.1 :P
Badyl Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 na razie nie wiem czy ta gumowa uszczele robic, gdyz nadal rowazam ta plandeke na masce. no to na koniec takie cos:
javor Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 ja tam bym się w plandeke nie mieszał :] zazwyczaj widuje się ten samochód bez niej ... no i wcale nie wygląda ona zbyt gustownie :P
Bubu Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Na oponkę chyba znowu się wkradło to dziwne wybrzuszenie ;) Model super nadal przy tym pozostane :D
kliment woroszyłow Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Czapki z głów! jestem pod wrażeniem. serio. bardzo mi sie podoba. Co prawda jestem zdeklarowanym germanofilem w tych sprawach...ale willis jest super. czekam na teksturki...:)
polka dot Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 przepiękne detale!! obrazek myśle wszystko wyjaśnia ;)
Pionier Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 no to teraz moze powiesz cos na temat scenografi?:)
Badyl Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 dzieki :D oponki... dziadostwo! grr,,, mam wielka ochote zostawic je takimi, jakie sa, ale bede to sobie wypominal :) ten garb to wynik niewprawnego chamferowania... a profil jest skopany bo chcialem zlagodzic ten caly cyrk :). chyba jeszcze raz do nich podejde :P a co do scenografii ;' to mam pewien pomysl. przewiduje jeepka zaprkowanego niedbale przy krawezniku, kolo wejscia frontowego jakiegos zdemolowanego budynku, tak jakby ktos podjechal pod sztab zeby zakomunikowac cos waznego. jakies gruzy na brukowanej ulicy, dymy w tle - sceneria wojenna. no i cegla - wepchnieta za tylne kolo, zeby sie nie stoczyl, bo ulica lekko pochylona. jakis moze jeszcze helm na ulicy. ps. piszcie czy z plandeka czy nie. jeden glos na nie juz jest :) tnx ewrybady.
polka dot Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 bez plandeki! a pomysl na scenerie dobry ;) powodzenia
Knysha Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Hmm. Imo powinien byc bez plandeki, albo z strzepkami takowej :) - skoro wojna, to wojna :) - nic podczas tego piekla nie uchowa sie w calosci :P.
Badyl Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Napisano 27 Grudzień 2004 bez plandeki? a mi ten pomysl wydawal sie taki genialny ... nie zrobilem jej do tej pory tylko dlatego, ze nie jestem pewien czy potrafie :D
tomek Napisano 27 Grudzień 2004 Napisano 27 Grudzień 2004 Mam pytanie do "KOME" skad bierzesz takie szczegoly jak ksztal opon np. No bo nie mow ze wzioles to z glowy ?!?!
Badyl Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Napisano 28 Grudzień 2004 ja te opony zostawie. sa mocno zjechane wytrwalym uzywaniem w ciezkich warunkach i bierznik nie mial wyboru - musial sie zetrzec. :)
Predator Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 ehehehe Drakul ty to sie masz z tym jeepkiem czepiaja sie ciebie krzywo wydanej srobki fabrycznej :) moze i tak byc :) , ja nie dopatrje sie zmian w atomach lakieru :) jeep bardzo mi sie podoba , jak zrobisz tak ladna scenografie to bedzie naprawde dobra pracka.
polka dot Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 tomek - popatrz na zdjecie draakul - jak najbardziej popieram ;) predator - poprostu praca jest tak dobra ze szukalem na sile jakiegos odstepstwa od oryginalu a ze >kant opony jeszcze raz podziwiam na glos detale! wypas! jedyne co mnie gryzie to przednia szyba przy samej masce - albo zrob ta uszczelke albo popraw ksztalt pozdro`;)
Badyl Napisano 1 Styczeń 2005 Autor Napisano 1 Styczeń 2005 witam. glowa boli juz troche mniej, takze przypomnialem sobie o jeepku. poki co nie bedzie updatu, bo utkwilem w martwym punkcie. pytanie, ktore teraz zadam moze bedzie smieszne ale cotam,,, czy jest mozliwosc rozkladania tej siatki w unwrapie w jakiejs wersji uproszczonej? bo jak mam te kilkadziesiat tysiecy poly porozkladac... to ja juz wole sie pociac. hmm, tak to tyle.
Lookas Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 hmmmm Rczej trzeba było najpierw pomyśleć:)), a poźniej zageszczać siatke. W Unwrap UVW jest taka opcja, która mniej wiecej sama rozkłada siatke. To jednak i tak wymaga poxniejszego jej poskładania do stanu umożliwiającego rysowanie tekstury.... Tu masz linka do fajnego tutsa: http://67.15.36.49/ffa/tutorials/max/UVW_mapping_an_object/UVW_mapping_an_object1.asp BTW ile faceów ma twója karoseria?? POzdro Lookas
Badyl Napisano 2 Styczeń 2005 Autor Napisano 2 Styczeń 2005 witam! sama wanienka z blotnikami ma jakies 52k... ale to glownie dlatego, ze sa wewnetrzna strona i zewnetrzna przez co ilosc praktycznie sie dubluje. wlasnie jestem w trakcie skladania siatki w tym unwrapie i za jakis czas, przerywany tez roznymi kolokwiami i egzaminami, powinienem pokazac cos wreszcie.:) aha, no i jeszcze moja rakieta miedzyplanetarna klasy duron mocno zwalnia juz w tym unwrapie... tak btw. calosc to jest 864 obiekty i 555554 face. ;O pozdr. all
illy Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 juz mogles dodac tego jednego face'a to by bylo dokladnie :)) bez plandeki oczywiscie, a do sceny jakos nie mam podejscia wiec zdaje sie na twoja Łaske, i chyba masz za gleboko szybe osadzona albo za wysoko wycieraczki pozniewaz przy pelnym wychyleniu szyby do przodu wylamal bys te biedne zaczepy wycieraczek
Badyl Napisano 2 Styczeń 2005 Autor Napisano 2 Styczeń 2005 a kij, wycieraczki wiedzialy co robily, jak braly te robote, wiec niech teraz uwazaja. poza tym, i tak w mojej glowie, w scenie fialnej (?), auto stoi zwrocone do ogladajacego lew-o-tylna strona, wiec szczegoly przedniej strony szyby i tak nie beda zbyt widoczne.. :)
Badyl Napisano 2 Listopad 2006 Autor Napisano 2 Listopad 2006 po krciotkiej przerwie wracam do dzipka.;] tu rendery jeszcze z etapu, jaki byl te prawie te dwa lata temu; aktualnie redukuje i optymalizuje siatke, takze docelowo bedzie 2x chudszy i wygladal tak samo :P willis hop! 1
MF Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Nie mam większych zastrzeżeń. Trochę razi słaba jakość renderów. Również zamierzam wymodelować Willysa w ramach treningu teksturowania ;)... Pozdrawiam
FF Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Bardzo zacny Willys, choć wole wersje ze złożoną szybą. Mógłbyś dać taki jeden render? :P Pozdrawiam!
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Nie ma to jak dobry uszczegulowiony "jep" :)
kliment woroszyłow Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 a mial byc kubelwagen...ech!!..dawaj dawaj, nie mlaskaj!:D
damusTo Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 To nie Jeep Wiktor ! Nie wiem czemuż to dopiero trafiłem na ten watek ale ciesze się żem trafił. Badyl, bardzo ładny modelik, mapy uśrednień cieni trzeba by wspomóc paroma samplami - czemu je głodzisz I co może tak jeszcze finalną siatkę ?
Badyl Napisano 3 Listopad 2006 Autor Napisano 3 Listopad 2006 mlasku mlasku mlask! dzieki :) Freedom Fighter damusTo aha, taka zupelnie niewazna rzecz, przez ktora zupelnie nie moge pracowac ;] no wiec v-ray wyrzuca mi taki blad. i tylko w scence z jeepkiem. nie pomaga importowanie obiektow do innej sceny itd. nie wiem co robic, pomocy! aaa! :O
damusTo Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Wiem co jest w tytule ale powinno byc na odwrót. Yo nie Jeep zrobil Willysa tylko Willys Jeppa :p Badyl a patrzyłes w ten vraylog.txt ?
Rekomendowane odpowiedzi