Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Witajcie śmiertelnicy. Zamieszczam ten wątek z paru przyczyn: Po pierwsze, uważam się za początkującego adepta sztuki projektowania grafiki 3D, więc moją pracę poddaję Waszej krytyce. Po drugie, zamieszczają ten wątek pragnę polepszyć moją technikę i co najważniejsze skrócic czas pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 No fajnie, a gdzie jest rycerzyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 To jest moja kolejna przygoda i chciałbym (przy Waszej pomocy) osiągnąć taki efekt jaki widzicie na zdjęciu poniżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 No to dawaj chłopie. Sam bym kiedyś chciał się porwać na coś takiego. Rzyczę powodzenia. Tutka z joasią już zrobiłeś więc wiesz jak zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Widze że szykuje sie tu bardzo ciekawa pracka :) Powodzenia życze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Przygodę zacząłem od głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Nie wiem czy podołam. Zdecydowałem się wszystko wam pokazywać, bo czasami nie wiem jak zrobic to i owo. Liczę na waszą pomoc. Z początku nic nie obiecuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 No coś nie jestem przekonany do tej głowy. Gość jest raczej posępnym zabujcą niż ujmującą lalką z mangi. Ta twarz w twoim wykonaniu nie budzi trwogi. A i robienie uśmiechu naciągnięciem vertexów z jednej strony wargi, jakoś nie dało efektu. Ale sam model trza se to powiedzieć jasno jest zrombisty. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Jak ma to być korekta to szczerze ( przepraszam jeśli za bardzo). Na koncepcie oczy są dużo węższe i mniejsze, za to nos szerszy i nie takie pełne usta. Inne proporcje czoła do reszty twarzy ( i bez tych monstrualnych bruzd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 No chcę powiedziec, ze ta twarz to taki wstepik. Z nią nie będzie myśle problemu w przyszłości. Najwięcej problemu sprawi mi wymodelowanie wyposarzenia. Powiedzcie czy mam modelować ciało, jak go nie widać?. LordSith: co jest zarąbiste twarz czy fotka rycerzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Twarz jest fajna ale stylem zbyt przypomina tą z tutka joasi, a za mało tego gościa z grafiki. A ten niestety to już jest wysoki pułap. Można się na niem zdrowo przejechać. Ale jak ci się uda to z zadowolenia kupisz sobie piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe99 Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Wg. mnie ciało możesz sobie (chyba) darować. Możesz ewentualnie wstawić bipeda i zrobić na nim wyposażenie żeby proporcje zachować :) Ale nad główką popracuj jeszcze. Nie jest źle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 Na feriach zobaczymy co mi wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 noooooooooooooooooo zycze powodzenia łatwo nie bedzie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2005 Mam kilka problemów. Po pierwsze... na czerwono zaznaczyłem to co mi się nie podoba. Rycerzyk ma tylko płaty z lewej strony ciała, a nie z obydwu. W związku z tym jak ma wyglądać tył zbroi? Po drugie... na zielono zaznaczyłem małą korektę. Chyba lepiej będzie wyglądał z przedłużonym płatem, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2005 Oto tył który zrobiłem. Czy ta korekta będzie lepsza, czy gorsza? Chodzi mi o to aby zrobić asymetryczne płaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2005 Po trzecie... jak mam modelować te "łuski"? Mam to zrobić jako jeden element, czy może każda łuska ma być oddzielnym elementem? Co będzie się lepiej animować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2005 Już kilka dni, a tu nie widać odpowiedzi. Użytkownicy piszcie swoje opinie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AcidBoyXL Napisano 12 Styczeń 2005 Share Napisano 12 Styczeń 2005 asymetria zawsze wskazana, co do lusek to na concepcie stanowia one tylko powloke tej zbroji wiec podczas animacji nie beda sie ruszac, zrob jako jeden obiekt, tak chyba latwiej.. ciezki model jak na poczatki wiec tymbardziej trzymam kciuki bo narazie jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2005 Oto co udało mi się dzisiaj wydziabać... Jest już asymetria. Wziąłem się za łuski i kołnierz... Łuski nie są jednym obiektem, są to oddzielne łaty, które po wymodelowaniu kołnierza mogłem sobie sklonować. Chcę poznać Wasze opinie o tymże właśnie klonowaniu/kopiowaniu. Czy dobrze zrobiłem? Czy nie lepiej byłoby wszystko modelować jako jeden obiekt? Sam nie wiem. Co do głowy, to nie jest to oczywiście włąściwa głowa. Zostawię sobie ją na koniec. Nie wiem czego nie wyswietla obrazkow. Jak ich tez nie widzisz, to zbadaj myszką obszar miniatur i wyszukaj "niewidzialnego" linka :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 Jak dla mnie jest całkiem ok. Jednak przyczepił bym się do głowy: 1. Zrobiłbym mu zamknięte usta, jeżeli otwarte tu powinieneś zacząć myśleć nad wymodelowaniem szczęki :). 2. Coś te okolice oczu ma dziwne (widać tu tutorial joanna ... z 3dtotal ) :]. Powienieneś troszkę jeszcze nad nią popracować. 3. Nos według mnie za szeroki przy tym miejscu gdzie się zaczyna tzn. od okolic dolnego czoła :]. 4. Oprócz tego wszystko ok :). Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 fajnie sie zaczyna :) niezle wyzwanie :) zycze powodzenia aczkolwiek przyczepie sie do malego detalu, a mianowicie chodzi mi o zbroje na plecach. to wlaczenie fioletoweo pod niebieski... wyglada jakby ta fioletowa czesc byla ze zwyklego materialu a nie z poteznej zbroji, moze z tym niebieskim wiekszy przeswit czy cus... ciekzko mi powiedziec :) to moje osobiste odczucie :) niekoniecznie blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 Hey, Czyj jest koncept? (nazywasz to zdjęciem), przyjemnie jest narysowany- z pomysłem. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2005 No wszystko fajnie, ale... Może ktoś z was będzie skłonny odpowiedzieć mi na pytanie, które dotyczy łusek? (patrz poprzedni post) Dziękuje max_1989: jak już wspomniałem, ta głowa jest tylko po to, aby mieć jakiś punkt oparcia. Jest to głowa Joasi (z mojego poprzedniego wątka) + przesuwanie vertexów + funkcja cut. Właściwa głowa będzie zupełnie inna. Uwierz mi. wesoledi: cieszę się, ze tu zagościłeś. Nie wiem do końca co Cię niepokoi. Spróbuj powiedzieć co mam zrobić, żeby wyglądało lepiej. Gotham: przyznam się bez bicia, że nie wiem kto narysował tego kolesia. W każdym bądź razie nie jest on mój. Koncepcja pochodzi z Action Plus Nr 12/2001. PS: Czuję się jedwabiście. Jutro mam studniówkę... i nie umiem tańczyć, może ktoś zna jakiegoś tutoriala? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 Van dArc- zasda prosta : 2 do przodu jeden do tyłu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2005 jaras: chodzi ci o taniec, czy o postęp w modelowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Styczeń 2005 Share Napisano 14 Styczeń 2005 bardziej o taniec :) postęp w modelowaniu już nie jest taki prosty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Update... Nóż + pokrowiec + 3 pasy + torebka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2005 Koleś w całości (bez głowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 chyba dobrze sie rozwija przyczepilabym sie do szarego pasa, mysle ze z tylu on nie powinien tak ciasno przylegac do ciala, powinien luzniej wisiec. podobnie z pomaranczowym paskiem, z przodu jest idealnie prosty, a powinien sie ciut uginac pod ciezarem torebki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 koncept : http://www.toddlockwood.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 1 Luty 2005 Autor Share Napisano 1 Luty 2005 Odziwo koles jest ten sam. Darkelf -> koncepcję masz w 2nd poście. Mozesz porownac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 jezeli choedzi o "łuski" to robiłem kiedys cos takiego http://www.sitesled.com/members/seartr/img0.jpg nie ma tam tak tego wiele jak u ciebie ale ja nierobiłem ich jako jeden obiekt tylko kopiowałem/klonowałem..wydaje mi sie to bardziej logiczne:) pozdrawiam - tak trzymaj...i unikaj symetri:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 1 Luty 2005 Autor Share Napisano 1 Luty 2005 Łuski to nie jest jeden obiekt. Robiłem tak jak ty seartr. Klonowałem/kopiowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 1 Luty 2005 Autor Share Napisano 1 Luty 2005 Ania C -> nie wiem jak zrobić, żeby ten szary pasek nie przylegał tak do zbroi. Pasek jest ze skóry i nie wiem jak ma się "marszczyć". Brązowy pasek poprawie niebawem. Seartr -> fajny model, ile nad nim siedziałeś i ile sieszisz juz w maxie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 czesc dark :) szczerze mowiac to nie wiem jak ta glowa ... cos mi w niej nie pasuje (moze ta gladkosc itp) ale to pewnie jeszcze poprawisz przed finalem. widze spory wplyw poprzedniej pracy ale jest ok ... :) napewno chce zobaczyc jak to bedzie wygladalo na finale. nie pamietam finalnego renderu poprzedniej pracy (kobiety) ale napewno zainwestuj troche pracy w renderek ... a bedzie dobrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 zipper -> nie mozesz sobie przypomniec ostatniego renderku Joanny, bo go nie bylo. Zaciąłem się nad mapowaniem. Nie moge tego dokonczyc, poniewaz nie umiem. Proszę Was o pomoc. Naprowadzcie mnie na jakies dobre tutoriale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Zacząlem modelowac glowę. Oto referencje. Źródla pochodzą z: "http://www.3dtotal.com", tutorial "Making of 'L'homme dans la foret' by Stefan Stinga". Przerobiłem je w Photoshop'ie, aby bardziej pasowały do koncepcji. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Oto co udalo mi sie wydziabac. Jak sprawa sie uklada z oczami. Czy są dobre? Myśle ze cos z nimi nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 oczy za duze (zbyt wylupiaste), zazwyczaj czesc tenczowki jest zakryta powieka. no i teksture zmien, bardziej rozmazana przejscie miedzy bialkiem a teczowka, jakies zylki w bialko, i ten rozmazany okragly odblask jakos nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 te oczy mi tylko tu tylko pomagają, zrobie nowe potem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 niestety nad głową musisz się jescze pomęczyć..radze poczytać o topologi na cgtalk. Jezeli niemasz doświadczenia w modelowaniu twarzy wybierz bardziej przerysowany model. Wbrew pozorą łatwiej jest wymodelować głowe potwora niż delikatne rysy kobiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 Głowa jest dużo lepsza niż ta na początku... nie wiem z jakich referek korzystałeś, bo link jest zepsuty- nie ma h na początku (ttp), a sam link jest do pustego tutoriala (blank.htm) :D No i proporcje nie bałdzo - nos jakiś długi i duży s wtosunku do reszty. Ale progres jest naprawdę duży więc 3mam kciuki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 ziomuś -> juz poprawilem posta z linkiem do referek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 no i po maturze... zdawalem angielski, matme i fizyke... nie bylo az tak strasznie chcesz pogadac o maturze? pisz na: [email protected] --------------------------------------------------------------------------Nareszcie przyszedl czas na MAX'a... Oto moje plony... Co powiecie na TO, miłe panie i panowie, hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 zdales? broda troche dziwna (zbyt rownomierna, i rozlozona po poligonach tak ze widac kanciatosc poligonow. ucho troche za plaskie. wargi bym zrobila ciensze, bo troche kobieco wygladaja. a tak wogle dobrze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 pracowalem troche nad mieczem, oto co zrobilem: PS: Aniu jestem ofiarą polskiej reformy edukacji. Zdaję nową maturę, tak więc wyniki poznam zapewne dopiero w polowie czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 a to co zamierzam jeszcze zrobic: a) wypelnic "dziury" wężykami b) bialą, puchatą kulkę na spodzie rekojesci PS: czy ktos moze mi powiedziec w jaki sposob moge okielznac plugin shag: hair, poniewaz chyba tylko dzieki niemu zdolam zrobic podpunkt b), szczegolnie chodzi mi o cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Van dArc Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Dziabalem przy glownym modelu. Dorobilem mu "ochraniacze" na reke. Ocencie jak mi to wyszlo. Zarzuce siatke jak ktos zechce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 fajnie fajnie :P ale glowa bedzie chyba w jednolitym kolorze ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi