jaras Napisano 2 Luty 2005 Autor Share Napisano 2 Luty 2005 rzeźba ma się powoli ku końcowi, oplotę ją jeszcze roślinkami i badylami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 z badylami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 "imponujące, szalenie imponujące" :) ta rzeźba gdzie będzie stać ? jakoś nie widzę dla niej miejsca w Twoim koncepcie, choć pewnie się mylę. Jeśli pozostałe rzeźby będą tak fajne, to zapewne wyjdzie świetna scenografia. Tak trzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tetsuo Shima Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 no imponujace... ALE TROCHE ORGIASTYCZNE...NIE TAKIE TORCHE ale praca spox sie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirty Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 no jak dla mnie rewelka! poki co bodajze najlepsza praca, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Leru - cały kadr jest w przebudowie (pisałem kilka postów temu ) - tron pójdzie na lewą strone a postać samotnego, opuszczonego, siedzącego na tronie "króla" będzie widoczna z tyłu ( taki widok kamery zza tronu ) a przed nim będzie właśnie ta rzeźba i ruiny jego królestwa które wszyscy opuścili z niewiadomych powodów i zostawili go samego. Tetsuo - chciałem właśnie tą rzeźbą dodać .... hmm .. jakieś dodatkowe przesłanie typu " forgotten feeling " :) dzięki za komentarze p.s. cały czas zastanawiam się czy iść w kierunku zasuszonych , spróchniałych badyli czy wprowadzić trochę życia ( listki, trawa , mech itp. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 zasuszonych , spróchniałych badyli ehem... bardzo śmieszne :P proponuję listki. wogle imponująca pracka, gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 czy ja coś przeoczyłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 rzeźba rewelacyjna jak rownie dobre będą materiały to może jej dorównać tylko prawdziwa :) zaraz jaka rzeźba ? to chyba posąg będzie nie rzeźba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Leru - w poscie 26 coś tam napomykałem o zmianie koncepcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 no ja poprostu nie mogę. co załapię jakiś wiatr w myszkę to ten pokaż coś w swoim wątku i muszę myśleć jak go dogonić. Ale to jest nawet dobre przez to muszę się bardziej starać. Rzeźba jest wypasiasta niezły klima całkiem jak ruchoma rzeźba z adwokata diabła. Powodzenia. zawsze przyjemnie się tu zagląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 BArdzo mi się klimat podoba, taki mroczny. Wykonanie też kapitalne. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Luty 2005 Autor Share Napisano 5 Luty 2005 biorę się za architekturę + elementy zbroi do rzeźb stojących we wnękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Luty 2005 Autor Share Napisano 5 Luty 2005 edit : wymieniłem obrazek bo dodałem i poprawiłem kilka elementów : tarczę, kieckę i włócznię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Luty 2005 Autor Share Napisano 5 Luty 2005 ................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Luty 2005 Share Napisano 5 Luty 2005 pokazujesz postęp, świetnie :) świetnie, że coś w tej pracy się ciągle dzieje, legionista (?) w łuku wygląda bardzo dobrze. Widać, że będzie bardzo szczgółowa praca. tak trzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 zamieszczam fragment rzeźby głowy wężo-lamparta który będzie główną częścią tronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 wezolampart wyglada naprawde fajnie ciekawty pomysl :) mi sie pdooba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiśnia Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 brawo, brawo, brawo:) na prawdę zapowiada się super efekt, widać ogromny wkład pracy, oraz świetne umiejętności, jak narazie jesteś moim faworytem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Projekt przedstawia sie dosyc wymiatajaco!!! zycze powodzenia (niech moc bedzie z Toba,adn do avataru):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 reweleczka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 w porzo prezentuja sie twoje modele, tylko pozazdroscic, scenka fajna, widze ze uzywasz kosci, pracuj, pracuj, powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 no fakt ładnie ładnie, dzięki tobie chce mi się pracować nad moim projektem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 hmmm... tak sie zastanawiam po co ja mam konczyc swoja prace .. przeciez i tak juz chyba znamy zwyciezce :) pozdrawiam i czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illidan Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 No pomysł jest super. Ciekawe jak Ci pujdziez texturowaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 Salv- cieszę się że Cię motywuję do pracy :) wreszcie coś konkretnego a nie tylko te spidy i spidy ;) Polik- nie denerwuj mnie ;) Illidan - też jestem tego ciekaw :) a jeszcze bardziej renderowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 Nie gadać tylko robić i to już. Jak ja bym chciał tak modelować. Niestety dopiero się uczę (od 6 lat) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 pracuję nad zmianą całego kadru , bardzo proszę o jakieś sugestie ... bo mam kilka wątpliwości. Dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 tron z innego ujęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 jaras super robota narazie nr1:D:D pieknie bijesz wszystkich n glowe;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 bardzo mi się podoba, świetny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 kurcze pieczone jak cie krece napawde zapowiada sie rewelkaaaa nie moge sie doczekac efektu koncowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 kadr jak dla mnie powinien być troszkę bardziej od góry, żeby kujące w oczy elementy obrazu były w pozycji 1/3,2/3 i 2/3,1/3 baaardzo mi się podoba, narazie dzielnie trzymasz pierwsze miejsce i nie odpuszczasz :> życzę pracowitości aż do deadline'a. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Jaras: jak moowilem ostatnio sieci brak, wiec pytanie lekko zapoznione ( a moze nawet odpowiadales a ja przeoczylem w pospiesznym przegladaniu wątku ) jak robisz te swoje badylaste badyle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 kazdy chwali- ja tez chce ;) bardzo mi sie podoba koncept, trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 jak tu wchodze to mam ochote coś napisać ale mnie zatyka i nie wiem co :) piękna robota wydaje mi się że aktualne ujęcie jest dużo lepsze niż to pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 dzięki za te wszystkie komplementy - aż mi jest trochę "gupio" :o Mirach - badyle robię z boxa i wytłaczam go sobie po prostu. Upierdliwa robota ale przy odrobinie wprawy idzie naprawdę szybko. Zamieszczam Ci badyla z MS i bez MS . Pobaw się też opcją bridge w maxie. Pomóżcie mi z tym kadrem bo ja w tych sprawach jestem typowym lajkonikiem a chciałbym żeby był zrobiony dobrze i zgodnie z wszelkimi prawidłami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Jaras jak dlamnie to jest strzal w 10 , sprobuj mi tylko tego nie zrobic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 mi bardziej podoba się pierwsza wersja, ale jeśli ma być taka, to król wygladałby smutniej, głowę mając zwróconą w stronę rzeźby. badyle nad rzeźbą też nie bardzo... może gdybyś zrobił je w pozycji wertykalnej :), tak jaby zwisały z dziury w suficie? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 nie ma co jestes czarnym koniem tej bitwy a raczej no nie wazne trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Mnie tez sie podoba bardziej pierwsza wersja(lepsza kompozycja), masz bardzo duzo fajnych elementow, przez co wiekszy problem z ich ustawieniem.Jesli juz mial zostawc przy drugim ujeciu to wydaje mi sie ze pomieszczenie powinno byc bardziej wazkie... propozycja sprubuj moze w tym pierwszym ujeciu dac te laski jako sluzebnice,w lancuchach te nie posluszne tak czy siak nie zmieniam zdania ze jest to bardzo mocna pozycja btw2 ta druga praca i to swiatlo dalo mi do myslenia, wiec stwozylem sobie legende do tego... btw3 very gut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mime Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 no no, ambitna scena, duzo poly sie kroi :) wytrwalosci zycze, zapowiada si swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Piękna pracka,brawo!!!Jak dla mnie 1 miejsce .Suuuuuuuuuuuuuperrrrrrr klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Zapowiada się to świetnie, ale czuje, że trochę się bedzie renderowało. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 jedno pytanko. jak ty robisz te krzaczory. Please tell me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 18 Luty 2005 Autor Share Napisano 18 Luty 2005 Simple_man - kilka postów wcześniej jest odpowiedź na Twoje pytanie :) przy okazji wrzucam próbkę textur. Czy takie bloki kamienne będą ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 tekstura IMHO jest ok zresztą to kwestia gustu i wyobrazni plastycznej ,a tego ci nie brakuje.ale bedziesz miał niezłą jazdę z prawidłowym i proporcjonalnym mapowaniem bloków(w całym pałacu!) ,co widac juz na tej próbce,są błędy. NIech słodzą ci inni,a ja po koleżensku będę cię krytykował.:)To ma być "the best of perfect". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 OMG zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem a tu wyskakujesz z taką świetna koncepcją teksturek :). Jak zobaczyłem ten ostatni render od razu cała się wizja zmieniła Mam nadzieje, że będzie super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Luty 2005 Autor Share Napisano 19 Luty 2005 Tomeg- z texturowaniem to dopiero wstępne próby , wiem że będą problemy :) dzięki ;) Leru - powiedz mi jak to sobie wyobrażałeś ??? szczerze powiem że ja też inaczej :) ale jak zacząłem się bawić texturkami to pomyślałem że może nie jest źle ? Wcześniej chciałem to zrobić tak bardziej "na bogato" jakieś marmury z odbiciami , wszystko ładnie otynkowane + ozdoby na ścianach , obrazy itp, w to wszystko dopiero wpleciona roślinność. Jak starczy czasu to zrobię próbę z takimi materiałami. Na razie wrzucam mały test roślinności (listki robione z plane + opacity ) pozdrawiam EDIT- wrzuciłem 2 obrazek ze zmienionym oświetleniem na bardziej ciepłą barwę i z malutkimi poprawkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 Cos dla ciebie: http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?p=43036#43036 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi