Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 246
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

"imponujące, szalenie imponujące" :) ta rzeźba gdzie będzie stać ? jakoś nie widzę dla niej miejsca w Twoim koncepcie, choć pewnie się mylę. Jeśli pozostałe rzeźby będą tak fajne, to zapewne wyjdzie świetna scenografia. Tak trzymać :)

Gość Tetsuo Shima
Napisano

no imponujace...

ALE TROCHE ORGIASTYCZNE...NIE TAKIE TORCHE

ale praca spox sie zapowiada

Napisano

Leru - cały kadr jest w przebudowie (pisałem kilka postów temu ) - tron pójdzie na lewą strone a postać samotnego, opuszczonego, siedzącego na tronie "króla" będzie widoczna z tyłu ( taki widok kamery zza tronu ) a przed nim będzie właśnie ta rzeźba i ruiny jego królestwa które wszyscy opuścili z niewiadomych powodów i zostawili go samego.

Tetsuo - chciałem właśnie tą rzeźbą dodać .... hmm .. jakieś dodatkowe przesłanie typu " forgotten feeling " :) dzięki za komentarze

p.s. cały czas zastanawiam się czy iść w kierunku zasuszonych , spróchniałych badyli czy wprowadzić trochę życia ( listki, trawa , mech itp. )

Napisano
zasuszonych , spróchniałych badyli

ehem... bardzo śmieszne :P

proponuję listki. wogle imponująca pracka, gratulacje :)

Napisano

rzeźba rewelacyjna jak rownie dobre będą materiały to może jej dorównać tylko prawdziwa :)

zaraz jaka rzeźba ? to chyba posąg będzie nie rzeźba :D

Napisano

no ja poprostu nie mogę. co załapię jakiś wiatr w myszkę to ten pokaż coś w swoim wątku i muszę myśleć jak go dogonić. Ale to jest nawet dobre przez to muszę się bardziej starać. Rzeźba jest wypasiasta niezły klima całkiem jak ruchoma rzeźba z adwokata diabła. Powodzenia. zawsze przyjemnie się tu zagląda.

Napisano

pokazujesz postęp, świetnie :)

świetnie, że coś w tej pracy się ciągle dzieje, legionista (?) w łuku wygląda bardzo dobrze. Widać, że będzie bardzo szczgółowa praca.

tak trzymać :)

Napisano

brawo, brawo, brawo:)

na prawdę zapowiada się super efekt, widać ogromny wkład pracy, oraz świetne umiejętności,

jak narazie jesteś moim faworytem!

Napisano

hmmm... tak sie zastanawiam po co ja mam konczyc swoja prace .. przeciez i tak juz chyba znamy zwyciezce :)

pozdrawiam i czekam na wiecej

Napisano

Salv- cieszę się że Cię motywuję do pracy :) wreszcie coś konkretnego a nie tylko te spidy i spidy ;)

Polik- nie denerwuj mnie ;)

Illidan - też jestem tego ciekaw :) a jeszcze bardziej renderowania

Napisano

kadr jak dla mnie powinien być troszkę bardziej od góry, żeby kujące w oczy elementy obrazu były w pozycji 1/3,2/3 i 2/3,1/3

baaardzo mi się podoba, narazie dzielnie trzymasz pierwsze miejsce i nie odpuszczasz :>

życzę pracowitości aż do deadline'a.

pozdr

Napisano

Jaras: jak moowilem ostatnio sieci brak, wiec pytanie lekko zapoznione ( a moze nawet odpowiadales a ja przeoczylem w pospiesznym przegladaniu wątku ) jak robisz te swoje badylaste badyle ?

Napisano

jak tu wchodze to mam ochote coś napisać ale mnie zatyka i nie wiem co :)

piękna robota

wydaje mi się że aktualne ujęcie jest dużo lepsze niż to pierwsze

Napisano

dzięki za te wszystkie komplementy - aż mi jest trochę "gupio" :o

Mirach - badyle robię z boxa i wytłaczam go sobie po prostu. Upierdliwa robota ale przy odrobinie wprawy idzie naprawdę szybko. Zamieszczam Ci badyla z MS i bez MS . Pobaw się też opcją bridge w maxie.

Pomóżcie mi z tym kadrem bo ja w tych sprawach jestem typowym lajkonikiem a chciałbym żeby był zrobiony dobrze i zgodnie z wszelkimi prawidłami

Napisano

mi bardziej podoba się pierwsza wersja, ale jeśli ma być taka, to król wygladałby smutniej, głowę mając zwróconą w stronę rzeźby.

badyle nad rzeźbą też nie bardzo... może gdybyś zrobił je w pozycji wertykalnej :), tak jaby zwisały z dziury w suficie?

pzdr

Napisano

Mnie tez sie podoba bardziej pierwsza wersja(lepsza kompozycja), masz bardzo duzo fajnych elementow, przez co wiekszy problem z ich ustawieniem.Jesli juz mial zostawc przy drugim ujeciu to wydaje mi sie ze pomieszczenie powinno byc bardziej wazkie...

propozycja

sprubuj moze w tym pierwszym ujeciu dac te laski jako sluzebnice,w lancuchach te nie posluszne

tak czy siak nie zmieniam zdania ze jest to bardzo mocna pozycja

btw2 ta druga praca i to swiatlo dalo mi do myslenia, wiec stwozylem sobie legende do tego...

btw3 very gut

Napisano

Simple_man - kilka postów wcześniej jest odpowiedź na Twoje pytanie :)

przy okazji wrzucam próbkę textur. Czy takie bloki kamienne będą ok ?

Napisano

tekstura IMHO jest ok zresztą to kwestia gustu i wyobrazni plastycznej ,a tego ci nie brakuje.ale bedziesz miał niezłą jazdę z prawidłowym i proporcjonalnym mapowaniem bloków(w całym pałacu!) ,co widac juz na tej próbce,są błędy.

NIech słodzą ci inni,a ja po koleżensku będę cię krytykował.:)To ma być "the best of perfect".

Napisano

OMG zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem a tu wyskakujesz z taką świetna koncepcją teksturek :). Jak zobaczyłem ten ostatni render od razu cała się wizja zmieniła

Mam nadzieje, że będzie super :)

Napisano

Tomeg- z texturowaniem to dopiero wstępne próby , wiem że będą problemy :) dzięki ;)

Leru - powiedz mi jak to sobie wyobrażałeś ??? szczerze powiem że ja też inaczej :) ale jak zacząłem się bawić texturkami to pomyślałem że może nie jest źle ? Wcześniej chciałem to zrobić tak bardziej "na bogato" jakieś marmury z odbiciami , wszystko ładnie otynkowane + ozdoby na ścianach , obrazy itp, w to wszystko dopiero wpleciona roślinność. Jak starczy czasu to zrobię próbę z takimi materiałami. Na razie wrzucam mały test roślinności (listki robione z plane + opacity ) pozdrawiam

EDIT- wrzuciłem 2 obrazek ze zmienionym oświetleniem na bardziej ciepłą barwę i z malutkimi poprawkami

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności