Napisano 11 Luty 200520 l Witam. Zamieszczam tu moją pracę. W sumie jest to moja pierwsza kobitka jaką zrobiłem. Miałem nie dawć jej na forum, bo postać ma schrzanione proporcje. Jak ja modelowałem wszystko wydawało się w porzo ale po ustawieniu w scenie i oświetleniu wyszedł mały karakan, jakieś krotkie ręce i duża głowa. Ręce troche schowałem ale itak widać. W sumie to w tej pracce próbowałem poznać Mental ray'a, bo dotychczas na Scanlinie. Jakość obrazka jest słaba bo musiałem skonwertować go do jak najmniejszych rozmiarów, ale i tak coś widać.
Napisano 11 Luty 200520 l Witam Gratulacje Pierwszej Kobitki - Renderek Bardzo Fajny Niestetyb Nie UdaŁo Ci Sie UniknĄĆ Paru BugÓw - Widocznych Przwerwaznie Na 2 Pracy - Strasznie Gruba Szyja - Niewymiarowa W Stosunku Do Reszty CiaŁa. Wydaje Sie Ze GŁowa Tez Jest Za DuŻa - Albo WŁosy SprawiajĄ Takie WraŻenie. nO I TWARZ NA RAZIE WYDAJE SIE ZE TO PEŁOWYMIAROWA LALKA. Mimo To To KawaŁ Dobrej Roboty JeŚli Chodzi O Renderek. BRAWO ZA ŚWIATŁO. Pozdr Giorgione
Napisano 11 Luty 200520 l Rnederek piękny gratulacje, postaraj się coś wrzucić z lepszą kompresją. Nie pasuje mi tyklo kadrowanie, paskudnie ucięte stopy i trochę ciasny kadr, głównie drzwi też przycięte nieładnie. Oświetlenie jak najbardziej się udało i dodaje pracy kilmat. Pozdrawiam
Napisano 11 Luty 200520 l nie jest zle, cociaz ja nic nie widze bo kompresja zjadła połowe obrazka, daj jpg z 15% kompresji i rozdziałkę 800/600 i bedzie gites. jak dasz lepsza jakość to napisze coś wiecej ;)
Napisano 11 Luty 200520 l jak na pierwszą kobitkę, to świetnie, w dodatku te met-artowe klimaty :> kocham to. Mimo słabego modellingu, dużej kompresji, małego rozmiaru obrazka i niedopracowanego oświetlenia wygląda jakimś cudem dobrze. gratuluję.
Napisano 11 Luty 200520 l mimo wszystko niezle. jak ty to komprymowales? zapisuj render z maksa jako .bmp, i komprymuj do .jpg w photoshopie albo corelu, nie w samym maksie, bedzie lepiej. (np. w corelu masz mozliwosc zobaczyc wielkosc i jakosc obrazka w zaleznosci od ilosci kompresji zanim zkompresujesz).
Napisano 11 Luty 200520 l Cialo bardzo fajnie wymodelowane! Tylko ta poza sprawia, ze wyglada jakos sztucznie (szczegolnie ustawienie glowy i twarz). Sam pomysl sceny i oswietlenia jak najbardziej ok. :)
Napisano 16 Luty 200520 l Autor Witam. Podmieniłem obrazek w pierwszym poscie. Lepsza jakość i troche zmieniona poza i model troche poprawiłem. Moim zdaniem wygla troche lepiej.
Napisano 16 Luty 200520 l wszydko dobrze poza brzuchem i warzą która odsłoniła w tej pozie swoją kanciastość. Brzuch w tej pozycji zachowuje się troszkę inaczej, ale raczej nie uda ci się tego osiągnąć przy tej siatce :/ ale jest i tak dużo lepiej, chociaż ucieszyłbym się z większej rozdzielczośći i mniejszej kompresji ;] zamieść np. na imageshack.us i wstaw jako IMG. pozdro
Napisano 16 Luty 200520 l bardzo mi się podoba, choć daje się zauważyć parę BUG'ów, jej prawa stopa jest jakaś kańciacta, również jej prawe ramię w okolicy bicepsa jakieś nie takie jak powinno być, pępek chyba trochę za wysoko, poza tym w siatce masz liczne 5-ciokąty, na przykład w okolicy wyżej wspomnianego pępka, postaraj się używać tylko 4-rokątów, poza tym siatka jakoś tak się zniekształciła i wygląda to z tej perspektywy którą zaprezentowałeś, jakby miała nirówne piersi:):):) to na tyle, ale ogólnie jest git pozdro
Napisano 16 Luty 200520 l obrócenie twarzy byłoby bardzo dobrym pomysłem, na siatce wyglada całkiem nieźle, niestety na renderze już nie, teksturki na drzwiach i podłodze sie porozciagane i nieciekawe. Udało ci sie za to uzyskać ciekawy klimat i chwała ci za to, bo to klucz do robienia prac, które ludzie beda chciali ogladac. pozdro
Napisano 16 Luty 200520 l hmmm cos chyba pierś zle przyrigowałeś do kregosłopa, chodzi o ta prawą (jej prawą)...
Napisano 17 Luty 200520 l Ciało jakiegoś mutanta z czarnobyla :D... Wygląda jak gumowa lalka. Bardzo ładny render poza tym.
Napisano 17 Luty 200520 l mimo wszystko niezle. jak ty to komprymowales? zapisuj render z maksa jako .bmp, i komprymuj do .jpg w photoshopie albo corelu, ... ciekawe slowo niepowiem O_o
Napisano 17 Luty 200520 l aniu, ale subtelna prowokacja :>. plastyczna praca nawet. mimo brakow, masz czuja.
Napisano 17 Luty 200520 l aj czepiacie sie, ja sie fizyki ucze nie polskiego wiec prosze o wyrozumialosc ze takich subtelnosci nie widze. druga wersja lepsza. ladne swiatlo.
Napisano 24 Luty 200520 l fajny pomysl ...wykonanie mim zdaniem zaduzo noise ..a model no coz ..wyglada przyzwoicie ..jest to twoja pierwsza "Pani Model"...a zarzuty wobec tej panii sa wiec nienamiejscu ...:) pozdrawiam