Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

206 coupe ? ;]

no troszke ci nie wyszlo ... a skoro mowisz ze sporo sie nauczyles to cel osiagniety ...

niestety 206 przypomina tylko ze swiateł ...

Napisano

hehe a mi tylko znaczek na masce mowi ze to mialbyc peugeot :)

Napisano

Wiesz nie znam się na tym za bardzo bo jestem początkujący. Ale dla mnie to coś nie tak w tym modelu ;). Dziwna maska z przodu, strasznie zachodzi na szybę, no raczej karoseria to taka kilka razy klepana była i to w nocy, podczas rajdu ;). Według mnie nie potrzebnie te krawędzie tak na czarno robiłeś, nadają takiej kanciastości temu wszystkiemu. Ale tak poza tym to nie jest źle, skoro się uczysz to się nie poddawać. I czekam na nowy model!. :)

Napisano

Wiem że bryła tego samochodu jest trochę kanciasta (może dlatego że na blueprincie nie miałem widoku z góry) ale nie dało się juz tego poprawić nie psując wszystkiego do końca. Następny model będzie napewno lepszy...

A jak się wam podoba lakier i wogóle render?

Napisano

No tło z tyłu samochodu jest bardzo fajne, droga też w miarę, ale wydaje mi się że ta tekstura to liście, i a droga wydaję się zbyt płaska, powinieneś ją zrobić taką bardziej… jak to na bezdrożach, czyli kamyszki i takie tam. Ogólnie ta perspektywa i to światło mi pasuje. Kolor lakieru jest dobry, tylko za bardzo błyszczy, dodał byś gdzie niegdzie brudu trochę, bo ta auto wygląda jak z salonu. Ale ogólnie render, jest jak na początkującego dosyć dobry.

Napisano

strasznie obly ten samochod.

powinienes to potraktowac jako trening a nie jako skonczona prace do oceny, bo bledow tu masa.

ale ucz sie, nastepny na pewno bedzie lepszy.

a render i lakier mysle,ze spoko :]

pozdro

Napisano
Wiem że bryła tego samochodu jest trochę kanciasta /.../

A jak się wam podoba lakier i wogóle render?

Odnioslem nieco odmienne wrazenie :P raczej bryla jest obla...sugeruje skorzystac z magicznego narzedzia jakim jest chamfer :] dzieki temu bryla nie bedzie sie rozlewac...poproboj moze na jakims kjubie najpierw :]

co do renderu to...hmm...pomysl z planem jako podlozem + textura jak sam widzisz chyba nie wypalil do konca :], lepij gdybuys psrobowal znalesc zdjecie po pierwsze lepszej jakosci ,a po drugie ustawic plane'a jako shadow/matte material i zrobil ladny wirtualny cien, poza tym wtedy nie bylo by problemow z przejsciem w background

wartoby rowniez popracowac nad swiatlem, nieco moze bardziej miekke krawedzie, sproboj zrobic obrecz ze spotlightow o malym intesivity dookola bryki i do tego ladny target direct light, dobrze skierowany tak jak swiatlo na zdjeciu, od razu bedzie milej...

co jeszcze...materialy wygladaja nieco...toonkowo:] widac ze jako lakier dales reflecta + envirmap, niezbyt sie spisalo bo jako enviroment dales swoj background przez co mamy dosyc smieszne refleksy, jako lakier sproboj na poczatek pobawic sie multilayerem, lub materialami mieszanymi, a najlepiej to poszukaj tutkow:]

to tyle, prace zostaw moze tak jak jest, co wyniosles wykorzystaj w nastepnych :]

Napisano

nie miales printa od gory? hm mnie to wyglada bardziej na brak printa od boku.. :> pokaz te swoje printy

a render dziwny taki troche jakby polaczenie illustrate z kiepskim lakierem :>

Napisano

yyyy.... nie no rozumiem że gdzieś mogło ci wyjść troche krzywo czy coś ....... ale weź ty mi powiedz czego np. maska wygląda tak jak wygląda :( chodzi mi głównie o linie maska-szyba która jest krzywa jak !@#$%^& :] przecierz wystarczyło by troche vertexy poprzesuwać :|

Napisano

masakra...

dostales taka z$#be, pozostaje liczyc na to ze wezmiesz sobie do serca te powyzsze wypowiedzi i nastepna furka bedzie ...mozna bedzie nazwac samochodem :)

nie spiesz sie, poswiec na to troche czasu- na tym forum niektorzy robili bryki pol roku ;)

zrob sobie plan dzialania, przemysl siatke, nawet narysuj to i owo

Napisano

Troche tekstur mu brakuje (kola, klamki, listwy, lusterko). Uzywales SYMMETRY?

Ja chyba jeszcze BARDZO dlugo nic nie wystawie do Galerii, bo cienki bolek jestem, a juz na pewno nic takiego.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności