Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor dzieki wszystkim :) wiem ze krzywo mimo ze robilem go od poczatku to i tak wiele bledow jest strasznie szybko sie zdobywa nowa wiedze i maniery przez co te poczatkowe elementy (maska, bok, nadkole) są krzywe wczesniej tego nie wiedizalem a teraz tragedia no ale juz tak zostanie spoiler bedzie ok poprawie to co kedzior zaznaczyles to gi, jak pogrubie tam karoserie to to zniknie pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200519 l dla mnie bomba ...swietny modelik...a napewno bedzie lepszy:D...wierze w ciebie a wiara czyni cuda...widac ze rhino jest ci nie obcy...i znasz sie na rzeczy...tylko czemu tak długo od niego odpoczywałes?...bo z tego co pamietam chyba nie dawno odkopałes watek:p...pozdrawiam
Napisano 11 Wrzesień 200519 l Autor no i mam problem :) pierwsze nurbsowe lusterko eh lepszej fotki nie mam wiec jak macie cos bardziejszego to wkleic prosze nie wiem zabardzo jak do niego podejsc, tą podstawe czyli ten trujkat w rogu szyby juz mam.. lusterko raz zrobilem ale nie wylgadalo jak to od lancera :D na tym zdjeciu widac po lewej na lusterku tkie ciemniejsze mmiejsce.. nie wiem czy to odbicie auta czy lusterko jest tak dziwnie sciete.. a jak je bede laczyc z tym co je laczy z autem, to najpierw bryle lusterka, potem tego wystajacego cycka i kombinowac z fillettem na laczeniu, czy odrazu starac sie krzywymi wyznaczyc taki ksztalt? byloby lepiej qr jakby byla jakas dobra fota.. help pozdrawiam
Napisano 2 Październik 200519 l Autor leeeci jak farba z nosa HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) :o:o:o:o ciezko spasowac te chore swiatla w nurbsach ale idzie jako tako pokazuje tylko ze nie zostawilem lancera ;) nom zrobilem jeszcze to lusterko nieszczesne ale brzydko to nie pokaze bo musze od nowa zrobic elo
Napisano 3 Październik 200519 l ja przegrywam - ty wymiatasz ;) ale faktycznie nie wyszlo cos spasowanie tych wszystkich elementow :) pozdrawiam
Napisano 3 Październik 200519 l przy światłach to troche żeś skopał ale mam nadzieje że to jeszcze poprawisz - dziwnie wpasowane - i to sie najbardziej rzuca w oczy - trzymasz sie proporcji bo jakoś dziwnie wyszło - pokaz z frontu screena. qba - no nie wiem czy tak przegrywasz ;)
Napisano 3 Październik 200519 l qba, nie bądź taki skromny ;) Kome... hmm... czekam na updaty :P pozdro joł elo 360 gt
Napisano 3 Październik 200519 l Autor spoko spoko, to bez klosza i uszczelki :> dzieki dzisiaj moze skoncze swiatlo
Napisano 3 Październik 200519 l Autor no to tyle zdazylem, ogolnie jestem z niego mocno zadowolony :> stwierdzilem ze nie ma sensu robic filetow o srednicy 0.5 mm wiec zostawie z takimi krawedziami, jeszcze tylko kierunki do zrobienia i gotowe pozdro
Napisano 3 Październik 200519 l będe obiektywny pomimo tego że mnie nielubisz :] - wspaniała robota - odrazu jakoś groźniej wygląda :) qba strzeż się :]
Napisano 3 Październik 200519 l nie mam czego się strzec , bo jestem z gory na straconej pozycji ;) pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200519 l wiem kome żartowałem chciałem sprawdzić czy przeczytasz posta ;) powiedz tak wg ciebie ile ci zostało do końca ? masz już klosze na lampy ?
Napisano 4 Październik 200519 l Autor klosze mam, zostaly tylnie swiatla, wyciecie rowkow, filety, wycieraczki, grille, wnetrze prowizorka no i jakas scena do tego duzo testow szejderow
Napisano 4 Październik 200519 l Nom... Faktycznie. Kurczę aż się nie moge doczekać, kiedy ja dojdę do takiego poziomu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisano 30 Październik 200519 l Autor takie 'cos' ze niby ciagle cos dlubie przy lancerq.. rhino mnie skutecznie od siebie odstrasza swoimi ulomnosciami ;) najprawdopodobniej sie pozmieniaja materialy ale tak naprawde to bedzie mozna je utsawic dopiero jak bede mial scene gotowa pozdraiwam
Napisano 30 Październik 200519 l Zaj.......... Widać że się znasz ;] Na lepsze już chyba nie zmienisz. A ja mam problemy z chromem LOL Ten chrom to nic przy tym :D
Napisano 30 Październik 200519 l ladnie ladnie choc ciebie to napewno nie satysfakcjonuje to jak na probne materialy to dobrze sie prezentuje...swoja droga to rhino cie jednak musi skutecznie odstraszac bo ten model to juz w wipie gosci huhu i jeszcze troche:) pozdrawiam
Napisano 30 Październik 200519 l Ladne, ale ja sie bede podniecac gdy zobacze swiatlo razem z maska z fajnym lakierem. ;)
Napisano 30 Październik 200519 l Autor dzieki wielkie.. tego mi bylo trzeba ;) RA - co do lakieru to jesli wyjdzie, bedzie dla was mila niespodzianka :) pozdrawiam
Napisano 31 Październik 200519 l Kome jesjteś dla mnie wzorem :) Niedość, że modelowanie idzie Ci gładko, to i nakładanie materiałów to nie problem :) Bardzo fajnie wyszło :) Powodzenia i trzymam kciiuki ;)
Napisano 31 Październik 200519 l tu widze mnostwo kolegow od spraw technicznych ... emm to ja bede wyraz artystyczny ^^ ...jak narazie mi sie podoba ale czy 'fabulous' to powiem jak zobacze calosc :))) pozdrawiam. ps>> kome i ty mowiles ze dlugosc mojego watku jest 'nieprzyzwoita', to w takim razie jaka jest twojego?:)) az wszystkiego czytac nie dam rady ^^
Napisano 1 Listopad 200519 l .....Po 2 godzinach męk z nosorożcem stwierdziłem ze jestem za głupi, tym bardziej podziwiam. Jak ty to robisz kurna....no nic...nie znam sie na swiatłach samochodowych, lakierach, nurbsach itp gupotach:D wiesz ja tylko metal...duzo grubego metalu...ale podoba mi sie:)
Napisano 1 Listopad 200519 l Siemka Kome no przyznam ze swiatleka mi sie podobaja :) ciekawe materialy ci wyszly , choc chyba troche za za za ... :) ogolnie powiem tak samochodzik wyglada bardzo ladnie gratuluje udanej potycznik z nosorozcem i dobrniecia do tegoz etapu . Pozostaje mi czekaj na kolejne updaty . Powodzenia
Napisano 1 Listopad 200519 l Bardzo ladne lampy (super wykonczenie wnetrza lamp i shaderek). Autko tez ekstra. Czekamy na wiecej:) Powodzenia.
Napisano 21 Grudzień 200519 l Autor hi :) coś mnie natchło i troszkę podłubałem, głównie tył, malutkie fileciki.. lusterka chyba od nowa zrobię.. pozdrawiam.
Napisano 21 Grudzień 200519 l musisz mnie dobijac ? ale doczepie sie do swiatel i lusterek :D nie wygladaja dobrze :P :) :pokłony:
Napisano 21 Grudzień 200519 l no ladnie ladnie...masz umiejetnosci nie da sie ukryc:D...tyl jak dla mnie jest piekny...ale doczepic sie nie bijcie ale musze przodu....cos mi tam nielezy kolo swiatla przedniego...nie wiem czy za mocno z lewej strony nie wchodzi ono na zderzak...i to miejsce laczenia przedniego zderzaka z przednim nadkolem a mianowicie ta szpara troche za bardzo sie unosi moim zdaniem:p...no i ostatnia rzecz to ten element co jest po srodku auta na boku na dole:D...troche za abrdzo odstaje z jednej strony....no to w sumie wszytko ...po za tym bardzo przyjemny dla oka modelik ps.dorzucam fote bedzie ci latwiej zobaczyc to o czym pisalem:p http://www.plop.ru/site/cars/Mitsubishi%20Lancer%20EVO8/bb.jpg
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor tak tak oczywiście macie racje ale nie udało mi się tego uniknąć :D i tak jestem bardzo zadowolony chociaż jakby model nie miał takich bugów to bym to wszystko zamieszczał z czystym sumieniem :) qba - do których świateł? tylnie na 100% sa ok :)
Napisano 22 Grudzień 200519 l no jak tylnie sa dobre to chodzi mi o przednie :P cos nie tak z soczewkami
Napisano 22 Grudzień 200519 l to jest w rhino prawda, :) fajnie wyglada tylko nie podoba mi sie miejsce kolo lampy tak odstaje od zderzaka i nie podobaja mi sie laczenia "zchamferowanych" (tu to chyba zfiletowanych) krawedzi wszystko zaznacze pozniej bo wiem ze nie kumasz tego co tu gadam :D modelik piekniusi aha bedziesz robil wnetrze ?? napewno pisales ale juz mi sie skleroza zaczyna odzywac.....
Napisano 22 Grudzień 200519 l ładnie ładnie :) tylko popraw to co zaznaczyłem będziesz robił wnętrze ??
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor więc tak ten przód i nadkole to improwizacja była i mi też się tam nie podoba.. qba nie wiem co z tymi światłami, pokaż jakąś referkę i powiec co jest nie tak. wnętrze będzie ale proste. javor, to z tyłu nie wiem co to jest bo model jest równy, a to z przodu to na światle przez irr mape a na masce tam jeszcze filleta nie ma. pozdro.
Napisano 22 Grudzień 200519 l bardzo pięknie Ci idzie, lampa jest cudna jak reszta szaderków będzie na tym poziomie to nie mam pytań. pozdro
Napisano 23 Grudzień 200519 l http://img476.imageshack.us/img476/4235/18up.jpg za bardzo masz schowane te swiatla
Napisano 23 Grudzień 200519 l a to to jeszcze ujdzie:D...ale wyporstuj je tam jak mozesz z lewej ich strony jak wczesniej pisalem...bo sie w oczy niestety rzuca:(