Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Leru, mam propozycję: przejrzyj wszystkie dotychczasowe tematy i zachowaj je w jednym pliku. Można dzięki temu w przyszłości od razu mieć gotową listę tematów i tylko ją uzupełniać. BTW: tematów jest tyle, że już teraz można zrobić np. 10 - dniowe badanie, które wyłoni 10 najciekawszych tematów do ostatecznej sondy. Nam to da pożywkę na pewien czas, a Ty będziesz miał od nas spokój na ponad tydzień... Co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 To jest rozsadna propozycja. :) Leru, zgodz sie.... chlip ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Leru, jeszcze jedna uwaga: dotąd nie było bitwy dotyczacej animacji, poza mini - bitwami i wiem, że zorganizowanie jej jest znacznie trudniejsze. Natomiast jest coś pośredniego pomiędzy stillami i pełna animacją. Proponuję zorganizowanie osobnej kategorii w bitwie, o której zresztą była juz tutaj mowa. Mam na mysli walk through. Na dobrą sprawę cała animacja sprowadza sie tu do ruchu kamery, ale jak wiadomo to tylko pozornie jest łatwe. Jest tu sporo osób, które lubią wizki i chciałyby się sprawdzić. Walk through można zastosować do tematów: fabryka, zaginiona cywilizacja, kolonia na Marsie, pole bitwy, piekło (temat: "przemarsz przez piekło" - czyz nie brzmi pieknie?), niebo, gotyk, nawiedzone zamczysko i wielu innych. Ktoś tutaj na forum miał nawet w opisie, że grafika 3D bez animacji nie ma wielkiego sensu. Zgadzam się z tym o tyle, że niewykorzystanie grafiki 3D do animacji to często jest marnotrastwo mozliwości, jakie się ma w zasięgu ręki. Leru, ostateczna decyzja należy do Ciebie, ale proszę: weź to pod uwagę. Większośc czasu w ciągu dnia spędzamy przed monitorami, potrzebujemy więc trochę ruchu... eee... animacji, znaczy się. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 eee sorki ale animacja była pzred zapomnianym miejscem Pamiętaj że animki nikt nie będzie renderował czymś innym niż scanline i w rozdziałkach większych niż 640X*** Ja jestem za stilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Listopad 2005 Autor Share Napisano 19 Listopad 2005 Shogun -> ta propozycja z tematami jest bardzo fajna :) zrobię tak w wolnej chwili. Bitwa na animacje jedna już się odbyła, wygrał ją asblaze. Jeśli chodzi o kolejną edycję Bitwy to nie będę puszczał farby ale przygotowujemy małe urozmaicenie ;). Mamy nadzieję, że spodoba się Wam taki świeży powiew pomysłu. Jeśli chodzi o walkthrough to myślę, żę jest to fajny pomysł, obawiam się tylko, że byłby trochę zbyt monotonny jeśli chodzi o wykonane prace. Z drugiej strony zaś to leży tylko w rękach uczestników :) Weźmiemy to pod uwagę. dzięki za propozycje Shogunie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Ok, czekam z niecierpliwoscią. Dzięki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.B Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 moze ktos mi napisac mniej wiecej za jak dlugi okres czasu rozpoczynie sie kolejna bitwa?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 każdy chciałby to wiedzieć wiedziec;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Leru , nie puszczaj farby ;] i tak za duzo powiedziales :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 marcin czy ty cos moze wiesz na ten temat :D?? no no ciekawe co to za nowinki choc ja nie lubie niespodzianek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Teraz jest w grupie trzymajacej wladze, to wie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Teraz jest w grupie trzymającej farbę i nikt nie ma kontroli, co tą farbą zmaluje... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 e tam bitwa już pewnie gotowa oni się tylko z nami drocza:D Ja Cię już Leru nie nakłaniem byś coś mówił ale bardzo prosze o tą przedsonde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Shogun 3D - dobry pomysł, no i browar za wymienienie mojego tematu jako pasującego do tej animacji. należałoby jeszcze ustalić takie rzeczy jak np. czas animacji i pomyśleć o osobach ze słabszymi kompami i takimi, które nie mogą rezeygnować z kompa na rzecz tygodniowego renderingu animki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Jeśli chodzi o animację to ja zdecydowanie pas- ale bardzo chętnie obejrzę co się będzie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 20 Listopad 2005 Autor Share Napisano 20 Listopad 2005 Marcin -> to już pisałem i mówiłem wszem więc mogę się powtórzyć :D Bitwa jest przewidywana jeszcze na ten rok kalendarzowy :) Więcej ani mru mru! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Tia... to już wiem, co znajdziemy pod choinką... Tymczasem czy przedsondę zdołasz uruchomic jeszcze w tym miesiącu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Shogun - dobre pytanie:D sowją drogą taka przed sonda to chyba nie ejst jakies strasznie pracochłonne. Leru zlituj się i daj nam nam radość:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 przedsonda, za sonda i śródsonda. Nie ma sensu. Zrobić trzeba raz a dobrze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 zawsze mozna dać sonde z pytaniem, kiedy ma sie pojawić ta właściwa sonda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Tak, ale niech już będzie ta sródzaprzed i półsonda, niż żebysmy mieli Leru krzywdę zrobić w oczekiwaniu na bitwę. Mkk3a: Twoja propozycja nmiałaby sens, gdyby zdania na forum nie byłyby tak idealnie zbieżne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Ojjj coś zdechło ostatnio tak sobie dzisiaj leze i mysle i myśle i wymysliłem ze do mojej poprzedniej listy 1) Armia 2) Gotyk - tak, twardo przy tym obstaje 3) Kolebka cywilizacji 4) Świat przed apokalipsą 5) Ucieczka 6) Gra 7) Swiątynia 8) Renesans 9) Obiekt pożądania 10) Prawdziwe oblicze 11) Ocalenie 12) "Only The Good Die Young" - serio mówie 13) Mordercy 14) Potęga dodam jeszcze 1) "Po drugiej stronie lustra" 2) "Przemysł" 3) "Teatr" - i tu nie chodzi tylko o arch. teatr to dosć ogólne słowo 4) "Kluczowa decyzja" - trudne do pokazania ale może być fajnie 5) "Miejsce zbrodni" - chyba było proponaowne kiedyś 6) "Samotnia" 7) "szczescie i radosc, ale rowniez płacz i smutek" 8) "Herezja" 9) "Męczennictwo" 10) "Fobia" 11) "Przełom" 12) "Człowiek i maszyna" 13) "Life After Death..." te wyszczególnione to te ważniejsze:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Ok, to ja dzisiaj jeszcze wymyśliłem: * Ellenai/Femme fatale * Wylęgarnia * W cieniu drzew * Kataklizm Leru, mam wrażenie, że przy takiej ilości tematów tylko przedsąda w której każdy bedzie miał do dyspozycji 5 głosów da jakiś efekt. Po prostu czuję, że jest ona juz niezbędna. Tak na moje oko to już teraz tematów jest z 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 23 Listopad 2005 Autor Share Napisano 23 Listopad 2005 Shogun 3D -> nie do końca, nie wszystkie tematy nadają się :) Zawsze przed ogłoszeniem sondy robiliśmy przesiew tego co mieliśmy do dyspozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 To ja teraz strzele lol'a :] Ale skoro to ma byc w Grudniu jak jest zapowiadane, to moze cos ze swietami lub z samą zima? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 LOL! Trafiony zatopiony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Lekkość, Nieskazitelnosc, Fair Play, Niezalezność, Bez odwrotu, konflikt pokoleń, Totalitaryzm, Triumf umysłu, Głupota, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Kaanu, Ty wymieniasz tematy, czy wymagania dla kandydatów do bitwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 hehehehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Totalitaryzm dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 dobry jest temat "Po drugiej stronie lustra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 hmmmmm rok 2055 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 nielot tak wiemy że Ci się podoba, ale jakis inny do kompletu masz? bo jak dla mnię może być to + coś z mojej najnowszej listy ]:-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Listopad 2005 Share Napisano 25 Listopad 2005 nielot - rok 2055 masz na wielkarzeczpospolita.net :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 "szczescie i radosc, ale rowniez płacz i smutek" hy-hy... dobre dobre aczkolwiek troche melodramatyczne tak samo jak "po drugiej stronie lustra". Ogólnie uważam że zbędne jest dawanie jakiś takich "głębokich" tematów. Takie coś kojarzy mi się nie wiem czemu ze snobizmem takim bufoństwem("przecież sztuka nie jest dla zwykłych śmiertelników","phi, to za bardzo przyziemne"). Gotyk, Renesans super, dorzuciłbym jeszcze tą "fabrykę". Mógłby być jeszcze taki temat "Appolińskość kontra Dionizyjskość":P(klasyka, harmonia kontra jakaś taka połowiczna abstrakcja, taki może troche szkicowy barok emocjonalny, taki Marsjasz vs Apollo) :);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 kurczę, chciałbym być tak oczytany jak Wy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 To bierz książkę i czytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 moze i byłby oczytany, gdyby szkoła nie zraziła go tymi durnymi lekturami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 odkrycie cywilizacji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolopek Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 a może : Ziemia 2 , nasze życie na nowej nieznanej planecie , wymuszone przez przeludnienie na Ziemi. (kolonizacja nieznanych planet). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 O tak, wszystkiemu winna ta szkoła co zraża i gnębi biednych geniuszy co to Katylinarki na pamięć tłuką dla przyjemności a każe im się jakieś debilne podstawy powtarzać. Zamknąć szkoły ! Wolność dla mas ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 Leru, mam taką cichą nadzieję, że jeszcze w tym miesiącu się wyrobisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 pewnie 1-go grudnia odpowie, że tak :P no to jak? bedzie w tym roku czy dopiero w przyszłym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 29 Listopad 2005 Autor Share Napisano 29 Listopad 2005 Shogun 3D -> tylko proszę, nie mów że "You have failed me for the last time, Leru" :] W tym roku jeszcze będzie :) spokojnie Panowie i Panie, spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 a 2d będzie? a 2d będzie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 4 Grudzień 2005 Share Napisano 4 Grudzień 2005 ...musi być, bo co by to była za sprawiedliwość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2005 na tym forum nie ma sprawiedliwości, jest tylko prawo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 ...... na tym forum nie ma prawa jest LERU :D kiedy bitewka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 5 Grudzień 2005 Share Napisano 5 Grudzień 2005 no właśnie.....? No Leru obiecałes a czas Ci się kończy powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2005 spoko, mówiłem, że w grudniu, mamy dopiero 5ty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi