Napisano 31 Lipiec 200519 l Autor "u Ciebie nie można się rozpisywać ;]" jak to nie mozna ;P nalegam... ;) dzieki za komentarze :* dobranoc
Napisano 31 Lipiec 200519 l --> . Trzeba coś wiecej mowić? :D Wszystko wiadome :D Tylko cieszyć oczy :) Pozdr
Napisano 1 Sierpień 200519 l T. J. R. D. M. O !!!!!...... podobno nie mozna sie rozpisywać, napisałem skrótem.:D zainteresowanych znaczeniem zapraszam na GG :D POZDRAWIAM WIARE i CIEBIE PIONIERKU!!!
Napisano 2 Sierpień 200519 l Pionier -> bardzo się cieszę, że coś ruszyliście nareszcie, szybko idziecie do przodu, dalej dalej :)
Napisano 4 Sierpień 200519 l WOW????? WTF???? Pionier ty wariat jestes, bez dwuch zdan, piwedz mi chlopie ty;lko jedno: z kad wiesz jak co ma wygladac (np w tych gasienicach?, z refek przeciez tak tego nie widac... albo jak radzisz sobie ze skala?? wszystkie trybka na oko dajesz? czy masz jakises plany w CADie :D ) twoj unizony sluga Hatred :D Pionier poznajmy sie, tez klce byc z dumny z tego :D
Napisano 4 Sierpień 200519 l A dzisiaj Pionierek ma urodzinki wiecie o tym?? wszystkiego najlepszego!! :D
Napisano 4 Sierpień 200519 l Kliment wiemy na dole na forum jest napisane :) Jest specjalny watek do skladania zyczonek no ale nie zaszkodzi i tutaj pozyczyc koledze wszystko naj naj :*
Napisano 8 Sierpień 200519 l Prosze Pioniera o odpowiedz na moje poprzednie pytanie :) a was chlopcy (i dziewczeta jesli jakies sa o podzilenie sie etchnikami tez :) )
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor WOW????? WTF???? Pionier ty wariat jestes, bez dwuch zdan, piwedz mi chlopie ty;lko jedno: z kad wiesz jak co ma wygladac (np w tych gasienicach?, z refek przeciez tak tego nie widac... albo jak radzisz sobie ze skala?? wszystkie trybka na oko dajesz? czy masz jakises plany w CADie :D ) no z referek, to chyba oczywiste :) zanim zaczne modelowac obiekt to zbieram o nim ksiazki, zdjecia itp itd. niektorych elementow na planach nie ma, wtedy proporcje/skale robie na oko, tzn patrze na zdjecia i staram sie zrobic to tak samo... a sa plany czolgow w CADzie? :D to ja poprosze pare : ) pozdro
Napisano 11 Sierpień 200519 l ehh co tu duzo gadac, modele pierwsza klasa, co zreszta jest juz norma i nikogo to nie zaskakuje: ], czekam na jakies zlozenie do kupy tego, aaa jesczze mile by byl widziany jakis wrak czolgu,,, ooo to bylo by miodne i niestandardowe, kazdy wie ze umiesz wyklepac czolg, dla Ciebie kolejny czolg, ale zrob jakis wrak to bylo by cos, strzepy porozrywana stal,hmmm az sie rozmazylem: ]
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor noo, mozecie mi wierzycz albo nie ale mialem ponownie problemy z kompem :(. Tym razem wymienilem plyte glowna oraz ram i na razie dziala ok, ba! nawet moja nowa nagrywarka przestala swirowac (myslalem ze bubel kupilem:P ). no ale do rzeczy niewielkiej bo nawet nie renderek ale chce pokazac ze robie dalej, nie wiem czy zdaze i czy w ogole ta praca wypali ale jade dalej :) KoMic, tam tego zobaczymy :* wip wiezy ktora powoli jest juz na wykonczeniu spoko, na renderkach bedzie ladniej wygladac :> pozdro Pionier
Napisano 12 Sierpień 200519 l Piękny i oszczędny model. Gratuluję. Chętnie bym przeczytał tutorial jak się takie cacko robi. Jak znajdziesz czas to machnij dla kolegów po fachu. Czołem.
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor jp, wiesz .. nie uwazam zebym umial tyle zebym mogl uczyc innych co i jak robic skoro sam eekhmm jestem poczatkujacy i mlody : >, zreszta zobaczysz po moim 'making-of' sturmtigera ze tak wlasnie jest. wrzucam renderek: for fun: pozdro Pionier
Napisano 12 Sierpień 200519 l Piekny model.... A jakis bug jest chyba na tym kolko z boku na przodzie tam, no wiesz gdzie:P albo mi sie tak wydaje. Pracuj dalej, ja juz sie nie moge doczekac finalnego rendera:D
Napisano 12 Sierpień 200519 l ehhh fajne to ;D ale ze Pionier dal siatke bez meczenia go o nia to az dziw bierze :D ale musze przyznac ze siateczka jest pierwsza klasa poprostu rewelka , oh, ah ,ih :D 3d sie i jedziesz dalej ZIĄ
Napisano 13 Sierpień 200519 l Mozesz mi przyslac jakies swoje ladne zdjecie? Zrobie sobie oltarzyk. :D Super wyszlo. :) pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 200519 l Autor Piekny model.... A jakis bug jest chyba na tym kolko z boku na przodzie tam, no wiesz gdzie:P albo mi sie tak wydaje. nie wiem, mozesz zaznaczyc ? @Klicek - hehe siateczke wrzucilem bo myslalem ze nie bede renderowal w ten sam dzien ;P @ZiBi_PL, Vorek, AGmakonts, ________ - dzieki RA, hehe spoko wrzuce kiedys fotke na forum to sobie kazdy bedzie mogl porobic plakaty czy oltarzyki :D pozdro Pionier
Napisano 13 Sierpień 200519 l niewiem czy to bug bo sie nieznam.... http://img74.imageshack.us/my.php?image=9625708vv.jpg... pozdr.
Napisano 13 Sierpień 200519 l no wrzucaj to zdjecie panie to by sie nawet znalazlo miejsce u mnie na oltazyku zaraz obok zdjecia m.k ;)
Napisano 13 Sierpień 200519 l Autor hehe to mow ze o lopate chodzi :), to nie bug, po prostu obiekt nie ma wygladzania. KLICEK, hehe pomyslimy :P pozdro
Napisano 14 Sierpień 200519 l wariat :D (ma ktos ikonke na opadnieta szczene?) nom siateczka jest piekna :)
Napisano 15 Sierpień 200519 l Autor całkiem przyzwoite hehe, zartowalem;) niech to :/, musze wejsc bardziej w detal :D... ogolnie rzecz biorac glowna bryla czolgu jest skonczona, teraz powalcze z wymodelowaniem zimmeritu (to co teraz widac to oczywiscie nie jest to co chcialbym zeby bylo ;) ), jakies skrzynki tu i tam no i moze ... jakiesgo ludzika na wiezy posadze. Trawa w gasiorkach tez jest w planach... aha, to i owo trzeba wygladzic, poprawi sie. Hatred, dzieki pozdro Pionier.
Napisano 15 Sierpień 200519 l np Pionier 3, 50 sie nalezy co znowu wrzucasz niesmoothowana siatke na render zebysmy sie czepiali co? :P
Napisano 15 Sierpień 200519 l Pionier....jak mi wyslesz zdjecie do ołtarzyka to ci podrzuce mape bump zimmeritu:D
Napisano 15 Sierpień 200519 l *gleba* Eyyyyyyyyy... Podnies mnie ktos... albo nie - tak sobie poleze =P Pionier - ałsom! [nie podoba mi sie tylko boczna sciana wiezyczki :/]
Napisano 15 Sierpień 200519 l To jest jedna z takich prac które albo inspirują do dalszej pracy albo dołują, zależy od podejścia :) Robota przecudna, brak słów poprostu Pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200519 l eeeeeeeeee yyyyyyyy [slinotok]............. ochy achy itp :P bardzo fajnie ale boczna scianka wiezyczki psuje troche klimacik :P
Napisano 16 Sierpień 200519 l może to cie zainteresuje http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=267870 jeśl idzie o render bo modele to pierwsza klasa :]
Napisano 16 Sierpień 200519 l Ehh mialem nic juz nie pisac, bo po co sie powtarzac, ale jeszcze raz powiem: Modeling pierwsza klasa, widac ze starasz sie nie przesadzac z polygonami i chwala Ci za to :)... Robisz w miare oszczednie i dokladnie. Co do rendera, to troche lepiej sie prezentowaly te ustawienia na poprzednich modelach, chociaz tutaj tez ujdzie ;)... ps. Modeluj szybciej bo jeszcze tekstury zostaly :P ... Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor no coz ja biedny moge powiedziec? :) dzieki za pozytywne komentarze ! oczywiscie ta wieza juz zostala wygladzona, tak samo lopatka ;) jezeli ta praca kogos inspiruje to fajne :D hindus, szczerze mowiac to nie podoba mi sie ten render, nie w taka strone bede chcial popchac moj projekt...ale dzieki za linka, dobrze wiedziec jak sie ma konkurencja od czolgow ;) malefatal, dzieki! mysle jednak ze nie ma juz sensu na tym etapie zmieniac oswietlenie modelu, mysle ze do jego prezentacji wystarczy tak jak jest teraz. Tekstury?, kurcze jeszcze zimmerit, powyginac to i owo i moze ludzik na wiezy ... pozniej dopiero tekstury Matchias, nie pamietam dokladnie bo i tego nie sprawdzam ale mysle ze cos w granicach 420.000/450.000, sprawdze dokladnie i dam znac. pozdro i do nastepnego updatu ! Pionier...ek :P
Napisano 17 Sierpień 200519 l Autor wrzucam podgladowo-kontrolny render zimmeritu z przodu czolgu. etap low-poly juz za nami, teraz czas na tzw Hi-Poly :D:D